6837
...
-
Hotomi #4955 Na már videó tutorial is csináltak a modod felrakásához . Pedig érthetően leírtad, hogy mit kell kicsomagolni és hova kell rakni. Elképesztő, hogy mennyire lusták használni az eszüket, pedig nem is igényel nagy agykapacitást ez a szimpla feladat. -
Although #4954 Igen ebben igazad van nem is rájuk gondoltam, mert igaz ami igaz azok akikre gondoltam ezen az oldalon is kevesebben vannak. Nem azokra gondoltam aki közben electro compatibilitást kért :D De most így belenézve nem sok van olyan akire gondoltam, többre emlékeztem de csak páran vannak. Érdekes. -
Although #4953 Azt írtam letöltöm :) -
#4952 Akkor nem töltöd le? Egy próbát tehetnél :) Amúgy ez nem a végleges, változások lesznek amiket update ként frissebb verziószámmal feltöltök.
Am meg Hell faking yeah megelőztem azt a nyomorék pony-s szart :DD
Egyébként azt nem értem itt nyavajognak hogy itt-ott nem lore hű...
De azért mindenki electro city patchért sír. De utálom azt. Na az aztán lore hű. De tényleg. Mikor a sivatag tele van lámpázva. Meg mikor a halott munkás ott van keresztre feszítve niptonba, a fiendek területén meg elégetve. Végülis, egy poszt apoc világban én is elkezdeném kivilágítani az utakat hogy a többieknek milyen jó legyen, nem törődve hogy mutánsok, fiendek, deathclawok mászkálnak körülöttem.
Pfff. -
Although #4951 Naa 3. helyen vagy már a hónapba :D -
Although #4950 Biztos, maradok az original-nál akkor :) Nézegetem a beírásokat, szóval más nép van az fnv-n mint az f3-on. És biztos örülnek a módodnak csak szeretnék ha lore hű lenne legalábbis ahogy ők szeretnék. A megjegyzés a felrobbantott Boulder city-re pont erre vonatkozik :)De biztos vagyok örülnek neki, mert nekik nem sok játék készül és még mindig a vegassal játszanak :) -
#4949 Nem.
Annyi hogy boulder cityben meg vegasban van pár ház (szám szerint 6) ami a FO3-ból lett átvéve. Az alap verzióban itt is vannak épületek, csak másmilyenek (amik alapban benne vannak) Ami még megemlíthető hogy pár helyszínre betettem battle musicnak a F3-ból két battle zenét. Az alapban itt szintén vegasban megtalálható zenék szólnak. Kb ennyi, a többi kisebb modosítás, elhanyagolható.
Remélem tetszik majd :D -
Although #4948 Naoké vettek egy pillantást rá akkor :) Nagy különbség van a fallout3-as fájlokkal együtt az alaphoz? -
#4947 A vipereket, jackalokat a helyükre tettem, robotból elszórtan mojaveban de nem spawnolnak újra (és leginkább valami létesítmény mellé nem barangolna a pusztában), a raidereket leginkább vegasba, kisebb táborokba. A szuper mutánsok vannak még szétszórva mojaveban, de csak 5-6 csoport (kb 4-5-6 szuper mutit jelent)
Convictokat tettem le még primmbe, jó sokat, igazi tűzharc volt hisz a (respawnoló) lakosokra lőttek ergó tényleg olyan volt mintha megtámadták volna, elfoglalták volna a várost. (természetesen nem spawnolnak újra)
Kaptam már vissza jelzéseket hogy miket nem kellett volna, vagy máshogyan. Szvsz a raiderek illenek vegasba, sokszor megtámadják a karavánokat (ha pont arra mennek) így legalább van egy kis érzete hogy ezek valóban fosztogatók ahogy a nevük is mutatja. Fiendek meg csak annyi hogy több npc marker került le, így pl a fiendek területén akár 5-6 is rád támadhat.
A város kialakításban is voltak megjegyzések, az egyik hogy boulder cityt felrobbantották akkor hogy miért van 1 azaz egy háztömbsor épen lol.
Az hogy lore hű vagy sem mindenki eldöntheti maga, de szerintem az, csak a pálya sokkal inkább valóság hűbb, részletes és persze szórakoztatóbb.
Ez alapvetően egy esztétikai mod de azért belekerültek a régi részekből zenék (rengeteg felhasználatlan FO1 és 2 soundtrack csak ott csücsült a mappában) ellenfelek, hogy azért ne legyen olyan kihalt a város és persze pár loot. -
Although #4946 Láttam :) Gratula :) És hát igen lehet felteszem én is csak az az érzésem kicsit pár helyen olyanok is vannak akik nem kellene legyenek. A koncepció szerint vegas elég rendesen fel van osztva területekre. Powder, Legio, etc,etc. És mintha te kereszteznéd ezeket? -
#4945 Másfél hete kint a modom a főoldalon :D Eddig három kompatibilitási patchet tettem föl: Freeside open, NV interiors és World of Pain.
