OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Rhodenau-t szeretném beüzemelni OMSI2-ben, viszont a pálya indításakor az alábbi hibaüzenet fogad:
306 18:30:08 - - Error: Fehler bei Bereichsprüfung: AMUAV.CNAVO.MV.C
Utána jön a szokásos Zugriffverletzung, a logfile mérete 1-2 percen belül elérte az 5 MB-ot. Editorban betölt a pálya, nincs vele gond. Erre a hibára egy lengyel fórumon írták megoldásként, hogy az ailist.cfg-ben hiányozhat a lezáró valamelyik járműcsoport végén. Megnéztem, de mindenhol megvan ez a tag. Valószínűleg tényleg valamelyik AI-val van problémája, mert a logfile még ilyeneket is tartalmaz:
8684 18:31:35 - - Error: Fahrzeug mit Ident 13546 () hat mit ungültiger HDG versucht, eine Belegung zu erzeugen!
Van valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban?
Üdv!
Rhodenau-t szeretném beüzemelni OMSI2-ben, viszont a pálya indításakor az alábbi hibaüzenet fogad:
306 18:30:08 - - Error: Fehler bei Bereichsprüfung: AMUAV.CNAVO.MV.C
Utána jön a szokásos Zugriffverletzung, a logfile mérete 1-2 percen belül elérte az 5 MB-ot. Editorban betölt a pálya, nincs vele gond. Erre a hibára egy lengyel fórumon írták megoldásként, hogy az ailist.cfg-ben hiányozhat a lezáró
8684 18:31:35 - - Error: Fahrzeug mit Ident 13546 () hat mit ungültiger HDG versucht, eine Belegung zu erzeugen!
Van valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban?
Üdv!
A OMSI script elég fura.
Itt értékadás történik / ami az inicializáláskor jellemző is 😊
0 (S.L.bremse_p_balg_0_R)
bremse_p_balg_0_R = 0 matekul.
Az S, hogy save / speichern, az L, hogy Local, tehát helyi változó --> nem a program fő / globális változója hanem a bremse_varlist-ben került definiálásra (vagy bárhol máshol).
Vagyis itt a 0. tengely jobb oldali légrugó nyomása 0 Pa.
--
A gyári scriptekben is ez van a 0 helyett, vagy hasonló:
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_0_R)
bremse_p_balg_0_R = rand(300000) + 100000
Ez meg valami hasonló lenne.
1000 hPa és 4000hPa közötti érték lesz a légrugóban.
Az 1000hPa kb. a légköri nyomásnak felel meg, a 1hPa pedig konkrétan vákuum. Így a 100 helyett 0 Pa azért elég meredek, ha a szám mögé fizikai valóságot is képzelünk..
A random függvény ha jól emlékszem, akkor 0 és x közötti véletlen számot generál.
Itt értékadás történik / ami az inicializáláskor jellemző is 😊
bremse_p_balg_0_R = 0 matekul.
Az S, hogy save / speichern, az L, hogy Local, tehát helyi változó --> nem a program fő / globális változója hanem a bremse_varlist-ben került definiálásra (vagy bárhol máshol).
Vagyis itt a 0. tengely jobb oldali légrugó nyomása 0 Pa.
--
A gyári scriptekben is ez van a 0 helyett, vagy hasonló:
bremse_p_balg_0_R = rand(300000) + 100000
Ez meg valami hasonló lenne.
1000 hPa és 4000hPa közötti érték lesz a légrugóban.
Az 1000hPa kb. a légköri nyomásnak felel meg, a 1hPa pedig konkrétan vákuum. Így a 100 helyett 0 Pa azért elég meredek, ha a szám mögé fizikai valóságot is képzelünk..
A random függvény ha jól emlékszem, akkor 0 és x közötti véletlen számot generál.
nagyon szívesen.
bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh
köszönöm 😊
Scriptelésben nem vagyok annyira otthon, az eredetiben a szintaxis mit takar, mit jelöl a 0 a nem is tudom, változó előtt? A másiknál ugyanez az érték egy 100k és 300k közötti random szám vagy hogyan kéne elképzelni?
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Sziasztok!
Kénytelen voltam vinyót cserélni a gépemben, így sajnos mindenem elveszett. Börzsöny 2-es pálya végülis az, ami egyébként érdekel. Valaki esetleg tud infót mondani, hol fellelhető?
Köszönöm
Kénytelen voltam vinyót cserélni a gépemben, így sajnos mindenem elveszett. Börzsöny 2-es pálya végülis az, ami egyébként érdekel. Valaki esetleg tud infót mondani, hol fellelhető?
Köszönöm
Ha a szimpla csuklós a valóságban csak a középső rész elhagyását jelenti, akkor elég könnyen megoldható a játékban is..
