63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
atty707 #61458 Tessék:
https://mega.nz/#!f0dECaoR!eWdhEch_9fxlJWPpMmk8L_J3ZkkSZYnRTQyioaRlQmQ -
#61457 Nagyon úgy tűnik hogy csak a térképeken lehet látni a másik játékos(ok) ikonjait...
szóval ez amolyan versenyzős dolog... -
Edmond14 #61456 Nincsenek valakinek meg ezek?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_FIMS_4-_ohne.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_FIMS_4+.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_FIMS_8-.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_FIMS_Name.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand_1.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand_2.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand_3.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand_4.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand_5.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\HVV_HST_Unterstand_6.sco
Sceneryobjects\MC_HH_HST_Obj\Werbetafel.sco -
#61455 Ha jól olvasom akkor van benne multiplayer.. Oszt az csak ilyen versenyzős dolog (hogy ki ér el többet ebből vagy abból), avagy tényleg látjuk egymást az utakon? -
#61454 Az tényleg magas...
Átváltva kb. 7500 HUF. míg a dobozos változat, pl. 576ban 4000 Ft...
DLC többe kerül mint az alapjáték..? Na ne röhögtess.....
Szerk: Azért nem kell ehhez magas nyelvtudás. (angolul is van ez a dlc) Nem egy sztorit elmesélős ez.
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2017.06.26. 10:49:40 -
Papa51 #61453 Talán valami értelem is lesz az Omsi-ban. Bár lehet, hogy nem lesz egyszerű, főleg idegen nyelvtudás nélkül. Az ára viszont kicsit magas. -
#61452 Van valakinek véleménye erről az új nagyszabású kiegészítőről?LINK
Néztem már videókat amiket találtam, jónak tűnik, de magyar teszt még nincs. (asszem szívesen várnék egyet az OMSI+-tól. :)) -
Edmond14 #61451 @nemeza, @Blueee
Köszönöm szépen! Utána fogok nézni. -
#61450 Az érkező végállomásoknál érdemes mindenkit leszállíttatni.. Azt hiszem, ha itt -1 a leszállók vagy a felszállók száma, akkor mindenki leszáll. Érdemes megnézni másik pályát - ahol műküdik. Pl. Grundorf
A program nem mindig annyi utast tesz ki, hanem 0 és az adott szám közöttit napszaktól, hét napjától, iskolaszünettől.. függően. Elvileg ezeket is lehet paraméterezni. Kicsit érdemes utánaolvasni. Ezek az infók jellemzően németül esetleg angolul vannak meg. -
Blueee #61449 Fontos, hogy a végállomáson a leszálló utasokhoz ne írj túl nagy számot, az egész vonalra nézi a fel és leszálló utasokat, nem lehet csupán 1 buszra megírni a felszáló utasokat! Mindig lesz olyan, hogy a megállóban ott marad pár, és felesleges 2-5-nél több felszálló utast tenni bárhova! -
Haulin #61448 Az útelemek szerintem azért nem, mert hiányoztak. Amennyiben nem így volt, kérlek vedd figyelmen kívül, ezt az állítást. :) -
Haulin #61447 176 15:11:00 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_2_5.map" there was an error in line 619!
177 15:11:01 - - Warning: Szenerieobjekt wurde nicht gefunden: Sceneryobjectsarechenskdorogilezj_policei.sco, falls es sich um eine Addon-Karte handelt, lesen Sie bitte die Dokumentation und kontaktieren Sie ggf. den Autor. Falls es sich um eine originale Karte handelt (Spandau oder Grundorf), reparieren Sie bitte OMSI mittels Original-Setup.
178 15:11:01 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_3_7.map" there was an error in line 6530!
179 15:11:01 - - Information: Menu pos set
180 15:11:02 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_2_5.map" there was an error in line 619!
181 15:11:03 - - Warning: Szenerieobjekt wurde nicht gefunden: Sceneryobjectsarechenskdorogilezj_policei.sco, falls es sich um eine Addon-Karte handelt, lesen Sie bitte die Dokumentation und kontaktieren Sie ggf. den Autor. Falls es sich um eine originale Karte handelt (Spandau oder Grundorf), reparieren Sie bitte OMSI mittels Original-Setup.
182 15:11:03 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_3_7.map" there was an error in line 6530!
183 15:11:03 - - Information: Menu pos set
184 15:11:05 - - Information: Refresh Tile: 119, mapsGabrovo 3.2 ile_1_4.map ...
185 15:11:06 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_1_5.map" there was an error in line 5217!
186 15:11:06 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_2_5.map" there was an error in line 619!
187 15:11:06 - - Warning: Szenerieobjekt wurde nicht gefunden: Sceneryobjectsarechenskdorogilezj_policei.sco, falls es sich um eine Addon-Karte handelt, lesen Sie bitte die Dokumentation und kontaktieren Sie ggf. den Autor. Falls es sich um eine originale Karte handelt (Spandau oder Grundorf), reparieren Sie bitte OMSI mittels Original-Setup.
188 15:11:06 - - Error: In map file "mapsGabrovo 3.2 ile_3_7.map" there was an error in line 6530!
189 15:11:06 - - Information: Menu pos set
190 15:11:07 - - Warning: Did not find texture file "Kennz.bmp"!
191 15:11:20 - - Information: Deativating TIR...
192 15:11:20 - - Information: TIR was not available
193 15:11:20 - - Information: Closing actual map...
194 15:11:21 - - Information: Actual map closed!
195 15:11:21 - - Information: OMSI is closing...
-
regelek5 #61446 Én próbáltam Gabrovo-t 2-n, nekem behozta a pályát, de egyes útelemek nem jöttek be. Szerintem nem az igazi OMSI 2 alá. Kár érte, mert OMSI 1 alatt nagy kedvenc volt. :o( -
#61445 Logfile? -
Edmond14 #61444 Miért van az, hogy az Editorban beállítottam a leszálló utasok számát, de mégse akar senki se leszállni, és így megtelik a busz, és nem tudnak újabb utasok felszállni. -
Haulin #61443 A Gabrovo nevű pályával játszott valaki OMSI 2 alatt? Mindent úgy csináltam, ahogy a készítő leírt, full tiszta omsi 2re ráhúztam, de hiányoztak tile-k. Össze vontam a 3.0 és a 3.2 verziót (utóbbi omsi 2-es) és már be sem hozza. Mi lehet a gond? (A pályaszerkesztő sem hozta be a 3.2-őt) -
Edmond14 #61442 Azt hol kell beállítani, hogy a kormányzott kerék milyen gyorsan forogjon? (kormányzási sebesség) -
bajusza #61441 nagyon szépen alakul, csak így tovább. -
#61440 Ide már egy ideje elfelejtettem posztolni, de halad a nagyvolvo projekt közben a háttérben.
Részletek itt -
Maceehun13 #61439 Sziasztok,hogy lehet megcsinálni azt,hogy a Mercedes-Benz Citaro-n elől szálljanak fel? -
Iceman007 #61438 Közben megtaláltam a E9460_PF_Kormany.o3d át kell nevezni. -
Iceman007 #61437 Sziasztok! Az E94 hez nincs valami mod ami lecseréli a DAF kormányt Ikarus/Rába kormányra? -
#61436 A remény hal meg utoljára, de azért nagy összegben ne fogadj rá.
Ha lesz rá időm lehet, hogy egy olyan jellegű kiadása lesz, mint pl. a 412-eshez volt. Alapvetően nagyon hiányoznak rendes hangok és modell.. Mintha utóbbival foglalkozna egy csapat, bár volános kivitellel. -
Harmat Márk #61435 Szia Nemeza! Egy nagyon apró kérdésem lenne hozzád! Még régen (kb. 3 éve) mutattál nekünk képeket az Ikarus 415.04 illetve az Ikarus 415.14 autóbuszról, amit te "upgarde"-tél. Az ikarus 415.04 az kiadásra került , azonban az Ik.415.14 (ami tartalmazott : Hátsó ajtó , oldalsó kijelző , utastéri módosításokat.) az esetleg kiadást fog-e kapni? Link a képekhez : http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=51&pageNo=3 -
#61434 Szerintem ha csúcs szuper a modell, de nem valós a működése a kapcsolóknak, műszereknek egyáltalán / nincs hang vagy alapMAN hangja van mindennek, akkor elég illúzióromboló.
Ha a hangok egész jók, a scriptek is úgy ahogy, a modell pedig egy tuningolt vBus - de viszi a gép, akkor egész jó optimum - bár kiábrándító tud lenni. A 412 szerintem egy elfogadható kompromisszum. Ha valaki készít egy jobb modellt, tulajdonképpen elég sok minden adott hozzá..
A 412-höz hozzátenni, vagy elvenni egy ajtót nem egy hatalmas feladat.
415/435 megérdemelne egy rendes motorhang és váltóhang szettet..
Sokan úgy oldanák meg a problémát, hogy a 2es ajtó szárnyai fixen nyílnának, a 3-as és a 4-es meg egyszerre. Olyan oroszos módi szerint..
Pedig szerintem annyira nem bonyolult, ha az ember beleássa magát a scriptelésbe.
----
Ha valaki akarja, most lehet BKK-s 4 ajtós C1G-t gyártani. Modell egész jó, csak testre kell szabni - ma utaztam az egyikkel pár megállót.
----
Nekem tetszenek az egyedi megoldások, és külön jó, ha ez a scriptekre is kiterjed. -
Blueee #61433 Mindkét választ köszönöm! -
LnD #61432 Van 1-2 tévedés az írásodban.
A modellben nem kell átlátszóak/áttetszőnek lennie az objektnek. Az OMSI-nak egyedül az számít, hogy hogyan van feltextúrázva. Letextúrázod az üveget valamilyen színnel (lehet szürkés-kékes, vagy akár hupilila is, amilyen színű az üveg), az alfa rétegét pedig úgy csinálod meg, hogy ahol a textúra nem kell, hogy átlátszódjon ott minél világosabb (fehér) legyen, ahol átlátszódjon, ott minél sötétebb (fekete).
A matl_alpha után két változó lehetséges (SDK szerint) az 1-es egy "kemény alfázás", a 2-es pedig egy lágyabb. -
#61431 Mármint egy felület, ami olyan, mint az üveg, szóval félig áttetsző? Vagy van egy textúrád, és arra akarnál egy lyukat, alias alfázni?
Előbbihez a modellben kell trükközni (a hozzá tartozó material-ban kell megcsinálni, hogy ne legyen 100 az oppacity vagy hasonló), tehát a modellező programban is áttetszősnek kell lennie. Utána azt hiszem a model.cfg-ben is kell parancs, de nem emlékszem pontosan mi (nézd meg valamelyik buszmegálló objektet pl., azokban van ilyen).
Utóbbihoz alfa csatorna kell a textúrára (bmp-vel nem lesz jó pl.), bekonvertálod, és megint kell egy parancs a model.cfg-be, hogy jó legyen.
Szerk:
Szóval az alfáshoz ilyesmi kell az sco fájlba, ha scenery-ről beszélünk:
[mesh]
hirdetes_panel_auchan_0.o3d
[matl]
hirdetes_auchan_0.png
0
[matl_alpha]
1
Hogy a matl_alpha után milyen szám kell, azt nem tudom, mert aszerint változik hogy az adott modellen mennyi ilyen alfás felület van, kétoldalú-e meg hasonlók.
Az áttetszős üvegfelület szintén hasonló parancsokkal rendelkezik:
[mesh]
aluljaro_nyugati_uveg.o3d
[matl]
aluljaro_uveg_0.png
0
[matl_alpha]
1
[matl_envmap]
westend_tukr.tga
0.15
Utóbbi (envmap) csak egy tükröződést ad rá.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2017.06.06. 21:04:59 -
Blueee #61430 Sziasztok!
