1165
ntGRfNd.jpg
  • Prof William
    Lorgar nagyon szerette a császárt. Már túlzottan is. Emlékműveket emeltetett neki a meghódított világokon és arra kötelezte lakóikat hogy istenként imádják a császárt.
    Ő maga is istenként tekintett rá. Mint a tökéletes lényre.

A császárnak természetesen ez nem tetszett de -szerintem- nagyon rosszul reagálta le mert Logart és légióját nyilvánosan megszégyenítette.

Logar mély depresszióba zuhant és elindult léghúségéseb embereivel hogy olyan istent találjon, aki méltó az imádatára. És aztán az Eye of Terrorban meg is találta ezeket az isteneket... A többi pedig már történelem. :)

A primarchák közül (Logar és Fulgrim evidens ugyebár) csak Angornt tudom még hogy miért ált Horusz mellé.

Angorn rendkívül kegyetlen primarcha volt. Gladiátorként nőtt fel + kapott olyan implantokat amik hatalmas dühét amúgy is tovább fokozták.

Persze aztán fellázadt és szabadságharcot hirdetett a rabszolgatartó urak ellen. A császár pont ekkor talált rá és a megegyezése nélkül elvitte bolygóról, ami miatt a lázadás kudarcba fulladt.
    Angorn ezért mindig is neheztelt a császárra.

Teltek az évek. Angorn a War Hounds űrgárdista légiót kapta meg és átnevezte őket World Eaterre. Szépen a maga képére is formálta őket, így légió kegyetlen de becsületes harcosokból lassan másodosztályú baltás gyilkosok bandájává züllött.

Olyan elképeszően kegyetlen volt Nagy Hadjárat alatt hogy az már a testvérei + császár gyomrát is megfeküdte. Ezért a császár Hórusz alá rendelte hogy hátha a legkedvesebb fia a majd kicsit hathat rá.

De Hórusz akkor már lázadást tervezte és Erebussal együtt nem tartott sokáig hogy a már alapból nem túl császárhű Angornt az oldalukra állítsák.

A lényeg ennyi volt... A Császár mindannyiunkat elárult ahogy téged is, ezért letaszítjuk a trónról és én leszek az új császár. Ehhez pedig rengeteg vérontásra lesz szükség. És ebben te vagy a legjobb...Tudom hogy ki nem állhatod tiltásokat, a korlátokat és hogy fékezned kell a haragod. Én nem korlátozlak majd semmiben. Tengernyi vért kell majd kiontanunk hogy elérhessük a célunkat. Tombolj csak kedvedre és borítsd vérbe az ellenségeinket.

Még csak nehéz sem volt átállítani. :)

Véleményem szerint Angorn és pszichopatái már akkor Khorne-t szolgálták, amikor még nem is tudtak a káosz isten létezéséről. Nem csoda hogy utána lelkes követői lettek.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.01.10. 16:43:51
  • Bucser
    1d4chan.org - eleg sokat lehet rajta rohogni humorosan adja elo a tenyeket es eleg sokmindent erint.

meg redditen a \40kLore eleg sokat foglalkozik a motivaciokkal az esemenyek mogott.

Az elso eretnek nem Horus volt hanem Lorgar es o mergezte meg szepen sorban a testvereit.
  • shaba23 #789
    a rewired.hu-n vannak nagyon jó fordítások, akit érdekel a lore
  • Lokker
    Elvileg 41. könyv a sorozatban és a magyar tart a 8. könyvnél. Nem most lesz az ha évent 1-2 esetleg 3 könyv jön ki. :) Lehet kénytelen leszek belekezdeni az angolba.

Számomra furcsa, hogy Horus-t Fulgrimen kívül más testvére is követte. Elvileg őket nem érte el a káosz vagy lehet későbbi könyvekben derül ki a többiek miért álltak mellé. Meg elég gyorsan beférkőzött a káosz a primarchák közé a Császár meg elvileg tudott mindenről és nem lépett semmit ezügyben vagy pedig az a titokzatos projektje megoldás lenne mindenre. Annyi kérdésem van még de nem igazán látom értelmét feltenni mert valószínűleg a további könyvek megadják rá a választ (és jön helyettük csomó új).

Amúgy miért az embert mondják az univerzum vesztének okozójának? Többen vannak és "fogékonyabbak" a káoszra? Legalábbis az Angyalok Eljövetele elején az egyik lovag találkozott valami lényekkel akik a káoszt tartják kordában és azok mondták ezt hogy az emberek okozzák az univerzum vesztét.
  • Prof William
    Már kijött a következő a The Master of Mankind című Horus Heresy regény. Az elméletileg a császárral foglalkozik.

