63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Edmond14 #61618 Sziasztok! Erre van valami megoldás:
Warning: Could not lock light map of tile 6 for getting ambient light for objects! Error: texture load
Mostanában ilyeneket kapok folyamatosan lefagy a játék -
Papa51 #61617 Köszi a segítséget és tanácsot. Természetesen használom a ventillátort is és elhiszem, hogy ha nincsen kályha benne és hideg még a motor, akkor nem lesz meleg levegő. (valamikor hivatásos sofőr voltam) Nekem csak az a furcsa és ezt a modernebb buszokra értem, hogy már jó sokat megy a busz, mert hosszú az út , kint mondjuk csak 6 fok van, de a benti levegőt nem sikerül fel tornászni jó melegre és ha a megállónál kinyitom az ajtót a felszálló utasoknak, akkor pillanatok alatt lemegy, még hidegebbre, mint ami kint van. És ezen aztán lehet csodálkozni, hogy most fűt igazából vagy hűt is . Na ettől hullik ki a hajam , pedig már nem sok van. És hát sajnos inkább szeretnék modern buszokkal menni, mint a régi zötyögős, zajos buszokkal, amikben lehet, hogy jól működik a fűtés. És a másik baj, hogymég mindig nem találok a fűtés állításról leírást. Találtam már egy két busz fájljai között leírást, de konkrétan a fűtésről még nem. De, nem adom fel, ahogy sok mást sem és szépen türelmesen állítgatom a szabályzókat, hátha egyszer eltalálom a jó beállítást. Monduk nem kergetnek az asztal körül, ha nem működik, csak a kerrier játékban minden pénz számít. Azért köszi! -
#61616 Ha a saját kocsimból indulok akár csak ki, akkor a piros karral max azt állítod, mennyi meleg levegőt küldjön (esetleg hogy hideget vagy meleget), de hogy az mibű lesz, azt nem. Pl. hideg nem járó motornál tekergethetem, nem fog melegíteni.
Az OMSI-ban is gyakran nem elég azt állítgatni, hogy meleg levegőt küldjön, be kell mondjuk kapcsolni a kályhát ha van a buszban, esetleg mást is kell még babrálni (ventillátorokat pl.) Hogy mi van éppen a buszban (OMSI-ban), az a leírásból derül ki, vagy úgy, hogy kipróbálgatod (mondjuk egy 200-asban ez nem nagy trükk, sokan tudják a valóságban is hogyan működik, és az OMSI-ban is úgy működik). -
Papa51 #61615 Tudom, hogy ez a fórum nem "dedósoknak" van kitalálva, de azért örültem volna, ha a "cikizés" helyett a segítő szándék jobban megmutatkozna a válaszban, ha már választ kaptam. Sajnos nem tudom, hogy például az "addon" buszokban hol keressem a leírást ,mondjuk a fűtés beállításról, mert azt azért tudom, hogy be kell állítani ahhoz, hogy megfelelő hőmérséklet legyen a buszban, hogy az utasok ne panaszkodjanak, mert az a végelszámolásnál "zsebre megy". Lásd. CBS kieg. Mivel van elég sok időm ezért próbálkoztam a különböző beállításokkal , úgy mint az ajtók nyitása és azt is tudom, hogy a megállófék használata kell hozzá, kevés kivétellel, mert van ahol az nélkül is nyílnak az ajtók. Nem úgy kérek segítséget, hogy nem keresgélek és próbálkozom, de ami nem megy egydül, talán menne egy kis segítséggel. Tehát megköszönném a segítő szándékot, ha megy, ha nem megy, akkor is köszi. -
gabesz012 #61614 Ja, ha a felhasználó nem tudja használni. De az nem a busz hibája. A hátsó ajtót a megállófék benyomása után lehet nyitni, a csuklósokon pedig engedélyezőt kell nyomni (helyesebben így a legegyszerűbb). A fűtést nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy működik az is, ha az elektromos tetőablak is megy... Az összes normális addon buszon megy a fűtés, de nem elég a pirosba tekergetni. Általában szokott lenni leírás hozzájuk. -
Papa51 #61613 Csak annyi a bajom van velük, hogy nem automata a hangos bemondás és néhány modellen csak az első ajtó nyílik és az utas áll csak bambán a második ajtó előtt és nem lehet kinyitni, billentyűzet beállítás után sem. Nem működik a fűtés vagy ki tudja , hogy hogy működik. Mert ha téli pályán megy az ember, hiába tolod a piros tartományba a fűtés kart, akkor még hidegebb van a buszon, mint kint a szabadban. Hiába csak egy játék, azért működhetnének ezek a dolgok alapból is azt hiszem. De ez a fűtés dolog a többi buszra is érvényes, kevés kivétellel. Amúgy gyorsnak gyors, nem az a baj, da az helyett, hogy már modern buszokat csinálnának ,ilyen ősrégi , múltszázadi ketyeréket adnak, még ha ingyen is. Kissé csalódás az egész. -
