A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)

Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
  • Solt
    "A szavaknál ugyanez, persze a magyar nyelv nagy része, idegen szavakból áll...bocs megint ezt mondom, de ez nyilvánvaló, annak aki olvasott már erről. Persze türkök, irániak...lehetne sorolni a népeket, ahonnan a szavak jöttek"

INDOKOT! Honnan veszed ezt? Fejezd ki nekem mondjuk azt bármilyen egyéb nyelven amit Jézus mondott, a kenyérről és a boról. Lesz bármilyen nyelven ebből szó szerin TEST-VÉR??? Igen? Vagy a másik. Az állítólagos szláv jövevény szavunk, a szabja. Kérdem én, a szótőnek van szláv nyelven jelentése? Mert magyarul van. Szab, vagyis vág! A szab-ó mit csinál az ollóval? Ő is vág igaz? Vagy amikor kivágott egy mintát mit mondunk? Le-szab-ta. (hát ezért szab-ó!) Mit csinál az, aki egy éles tárgyal hadonászik? Ka-szab-ol. Mit csinál az aki szab-adkozik? Megpróbálja magát kivágni valami alól igaz? Ez szláv nyelven levezethető így? Most akkor ki vette át kitől?

Rengeteg ilyen példa van, amit mástól átvettnek nyilatkoztatnak ki, de csak magyarul értelmes a szótő! Mivel ragozó a nyelvünk, tessék már azon egy picit elgondolkozni, hogy vajon honnan-hova közlekedhetnek ezen ősi, rég kialakult szavak. Onnan ered, ahol a szótőnek van jelentése, vagy onnan, ahol az égvilágon semmit nem jelent a szótő!

Megint csak vagdalózol bele a nagyvilágba, kijelentéseket teszel, de valahogy nem találok elsöprő érveket! Hol bujkálnak?

Kis csemege

Még egy kicsi...

Szeretnék valami hasonlót látni tőled... bármit... epekedve várom, hadd szedjem darabokra....