1165
-
lammaer #871 Egyszer végigtolásra jó volt a Deathwing....
De az sosem árt ha az emberek rászoknak arra hogy ne trailer/teaser alapján vásároljanka... főleg nem előre rendelve release előtt -
#870 A Space Hulk: Deathwing után azt mondatm, hogy még egy Wh40k játékot nem fogok trailer alapján megrendelni. A fő gondom, hogy a játékmenet videók nem győztek meg teljesen (nem vagyok oda az izometrikus nézetért), a Steam kritikák pedig elégé vegyesek... -
#869 -
#868 Balázs Pirók
-
AndyWienner #867 Végre megjelenik jövő hónapban A Hadúr :D Már azon gondolkodtam lassan, megrendelem inkább külföldről eredetiben, mégiscsak kinn van december óta... de szerencsére a Tuannál feldobták pár napja az újdonságokhoz! -
#866 Johan Grenier
-
#865 Mindig úgy rendelek, hogy ingyen legyen a szállítás, azt hiszem mindkét esetben 10k a határ. Viszont ugyan az a 4 könyv 1700,- különbséggel volt a 2 helyen. Inkább cancelt nyomtam a Tuanra és megrendeltem a könyveket +1400ért egy Dűne teljes Science Fiction Univerzumát :) -
#864 hogy magukban a könyvárakban van-e különbség, azt nem tudom, de azt már tapasztaltam én is, h a rendelés díja jelentős.. legalábbis pár éve tuantól tán közel 3k -ért hozták házhoz, szukitstól meg pick-pack pontra 1k-nál is kevesebb volt.. közel egy könyv ára a különbség.. -
AndyWienner #863 Én jelenleg a Hadurat várom leginkább, eldöntöttem: addig nem is rendelek meg semmi mást :D Mégiscsak évek óta várom már! Aztán persze jöhetnek a HH-regények és az új Felix-Gotrek (a Koponyák útja) is... hm, olvasmányos tavasz/nyár elé nézek, de nem bánom xD -
Prof William #862 Beszéltem facebookon a Tuannal és ők azt mondták hogy a Gaunt + Horus sőt még a Felix és Gotrenk újranyomások is tervbe vannak véve. :) -
#861 Az is érdekes, mikor a szukitstól olcsóbban lehet megvenni a friss könyveket,mint a Tuantól :)
-
#860 annó a kiadási jogokat mindenkitől visszavonta a Games Workshop, és mikor elkezdték újra kiadni , a Tuan szerezte meg, gondolom ezért az újranyomás sem megengedett a Szukits számára.
valami egyezségük lehet arra, hogy a könyvkiadók egymás termékeit is árulják, például mikor még a Szukits adta ki a W40K könyveket, akkor is lehetett kapni Alexandrába, Lírába.. ugyanígy lehet, hogy most is árulják a Szukitsba, csak gondolom a pénz vagy a Tuannak megy, vagy legalábbis valamennyit tuti jattolnak érte..
az újranyomtatás is gondolom ezért érdekes kérdés, mert az még a Szukits "terméke" volt, így elképzelhető, hogy a Tuan-nak eleve újra kell fordíttatnia.. gondolom itt is ezernyi kusza jogszabály meg a kiadók érdekpolitikai huzavonája nehezíti a helyzetet..
-
Prof William #859 A Gagaunt és a korai Horus Heresy könyvek újranyomása már tervbe van véve. Remélhetőleg idővel kiadják őket. :) -
Fooka #858 A Horus Heresy részeket a Szukits már régóta nem nyomja sajnos, de a Tuan kiadónál tervben van az újranyomásuk, talán idén lesz belőle valami. Facebook oldalukon gyakran híreznek, néha előjön ez a téma is, érdemes figyelni. -
#857 Szellemgyártó
Nekropolisz
A becsület őre
Sabbat mártír
Graham McNeill: Hamis istenek
Ben Counter: Lángoló galaxis
James Swallow: Az Eisenstein útja
Graham McNeill: Fulgrim
Ezeket magyarul meg lehet még venni valahol? :) -
Lokker #856 Megrendeltem a horus heresyből a mechanikum és a káosz eredete részeket meg a warhammer fantasyból a koponyák útja köteteket de csak hónap végén szállít a szukit... amin meglepődtem hogy új megjelenések és darabja 2500 ft -
Prof William #855 Áldassék a Császár neve!
