453
  • DORSANAX
    "d3d9d.dll."
    Ha ilyen előfordul teszt közben, az nem jó. Ebben az esetben frissíteni kell.
  • DORSANAX
    Megnéztem:
    Le kell futtatni egy DirecX Diagnostic tesztet, mert ott lehet a hiba.
    Az, hogy egy másik játék fut rendesen, nem számít.
    Ebben az esetben ez lehet a hiba oka esetleg:
    "When using the DirectX Diagnostic Tool, the DirectX files tab reports this file being a debug version as some type of problem. There are many other debug runtime files in the list, but it only seems to complain about this one."

Tehát frissíteni kellene a DirectX verziót és futtatni a tesztet.Figyelni kell, hogy teszt közben ilyen hiba ne jelentkezzen:

http://img74.imageshack.us/i/snaplx2.gif/
  • DORSANAX
    Nem tudom sajnos, hogy mi lehet ez.
  • szecsa9
    Bocsi, lenne még egy utolsó kérdésem. miután elakartam indítani a játékot, akkor nem sikerült, de megjelent egy új szöveges dokumentum "mage_0" néven, és ez volt benne:
    DEBUG \************************************************************
    *\DEBUG \** MAGE *
    *\DEBUG \** Version Apr 6 2009 18:31:35 *
    *\DEBUG \************************************************************
    *\
    nem tudom ez jelent neked valamit?
  • DORSANAX
    ITT letölthető, de amennyiben normálisan telepítette neked a játékot, úgy nem igazán hiszem, hogy érdemes.
    Balee4: Nincs mit.
  • szecsa9
    Esetleg megtudnád adni az a helyet ahonnan letöltötted? Hátha azon sikerül. Kössz
  • balee4
    Köszönjük a fordítást, nagyon színvonalasra sikerült, a játék sem rossz, érdemes lesz végigtolni.
  • DORSANAX
    "Setruntime true true 1024, 768"
    Elvileg ebben a felbontásban kellene elindulnia, de valami miatt nem tud.
  • DORSANAX
    Sajnos nem tudom, hogy mi lehet az oka.
    Tesztelve volt, eddig még nem volt ilyen panasz. Szívesen segítenék, sokan használták már és nem volt probléma.
    Tényleg sajnálom...
  • szecsa9
    Ja ezt kifelejtettem: Van 3 választás (mégse,újra,tovább) az utóbbi kettőre ha rákattintok bejön egy hibaüzenet hogy az "SL2.exe hibát észlelt ,ezért leállt" stb.
  • szecsa9
    Mi az a hiba üzenet hogy:

Script error!! (címsávban)
    Setruntime true true 1024, 768

Ilyen üzenet is jött ki.
  • DORSANAX
    Nem kell sorozatszám.Ott más probléma van sajna.Nekem is van egy ismerősöm, akinél u.ez a jelenség.Nála kevés a RAM...
    Az még nem jelent semmit sajnos, hogy egy másik játék működik rendesen.
  • szecsa9
    Hát igazából sajna a memória meg a videókártya egyel rosszabb a minimumnál, de annak a másik játéknak (ami elindult nálam) is ugyanennyi volt a minimum. Amikor elindítom a Still life 2-t olyan hangot ad mintha megakarna jelenni egy figyelmeztető ablak, de nem jelenik meg semmi, a játékot meg nem indítja el. És mikor feltelepítettem, utána nem crackeltem le egyből, hanem elindítottam és akkor valamilyen sorozatszámot kér hogy írjak be, de sehol se találok. Lehet hogy úgy menne?
  • DORSANAX
    Jó lenne tudni, hogy milyen hibaüzeneted van, mert így ezt nem tudjuk sajna eldönteni.
    Ennyi minimum kell:

CPU: 1,5 GHz-es Intel Pentium 4
    RAM: 512 MB RAM
    VGA: 128 MB DirectX ® 9 Compatible Videocard
    DX: DirectX ® 9.0c
    HDD: 4 GB free
    Hang: DirectX ® 9 Compatible soundcard

