Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láttam már pár modot ahol kifejezetten ellenjavalt az fnvedit. Én már nem is használom. De valszeg valamelyik mod okozza, ilyet még nem is láttam 😊

xblades
Bármelyik csinálhatja és akár bármelyik akadhat egy másikkal.
Ezt vagy egyesével kiszûröd, vagy használod ezt FNVEdit

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Sunsetjoy
Üdv!

Találkoztatok már olyan hibával, amit itt leírok és párszor helyspecifikusan (talán) elõfordul). Lehet, hogy nem, de érdekességnek leírom.

Eljutok valahová akár gyorsutazással, vagy simán arra haladva. Ekkor hirtelen...
- elrakja a fegyvert
- elsötétedik a képernyõ, mint amikor valami történik (pl. prostiknál)
- olyan hangok hallatszanak 3-4 másodpercenként loopolva, mint amikor úszik valaki, avagy csobban, plusz hasonlít arra is, mint amikor porrá omlik valaki a lézer/plazma kritikáltól
- a játékidõt kijelzõ scriptbõl (nevada skies) látom, hogy pöccre 3 "óránként" világosodik ki a képernyõ a sötét állapotból, hogy utána újra visszasötétedjen.
- a pipboy elõvehetõ (a háttér közben fekete), és el lehet máshová utazni, ahol általában megszûnik a bug.

Nagyon valószínû hogy valamelyik mod lehet, de nem mindig ugyanakkor, ugyanott történik, randomnak tûnik, betöltésfüggõ, mintha a hiba helyét módját is elmentené, vagy ilyesmi. Sose gondolhat minden modkészítõ minden keveredési eshetõségre 😊

Modlistám:

FalloutNV.esm
DeadMoney.esm
LonesomeRoad.esm
GunRunnersArsenal.esm
AWorldOfPain(Preview).esm
ELECTRO-CITY - Highways and Byways.esm
ELECTRO-CITY - CompletedWorkorders.esm
Brahmin Bess.esm
RBX.esm
[ ] ClassicPack.esm
[ ] CaravanPack.esm
MercenaryPack.esm
[ ] TribalPack.esm
rePopulated Wasteland.esm
WARZONES - Misanthropy Pure.esm
NVInteriors_Core.esm
OldWorldBlues.esm
NVInteriors_ComboEdition_AWOP.esm
Automated Reloading Bench.esp
Fellout.esp
Improved Sound FX.esp
Improved Sound FX - Weapon Sharing Fix.esp
AWOP-LowNPCSWastelandOnly.esp
IHATECAZADORES.esp
DarNifiedUINV.esp
Existence2.0.esp
Faster Terminals.esp
NewRecipes.esp
NewVegasBounties.esp
YangtzeBunkerPlayerHomeV1_5.esp
BrighterPipboyLight.esp
NVWillow.esp
jarelle_perk_and_traits.esp
ILO-RI-Fallout New Vegas - Complete Edition.esp
ILO-RI-A World of Pain.esp
ILO-RI-PipBoy Light.esp
ILO-RI-NSkies Patch.esp
Nevada Skies.esp
RadioGhosts.esp
00 red cross.esp
Wasteland Guard Mod.esp

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_Wiki

Ebbe gyakorlatilag van végigjátszás is de nem egy lépcsõs. Mivel lehetséges jópár különbözõ befejezés hozzá. Függ pozitiv negativ karaktered van, a legio vagy a NCR vagy House oldalán vagy egyszerûen csak egy kis faction oldalán nyomod. De nagyjából 3 fõ befejezés lehet legalább.

Ezt a második fénylõ tábort nem értem teljesen. Primm? Vagy powders börtön?
kicsit fura, ilyen problémáról nem hallottam.
A legtöbb xp-t több lépcsõbõl álló questek megoldásáért kapod. Azokkal szintet is lehet ugrani. Ez inkább ilyen régi rp szerû élményt ad. kevesebbet kapsz szimpla mobs ölésért. Én is ezt nyomom most hétvégenként. Nem tudom nem használsz modokat amik ütik egymást?

Sziasztok nekem is kellene egy kis segitség mitöl van az, hogy nem kapok semmiért pontokat tehát nem tudom növelni a szintemet a második a fénylõ táborba elmentem a rendörségre és nem megy sehova tovább a karakter velem hiába megyek oda hozzá nem értem :-) köszi esetleg végigjátszást tud valaki?
xblades
Hát hogy ezen a párbeszéden mit röhögtem, jó volt köszönöm😊

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Ryder62
Thx

És ebben még csak primm van benne. Pedig novac, boulder city, és callville bay (ez egy általam létrehozott kisváros lesz a tó északi partján, ott ahol most jelenleg egy bódé áll és egy rakat roncs és lakó kocsi. Tipikus western town lesz <#smile> ) is átalakításokon meg keresztül majd.