gabesz012 #61612 Gyors próba után nem mondanám rossznak ezeket a buszokat, helyesebben az AG300-asokat néztem meg (CNG és dízel). Mégis mi a baj velük? A dízelnek a hangja valóban érdekes, az MAN ÜL motorhangját használja, de végül is, ha ugyanaz a motor van benne, akkor miért ne hasonlítana a hang... :) Ettől függetlenül nekem sem lesznek a kedvenceim, igaziból sem szeretem a LOV-os csodákat. De a fizika, scriptek okésak, a modell is egész jól néz ki. -
Papa51 #61611 Nem a pályák között keresem a buszt, mert azokat megtaláltam és működnek is , de a steam úgy írta gyenge fordítás után, hogy több járat is van benne a DLC-ben. A pályát kerestem és nem a buszokat. De félre írás van a részükről, ha megnézed a steamon, láthatod Te is. Most már tudom, hogy a VanHool az busz márka és nem egy pálya. De ez ismeretlen volt a számomra. Amúgy nem sokat érnek a többihez képest. -
#61610 Köszönd meg magadnak, és a hozzád hasonló "moddereknek". -
#61609 Ömh.. Mért a pályák között keresel egy buszt? -
Papa51 #61608 Sziasztok! Én letöltöttem tegnap este a steam-ról ezt az ingyenes DLC-t, a VanHool..... nevü kiegészítőt . Le is jött, de nem látom a játékban, sem a sima eredeti Omsi2-ben és a meglévő Bus Company Simulatorban sem. Megnéztem a fájlokat és az "Addons" mappában ott van a VanHool és a "Vehicles" mappában pedig a buszok, de mint pályát nem tudom használni. És a steam könyvtárban jelzi, hogy telepítve a kiegészítő. Tudnátok tanácsot adni ez ügyben, hogy hol keressem? Lehet, hogy beépült valamelyik másik pályába, térképbe? Köszi, ha segítetek. Üdv. -
#61607 Persze hogy OMSIWorkshopos. És ahogy megszokhattuk, sok más ott készülő dologgal együtt ez sem fog nagyon kikerülni... -
#61606 Ez nagyon egyszerű. Én elküldtem a Martinnak a pályát többek között, gondolom ő küldte el a Routeresnek is, és valaki időközben lecserélte a táblákat. Nálam sem ilyenek a táblák, nálam sose volt ilyen (nem is volt ilyen nagyon 2013-ban, hát még előtte, de mindegy). -
Edmond14 #61605 Amúgy, most esik le!
Hogy-hogy itt például a buszmegállótábla feliratok és a menetrendek normálisabban néznek ki, mint a kiadott verzióban?
És mi a helyzet a C1-es és C2-es Mercivel?
Vagy ezek mind OMSI Workshopos cuccok?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.17. 22:19:14 -
#61604 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már lejárt a szerkesztési idő, de összesen igazából 12 különböző buszt vezethettek.
"12 different busses of the French speaking area of Belgium:
• A120 in four variants
• AG300 in two variants
• A320 in two variants
• A360 in two variants
• AG280 of the year 1981 "
Utoljára szerkesztette: Fognar, 2017.08.17. 20:42:07 -
#61603 Megjelent 3 darab új busz az Omsi 2-höz, ingyenesen. Hivatalosan licencelt szóló, csuklós, és duplacsuklós VanHool buszok.
Az alábbi linken éritek el. -
BenJoe98 #61602 Sziasztok! :)
Szeretnék segítséget kérni. Nagyon, de nagyon megköszönném annak, aki ért hozzá és elmagyarázná, hogyan kell FUTÁR-t berakni egy buszba. Szeretném kipróbálni, megtanulni. Ha valakinek van egy kis ideje, akkor privátba vagy itt elmagyarázhatja. Persze, azt is megértem, ha nem szeretnétek... -
Edmond14 #61601 Próbáltam ezt a coupling back-os megoldást, de akkor meg nem jelent meg egyáltalán a kocsirész. Ha az A rész teszem előre, akkor ellenkező irányba indul el. :(
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.15. 21:39:42 -
#61600 Elég sebtében dobtam össze anno a csatoltat a nem csatolt alapján, ezért van szabálytalanul összerakva. Át kéne írni a bus fájlokat (a második ICS első része ne A hanem B modell legyen, az utolsó ne B, hanem A), illetve meg kéne forgatni őket (ha jól emlékszem, egy kocsit meg lehet forgatni paranccsal is, nem kell a modellhez nyúlni - tán az előtte lévő kocsi csatlás megadásánál, azaz a [coupling_back]-nél a megadott fájl után nem false, hanem true kell, és ekkor elforgatja). -
Edmond14 #61599 Ikarusfan
Az megoldható lenne, hogy a csatolt ICS villamos az "A" végével előremenetben is tudjon közlekedni? Kíváncsiságból próbálgattam OMSI 2 alatt, de azt tapasztaltam, hogyha felcserélem a két elejét, akkor a villamos az ellenkező irányba indul meg, és helytelen vágányon halad.