ODD: CR-ROM 16x
  • szecsa9
    Sziasztok! Én a CPY-s verziót töltöttem le, de nálam nem indul el egyik crackel se, se a három dll-sel, se azzal amit Dorsanax ajánlott. Egy picit rosszabb az én gépem, mint amivel elfuthatna a játék, de van egy másik játék is (Nikopol), annak is majdnem ugyanolyan a gépigénye,és mégis elindult az én gépemen ( egy kis akadozás van benne azért). Mi lehet a gond?
  • DORSANAX
    Elpirultam...Nincs mit.
    Azért azt írtam, hogy Evin és Kissné B. Erzsébet keze is benne van keményen.
    A játékot technikai szempontból Evin tette fordíthatóvá, nem lett volna belőle semmi, ha nincsenek meg az angol fájlok.
  • bogyoka
    Köszike mindent
    És grat a fordításhoz, ügyi vagy
  • DORSANAX
    Vagy INNEN , vagy INNEN lehet tölteni.
    Jó játékot kívánok mindenkinek.
  • bogyoka
    Hol lehet letölteni a magyarítást?
    DORSANAX légyszíves küld el nekem priviben a weboldalad címét, mert elvesztettem, mert újra kellett telepíteni a rendszerem:)
  • gduck
    Óriási KÖSZI!!!!
  • zizike20
    köszönöm a magyarítást,én nagyon örülök neki.
  • Zeller01
    jó játék nagyon, de iszonyatosan sok hibája van... a grafika meg elég béna
  • DORSANAX
    Mindenki számára:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak elmondanám, hogy a széf az első nyomozási alkalommal, Hernandez szobájában üres és ez így jó...A kritikus széf, amiről beszéltem később, a gyilkos házában van.Egy Metalyr típusú széf, amiben egy dobozka található elvileg.Ez az, ami a rossz crack-el nincs meg.
    Nem tudom, hogy ennek viszont mi a jelentősége, mert analizálni nem kell a doboz tartalmát, csak megnézni...
  • DORSANAX
    És feltétlenül EZT használjátok, mert nem találtok a helyén egy tárgyat a széfben.
    Ha nem ezt használtátok idáig, akkor sajnos újra kell telepíteni a játékot, mert az utólagos csere nem segít.
  • Lord Myn
    Ok, kipróbálom. Köszi!
  • DORSANAX
    Nem,ez az orosz és angol verzióhoz is jó és tényleg nálam segített...
  • Lord Myn
    De az nem csak a francia/német verzióhoz jó? (leírás azt mondja, hogy csak ezekhez kell)
  • DORSANAX
    Nyomd rá a "patch_Still_Life_2_1.0"-t, nálam sokat javított a darabos mozgáson.
    Másfelől viszont valóban igazad van.
    A játék önmagában viszont tényleg izgalmas és érdekes, a befejezés is nagyon ötletes...
  • Lord Myn
    Ez bármilyen játékra igaz lehet, hogy nem a grafika a lényeg, hanem hogy mennyire köt le (némelyek körében ezért nápszerűek a flash játékok).

Másfelől a csúnya grafika nagyon sokat vonhat le a játékélményből és ez alól nem kivételek a kalandok sem.

Amivel viszont nagyon egyetértek: egy full 3D-s játéknál miért csak egyféle felbontás/képarány van?! Mennyibe került volna ezt pluszban belerakni? Egyébként még az is rossz, hogy az egérérzékenységet sem lehet állítani, mert elég darabos...
  • DORSANAX
    "This problem means black bars on the both sides of the screen and bad looking graphics. I have 24 inches monitor with native resolution 1920 x 1200 and if you have only one automatic resolution in game which is much less than that, the picture is scaled. And effect of that is bad looking game. Much worse than it could be. And I don’t understand WHY?"

Engem sem, de azért tényleg vannak már ilyen és hasonló esetek, amikor kicsit valóban idegesítő lehet a probléma.
  • IMYke2.0.0.0
    Kaland játék esetében nem a grafika a lényeg - még manapság sem.
    Ergo: engem nem izgat, hogy nem lehet 1920*1080-ban játszani vele, 200 FPS-sel...
    Az 5.1 hang sem izgat.
  • DORSANAX

WHERE ARE GRAPHIC OPTIONS?

WHY I CAN'T CHANGE GAME RESOLUTION?

WHY THIS CRAP YOU CALL GAME IN 2009 DOES NOT SUPPORT WIDE SCREEN?

WHY GAME DOES NOT SUPPORT 5.1 SOUND BUT ONLY STEREO?

Igen, valóban érdekes kérdések 2009-ben...
    Magyarul nem, de megnézem, hogy esetleg hogy lehet ügyeskedni vele.
  • Zeller01
    hali
    felbontást lehet módosítani?
  • DORSANAX
    Igen, "patch_Still_Life_2_1.0"-t felraktam és működik rendesen magyarul tovább.
    Azonban lehetséges, hogy a patch telepítése után új játékot kell kezdeni, mert a mentésekben a szövegen kívül nem tudom, hogy még mit tárol.
  • DORSANAX
    Azt majd megnézem, én nem is tudtam róla, hogy van hozzá.Majd megnézem, de EZT használva én legalá 8x végigjátszottam normálisan, minden gond nélkül.
  • DORSANAX
    Tegnap kipróbáltam az "angolosított" német verzióval, de az nálam a telepítés után is angol maradt.Tehát jelenleg az angol Still.Life.2-CPY verzióval működik.
    A német verzió esetében más megoldást kellene találni, de szerintem a játékosok jelentős része angolt használ a szinkron miatt.
    Jelenleg ITT elérhető a magyarítás az említett Still.Life.2-CPY-hoz...
  • IMYke2.0.0.0
    Na most akkor, az "angolosított" warez német verzióval mi van?
    Azzal nem játszhatunk magyarul?

• kirol
    És a "patch_Still_Life_2_1.0" -val megy?
  • DORSANAX
    A magyarítás rövidesen elérhető lesz a Portálon.
    Evin elkészítette a telepítőt. Az angol változattal működik, sajnos a német verzióval nem. Azonban az is könnyedén "beszerezhető"...
    Mindenkit figyelmeztetnék, hogy:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A 3 fájlos .dll-es törést ne használjátok, csak az 1 fájlosat, mert egy bizonyos tárgy nem jelenik majd meg a játékban egy széfben...
  • zizike20
    nagyon örülök hogy sikerült a magyarítás,én már nagyon várom.