De hogy a magyar kiadás mikor ér el majd oda... Azt csak Magasságos Istencsászár tudhatja. :)
  • Lokker
    Eszméletlen mennyi kérdés marad megválaszolatlanul. Most olvasom az Angyalok Eljövetele részt és jó pár kérdés megfogalmazódott bennem (mondjuk kb még csak a felénél tartok). Van/Lesz olyan könyv ami konkrétan a Császárral foglalkozik?
  • Prof William
    Ha minden igaz mától elérhető a DeathWing.

Van olyan Horus Herey könyv ami a Calthi csatával foglalkozik?

És ha igen, akkor kb milyen messze van tőle a magyar kiadás? Itt most jön a 8-ik könyv a Battle for the Abbys.
  • [NST]Cifu
    Új körrendszerű Wh40k (bár a méretei alapján inkább Epic 40k) stratégiai játék.

• shaba23 #783
    Tuan Kiadó
    " Az új kötet már a célegyenesben van. Hamarosan előrendelhető is lesz a Harc a Mélységért. a Titanicus és a Ravenor 3 is jól halad, illetve a következő regény, a Prey and Predator is."
  • Prof William
    Láttam. Kár hogy jelenleg megvan mindegyik amelyiket meg terveztem venni.

Vajon mikor jön a következő Horus Heresy regény?
  • shaba23 #781
    A szukits.hu-n nov 27 éjfélig a WH40K könyvek 30-35% kedvezménnyel lesznek, ha érdekel valakit.
  • RatBaG #780
  • Prof William
    Egy átlagos Inkvizítor agya belülről. :)

• [NST]Cifu
    Továbbra is nagyon jól néz ki... :D
  • RatBaG #777
  • Prof William
    Még egy...

• Prof William
    Egy ideillő poéncikk... Ami sajnos néha nem is poén. :)

Galamb Incidens

A cikk angol nyelvű. A lényege az hogy egy galamb véletlenül berepült az ablakon a Games Workshop irodáiba és kapott is egy Warhammer játék licencet. :)
  • lammaer
    Na, akkor ez nekem kimaradt :)
  • Prof William
    Ahogy én olvastam a lélek a warpban feloldódik és a részévé válik és majd újra kiválik belőle amikor újra leszületik. Kivételek persze vannak. Az erős lelkek pl eldák, Birodalmi Szentek stb. megőrízhatik az öntudatukat a warpban is.

Ez egy természetes folyamat ami azóta megy hogy létezik a világ és a warp.

Ebbe a folyamatba a démonok ebbe bele tudnak szólni, ha elragadják a lelket (Ezért cselezik ki a halált lélekkővel az eldák) de pl Józsi bácsi léekéért természetesen nem fognak tülekedni démonok a halála után.. Ez a "halál" inkább azokat fenyegeti akik démoni/káosz tevékenység hatására vesztik életüket. Démonok/káosz öli meg őket, kultisták áldozzák fel stb...

A Birodalmi Kateizmus szerint akik a Császárban hisznek azok haláluk után az ő oldalán foglalnak helyet. Akik nem azok meg mennek a warpba vagy a démonoknak. Nem tudom mennyi igaz ebből és mennyi a duma de elképzelhető hogy a Császár miután megistenükt szintén kiépítette a hatalmi bázisait a hipertérben. Ő is egyfajta istenségnek számít, szóval akár ezt mind meg is csinálhatta.
  • lammaer
    Mondom, nekem nem rémlik hogy bárkit is fenyegettek volna ilyesmivel. Olyan rémlik, hogy amint átmegy egy hajó mondjuk a warpba, ha nem megy a void shield akkor valóban jönnek befelé a démonok meg mindenki megőrül és elszabadul a káosz. De ez szintén anyagi világ. Démonok dettó simán az anyagi világban támadnak és trancsíroznak mindenkit, nem odát várnak a prédára.

De ezek egyéni emlékek, simán lehet hogy csak nem olvastam olyan regényeket amik ezzel foglalkoznak...
  • Voltan
    Nem úgy van, hogy minden lélek az immateriumba kerül, a Warp-ba, ahol aztán a démonok, meg mindenféle ottani anyagtalan entitások martaléka lesz?
  • lammaer
    Hát, most hogy így rákérdezel, nekem abszolút nem rémlik hogy bármely könyvben foglalkoztak volna a a halál utáni élettel. Nincs menyországi ígéret, vagy 1000 szűz valami paradicsomi helyen.