NVR-t is megcsináltam de fagyási problémák merültek föl.
Sokaknak tetszik, rengetegen azt írták hogy jó mod lett ami bekerülhet a nagyok közé ha minden más major moddal kompatibilis lesz. Viszont sokak meg patchek után sírnak. Persze mindig jönnek az újabb és újabb ötletek hogy csináljak már patchet minden kis modhoz is. Jah persze.
Igazából már nem érdekel, jó végre bekerülni a nagyok közé, de majd ahogy kedvem, időm, energiám engedi megcsinálom a maradék patcheket is. Most végre játszani akarok, mert napokig patcheket gyártottam. Jó ez a "híresség" de sok a hátulütője is.
Most már végre játszok, elkezdtem egy új játékot. Ezúttal very hard + HC mod on + Project Nevada. Mitmondjak? Néha jól megizzadok. Persze xp-t felére vettem hogy ne fejlődjek olyan gyorsan.
Egy élmény így a játék, rengeteg quick load, rendesen kell taktikázni, mindenre számolni kell, sőt már nem az van hogy fejbe célzok csak vats-ban, hanem ha két ellen jön akkor lehetőleg lábra, hogy legalább az egyik lesántuljon ezáltal lelassítva hogy míg az ideér hozzám addigra a másikkal végezzek mert két ellen is úgy szét kap mint kisgyerek karácsonykor az ajándékot.
A project reality meg olyan gyönyörű viharokat csinál hogy öröm úgy sétálni. Tatyó tele, vánszorgok Novac felé, elöttem egy Viper csoport, korom sötét van csak akkor látom őket mikor villámlik, próbálok ellopakodni mellettük, persze mivel még csak level 5 vagyok mindvégig caution-t ír, így az utolsó idegszálamon táncol a játék hogy vajon mikor vált danger-re és támadnak meg a komor sötétből.
Meg mikor Brison Steve holtelt kutatom át, és hallom ahogy kint dörög az ég, megáldva a Interiors Lighting moddal amiben csak tényleg lámpáknál van fény így egy folyóson ha egy lámpa világít bizony csak ott van világos a környékén.
Nah ez kérem a felejthetetlen hangulat. -
#4944 Úgy ahogy az előttem szóló írta, nem kell velük foglalkozni ha ilyeneket írnak.
Néhány nagyobb moddal ha összehozod az már jó is. -
#4943 Nah sikerült esm-be konvertálni. Jó is lett. Köszi Így könnyebb lesz a patch készítés -
Although #4942 Ne foglalkozz velük. Aki a tiedet használja és tetszik neki az a lényeg. Nem azért csináltad hogy idegeskedj rajta. Speciel én nem használok ilyen modokat. Ha jól tudom Vegast nem érte bomba meg nem voltak komolyabb harcok azért úszta meg ilyen jó állapotba, erről mintha lenne is egy anyag. -
#4941 Ha a zárt Vegas részekre gondolsz igen, néhány tárgyat letettem (sajnos, most távolíthatom el hogy az open freeside-al meg strip restoration moddal megférjen.)
Az nv interiors most húzott fel de nagyon. Nézem át geckben a modommal hogy hol kéne modosítani.
Tele ez a rohadt város ledeszkázott házakkal. Azokat nyitja meg? áhh dehogy miért is... Nem, a rohadt vasúti kocsikat amiket egytől egyig átrendeztem, eltávolítottam.
De nem egyet vagy kettőt , hanem az összeset.
Persze a mod topikjában megy a rinya "de hát nem kompatibilis a nagyobb modokkal ezért szart sem ér".
Most már tököm tele nagyon ezzel az egésszel, főleg hogy a döntő többség nem önálló modként nézi hanem hogy hát így nem jó mert nem műkszik ezzel azzal stb.
Persze elvárják hogy kompatibilis legyen 56 moddal. Így ránézésre a WOP, Freeside, Strip modokkal össze tudom hozni. Meg esetleg az NV interiors később ha lesz türelmem.
Az agyonhájpolt de részemről utált electro cityvel nem lesz kompatibilis az biztos.
Viszont a Project Braziltól megkerestek hogy kéne nekik level designer. Még nem írtam nekik vissza, de sztem nem vállalom el mert az élet túl rövid ehhez.