Mindezt azért kérdezem, mert valóságban ICS-t csak B-B véggel lehet csatolni, és egy picit bántja a szememet. Meg lehet oldani valahogy?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.15. 18:55:06 -
#61598 Próbáltad? :) Igazából az még egy kérdés, hogy lehet-e belőle elektromos cuccot csinálni. A metrónál a 3.sínből szedi a delejt, és lehet AC-t vagy DC-t is definiálni a sínbe / felsővezetékbe. Gondolom kísérletezgettek sokat már az OMSI2-vel is, aztán rájöttek, hogy igazából érdemes kb. az alapoktól elkezdeni felépíteni az egész játékot újra. -
#61597 frankó lett! Hajrá! ;) -
bajusza #61596 überklassz lesz. -
#61595 Majdnem teljesen kész ez a műszerfalvariáns, már csak kicsit koszolni kell, megrepeszteni egy-két helyen, meg úgy általánosságban "magyarosítani"
-
#61594 Még mielőtt hiú ábrándokba kergetnétek magatokat: Nem, nem lehet 3. kocsinak tenni az áramszedőt, nem működik. -
#61593 már rájöttem és megcsináltam mindent lol -
#61592 mert nem értesz hozzá lol -
#61591 Annak semmi értelme, hogy még a vezetést is elveszítsem a felsővezeték miatt. -
Edmond14 #61590 Próbáld meg a trolit is "sínre rakni" hátha úgy produkál valamit
Amúgy olyan entrypointot nem lehet csinálni, ami tartalmaz sín path-et?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.02. 11:18:28 -
#61589 Szerintem ha a "vezérkocsi" nem kötöttpályás akkor ha van vezeték a közelben akkor talán megoldja a dolgot a játék magának :) -
#61588 Megnézhetem mit csinál, ha egy láthatatlan harmadik, vasúti kocsit rakok a troli mögé, de nem hiszem hogy sok értelme lenne.
A villamosokat se lehet csak egy helyre kb értelmesen lerakni, áthelyezni nem lehet egyáltalán őket. Ezeket mind buknánk azért cserébe, hogy mozog a szedő, de elektronika ugyanúgy nincsen. Szerintem nem ér az egész annyit. -
#61587 Miért van az, hogy "egy csuklós buszban" a 11 [interiorlight]-ből csak 8-at akar működtetni a mélyentisztelt OMSI2? -
#61586 Szerintem ha a szedőt villamos-kocsiként csatolnánk egy buszhoz akkor kiakadna a játék :D vagy ha nem is, ha túl távol mennénk a vezetéktől akkor megőrülne az egész. -
Edmond14 #61585 Ha a szedő egy harmadik egységként csatlakozna a villamoshoz (jelenleg: troli) ? Trainz 2009-ben láttam, ilyet, hogy külön kellett letenni a trolit és külön kellett hozzákapcsolni a szedőt. Így a szedő külön "vasúti kocsiként" üzemelt, és tökéletesen lekövette a felsővezetéket, ami egyben láthatatlan sín is volt.
Nem tudom mennyire lenne megoldható, csak hirtelen eszembe jutott, hát gyorsan leírtam :D
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.08.01. 21:48:18 -
#61584 Azon talán valóban el lehet gondolkodni hogy nem látható villamossínen fusson a trolibusz, mint villamos, de a szedő meg úgy sem fog passzolni mert sem fix ugye. Sok-sok-sok szenvedéssel az talán még megoldható lenne hogy maga a szedő lenne az egy fix dolog az egészben, maga a busz meg ki tudna térni jobbra-balra egy-másfél métert. Így is csak talánra saccolom, de sok értelmét nem látom. -
#61583 Rejtett sínek?
Vannak megoldások hogy az omsiban villamost vezessük, igaz nem oly könnyu a megvalósítása. -
#61582 Nincsen. Az OMSI nem támogatja a trolikat és én nem tudok semmi bűvészkedésről, amitől követné. -
#61581 Szívesen írok majd menetrendet ;)
Amúgy nincs semmi szkriptes megoldás arra hogy az áramszedő egy adott nyomvonalat kövessen? (Felsővezeték) -
Edmond14 #61580 -
#61579 Aktuális csodaprojektjeim (remélhetőleg nem 4 évig fog készülni :D )
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2017.07.31. 18:15:53