Amit írsz (ugye ez a keresztény menny/pokol analógia) az itt azért nem működik, mert a démonok ugyanúgy élő lények mint az emberek (ugyanúgy megölhetőek) csak nagyobb hatalmúak és "rosszak", ergó ők nem képviselik a halál utáni életet. Megjegyzem eza kereszténységben is igy van, a démonok nem haltak meg, csak magasabb szintű de erkölcsileg romlott spirituális lények (az angyalok sem haltak meg)
  • [NST]Cifu
    Alapvetően az a kérdés, hogy melyik birodalmi vallás? Az alapvető Birodalmi vallás ugyanis sokarcú, mindig a helyi vallásokat formálja egy közös kép irányába, amely részleteiben eltérhet, de mélységében azonos tanításokat kell tartalmaznia. A birodalmi vallás alapjai:

*Az IstenCsászár az egyetlen való istene az emberiségnek, aki hajdan emberi formában járt a való világban.
    *Az IstenCsászár hatalma megkérdőjelezhetetlen, ha volt is az adott vallási irányzatnak istene, annak be kell sorolódnia az IstenCsászár alá.
    *Minden embernek az IstenCsászár szent rendjébe kell (és lehet) tartoznia.
    *A hithű követők feladata a Hitetlenek elpusztítása, a pszík és a mutánsok kordában tartása és az idegenek (aliens) távoltartása.
    *A hithű követőnek kérdések nélkül engedelmeskednie kell a birodalmi kormányzat vezetőinek és azoknak, akik az IstenCsászár nevében beszélnek.

Alapvetően két kitétel van, amely a fentiektől eltér, az egyik a Birodalmi Gárdisták vallása, amely tisztában van vele, hogy a Császár eredetileg nem isten, hanem halandó, csak egy igen tiszta formában, illetve a Primarch-ok helyzetét is másként kezelik.

A másik kivétel a Mechanicus kultusza, a Mars vallása, amely alapvetően különbözik a hivatalos Birodalmi vallástól, ám megtűrik, as per a Birodalom és a Mars közötti egyezménynek megfelelően.

A túlvilág kérdése terén nincs egységes meghatározása a Birodalmi vallásnak, a különféle vallási irányzatok között hatalmas eltérések lehetnek e téren is. A legáltalánosabb verzió azonban az, hogy a hívők haláluk után az IstenCsászár mellett foglalnak majd helyet.
  • Prof William
    Egy érdekes téma... A Warhammer 40K-ban milyen az Impérium túlvilágképe? Lehet tudni valamit róla? Birodalmi vallás mit tart róla? Van erről valami infó?

Tippre valami olyasmi lehet hogy, akik jók voltak és elfogadták a császár tanait azok jól járnak, akik meg nem azok mennek a káosz démonai közé kajának.
  • lammaer
    Eh, újabb példa hogy a világ továbbra sem úgy működik ahogy szerintem kellene. Ezért vagyok én még mindíg bérből és fizetésből dolgozó proli, nem egy csodás franchise managere. :)

De azokat látva amit írtál akkor végképpe nemértem, hoogy egy egyértelműen ígéretesnek látszó vmit miért nem karolnak fel. Azért a preview megmutatja hogy nem fogják meggyalázni avilágot, és ha pénzt nem is adnak, legalább keresztbe ne tennének neki (mert az hogy teljesen elzárták tőlük jogilag a pénzcsapot az elég erősen lelassítja a történetet...)

Amúgy arról van infó hogy mibe kerül a franchise? Amikor szutyok mobilos játékokra kifizetődő megvenni, nem lehet az olyan drága...
  • Prof William
    Én a GW helyében még meg is támogattam volna a készítőt. Nem semmi munkát végez. Egy jó minőségű WH film csak jót tenne a Franchisenak. Csak félek hogy majd egy nap a GW eladja filmkészítés jogait valami dilettánsnak, aki aztán majd jól lerombolja a mítoszt.

2013/14-ben veszteségesek voltak? Ha jól rémlik akkor kapcsolták le az összes nem angol nyelvű WH kiadásukat. Az agyam majd ledobta az ékszíjat amikor emiatt szakadt félbe a Horus Heresy magyar kiadása.

Úgy tűnik legalább ha más nem is de a csökkenő bevételek meggyőzték őket hogy ez rossz ötlet volt.

• [NST]Cifu
    Szerinted miért jelenik meg most annyi kétes minőségű Wh40k játék? Mert boldog-boldogtalannak eladják a jogokat, már ha fizet érte.

Miért kapcsoltak még magasabb fokozatba a könyvek kiadása kapcsán? Miért álltak neki a saját kiadói szintjüket kidolgozni, hogy saját maguk értékesítsék a könyveket? Hogy ebből is minél több pénzt sajtoljanak ki.

Miért revampolták a Warhammer Fantasy-t? Hogy újra megpróbálják a játékosoknak eladni.