Igen, lehúzás mert pl. vannak jobb ingyenes pályák (is) , plusz szerintem azért is csinálják, mert az ilyen addonok "nem vesznek el" (link és oldal nem működik szituáció nincs).
Utoljára szerkesztette: Fdm019, 2016.12.05. 18:55:26
Utoljára szerkesztette: Fdm019, 2016.12.05. 18:55:26
Szia! Most én se tudok belépni, lehet frissül az oldal, de nem tudom. Reméljük hamar működni fog.
Szép estét! Csak én nem tudok az omsi+ oldalán belül a letöltésekbe belépni? (három böngészővel is próbáltam, de 404-es hiba)
Szerintem meg vacak, kb ugyanazok a baromságai, mint a 3gen-nek. Ez egy fizetős cucc, annyit nem foglalkozott vele a készítő, hogy a már kijavított dolgokat átemelje bele, hanem használta a régi scriptjeit. Az MAN stadtbus minden tekintetben ráver, sokkal profibb munka lett. Persze, a modell, meg a funkciók itt is jól sikerültek, csak éppen "árkád" lett a fizikája (a csukló itt most nem vészes, de a váltó, fék, motor/váltó hangok borzasztóak). Meg igazán beleférhetett volna egy szimpla csuklós változat is. Pálya téren is az újdonság Rheinhausen elég gyenge, unalmas lett, mintha kicsit kezdene elszaladni a ló ezekkel a fizetős addon-okkal...
Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2016.12.05. 11:09:23
Utoljára szerkesztette: gabesz012, 2016.12.05. 11:09:23
bremse.osc / bremse_init
Az eredeti
helyett:
Az eredeti
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
0 (S.L.bremse_p_balg_0_L)
0 (S.L.bremse_p_balg_1_R)
0 (S.L.bremse_p_balg_1_L)
0 (S.L.bremse_p_balg_0_L)
0 (S.L.bremse_p_balg_1_R)
0 (S.L.bremse_p_balg_1_L)
helyett:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
'Setzen der Luftfederbalgdrücke
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_0_L)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_1_R)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_1_L)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_2_R)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_2_L)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_0_L)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_1_R)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_1_L)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_2_R)
300000 random 100000 + (S.L.bremse_p_balg_2_L)
Utóbbi kettőnél nem olyan feltűnő talán, de a 280-asnál nagyon az, mert minden esetben nulla levegővel tölti be a buszt a program.
Igazából direkt raktak bele valamit, hogy nagyon hamar ürüljenek le a légtartályok / alapból nagyon alacsonyan legyen a kocsi.
Citaro G, Solaris U18 is így jött ki..
Mindenesetre elég gány sok helyen a scriptjük, így nehéz kibogozni..
Citaro G, Solaris U18 is így jött ki..
Mindenesetre elég gány sok helyen a scriptjük, így nehéz kibogozni..
Üdv!
Egy kisebb infóra lenne szükségem már aki tudja,hogy a Ikarus 255.70 busznál hogy van elnevezve a forgalmi rendszám fájlja a modell mappában a .o3d fájlok között ? Mert .rsz néven nem találok olyat.
Azért kérdezem mert,egy régi Ikarus festéshez szeretnék készíteni odavaló régi fehér rendszámot .
Válaszokat előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2016.12.04. 13:57:57
Egy kisebb infóra lenne szükségem már aki tudja,hogy a Ikarus 255.70 busznál hogy van elnevezve a forgalmi rendszám fájlja a modell mappában a .o3d fájlok között ? Mert .rsz néven nem találok olyat.
Azért kérdezem mert,egy régi Ikarus festéshez szeretnék készíteni odavaló régi fehér rendszámot .
Válaszokat előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2016.12.04. 13:57:57
A TITA-féle 280-asban nem lehet átírni a scripteket úgy, hogy ne úgy kezdődjön minden használata, hogy 5 percig tölt a kompresszor, mert nulla levegő van a tartályokban?
Sziasztok! Ennél a Van Hool-nál az első ajtó egyik szárnya nem akar kinyílni, pedig mind 2 gombot megnyomtam. Valami ötlet?
Akkor egy szóló buszban ül 😊
Csak pl. 5:17 fele meg egyáltalán nem látszik. Elég érdekes.
Jól látom, a hátsó részek nem jelennek meg a tükrökben?
Az új kiegészítő, szerintem jól sikerült.!
Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda
De most már igen. Steam-ről szedhető, 10 euró.
Nem kicsit k.rvajó!!!
Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!
nagyon dögös.
Ok, köszi!
Sziasztok! A beharangozot VanHool AGG 300-as csuklós fizetős kiegészítő? Ha nem, honnan lehet letölteni?
E94: Olvasd el a mellékelt leírást.
minden elismerésem!😊
Remekül néz ki.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ikarus 250 és 256 használata során nem tudom sebességbe tenni, majd egy rövid idő után jön a váratlan hiba történt üzenet és nem tudok játszani tovább. Valamint Ikarus EAG94-es busz használatakor a busz motorjának semmi hangja. Se benne ülve, se kinti nézetben. Mi lehet mindezek oka és mit lehet tenni.
A segítséget előre is hálásan köszönöm!
A segítséget előre is hálásan köszönöm!
Az egyébként a világért se zavarjon, hogy a Gladbeck valós. Még ha olyan is amilyen, de valós. És nem egy város, hanem vagy 10.
SOS! Pályaszerkesztésben nem tudom elmenteni azt a .......... mappot... "Ungültiger Dateiname" mi az oka?
😊(rossz hely ) NEMIDE!
Engem is eléggé zavar az új update. Mióta beletették a fegyvereket a játékban, folyton katasztrófa van a buszomon. Van hogy csak életveszélyesen megfenyegetnek mikor kések, de mikor legutóbb bandaháború volt a 182-esen.. Azóta egyre kevesebbet játszok a játékkal.
Sziasztok,nem tudom ki hogyan van vele,de nálam ez az update nem jön át nekem ...Olyan lövéseket kapok amiket eddig sorra én osztogattam.. A fegyverek (amiknek nem kellene) állandóan felhúz lövésnél....Pl:Benézek egy helyen és csak annyit látok kinéz az enemy és már halott is vagyok,még reagálni sincs időm ..(visszajátszásba persze nem egyet lő...) A hitbox nem is volt jó,de most még rosszabb lett.. Nem tudom én így látom ezt az update-t
Én személy szerint remélem, hogy azért sikerül "reálisnak" maradni a pályáddal.
A fiktív pályák egyik nagy hibája (szerintem ez a Börzsönyt is érinti), hogy mivel fiktívek, a készítő nagyon odaakarja tenni magát, és egyszerűen túl sok lesz a végeredmény. Az OMSI adta lehetőségek miatt egy adott egy legfeljebb közepes méretű map, az viszont tele lesz több tucat járattal, rakás látványossággal, amitől tök irreális lesz. Budapest belvárosában nincs annyi járat, mint egy-egy kisebb fiktív map-en. Lásd pl. Gladbeck, fiktív pálya, aztán minden sarkon villamos van meg van összesen huszon-harminc járat abban az egy kis városban. Értem én hogy fiktív, de ennyire...
Szerk: Elég fikázósnak tűnik ezt így átolvasva. Szóval igazából nem az akar lenni, sok kitartást a pályához, csak leírtam a véleményemet. <#vigyor2>#vigyor2>
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2016.11.25. 09:18:55
A fiktív pályák egyik nagy hibája (szerintem ez a Börzsönyt is érinti), hogy mivel fiktívek, a készítő nagyon odaakarja tenni magát, és egyszerűen túl sok lesz a végeredmény. Az OMSI adta lehetőségek miatt egy adott egy legfeljebb közepes méretű map, az viszont tele lesz több tucat járattal, rakás látványossággal, amitől tök irreális lesz. Budapest belvárosában nincs annyi járat, mint egy-egy kisebb fiktív map-en. Lásd pl. Gladbeck, fiktív pálya, aztán minden sarkon villamos van meg van összesen huszon-harminc járat abban az egy kis városban. Értem én hogy fiktív, de ennyire...
Szerk: Elég fikázósnak tűnik ezt így átolvasva. Szóval igazából nem az akar lenni, sok kitartást a pályához, csak leírtam a véleményemet. <#vigyor2>#vigyor2>
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2016.11.25. 09:18:55
Egyenlőre még nincs videónyi anyag róla. Még csak a fejemben van meg a pálya, nagyon sokat kell még dolgozni rajta.
Az ötleteim meg vannak, hogy mi legyen benne, csak kivitelezni nehéz. De mint láthatod, az igényességre igyekszem adni.
Minden épület valós épület, csak egy fiktív pályába helyezve.
És hogy miért fiktív? Hát azért, mert itt szabadon szárnyalhat a fantázia, nincsenek korlátok (csak a programé, ezért is lett újrakezdve).
Ez az indok.
Az ötleteim meg vannak, hogy mi legyen benne, csak kivitelezni nehéz. De mint láthatod, az igényességre igyekszem adni.
Minden épület valós épület, csak egy fiktív pályába helyezve.
És hogy miért fiktív? Hát azért, mert itt szabadon szárnyalhat a fantázia, nincsenek korlátok (csak a programé, ezért is lett újrakezdve).
Ez az indok.
Hello. Anyone who is missing delpest garage can just add it from 3.0 version into 4.0 version.
just paste the tiles.
take a look. cheers.

just paste the tiles.
take a look. cheers.

Azta, már nagyon várom a pályádat! Mennyire vagy vele, videó lesz-e róla?