453
  • IMYke2.0.0.0
    Ejha, erre nem is gondoltam :)
    DORSANAX: akkor hajrá :)
  • Evin
    Nos, elküldtem mindkettőtöknek a loc fájlokat. Azt tessék fordítani. Ha kész, vissza tudom rakni. Annyi a trükkje, azon kívül, hogy hexában kell visszarakni a lefordított szöveget, hogy a dat fájlban a fájlok neve után meg kell adni az új méretüket. (Persze amennyiben a külső loc fájlokat nem használná a játék.)
    Szóval nincs karakterlimit, ékezeteket meg csak ti tudjátok tesztelni.
    Más egyéb probléma? :)
  • DORSANAX
    Még nem volt igazából szükségem rá,de gondoltam én is arra,hogy készítek filmet.Most azon filózok,hogy mit csináljak,mert azért érdekel a dolog és nem szívesen adnám fel.Majd meglátjuk...
  • IMYke2.0.0.0
    Saints Row 2-ben én szabályosan 3-4 GB-os [mert nyersbe rögzít] filmeket vettem fel :)
    Mozgás közben egész érdekes lett volna screen capture gombot nyomogatni...
  • DORSANAX
    Okés,de azért,ha már elkezdtem,ha van időm csinálom és párhuzamosan kutatom én is a megoldást.
    Jó munkát...
  • IMYke2.0.0.0
    Elküldheted, meg is adhatok e-mail címet, de amondó vagyok: Te vagy a projekt gazdája. Keressük mindketten a megoldást a dologra, és ha sikerül, akkor tárgyaljunk a folytatásról. Addig, a helyedben, nem ölnék bele energiát...
    Most jött meg nekem is az Age of Pirates 2, hivatalos honosításra, kb. 300000 karakter [nyers text]. El leszek vele egy ideig :)
  • DORSANAX
    Időnként FRAPS-al csinálok képeket,hogy beazonosítsak bizonyos kétes értelmezésű feliratokat.
    21 nap???Nem semmi...:D
  • DORSANAX
    Piszok gyorsak,én is tapasztaltam.Ráadásul ott az a fránya német szinkron.Totál zavaró,de nem számít.Vagy igen...
  • DORSANAX
    Prívátban átküldöm pl. az eddig részben elkészült DIALOGUES.Loc-ot és a MENUS.Loc-ot.Kellene adnod egy mail címet,nekem ez így magas labda,nézd meg akkor,hogy elindul,vagy sem,ha lesz időd...
  • IMYke2.0.0.0
    Még összefogottabban: nem érdemes fordítani.
    [A fordított anyagot őrizd meg!]
  • IMYke2.0.0.0
    Csak kipróbáltam, a főmenüvel, opciókkal. Nem szokásom keresztbe dolgozni senkinek :)

[Más: csak nekem mennek rohadt gyorsan a dialógusok szövegei? Mintha a német - undorító - darálásra időzítették volna a feliratokat...]

[Más 2: 21 nap alatt sikerült "megvennem" a játékot :( ]

• IMYke2.0.0.0
    Nos, amire eddig jutottam:

* XorIt-tel védelem/tömörítés "leemelése" a *.dat fájlról.
    * A kapott xor ***.dat fájlt simán editálhatom UltraEdit-tel [tabulátor mentesítve, HEX nézeten kívül]
    * Lejjebb írtam a karakter mizériát...
    * A lefordított szöveget mentés előtt vissza kell helyezni HEX nézetbe és így kell elmenteni.
    * A *_de.dat fájlt vissza kell XorIt-tel "tömöríteni", majd át kell nevezni (vagy eleve átnevezettel dolgozni) *_hu.dat-ra = használható.

Ezzel nincs vége.
    A main (kiterjesztés nélkül) fájlban nem kell átírni az DE-t EN-re, hanem az Sl2_de.dat fájlt (unicode nézet) át kell értelemszerűen írni Sl2_hu.dat-ra.

Mehet a próba.
    Ha kifagy, akkor a Still Life 2 logó videonál teszi - tehát SPACE-szel átugorgatod az összes filmet, akkor is.

Konklúzió, részemről:
    Vagy HEX-ben, karakterlimit mellett lehet fordítani, vagy meg kell várni egy normális editort.