-
Prof William #854 Eközben egy párhuzamos univerzumban...
-
#853 Ha most meg akarnám védeni az önbizalomtúltengésben lévő TechMarine-t, akkor azt mondanám, hogy üres tár volt benne, tehát tár volt, lőszer nem.
De nem akarom megvédeni... -
pbsb4 #852 A császár vigyázz ránk!!! :D -
#851 Bátor dolog hegeszteni a betárazott boltert :) -
#850 -
#849 -
#848 köszi szépen :) -
Prof William #847 Ez a sorozattól függ.
Értelemszerűen a Horus Heresy, Ravenor, Esienhor, Gaunt Szellemei, Bestia Felemelkedése stb. könyveket sorrendben kell olvasni.
Az önálló művekre nem hinném hogy lenne időrend. A Games Workshopnál van idővonal de mivel az önálló kötetek nem vagy csak alig kapcsolódnak egymáshoz, ezért úgy lehet olvasni őket ahogy akarod.
Viszont a legújabb W40k könyvek mint pl. a Dark Imperium már az összes eddigi W40K könyvek után játszódnak hiszen a Guilliman visszatérése utáni időket és az új Great Crusade idején játszódó eseményeket mesélik el.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2018.01.12. 14:54:43 -
#846 Sziasztok. A Warhammer könyveknek van olvasási sorrendje/időrendje? Mint mondjuk a Star Wars könyveknek? Melyikkel érdemes kezdeni vagy itt ez tök mindegy? -
Prof William #845 Szerintem igen. De elméletileg ez már az End Times idején játszódik. -
Lokker #844 Ez a Zombivadász után folytatja a történetet? -
AndyWienner #843 Ó, tényleg? Hát akkor újfent köszönöm, mert ha nem szólsz, biztos nem tudtam volna (hisz hozzászoktam a minden címben lévő vadász szóhoz + ez az író se ismerős! Egyébként jogos: a Felix könyvekből nekem csak egy kötet van (ami saját), a többit egy havertól kértem kölcsön anno, de már nem beszélünk... szóval jó lenne :) Na meg a Gaunt-ból is, mert aki most kezdené vagy már elkezdte a "leállás" előtt, az most vakarhatja a fejét. -
Prof William #842 Josh Reynolds - Koponyák útja című könyve Felisix-Gotrek sztori.
Most hogy kijön ez meg az új Gaunt is nem lenne rossz egy limitált utánnyomás a Gaun + Felix könyvekből. Ha csak szigorúan a fix megrendelőknek is. Elég nehéz már beszerezni a sorozat régebbi köyveit mivel anno lelőtték a forgalmazásukat. -
AndyWienner #841 Kösz szépen, úgy se nagyon szoktam facebook-ozni, simán elsiklottam volna felette :D Remélem, az a Warmaster ott zárójelben a legújabb Gaunt-regény akar lenni... messze azt várom a legjobban innen, már nem is tudom, 5-6 éve? Persze decemberben már megjelent külföldön - de mint lentebb is írtam, valahogy nincs kedvem ennyit lefordítgatni magamnak és az angol tudásom se perfekt azért, szóval kénytelen leszek megvárni. Még a két Horus Heresy regény érdekel, csak azzal a sorozattal lemaradtam, szóval előbb pótolni fogom a többit. Illetve a "sima" Warhammernél utána nézek, megjelent-e már új Felix-Gotrek könyv, mert azt a sorozatot ismerem/kedvelem és mindig tervezem, hogy felhozom magam belőle ;) -
Prof William #840 Kint vannak a Tuan kiadó 2018 első félévi megjelenéseinek a listája.