Ezt a modot is valahogy tavaly november december környékén kezdtem, szóval egy éves munka majdnem. Szeretnék már játszani is végre a new vegasssal + még ott van a lonesome road modom félig amit szintén be kéne fejezni és ráadásként élni is kéne :D -
#4940 Na majd én is felhasználok pár dolgot, amit te is csináltál.
Amúgy tényleg jól néz ki. Vegas belső részét is módosítottad? -
#4939 Kösz. Majd kipróbálom, úgy is kompatibilitássá kell tennem a modom az összes nagyobb moddal mert rinyál a nép. -
Hotomi #4938 Ja és ne felejtsd el átírni a modod végén az esp kiterjesztést esm-re -
Hotomi #4937 Először is hagyd a Tesnip-et, erre nem alkalmas, ami kell az a FNVEdit. Betöltöd a mododat, kattints a File header-re, van egy olyan rész, hogy Record Flags, jobb klikk rá és edit, megjelenik egy kis ablak, az elsőt pipáld be (ESM). Ekkor az alsó részén megjelenik egy új menü: ONAM - Overriden forms. Mentsd el, kb 5 percig tart míg elmenti, zárd be, majd nyisd meg újra és az ONAM - Overriden Forms alatt felsorolva kell lennie a változtatásaidnak, ha üres akkor előröl kell kezdened. -
#4936 Inkább mondd el nem árt tudni :D Későbbiekben más modoknál jól jöhet. :) -
Hotomi #4935 Nah, megcsináltam. Magyarázzam el hogy kell vagy inkább küldjem el az esm fájlt? -
#4934 Hotomi, segíts már légyszi: Miért nem tudom átkonvertálni a modom esm-be?
Rámegyek a TESsnip-re, betöltöm a modom majd dupla katt a TES4-re és kiválasztom az első rublikát ami mellett esm van írva. Elmentem esmbe majd játékban ilyet kapok:
Tehát az eredeti dolgok megvannak + amit én is letettem. Próbáltam már esp-be menteni és átírni. Hogy kell ezt megcsinálni? -
Hotomi #4933 Csak akkor ha mellékeli a F3 modelleket, texturákat, ha nem akkor maradhat. -
SaGa #4932 Gratulálok a modhoz és a kitartásodhoz, de jelzem, ha a nexus üzemeltetők tartják magukat az eddigi szokásukhoz, ezt is le fogják túrni a nexusról, ahogy minden olyat, ami FO3 objektumokat használ a FONV-hez. Szerzői jogi problémájuk van vele.
Szerintem keress más terjesztési lehetőséget is a biztonság kedvéért. -
#4931 Nah ja csak hogy scriptet nem tudok írni.
Ez van primm esetében is: a convictok a respawnoló lakosságot írják. Lakosok meg kellenek hogy ne legyen szellem város.
Ez is úgy kellett volna hogy a küldi után jelenjenek meg.
Amúgy várom ám a kritikákat, észrevételeket. Nexuson már írtak jópáran, hogy mi nem műkszik rendesen :)
Btw, milyen jó látványjavító modok vannak? A depth of Field-et, Western Sky-t és a Imiginatort már leszedtem. Most próbálgattam hogy mennyire lehet valószerű mojavet előhozni. Olyan kéne ami visszaadja a forróságot, a fényt, a napsütést. Egyenlőre csak a fényerő-kontraszt kombóval tudok játszadozni imiginatorban. -
Hotomi #4930 Van egy kis logikai bibi a mododdal, Nipton esetében nem "Lore friendly". A teljes lakosságot a Légió kiirtotta, ezzel szemben amikor odaérek tele a város raiderekkel, miközben Vulpa még javában bulizik. Úgy kéne beállítani, hogy legalább 2-3 nappal később jelenjenek meg, akkor már elfogadhatóbb lenne. -
#4929 Megpróbálom a poco bueno textúrákkal azok nem cserélnek le mindent. De szerintem ugyan az lesz a helyzet mint az NMC-vel.
Although: Remélem letöltöd a modom hogy lásd mi a bajom a vanilla gémmel :P -
Although #4928 Hát igen. De szerintem valami elkerülte a figyelmed, bevalom nekem is és csak egy idő után eset le. Mit gondolsz miért Fallout: New vegas a cím és nem Fallout 3:Vegas? Egyszerű mert a cím is jelzi ez a játék a fallout 1-2 rajongóinak készült. Nem véletlen a gamebanshee listán a FNV 2010 utáni rpg-k között az első. De persze ettől még nyilván neked nem lesz jó. Annyi biztos nem kell aggódnod, kizárt hogy a Bethesda még egy ilyet kiadjon. :) -
#4927 sebaj, jó lesz ez alap textúrákkal is :D -
#4926 NMC-vel sajna nem műkszik :( Nekem a small textúrákkal is csúnyán akad, olyan szinten hogy primmet percekig tölti és addig lag show van.
(ilyen gépen: i5 2320 @3ghz, 4gb ram, hd6850 1vram)
Nagyon sajnálom azért mert erre vártam hogy milyen jó lesz ha még a textúra pakkot is feldobom. Szép is volt még small-al is csak hát még cella betöltés után is laggolt elég csúnyán. Persze alapban, modom nélkül szépen fut de nem csoda hisz tök üres egész wasteland.
Úgyhogy vagy szép wasteland de üres, vagy részletes wasteland de csúnya... -
#4925 Igazából ezt kérdezgetik nexuson is. Nem tudom XD
A lényeg hogy ami wastelandot megváltoztatja azokkal nagy eséllyel nem kompatibilis, viszont ami csak interiorokat add (pl World of Pain, NV interiors) azokkal lehetséges hogy igen. Maximum egy két object nem úgy van ahogy kéne (pl csatorna fedő) mert ha megváltoztattam az utat ahova a másik mod letette akkor lehet hogy lebegni fog vagy nem látszik.
Monster moddal lehet hogy kompatibilis ha a mod csak teleszórja wastelandot ellenfelekkel. Akkor elvileg működnie kéne.
Mivel a modom csak esztétikai nagyrészt ezért 100%-ban kompatibilis a textúra modokkal meg fegyver modokkal. Max azok a textúrák amiket én adtam a mod mellé alap felbontásúak lesznek.
Underground hideoutot nem ismerem, attól függ hogy hova teszi a mod a bejáratot. Ha olyan helyre amit én nem modosítottam akkor működni kéne vele.
Természetesen ügyelni kell a load orderre is mert ha pl egy vurt's wasteland előrébb van mint az enyém akkor nagy eséllyel egy fa fog kinőni egy házból. -
#4924 huhh ez nagyon jól néz ki, lehet adok még egy esélyt ennek a bughalmaz new vegas-nak :D
Milyen modokkal kompatibilis a modod? pl. Monster mod, extended weapon, underground hideout, NMC's textura mod? -
#4923 Befejeztem a modom és elérhető nexuson
Better New Vegas
Tartalom:
- Az összes várost átalakítottam, kiegészítettem (kivéve Goodsprings és Searchlight)
- Két új kisváros: Callville Bay és El Dorado Village.
- Vegas átalakult: Komplett külvárost kapott, új táborokkal, vasút állomássokkal, törmelékkel, roncsokkal teli autópályák, sikátorok stb.
- Több mind 100 nukleáris jármű az utakon.
- Új helyszínek map makerrel.
- Új, felnem használt zenék.
- Átalakított vagy fixált helyszínek.
- Több Fiend, Robot, Super Mutant, Molerat, Viper és Jackal.
- A Fiendek ezúttal már leülnek, beszélgetnek, falhoz támaszkodnak, vagy épp a tüzes hordó elött ácsorognak.
- A Nuka-Cola Victory és Quartz ivás hangja fixálva.
- Néhány Quantum üveg hozzáadva.
- Felbukkannak a Raiderek is.
- Járművek (sértetlen busz és katonai tartály kocsi) épületek, parkoló órák, táblák és más egyéb a Fallout 3-ból.*
* Csak az Extended verzióban.
És néhány kép belőle:
Boulder City:
Autópálya Vegasban:
Valahol Kelet Vegasban:
Roncs temető:
Novac
Primm
Nem messze McCarran Reptértől:
Primm
A mod letölthető innen, két verzió közül lehet választani. -
#4922 Na ebben egyetértek, nekem mind három játék (F3, FNW, Skyrim) leginkább csak a modok miatt tetszik. Abban is az hogy saját igényemre alakíthatom.
Tetszik az egyedisége, bár a Skyrim-mal elégé küzdök ez a Creation Kit nem igazán felhasználó barát.
Kíváncsi leszek Boston-ra a 4-ben, lassan már lehetne róla több hír is. A Wasteland 2-ről több a hír pedig azt csak mostanság kezdték fejleszteni. -
#4921 Hogy tudom esm-be konvertálni a modomat? Megcsináltam mindent ahogy kell de valahogy nem egészen volt jó, pl a talaj az eredeti szinten volt így jó sok tárgy, város lebegett.
Hogy tudom megcsinálni normálisra? -
SaGa #4920 Közben azt hiszem rájöttem, mit jelent az aláhúzott és dőlt szöveg az fnveditben.