• DORSANAX
    Bocs:..."SMARTPHONE_SMS"...
  • DORSANAX
    Most te csak kipróbáltad,vagy elkezdted fordítani?
    Csak azét kérdem,mert u.azt nem érdemes fordítani.
    1.SNARTPHONE_SMS/Egész/
    2.KIT_ANALYSE/Egész/
    3.MENUS/Egész/
    4.DIALOGUES/Csak részben/
    Ezek vannak...
  • DORSANAX
    Nekem nincsen,de Evin említette,hogy az egész cuccost egy külön "HU"mappából el lehet indítani esetleg,mivel ez a gyakorlat.Én nem foglalkoztam játékok fordításával,főként a technikai megoldásokkal.Talán ő esetleg tudna segíteni ezzel kapcsolatosan.Azonban,ha ennyire nehéz ügy ez,akkor én is csak szélmalomharcot vívok,amikor fordítom,és már viszonylag sok időt fordítottam rá.
    Amennyiben nem világos,hogy mi a helyzet a visszahelyezés ügyében,akkor én egyenlőre nem tudom,hogy mennyire érdemes ezt erőltetni.Ha azt mondod,hogy karakterszámra teljesen azonosnak kell lennie,akkor én részemről futok még egy kört ezzel kapcsolatosan,de valszeg leállok akkor egy időre,mert csak a meló van benne és bizonytalan a kimenetele a dolognak...
  • IMYke2.0.0.0
    Én is megnéztem - vagy én vagyok béna, vagy nem lehet belehelyezni a fordított anyagot.

Ha karakterszámra azonosan fordítasz, akkor gond nélkül elindul a játék, ha eggyel hosszab: SCRIPT ERROR-al elszáll.
    Ha a karakterhosszra fordított (és nem teljes pl.: yes vs. ige) szó végére beszúrod utólag egy HEX editorral a hiányzó karaktert, elfogadja - de egy újabb ilyen után: SCRIPT ERROR.

XorIt-tel csinálom. De a Quick BMS-sel csak kitömöríteni lehet, könyvtárszerkezetben (akárhová teszed) nem fogadja el a szövegeket (*.loc)

Vagy tán neked van tutira - végtelen karakterhossz - működő editorod?
  • DORSANAX
    Csak,hogy nehogy félreértsétek ,majd "english sound file" kellene,de rövidesen az is lesz.
    A youtube-on megtaláltam,amiről írtam./Pl:Still Life 2 McPherson Investigation Playthrough Part 1,stb.../
  • DORSANAX
    Félig kész angol szinkron már létezik,youtube-on van már hiányos angol szinkronos gameplay walkthrough.Aki talál ilyen utalást ill lelőhelyet erre,szóljon,mert a fordítást a végigjátszás után folytatom majd tovább,de piszokul bezavar a német szinkron.Sokszor inkább lehalkítom a hangot...
    Azért az inventory-t is megcsinálhatták volna normálisabban.Ahogy olvasom itt pl.Bogyóka is úgy járhatott,mint én,hogy vissza kellett mennem cuccosért előző helyszínre.Arról már nem is beszélve,hogy volt olyan is,hogy elég helyet csináltam pl a tűzoltókészüléknek,és nem tudtam berakni,csak akkor,ha a bal oldal helyett a jobb oldalra tettem.Ez valami bug lehet,mert semmi különbség, elvileg be kellett volna tudnom rakni.Valszeg ennek az inventory megoldásnak oka lehetett az is,hogy mobilt és FBI analizátort is használunk.Másképpen is megoldhatták volna,de ez csak magánvélemény.
    A Bűnügyi Helyszín Vizsgálat Analizis részét,Menüt megcsináltam és a dialogues egyrészét,mobiltelefon,analizátor stb,készül,bár IMYke-nek küldök majd prívátot,hogy konkrétan mi az,ami készen van.
  • bogyoka
    Nagyon szépen köszönöm működik
  • bogyoka
    Előre is köszönöm sokat segítettél.:)
  • zso23
    Tessék Ha működik akkor annyi most a dolgod megnézed a bicikli kereket, csinál magának egy zár feltörőt azzal kinyitod az elektromos kapun a dobozt, a villával kicsavarozod a csavart kiszedet a panelt, bemész a házba belenézel a hűtőbe, nappali, megnézed a patkányt befújod a vezetéket majd a másik irányba is! Kimész belenézel a kocsiba, és MEGNÉZED AZ ÖSSZES RENDŐR HULLÁJÁT!!! Majd ha megvan ami kell akkor a vezetékeket. A detektor innentől kezdve nem kell azt lenn is hagytam a bunkerban a dobozba. Aztán le a pincsébe használd a multi lámpát meg a két hangszórót ami a nappaliban van...
  • zso23
    Nálad valami iszonyat nagy bug van!!!
    Amiket észrevettem: A cellában a faszival még kellet beszélgetni de ez nem lényeges, a hosszú rudat be lehetett volna tenni az ajtóba de ez sem lényeges tovább enged nélküle, a festékkel lelehett volna fújni a 3 kamerát ez sem lényeg, még a másik két bombát is hatástalanítani lehetett volna, a fém rácsot rákell rakni. Ami nincs neked a rendőrautó csomagtartójában a multi lámpa! A detektor ami ugye kell a bicikli küllőhöz! Az előszobában lenni kellene még a másik irányban is vezetéknek, hogy nem tudjál fel-le meni de neked nincs ott, meg az alaksorban sincs meg a multi lámpa helye a konnektor felett. Tiszta bug!!! És még egy lényeges eszköz kell a tovább jutáshoz az meg is van de nem vetted fel.(Én 1 napig kerestem itt szívtam a legtöbbet)
    Mindjárt csinálok neked egy mentés azt próbáld már ki! Ha nem jó uninstaláld le a játékot majd rakd újra, persze a mentéseket ragd el előtte!
  • bogyoka
    Itt állok, voltam már az alagsorban is