Tudtok segíteni Videó vagy egyéb formában, hogy OMSI-n belül hogy tudok átlátszó (üveg) felületet létre hozni?
Csak textúra kérdése vagy egyéb beállítás modellen, vagy bármin?
Előre is köszönöm! -
regelek5 #61429 Gondolom, neked milyen nagy gondjaid lehetnek... :o) -
#61428 Mindent be szoktak linkelni a Readme-ben. Ha meg valamit nem találsz, megkéred, hogy valaki küldje el, hátha meg van nekik. -
Sprintex #61427 Ez legyen a legnagyobb problémád az életben, de tényleg. -
regelek5 #61426 Nem kell belerakni, lehet linkelni is. De az nem megoldás, ha leírja, hogy ez meg az a pálya kell, aztán keresd meg. Legalább linkelje be, ha már mellékelni nem akarja. Miért olyan nehéz? -
#61425 Nem jogos az állításod. Elvárnád azt, hogy tegye bele a készítő a fizetős pályákból származó dolgokat is? Vagy esetleg a komplett buszokat , amiket a pálya használ, több GB felesleges szeméttel, amiket valószínűleg soha nem fogsz használni másik pályához? -
regelek5 #61424 Hát ja, MSTS. Pedig régebben szerettem azt a játékot, de - a körülményes pályatelepítések miatt is - abbahagytam. Meg ugye jött az OMSI, ami lelökte őt a trónról. Pedig az volt az első igazi tömegközlekedéses játék, igaz utasok nem voltak benne, "csak" vonatok.
@Sebast: Ez így korrekt, amúgy meg ha saját magadnak építesz, nálad biztos működik is (megvan minden objektum). :o) -
Sebast #61423 Én például nem tudok spline-t meg objektumot csinálni, mégis csinálok pályát, de nem adom ki, mert nincs engedélyem hozzá. Nyilván ha hosszadalmasan kikeresnem az objektumok, utak készítőit, kérnék engedélyt, de ez elég bonyodalmas lenne. Másrészt ezeket is meg lehet tanulni. -
regelek5 #61422 És szerinted ez jó így? -
norb82 #61421 MSTS-ben ez százszor rosszabb...... -
#61420 Kétféle készítő van: aki tud csinálni magának spline-okat és utakat, és aki nem. A többség nem tud, ezért kényszerül rá arra, hogy másét használja. Persze ettől még lehetne mellékelni a dolgokat, de általában ez nem történik meg (vagy nem kap/kér engedélyt, vagy mert nem érdekli). A németek pl. gyakran mellékelik a linkeket a read-meben, vagy mást nem a nevét a kiegészítőnek.
Ha valaki nem tud bemásolni a google-be egy add-on nevet és nem tudja megkeresni, hol lehet letölteni azt a pár dolgot, az nem a készítő hibája. Ettől még lehet hangulatos vagy jó a pálya, mint ahogy ha mellékelve van minden, lehet simán rossz is.
Ismered bizonyára a mondást, nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2017.06.02. 19:58:34 -
regelek5 #61419 Véleményem szerint az olyan pálya, ami nem tartalmaz MINDEN szükséges összetevőt, NEM ALKALMAS kiadásra. Ez alól egyetlen kivétel van: ha olyan objektumokat használ, amiket az alapjáték már tartalmaz, vagyis mindenkinél rendelkezésre áll. Ha ezen felül vannak még utak, épületek stb., (amit - valljuk be - sok esetben más pályából loptak), azt nem a felhasználótól kell elvárni, hogy töltögesse le hozzá, hanem kötelessége lenne a pálya készítőjének mellékelnie, illetve legrosszabb esetben is linket adni (NEM nevet, linket!), ahonnan egy kattintással letölthető.
Egy átlagos játékos a pályát használni szeretné, nem kiegészítők után kutakodni meg buherálni, hogy menjen. Nem hiszem, hogy egy magára valamit is adó készítő ilyen trehány munkát végezne. Legalább egymást ne szívassuk már...