Warhammer 40K
A Bestia felemelkedése
Guy Haley - Trónvilág
David Guymer - A Hosszú háború visszhangjai
David Annendale - Vulcan nyomában (munkacím)
Gay Thorpe - A Bestiának vesznie kell
Guy haley - Sötét Birodalom
(Warmaster)
Horus heresy
Graham McNeill - Ezerfiak
Mike Lee - Bukott Angyalok
Warhammer fantasy / Age of Sigmar
Josh Reynolds - Koponyák útja
Ghal Maraz
Sigmar pörölyei
-
AndyWienner #839 Ja értem, ha ilyen magas szintű az angol tudásod, akkor tényleg jobb úgy :) Jó, nem azt mondom, én is olvasgattam eredetiben párat, pl. - és akkor egyben ajánlom is - a Last Chancers regény-trilógia első két kötetét átfutottam nagyjából, ugyanúgy W40k és Imp. Guard, egész pontosan a 13th Penal Legion katonáiról és vezérükről, a szerintem igen karizmatikus Schaeffer ezredesről szólnak és sorban a címek: 13th Legion, Kill Team, Annihilation Squad (+ kijött már belőlük egy omnibus kötet, amelyben van egy short story is ráadásként). Illetve még két különálló regényt említenék meg: Death World - ami a Catachan Jungle Fighters II. regimentjéről szól, kb. mint egy seregnyi edzett Rambo xD, illetve a Fifteen Hours, ami végülis egy katona köré összpontosul - Arvin Larn közlegény, aki "tévedésből" egy másik bolygóra kerül, elszakadva így ezredétől és kénytelen orkokkal harcolni, ha jól emlékszem. Sajnos még egyiknek se értem a végére, de már a felénél is igen jónak találom őket, talán neked is megérnek majd egy próbát, ha kifogsz az olvasnivalókból :D
Na remek, Larkin és Mkoll nálam is top 5-ös karakterek és persze Bragg-gal sincs semmi bajom! Egyébként nekem csaták/kötetek közül talán a 3., az 5. és a 7. a legnagyobb kedvenceim: innentől némiSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ugyebár a 3-ban én imádtam az egész vervunhive-i offenzívát és örültem, mikor a végén Daur, Kolea és - személyes kedvencem arról a bolygóról - Soric csatlakoztak meg persze a nőknek is :P Az 5-ben pedig a Larisel-hadművelet jött be nagyon, illetve még tetszett, ahogy Gaunt kezelte Caffran, majd Cuu ügyét. A 7-ről meg sztem nem kell sokat mondanom: a 9 bérgyilkos meg ugye Sabbat sztoriszála úgy, ahogy volt nagyon tetszett és persze a végén a veszteségek, az ezredest rohadtul sajnáltam + akkor még Soric is ahogy elment és a tetejébe a kedvencem az elejétől kezdve, Milo is (bár remélem, őt és magát a Szentet is láthatjuk még!)SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szóval a 10-nél tartasz... nos, tényleg nem maradt sok akkor már, hajrá! Én meg várok még, aztán ha jövő hónapban sincs hír a Warmasterről, akkor megszerzem angolul, nem lesz mese :D A CC-regényeket pedig lehet, el fogom kezdeni, mert mint mondtam, ez mindig érdekelt! -
#838 Nem nagyon köt a magyar könyvpiac szerencsére, Ebook olvasón tolom, és eredetiben :)
A rendíthetetlenek-nél tartok most, szóval kezd kifogyni a töltény :) Kedvenc karakter? Húúú, nehéz, nehéz. Talán Larkin, a mesterlövész. Kattant, vén róka, aki mindig ott van és teszi a dolgát a saját kis világába temetkezve. Kedvelem nagyon. Mkoll és Bragg is nagy kedvenc a sorozatból.