Megjósolni nem tudom mikor leszek kész vele, de inkább a minõségre és a sok tartalomra hajtok 😊

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Hát ütõs lesz 😊

Ryder62
A közelgõ modomból:

<#smile>

"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018

Although,köszönöm a köszöntést! 😊 és a tanácsot!😊
Ja Happy Birthday 😊 De tényleg a legegyszerûbb ha megölsz pár ghoult, rengeteg van, és sec pec A jós istene leszel 😊 Megint lopsz megint megölsz pár ghoult. Mondjuk ennek talán nem így kellene mennie de így megy 😊

Köszönöm Sven! 😄
Svenhassel
Igazán nincs mit. És boldog szülinapot! 😊

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

THANKS HALÁLFEJES SVEN a segítséget... én is elnézést kérek ha esetleg erõsen fogalmaztam...mondom...öregszek,,épp ma vagyok 33 ! hurrá 😄DD
Calver
F2-ben csökkent karma lopástól? nem is emlékszem rá, bár szerintem nem.
viszont kedves negatív értékeket lehetett elérni, ha nem szent szûzként vitted a karakteredet, avagy ha a "szórakoztató" módon játszottál <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

Svenhassel
De van olyan is ami csak csökkenti a karma veszteséget lopásnál

Steal - less karma lost

Svenhassel
Okés, elnézést 😄

Karma-less petty crime

hm akkor nem voltam eléggé kifejezõ..erre keresek mod ot:ha nem látnak meg lopás közben akkor ne csökkenjen a karmám ilyen egyszerû..nem a karma jelentésérõl kérek kiselõadást srácok... 😄..tud e valaki ilyen modról...idegesít ennyi... 😄 az vicc hogy pár csavarkúlcs ellopása miatt egy egész falú ráérez hogy nem egy szent a karakterem ...ez annó a fallout 2 ben nem volt zavaró..itt már igen...lám öregszem én is... 😄DDD az még mindig visz minden fallout részt
Svenhassel
Talán úgy érthetõbb, hogy a karma szintje határozza meg, hogy milyen a karaktered beállítottsága. Tehát ha folyton lopkodsz akkor nyilván morálisan "rossz" a karaktered. Semmi köze ahhoz, hogy lát-e valaki vagy sem.

Kicsit másmilyen mint a skyrim rendszere ettõl függetlenül tényleg erõs fõleg mikor a ghoulok ölésével kettõ perc alatt a jó istene leszel.😊 De a NV error mod tartalmaz egy karma módosító dolgot mondjuk fõleg negatív irányba mármint nehezebb lesz a pozitív szint elérése.

Svenhassel
A karma már csak ilyen...
Olyankor nem tudják, hogy lopsz (nem a reputation csökken) csak simán csökken a karmád, mert morálisan rosszat cselekszel.
Nem tudom mennyire volt érthetõ, ajánlom olvass utána a karma "kifejezés"-nek.

olyan mod van amivel ha lopakodok és rejtve maradok és eközben csenek akkor nem romlik a karmám? eléggé valószerûtlen hogy ha nem látnak meg akkor is "tudnak" az akciómról???
A mission mojave-t a bethesda is elfogadta unofficial patchként tehát ez egy mindenképp. Bekerül a dlc listába is ha telepíted.

sziasztok.ma tettem fel a full dlc verziós new vegast...mit érdemes feltenni hozzá...bugfix és olyan mod ami nem fogja vissza a gépet de pluszt ad a játékélményhez?leszedtem ezta bugfixet nvec bugfixes de több leehtõség van melyiket tegyem az én verziómra?
http://newvegas.nexusmods.com/mods/44204
http://newvegas.nexusmods.com/mods/45104
Ezt a kettõt azoknak is érdemes letölteni akik nem akarnak modot használni. Az NV Error-al nekem már a skyrimnál is jobban bejön a grafika 😊

Most vettem észre, már a mikroszkóp is funkcionál 😊 Csak 50-es szintû tudomány kell hozzá. 😊 Még keveset haladtam de egyszer mindenképp megnézem mit lehet vele csinálni 😊