Mentés
  • zso23
    Tedd már be a mentést mert nem vágom most hol jársz. Ha a nappali elött lézer van hogy tudsz felmenni vagy lemenni az alaksorba? de az nem is lézer hamen valami kötél amit el kell vágni. Most már megnézem hogy van.
  • bogyoka
    Leírtad, hogy mit kéne találnom, ott tartok, hogy feljöttem a bunkerból, 1 bombát találtam. Emeletre is feltudtam menni, a nagy szoba előtt lézer van, és az alagsorban is, de a lámpánál már nem lehet semmit sem csinálni, csak a konnektorra mutat valamit, oda nem tudom mit kéne tennem.
    Mást nem lehet már csinálnom, bejártam mindent amit tudtam.
  • zso23
    Ha már a lézeres résznél jársz akkor már nincs is rá szükséged? Mi a probléma? Hol akadtál el?
  • bogyoka
    Igen, úgy csináltam, hogy beraktam, és lejátszottam addig, míg a lézeres részig nem értem, és nincs a tárolóhelyen sem, sem az invertorymban.

Köszönöm, megpróbálok valamit csinálni, bár eddig nem sikerült semmi:)
  • zso23
    Hm érdekes!, szóval ha kirakod a "tárolóhelyre" bezárod visszalépsz nincs ott? A bunkerba nincs lézer! Csak az alaksorban van! De azt a rendőrautóból szerzet multi csodával kell megoldani, meg a hangszórókkal... Akkor csináld azt hogy elsőnek felkutatod a detektorral amit fel kell, amúgy csak egy pár dolgot kell pl.: hátsó udvaron a hordóknál a bunkert, a lépcső előtt a három bombát majd picit lejjebb egy felni amiből kiszed két küllőt és azzal kell feltörni ez elektromos kerítés mellett a kis dobozt. Azt hiszen máshonnan nem tudsz semmi mást felvenni csak megnézni.
  • bogyoka
    Nekem pedig nincsen sehol, harmadszor kezdtem egy régebbi mentésemtől újra, próbáltam kirakni egy tárolóhelyre, és hiába teszem ki, akkor sincs meg a detektor nem értem, pedig így nem tudom most mit csináljak, a bunkerban is ugye lézer van, de ahhoz is kell még valami úgy olvastam.
  • zso23
    De hogy-hogy nincs detektorod? Ha ott jársz most ahol gondolom lenni kell sőt a játék végéig meg lesz a detektorod(ezt nem veszi el). Ahhoz hogy hozzáférj oldalt az elektromos kapunál a kis dobozhoz, szükséged van a detektorra mert találnod kell valamit...
  • bogyoka
    köszönöm:) Meg az volt a baj, hogy nem volt a kezében a detektor.

Viszont, be vagyok lézerezve, és nincs detektorom, így nem tudom,hogy mit csináljak. A kapunál sem tudok még bütykölni, csak nézni.
  • Carlos
    állitgasd a detektor erejét.
  • bogyoka
    Én akkor is ide írom, mert ez a topicja a játéknak.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A fémdetektor nem talál semmit ahol keresem, tudom hol kell keresgélni, a hordókat nem lehet még felborítani. Már a számítógépes dolgokon túl vagyok, és nem tudom mi hiányzik még ahhoz, hogy találjak valami jelet a detektorral

Valami ötletet kérnék ha lehet.
  • Carlos
    TÉK!
  • bogyoka
    Köszi, megtaláltam a módját már közben.:)
  • zso23
    Olyat nem fogsz találni! Csak olajat (ami a hátsó udvaron van a hordóknál) meg egy gyufát (ami a nappaliban van a kandallón).
  • IMYke2.0.0.0
    [URL=http://www.gamespot.com/pc/adventure/stilllife2/show_msgs.php?topic_id=m-1-48967863&pid=954085&page=0]Still Life 2[/b] - angol nyelvű topik, melyben komoly segítséget lehet kapni.
  • DORSANAX
    Rendben...
  • bogyoka
    nem találok olajlámpát.

Hol találok olajlámpást?
  • IMYke2.0.0.0
    Csak ismételni tudom magam: ezért nem fordítom látatlanban a már meglévő angol szöveget :)
    Te is játszd végig a játékot. Az igazi EU megjelenés amúgy is augusztus vége - addig csak elkészülsz/ünk a fordításával :)