A Cain sorozatot olvastam előbb, abban pedig az a zseniális, hogy egy afféle szatírája az egésznek, a kicsit gunyoros, könnyedebb stílus messzemenően szokatlan a WH40k-tól, de jól áll neki :)
Ezért is szeretném inkább valami Imperial Guard-os témával tovább vinni a dolgot, mert most egy magasztos, über Space Marine opuszhoz nincs hangulatom. Várat a sorára a Horus Heresy sorozat is, majd egyszer.
Természetesen olvastam az alap Ian Watson trilógiát, meg az Űrgárdistát, de azokon kicsit érződik, hogy még az egész univerzum kreálásának az elején születtek, ma már kicsit avittas, és elavult az egész. Nagyon jó művek, és minden tiszteletem, de kicsit túlhaladta már a kánon, úgy érzem.
Szóval Eisenhorn, azt mondjátok? Köszönöm, utánanézek :)
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2018.01.10. 13:51:05 -
Prof William #837 Ciaphas Cain kalandjait elméletileg ki fogja adni a Tuan kiadó. Annó megkérdeztem őket és azt írták vissza, hogy tervbe van véve.
Bár most ahogy jön a Dark Imperium ami már legújabb kori W40K-ról szól majd. Konkrétan a Ragályháborúk lesznek benne, -
AndyWienner #836 Hello! Itt szét tudsz nézni (ha magyar kell): tuan kiadó w40k könyvei Egy ideje már ők intézik ezt, épp múlt héten írtam a Warmaster kapcsán nekik Cifu tanácsára, igaz eddig nem kaptam választ... de remélem, lefordítják előbb-utóbb azt is Én is az Eisherhorn-könyveket ajánlanám, valamint a Ravenor-t is talán, illetve ha csak szigorúan a Birodalmi Gárdáról akarsz, már szerencsére róluk is jöttek ki itthon regények azért. Párat én is be fogok szerezni, csak mostanság el voltam mással havazva + még ott van egy megkezdett Horus Heresy-s könyvem xD
Egyébként hol tartasz a GG-ben, hányadik kötetnél? Eddig melyik a kedvenc sztorid? Kedvenc karakter(ek) esetleg? Bocsi a sok kérdésért, csak nem nagyon van kivel dumálnom róluk.
A CC-t már régen kinéztem magamnak, majd ha a Tuan esetleg ezt is lefordítja, biztos elolvasom - valahogy nagyon nincs kedvem magamnak lefordítgatni + az angol tudásom se tökéletes Nagyon hasonlít amúgy a Gaunt's Ghosts-ra vagy azért egyedi a sztorija/karakterei?
-
#835 @Ximix: Köszi a videót, jónak ígérkezik!
@Voltan: Eisenhorn sorozat? -
#834 Sziasztok! Épp a Gaunt´s Ghosts könyveket olvasom, és nagyon tetszik, de sajnos hamarosan a végére érek ezzel a tempóval.
Olvastam még a Ciaphas Cain sorozatot is, az is nagy kedvencem.
Tudtok még jó Imperial Guard-os könyveket? Szívesen olvasnék még WH40k-t ezután, de Astartesekhez, meg hasonlóhoz nincsen hangulatom per pill.
Tippek? Köszi előre is!
-
#833 -
AndyWienner #832 Köszönöm, írok is! Egyébként az már biztos, hogy VÉGRE kijött a regény úgy hónap közepén és már "sikeresen" el is spoilereztem magamnak pár dolgot belőle (mondjuk sosem zavartak a spoilerek :P). Szóval remélem, 1-2 hónap múlva max. azért kiadja a Tuan is, mert amit eddig olvastam tőlük - pár HH-regény - az tetszett, igen korrekt fordításnak tűnt