Nos újra és most már a skyrimet is letudva nagyjából. Egyszerûen megdöbbentõ mennyivel jobb a skyrimnál. Tényleg zseniális ez a quest rendszer azt mondanám tökéletes az open world világhoz. Nehéz betelni vele a quest adó npc-k is megölhetõk és a quest rendszer alkalmazkodik hozzá. Nincsenek örök életû npc-k ha meghal kapsz egy jelzést hogy mi az amit buktál. Tényleg zseniális és hát a társak is rendelkeznek questel meg kommentálnak. És a story is nagyon jó legalább négy-öt féle végkifejlettel. Mindezt alig két év alatt hihetetlen persze bugos volt mint atom de nem csodálom. Ezt nagyon nehéz lehetett kivitelezni, majdnem olyan mintha egy mmoba nem lineáris questeket raknánk be is halna rajta mindenki. Ez meg mûködik. 😊

Integráltak egy csomó jó modot. Van piboy kesztyû leszedõ munkaasztal, van integrált grafikus állítgató, mûködik a chemisty set, ráadásul beépült az feltölthetõ üveg meg van a ultimate modból ismert integrált stamnia drain is tehát ha kiütõd eszméletét veszti a tag. És még sok minden.

Most kezdtem újra egy karival mert jelenleg szüneteltettem anyagiakból kifolyólag a Conant. Szerintem a Mission Moyave a szerintem nagyon jó lett, nem mintha eddig nem az lett volna. Remélem a srácok végre befejezik már a Lost Roadot. Az nv errors meg a mission együtt nekem kb. 100%-ra kilõtték a ctd meg az egyéb fagyásokat. Ráadásul egész szépen megpakolták újdonságokkal a cuccot.

Még mindig jobb mint a sima 3-as. Abba annyi RPG elem van, mint a Super Mario-ban 😊

Calver: pacifista madafaka, az már adja, fõleg Skyrim-es csávó aki még 1 legyet se ütött le gameplay alatt 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

xblades
Ez igaz de ez már a mostani idõk játéka, nézd csak meg milyen lehetõség van a Mass effect 3-nál is. Akár végigmehetsz úgy is mintha csak Fps lenne.

Calver
kivéve ha fogta magát, azt mondta h "anyátokkal szórakozzatok", és végigfutott az egészen anélkül, h bármihez hozzáért volna. <#idiota>

Ez a sok variálgatás 😊 sose értettem minek kicentizni a skilleket. Játék elején én spec mindig elképzeltem magamnak egy szerelõ/tudós/orvos/nagymenõ karaktert, képzeletre bízva kiosztottam special-t, és eddig soha se botlottam lehetetlen helyzetbe. Fallout 2-be még más volt persze, ott nem ment át a karakter a trial-on ha nem volt életképes.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Calver
...és még egy ok, amiért ne menj 6-os agility alá.

light armor > all FNV-ben. ami igencsak kellemes.

Calver
kezdõ 6 is ok, 7 fölé nem érdemes menni, ha az embernek megvan Old World Blues... mivel implant ad +1-et, ott pedig kaphatsz rá +2-t, szóval ezzel simán megvan 10-es is. csak felesleges, Strong Back bõven elég teherbírásra, na meg ha valaki 250 fontnál (~113 kg!) több cuccot akar magával cipelni, ott már gondok vannak...

xblades
Én az erõre 6 pontot rakok mindig a többi megoldható más modon is.
A perception és agility(nincs sok pont szükség rá) én a Luck -1 pontos kárára 8 és 7 ponton szoktam elosztani mind tank és mind mesterlövész karakternél. A kritikus sebzés szintén könnyen megoldható másként.
Az "eszes" karakternél a beszéd és a Intelligencia a fontos, a lopakodó meg adott.
A játékban elég sok lehetõség van hogy ezekre másképpen is tehessél plusz pontokat.

Calver
kell 6 PE ehhez, de afelett felesleges, agility-bõl nem árt 5 Rapid Reload-hoz, na meg az határozza meg, h milyen gyorsan rántasz fegyvert és töltesz újra.

A perception és agility közül melyik a fontosabb? Nem jó úgy, hogy a perception-re nem teszek túl sok pontot, és inkább az agility-re rakok jó sokat?
Persze ott nyilván csak a skillekre építheték volna de az nem az igazi.

De egyébként ez elég jól fel van építve a többi tulajdonságnál is jelennek meg párbeszédelemek amik átlagos szintnél nem. Lásd magas erõ esetén is jelenek meg a párbeszédeknél elemek. Ez volt az egyik amit nagyon hiányoltam a Skyrimból.

Persze lehetett volna több párbeszédnél is letiltani low charisma esetén.

Charisma in New Vegas modifies Barter, Speech and Companion Nerve. Companion Nerve gives each companion in the party +5% to their damage and armor, up to a maximum of +50% at 10 Charisma.

Regardless of Barter or Speech level, some interactions will not be available if your Charisma is too low (Ex. Corporal Betsy). These ultimately do not have any significant effect on game play, nor do they provide any special bonuses.
Szóval eleve meg se jeleik pár párbeszédnél. Nézd ez logikus a karizmatikus személyiség tud boldogulni harc nélkül inkább.