Bejött? Be. 2015/16-os évben 16,9 millió fontos adózás előtti nyereséget termeltek, 118 millió fontos forgalom mellett. A cirka 12%-os nyereségi ráta nem túl magas, de a lényeg, hogy nyereségesek most már ismét két éve (2013/14-es évben veszteséget termeltek, onnan jött a hirtelen fordítás).
  • lammaer
    Jól van, nem csalódtam bennük :( Nem is értem hogy nem ment csődbe a GW ha ennyire eszes emberek hozzák ott a döntéseket...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.09.02. 12:26:40
  • [NST]Cifu
    A GW jóváhagyta, csak hát azzal a feltétellel, hogy a készítője nem szerez bevételt belőle. Ez nem csak azt zárja ki, hogy értékesítse, hanem azt is, hogy akár csak IndieGogo vagy Kickstarter szintű pénzgyűjtésbe, vagy akár csak paypal donate gombot helyezzen el az oldalán.
  • lammaer
    No látom egy lépéssel le vagyok maradva, épp most ajánlotta a youtube nekem is hogy van ez a videó, nagy szkeptikusan rákattintok, erre vmi profi cucc - nem is tudom eddig hogy kerülte el a radarom, zseniálisan megcsinálták.

Én nem is attól tartok hogy mikor készül el, inkább attól hogy a GW rájuk mászik és lelövi őket. Bár remélem van annyi eszük hogy ha esetleg tenni akarnak vmit, akkor inkább nyújtanak némi támogatást nekik. Elektronikus szórakoztatás szinten sztem ez lenne az eddigi legjobb ami a warhammer 40kval történt.. (egy-két jobb játék még előfordult, de a többség az elég szinvonaltalan volt eddig).
  • [NST]Cifu
    Én is próbálok, de lássuk be, ez eredetileg egy emberes projektként kezdte. Azóta is van egy plusz ember az egészre, plusz a voice-acting.

Csakhogy ahhoz, hogy megkapja a GW támogatását, szigorúan non-profit elven mehet. Annyira, hogy még Crowd-source sem mehet (Kickstarter és társai). Vagyis lelkesedésből mehet csak...
  • Bucser
    En probalok pozitiv maradni. Az elmult 1 evet azzal toltottek hogy a modelleket convertaltak a cineboxhoz es az animaciokat meg a scene-ket rendeztek. Szerintem par ev es kesz ez teljesen ugyanis nem prerendered hanem in-engine vettek fel ezeket (ergo effektezes es egyebek nem is ment ra).
  • [NST]Cifu
    Hát nem picit van felette a Space Marine c. förmedvénynek. A hangulat szerintem is zseniális...

Csak hát... sok-sok év után kaptunk nettó 5 percet. Ha így haladunk, már abban a világban fogunk élni, mire elkészül a végleges film...
  • shaba23 #758
    A történet lehet érdektelen, de az író szóhasználata attól még nagyjából ugyan az marad. De persze az is lehet, hogy Oszlánszky Zsolt hozott ki többet az eddig olvasott Abnett könyvekből, és a 2 nő csak simán hozza azt, amit az író tud :D
  • Prof William
    A hangulat nagyon ott volt. Szerintem remekül mutatták be a Föld (vagy éppen egy random Hive City) hangulatát.
  • [NST]Cifu
    A fordítás minőségét nem tudom megítélni, mivel én angolul olvastam, de a Ravenor könyvek nem különösebben kiemelkedőek szerintem. Nekem az Eisenhorn-triológia jobban visszaadta az inkvizíciót.
  • shaba23 #755
    Megjöttek a megrendelt könyveim a Szukitstól...A Ravenorral kezdtem, de nem az igazi :( És ismerve az eddigi Dan Abnett könyveket, úgy érzem, hogy a fordítással lesz a gond. Nincsenek benne szar fogalmazások, csak egyszerűen nem hozza a szokásos feelinget. Kiváncsi vagyok, hogy a Kétfejű Sas milyen lesz, azt megint csak más fordította. Oszlánszky Zsolt volt eddig a legjobb, de ezt persze már nem ő csinálta, hanem Bajer Katalin és Molnár Orsolya. És persze a 2 új Horus könyvet is ők fordították...
    Fantasy-t és sci-fi-t nem lehet nőkre bízni :)
  • [NST]Cifu
    Elkészült a Lord Inquisitor prológja:

• MaRee
    Gaunt szellemei rohadt hosszú és a végére -szvsz- nagyon kifullad, mint az 1000 részes sorozatok általában. Ciaphas Cain viszont nekem nagyon tetszett.
  • Shiwo
    Gaunt szellemeiből van vagy 12 - 13 rész , szvsz előbb olvasd el az inkvizítor könyveket, azokkal hamarabb végzel.. és utána jöhet az első és egyetlen (: