6837
...
  • Although
    Oké megvan a mission mojave okozza a problémát a Better new vegassal.
  • Although
    Hm nem tudsz segíteni mi okozhatja nekem mindenhol vannak feljebb tett objektumok elég zavaró? Most próbálkozok azzal hogy beteszem az archivba a Mission mojavét is. De valami frankon elkúrja az új texturákat nekem. lehet az a gond hogy NMM-et használok. Nahát valamit ki kell találnom! Meg kell találni mi okozza!!!
  • Although
    Nem tudom neked Nipton bejáratánál az épületek nem a "levegőbe" vannak?
    Kicsit furcsa hogy a raiderek Niptonba vannak de mindegy, alapból Powder terület ép alkudoznak a Republical mikor a légió rajtuk üt :) A vasút végig niptonig a powderé alulról jön a Légió és jelen van a Republic Vegasig ezenfelül pár banda van még ezen a területen egy gang.
  • Although
    Belenéztem a BSA tömörítővel. Ez egyébként működik a fomm nélkül is a menüből.
  • Although
    Értem! akkor megnézem mi lehet.
    Egyébként kijött a Mission Mojave 7 és sok landscape javítást is tartalmazz.
  • Ryder62
    Nekem minden oké ott, mindkét sátor látszik.
  • Although
    Egy hibát találtam eddig, a primnél a republic tábor második sátrából csak az ajtó látszik :)
  • Ryder62
    Köszi

A modom akkor szeret fagyni ha sok mindent kell betöltenie (Primm, McCarran elötti terület stb) mert ilyenkor nagy a hiba százalék hogy valamit nem sikerül betölteni vagy rosszul tölti be és ilyenkor elszáll a játék. Meg néha a mentéseket is meghülyíti szóval érdemes sokszor nagymentést készíteni.
  • Although
    Oké nem a te modod okozta, nvedit-el megnéztem és most fut jól a legutóbb feltett telepítéseddel. Szóval Grats tényleg jó lett!! Legfeljebb pár épületbe jó lenne belépni pl. a polgármesteri hivatalba. :)
  • Although
    Hm nem tudod miért vannak lefagyások? Mik okozhatják? Esetleg kellene mégicsak merge patch? De olyankor a mellékelt többi patchot is kell használni?
  • Although
    Nem tudom hányan ismerik ezt. BbR
    Ehhez vannak texture cserélők és ez egy animált mellmozgást eredményez a BNB-t használja és minden race-ra tudsz eltérő mesh-t és texturát csinálni.
    Szerintem jópofa. Lesznek vékony kínaiak meg nagyobb európaiak :) Persze az npcket is lecseréli :)
  • Although
    Húúú köszi!!! oki bár nem értem egy textura van nem vagy a normal map felülírja? a színt értem bár. kicsit nem áll össze a kép illetve az tartalmazza amikor mozgatom a szín skálát?
  • Hotomi
    Az első a sima textura, a 2. a normal map, a 3. meg a szín szabályozza, hogy tudj csinálni különböző bőrszínű karaktert.
  • Although
    Esetleg valaki megmondaná miért van ilyen hogy, headhuman, headhuman_n, headhuman_sk?
  • Although
    Nos nekem eddig nem laggol, még csak primbe vagyok de jónak tűnik. Fasza.
  • Although
    Oké most megjelent angolul tehát folyik tovább a fejlesztés hosszú szünet után :)
  • Although
    Nos felraktam kíváncsi vagyok :)
  • Although
    Hoho,Lost road
    Tud valaki németül ?:)
  • Although
    Egyetértek. Messze talán amire az offline rpg-nek nevezett műfajba a messze leginkább rpgnek nevezhető abszolult favoritok egyike nálam. Mindössze lehet hogy az is benne van hogy ennyire bugos, de nem biztos mert vannak akiknek bugmentesen fut szóval nehéz kérdés.
  • Darun
    A sima F3-hoz nem kell sztem patch, főleg nem négy gigás. Egy fájlt kell átírni (ha jól emlékszem egy sort kell csak beszúrni) és az megoldja a játék közbeni fagyásokat. Nálam legalább is megoldotta.

Magával a játékkal nincs bajom, én szeretem a szerepjátékos elemeket és szerintem az jó ha több döntés közül is lehet választani. Nem kevés hibája van a játéknak, ettől függetlenül tervezem hogy indítok még egy karit és ismét neki vágok.

Nálam pálya töltés közben nem laggolni hanem szintén "fagyni" szokott. Elkezd tölteni, aztán csak tölt, tölt és nem történik semmi.