Calver
nagyon jól jön = nincs semmi szerepe?
a karizma beszélgetések terén szinte teljesen lényegtelen. a speech az, amire ténylegesen szükséged van, ellenben ahhoz teljesen felesleges pontokat pazarolni karizmára. és ha nagyon szükséged is van rá hirtelenjében, Party Time Mentats ad rá +5 pontot, pia meg ehhez még akár +3-at.
egyetlen hasznos szerepe abban merül ki, h jobban sebeznek/ellenállóbbak tõle csapattársak... ami megint szvsz baromi lényegtelen, mert általában nem ezért "tartod" õket.

Ja tipikus military-s megközelítés.😊 Szóval a karizma nagyon nagyon jól jön nagyon sok helyen ha harc nélkül akarsz megoldani dolgokat 😊 És erre az fnv szépen ad lehetõségeket. Persze elmondható a bartere és sok minden egyéb nem harci képességre persze a strenght adja a vallatás lehetõségét tehát tény lehet boldogulni. persze megint azt mondanám ki milyen karaktert képzel el amit a történet során végig akar vinni. 😊

Sziasztok leszedtem a játékból ezt a verziót: Fallout.New.Vegas.Ultimate.Edition.MULTi3-PROPHET.
Az a problémám hogy telepítés és crackelés után nem angol a játék hanem szlovák nyelvû.
valaki tudna segíteni a nyelvcserében?

Köszönöm szépen, ezek így induláshoz hasznos infók voltak! <#worship>
Calver
mindkettõnek pont az ellentéte az igaz. de tényleg.
minden fegyvernek van minimális erõkövetelménye, van aminek több, van aminek kevesebb. nézd meg az ATT REQ oszlopot.
ha mesterlövészkedni akarsz (ami itt egy abszolút de reális és használható dolog, de ne csak arra gyúrj), akkor 6-os erõre lesz minimum szükséged Sniper Rifle használatához - vedd hozzá, h implattal dobhatsz rá egy pontot, szóval 5-el elég kezdeni. nehézfegyverekhez kellhet 7-8, sõt, akár 10 pont is... de ezekre nem igazán van a kétlábúnak szüksége, mivel... nos, elég szarok. konkrétan Sniper mellé elég egy jó pisztoly (Maria, A Light Shining in Darkness), és kb mindent tudsz. ha ehhez hozzávágsz egy mindenes félautomata puskát (Marksman carbine/All-American) és egy automata Shotgun-t (Riot shotgun), és tényleg minden területet lefedtél.

statok meg kezdõ trait-ek, hát... erõ minimum legyen 5-ös, és ha sokat akarsz puffogatni, nem árt 9-es luck-al kezdeni - sok-sok crithez vezet. többibõl amennyi futja, karizmát simán veheted 1-re is, soha nem lesz belõle bajod, endurance 7-es értéken jó, h minden értelmes implantot megszerezhess (1 minden statra kivéve karizma + sebzéscsökkentõ), agility és perception nem árt minimum 5-ös kezdõ értéken h feltápolva megszerezhesd a kellemes perkeket, intelligenciából sem árt egy 7-es h kapj elég pontot szintenként.
kezdõ trait-ekbõl szvsz legjobb Fast Shot mesterlövésznek (ami logikával csöppet szembemegy, de pontos fegyverek szinte semmit nem veszítenek pontosságukból, viszont sokkal gyorsabban puffogtatnak), és Built to Destroy. ha szereted VATS-ot (én nem, soha nem is használom), akkor Kamikaze is hasznos lehet, vagy ha van Old World Blues-od, Early Bird is remek, bár kicsit limitáló.
kb ennyi. elején Guns, Repair és Lockpick kiváló képességek, Speech és Science se fog soha ártana, bár utóbbi annyira nem lényeges.

Sziasztok!

Én most akarom kipróbálni ezt a játékot, eddig még nem tettem, mert... na mindegy, szóval még nem próbáltam! 😄
Valahol azt olvastam, hogy ha nem melee karaktert indítok, akkor is kell viszonylag sok pont az erõre, mert nem fogunk pontosan célozni, még magas gun skillel sem. Ez tényleg így van? Mert ugyanakkor olyat is olvastam, hogy ellentétben a fallout 3-al, itt a new wegasban nem nagyon lesz strength követelmény a fegyverekhez, tehát nem kell rá sok pont.
Mert ilyen settenkedõs sniper-es karaktert tervezek indítani, szívesen veszem egyébként az ötleteket a special pontok, ill. skillek elosztásának tekintetében! 😄