A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
Solt #153 Olyat igyekszem nem állítani, amit nem tudok alátámasztani, vagy nem néztem utána! Szláv nyelven a szab-nak mint szótőnek nincs értelme! Utána nézhetsz!
Mellesleg a szavak kialakulása, jelentése,logikailag szerintem követhető. Pontosabban szerintem logikusabb, hogy az alakult ki előbb aminek van jelentése! Ugyanis valamiért, valahogy megszületett az a szó, vagy az a kifejezés, majd erre épül a továbbiakban a ragozás... a szab-szabó-szabja erre kiváló példa. Persze van még ilyen.
Mi bizonyítja, hogy korábban azt a szót használták? Ugye ez nem komoly kérdés? :) Bővelkedünk írásos emlékekben, csak éppen nem szeretik tudomásul venni. A Balaton szavunk, valamint több ma is használt helység és dűlő nevünk írott bizonyíték alapján minimum 1000 éves. Tihanyi apátság alapító levelében megtalálod.
Arról pedig nem beszélve, hogy sok emlék pontosan azért nem maradt fent, mert kedves judeo-krisztián, önmagukat kereszténynek tituláló "barátain" tűzzel vassal irtottak mindent, amit ők pogánynak tituláltak. A rovásírásos emlékeink pontosan így ( is ) pusztultak el javarészt...
A rovásra egyébként is jellemző volt, hogy fába rótták... az pedig nem igazán tartós. Ami kőbe van, az megvan a mai napig. A tatárlakai korongon kb 7000 éves a rót kettős kereszt. Egyéb jelek is értelmezhetőek rajta a székely-magyar rovásírás betűivel. Ezt pedig innen származik a kárpát medencéből! 7000 év! Erre illik minimum odafigyelni... ;)