Viszont ami durva bug volt tegnap: Áll 3 White Leg a folyó parton. Kettőt leszedtem, ha a harmadik bement a folyóba, aztán "leúszott" a föld alá. Asszem Animaterial sniper volt nála, mert elég csúnyán sebzett. A F3-ban is volt olyan hogy "szétfolyt" az ellenfél és nem tudtam becélozni, de ez hogy lement a pálya alá és onnan lőtt rám, elég csúnya volt.
  • genndy
    Van Oblihoz meg FO3-hoz is az a 4GB-os patch, az ehhez nem jó? Szerintem engem az megkímélt sok fagyástól mindkettőnél.
  • Ryder62
    Engem tegnap fél órán belül kb 7-szer dobott ki :D Néha elmegy a kedvem tőle rendesen. Bár ez leginkább a modom miatt van, meg még más modok is bekavarhatnak.

Nem mintha az alapjáték olyan hűdejó lenne, megjelenése óta szívok ezzel.

Anno mikor először játszottam ki - modok nélkül - akkor is durva volt a helyzet. Átlagban 1-2 óránként fagyott és mivel akkor még xp volt, csontra fagyott az egész, az esetek többségében instant reset kellett a gépnek mert nem tudtam mivel bezárni.

Arról meg nem is beszélnék hogy játék közben pálya betöltésnél úgy laggol mint a fene.

Lehet ránézek erre a mojave-ra de nem hiszem hogy pont attól javulna meg.
  • awacs111
    Köszönöm!Megpróbálom.
  • Although
    Igen nekem is van ilyen és ettől már nekem is elment néha a kedvem. Szerintem túl bonyolult kódja van. Rengeteg kimenetel rengeteg végjáték és rengeteg döntés. Eredetileg nem erre volt kitalálva a Fallout 3.
    Esetleg próbáld ki a Mission mojave modot. Ez egy Bethesda által is elfogadott unofficial patch. Sok hibát javít. Ami még gond lehet az FNV még nvidia-ra volt optimalizálva. Elképzelhető hogy ATI kártyával kifagyogat. De igazából még megoldva nem láttam ezt problémát. Nekem is még az F3-hoz képest is sokat fagy ki,
  • Darun
    A F3-ban van az a hiba hogy folyamatosan kifagy a progi. Át kell írni valami fájlt és akkor működik rendesen. Elkezdtem a NV-t is, most tartok 100 óránál és ma fél órán belül háromszor dobott ki. Az ez előtti kilencvenakárhány órában nem csinált ilyet ennyiszer. Igaz eddig csak az alapjátékot játszottam, kb egy hete kezdtem el a Lonesome Road-ot. Nem is volt vele semmi bajom. Most meg elkezdtem a Honest Hearts-et. Eddig nem volt ezzel se problémám, most meg egyszerűen nem tudok vele játszani. Nincs fent semmilyen mod, nem piszkáltam bele a játékba se és a gépen is annyi változás történt csak hogy felraktam a bfbc2-t. Azért az fura lenne ha ez okozna gondot a NV-nak.
  • xblades
    Így magyarul nem tudni mi az amire gondolsz, de ha más nincs próbálj meg a Wiki-n rákeresni.
  • awacs111
    Sziasztok!Nem tudjátok véletlenül,hogy a "Követ tábora" helyre hogy jutok el?Körbejártam,de nem találok oda.Honnan tudnék bejutni?Segítsetek légyszi:)!
  • PiszkosFred
    FO3-ban voltak CtD eseteim, de a FNV es Skyrim eseteben egyszer sem. Olyan stabilan futottak eddig, mind a ket jatek, hogy le a kalappal. Pedig FNV es Skyrim eseteben szandekosan, sose hasznaltam a quictravel opciot, egyszeruen "manualisan" setaltam mindig, ha mentem kalandozni. Unalmas volt szazadjara is vegigmenni a romok kozott, de valamit valamiert. Emiatt pedig a jatek motorja folyamatosan toltotte a palyakat, a helyszineket, zonakban respawnolo ellenfeleket, de megsem fagyott egyszer sem. Skyrimnel detto.

FNV eseteben volt talan ketszer, hogy ha a kalandozasokbol visszatertem Vegasba (a fohadiszallasra lepakolni a megtartando uj felszereleseket), a NVStrip eszaki kapujan nem tudtam belepni (ahol a robotok orkodnek), mert megallt a "loading" feliratnal a jatek. Hogy most megallt e, vagy csak lassan toltotte be, sose volt turelmem megvarni, ilyenkor lelottem a taskot, es ujra betoltottem a quicksavet.

Mindketto win7 alatt, es a konfigom is boven sok a jatekoknak, de a FO3 ehhez kepest remalom volt, igaz utobbi alatt meg XP ment, egy picivel gyengebb akkori konfigon (bar az is felette volt az elvarthoz kepest).
  • xblades
    Érdekes ez a motor, mert engem mindhárom játék kidobál, de azért nem sűrűn.
    Az F3 inkább lassan tölt be de az a sok mod-olástól van. A NW és a Skyrim inkább a latop-omat nem szeretik, inkább be sem töltenek.
  • Hotomi
    Nálam pont fordítva van, F3 folyamatosan fagy, kidob, a dlc-k nem működnek, míg FNV-ban nem fagy, ritkán dob ki, és működik az összes dlc.
  • Ryder62
    Vannak fps droppok sajna

Egyszer egyszer tapasztaltam hogy írtóra leesett kb 15-20 körülire. Nekem 60 fpssel fut a vanilla gém, modommal sokszor nagyobb helyeken 30-40 körül van az fps mint pl Vegas sűrű helyei, Primm stb.

Stabilitással is vannak gondok mint írtam.

Érdekes hogy a Fallout 3 hasonló kidolgozású helyszíneken stabilan fut itt meg drop keletkezik.

Vagy a motor ratyi vagy pedig a sűrűn moddolt helyszíneket nem szereti alapból.

Mindenesetre nálam sose volt stabil ez a játék. Fallout 3 tökéletesen futott, járkálás közben sem szaggatott be miközben töltötte be elöttem a pálya részeket. Vagy csak nagyon minimálisan. Itt meg a kezdetektől fogva mikor tölti be a pályát, hallani hogy kerregteti a vinyót és eléggé belaggol. Még akkor is ha csak a sivatagban bóklászok, ahol aztán alig van tereptárgy.
  • Although
    Nézegetem amiket írnak a forumon, hát még nem kezdtem új játékot az fnv-vel tényleg ennyire eszi a gpu-t?
  • Although
    Próbáld offlineba
  • xblades
    Erre besz.rt a Steam-em, nem tudom elindítani a játékot.
  • xblades
    Letöltöttem, meglesem.
  • Ryder62
    Nah ezt jól megsz*ptam. A saját modom szívat. Valamikor rá tör a roham és kidobál. Rendszerint quick save-nél jött elő hogy valamikor, valamelyik mentés után meghülyül és rá fél perc múlva kidobb. Hiába töltöm vissza hiába megyek más merre, hiába csinálok mást, kidobb. És mivel sok quick save-t nyomok, nem mindegyiknél jön elő hanem random. Így tölthettek vissza egy nagy mentést.

Tehát marad a normál mentés quick save helyett. Csak hát menteni sűrűn kell pont a fagyások miatt. Szerintem mire végzek az 1000 mentési lehetőségből 800-at biztos felhasználok XD
  • Ryder62
    Erről mi a vélemény? Blackout ENB

Nemrég letöltöttem egy hasonló enb-t. Szép, gyönyörű lett tőle a játék de mivel nem lehet használni textúra szűrést és élsimítást ezért le is töröltem gyorsan. Ahogy elnézem ez szinte ugyan az, szintúgy nem támogatja ezeket.

Nagyon szépé varázsolja a játékot főleg ha az NMC texture pack is fent van de míg ez ilyen addig szinte élvezhetetlen. Legalábbis kis felbontáson (1360*768)

Más: láttam itt a modnál föltöltött valaki képeket amelyiken a modom van, NMC textúra pakkal és ugye az ENB. Nos, én próbáltam a textúra pakkot a modommal, olyan lagg show volt primmnél vagy vegasban hogy öröm volt nézni. Vagy instant CTD.
    Írtam a srácnak hogy hogy is van ez, árulja már el hogy milyen gépe van hogy a kettő együtt megy. Mert még a small verziót is percekig töltögette Primmnél (értsd erős lagg), holott a Fallout 3-on is fönt van a textura pakk és minden probléma nélkül fut.

4 giga van a gépben hát öcsém ha ennél több kell ennek a csodának emelem kalapom :D Létezik hogy több kelljen? Főleg úgy hogy az alapjáték vígan futkorászik vele de ha aktiválom a modot rögtön behal.

Majd évek után fölteszek minden látványjavító modot mikor már Mari néni szebszámoló gépében is már 16 giga ram lesz XD
  • Ryder62
    Igazából ezen már meg sem lepődök. Volt aki megkérdezte milyen bsa, mert amit letöltött abban csak egy esp meg egy textúra mappa van. [OMG Facepalm]
  • Although
    Ja értem az original a f3 nélküli esm-et jelenti sorry :D
  • Although
    :)