A dőlt olyan objektum, aminek a FormID-je alapján egy másik modban kellene lennie (a szám a másik mod sorszámával kezdődik) de abban nincs ilyen. Pl a preorder dlc-kben lévő fegyverek.
Az aláhúzott meg olyen objektum, ami úgy lett visszainjektálva egy a betöltési sorrendben később lévő esp-ből a masterbe. Pl egy terminál a Run the Lucky 38.esm-ben ami a The Lucky38 Empire.esp-ben van definiálva.
Igazából egyik sem probléma, bár a dőlteket érdemes végignézni, hogy a modok szerzői vagy az összevonások nem rontottak-e el valamit és egy "override" rekord helyett újat hozott létre, így megkettőzve az objektumot, amiből zavarok lehetnek. Tipikusan az FNVPlugin Utility tud ilyet gyártani, ha sok modot pakolászik vele össze valaki. -
#4919 Mert natúrban nem tetszik, modokkal már játszható (Sőt mondhatjuk úgy is hogy a New Vegast alapban utálom de modokkal (szigorúan lore hű) imádom és úgy a kedvenc játékom :P
Ha konzolon játszanék, vagy nem lehetne modolni már rég elfelejtettem volna az egész játékot.
De mivel lehet úgy minden játék hiányosságot lehet foltozni ha van rá mod. Eddig mindenre találtam (igaz jó részüket még nem próbáltam mint a WOP) kivéve olyat mint az enyém.
Most úgy széjjel fogom modolni hogy Mojave beleremeg. -
Hotomi #4918 Nem értelek, ha nem tetszik a FNV akkor minek erőltetted? Miért nem mész vissza a Fallout 3-hoz? -
#4917 Igazából engem a Falloutban pont hidegen hagy a sztori.
Engem a végtelen szabadság, a világ felfedezése, a kalandok, a questek, az események vonzanak. Mivel sandbox játék a fonalat hamar el lehet veszíteni.
Nah ez az ami a Fallout 3-ban tökéletes volt, viszont a New Vegasban ezt nem kaptam meg. A világ sivár, egyszerű mint a bot, unalmas, semmit mondó, nincsenek interiorok szinte, ellenfelek erőssége vicc stb.
Most lehet azt mondani hogy kevés idejük volt de ez nem mentség. 2 év az 2 év. A pálya dizájnereket sorra rúgnám ki, ilyen okádék világot elém tolni no komment.
Ha én Geckel képes vagyok kevesebb mint egy év alatt Primmet normálisan kinéző, hangulatos kis várossá, Vegast normális várossá alakítani, és megtölteni objektumokkal a pályát akkor uram bocsájt nekik ez miért nem jött össze?
És ez nem az én elismerésem hanem az ő lustaságuk, hibájuk, bénaságuk nevezzük aminek akarjuk. Úgyhogy égjen csak a bőr a képükön.
Persze az OWB után reménykedtem hogy a Lonesome road egy bitang jó DLC lesz és visszahozza a Fallout 3 hangulatát és ismét egy jól kidolgozott, részletes várost és környékét látogathatjuk meg. Persze a DLC felénél már pofára estem úgyhogy az utolsó métereket úgy kúsztam végig.
Lehet szidni a Bethesdát de ők 2008-ban, egy részletes post-apoc játékot tettek le az asztalra mellyel vagy 800+ órát játszottam és még mindig nem fedeztem fel mindent. Annyi interior, dungeon volt a játékban hogy a városban és a metróban el lehetett lazán tévedni.
Sajnos ez van, mint írtam már korábban felőlem lehet akármilyen strori és quest-, frakció rendszer, nekem az nem játék hogy 2010-ben ki*asznak a mezőre amin van két treejosh meg egy szikla hogy nesze itt a nagy világ irány a játék :(
Valahogy a bethesda jobb ebben, ezért is várom a 4-et.
Hú, kicsit hosszú lett :P
Megjegyzés: Mindjárt kész a mod, ha minden jól megy holnap jön a LOD, teszt, majd a másik verzió elkészítése és mehet fel nexusra. -
awacs111 #4916 Értem én,nem vagyunk egyformák.Én máshol keresem,és másban találom a kihívást.Annyi jó játék van,egyre jobbak,szebbek.Én szeretem pl. nézegetni a tájat.Főleg ha jól ki van dolgozva.Nekem a Skyrim ilyen.Imádom azt a játékot.Szerintem nagyon szép,és nekem jobban fexik ha inkább van benne egy kis logika.Nem a gyilok meg a rohangálás a lényeg:)).