63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Peti134
    Meg a 405, meg a 415, meg a 412 is, mégis meg van az összes a játékhoz. Lesz majd másik, addig viszont ebből kell kihozni amit lehet.
  • c2driver
    Semmi gond, ez a modell amúgy is alkalmatlan Omsihoz, nem tudod elrontani.
  • Peti134
    Csak sajnos a csuklóépítéshez nem értek :(
  • bajusza
    nagyon pöpec.
  • Edmond14
    Nagyon jóó!!!
  • Peti134
    Link :)
  • Simeon85
    Hello
    Tudtok nekem segíteni?
    Van egy kicsi próblémám az Ibis-el csak a késést és a sietést írja ki.
    (Járatszámot nem tudom be írni )
    Ez mitől van??
    Mit tudok csinálni vele??
    Előre is köszönöm a segítséget
  • Peti134
    Sziasztok!
    Valaki tudja hogy ebben hogy működtek az ajtók?
    Engedélyezős, vagy külön gombos volt?
    Valamint mivel vezérelték a tekerős kijelzőket?
  • Peti134
    Tudomásom szerint ugyanúgy mint a többi pályánál.
    Tutorial:
  • MineHeadHun
    Az integrált GPU semmit nem ér, én laptopról tolom i5-ös proci (5200U)+ 820M társaságába, a Grundorfi pálya a 820M nélkül nem megy 40 fps-sel, max 20-25 fps, a többi pálya már el se megy, csak laggosan.
    Utoljára szerkesztette: MineHeadHun, 2017.05.01. 16:45:37
  • ibalazs
    Helló
    Tudnátok segíteni a Hamburg kiegészítőnél hogy kell beállítani az almex-et? (pl MB Citaro)
    Üdv
  • Peti134
    Sziasztok! Valaki van itt, aki ért a csukló-animáció készítéséhez?
    Egy portugál leírást találtam hozzá de nem igazán értjük meg egymást a google fordítóval.
    Ha más nem egy angol leírás már sokat segítene.
    Google-t próbáltam-sikertelenül. Előre is köszi!
  • Geri556
    Ok!
    Utoljára szerkesztette: Geri556, 2017.04.28. 22:59:08
  • Peti134
    Na :D
    Kérek szépen - | | -
  • Geri556
    Szia. Kérhetsz.
  • Peti134
    Sziasztok :)
    Kérhetek egy Ikarus 280 (TITA) Szombathely festést? Megköszönném!
  • bajusza
    Nekem i7 6700HQ, 8 GB RAM, GTX 950M van és kiválóan fut az Omsi mindkét verziója, gépigényes pályákon is.
  • LnD
    Szálakra nem érdemes alapozni, a játékok többsége nem is használja, éppen ezért játékra i5-öt szoktak ajánlani.
  • wszilard
    Köszi szépen a segítségeteket!

Esetleg Pentium G4560-ra se érdemes alapozni. Az ugye fizikailag 2 mag, de 4 szálás.
  • atty707
    Egyet értek Ikarusfannal ez ügyben, az OMSI2 nálam i7 6700, gtx960 2gb, 32gb memória esetén is képes diavetítést produkálni árnyékok nélkül. Chicago-val még egyszer sem tudtam végig menni anélkül, hogy fehér textúrák ne jelenjenek meg. Ugyanígy macerás Hamburg is.
    Talán a Lotus javíthat ezen, de nem igazán reménykedek benne.
  • Ikarusfan
    Saját vélemény, de csak az OMSI kedvéért ne rakjál össze konfigot.

Egyébként az OMSI azon játékok/szimulátorok egyike, ami szinte csak és kizárólag a CPU-t terheli (hála a nagyon kiváló programkörnyezetnek, optimalizáltságnak...stb). Szóval egy gyenge CPU mellé rakott videokari nem fogja elvinni a hátán.
    Intel vonalon szerintem egy i5 minimum kéne, de abból akár egy 4460 is elég (nekem az van, és teljesen kulturált fps-sel elfut többnyire), AMD vonalat nem tudok mondani (mert semennyire se ismerem). Nyilván nem kell elmenni az i7-ig egyébként, tényleg elég egy ilyen 50-70 ezres CPU is. Innentől kezdve a GPU jó kérdés; nyilván nem érdemes a proci integrált videokártyájára hagyatkozni csupán, bár lehet az is megtenné. Ha játszanál mással is, érdemes valami közepesen komolyabb videokártyát venni (minimum 2GB VRAM-mal), ha nem igazán, akkor egy olcsóbb, kisebb teljesítményű is elég lehet.

Én pl. egy i5 4460 és egy nVidia 960GTX társaságában tökéletesen el vagyok fullHD-n a GTA V-tel 50 fps környékén, és így fut az OMSI 30-50 fps-sel (hol mennyi, rathaus spandau pl. ezt a gépemet ugyanúgy gyilkolja, mint a régit).
  • wszilard
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy most tervezek egy konfig-ot összedobni, de egyenlőre elég tanácstalan vagyok.
    Ésszerű keretek között ti mit ajánlotok OMSI 2-höz?

Inkább cpu-ban, vagy videokártyában kell nagyot álmodni/zsebbe nyúlni?

Előre is köszi!
  • Peti134
    De, azok. Persze vagy engedélykérés vagy textúrafotózás lesz belőle :D
  • Fognar
    Dehogy, ezt miből gondolod?
  • Ikarusfan
    Csak nem az openBVE-s textúrák?
  • zelcsab
    Sziasztok!
    Egy problémával fordulnék felétek. Bármilyen busz, amiben van az alap lila gombos IBIS és az alap jegynyomtató (nem tudom hogy nevezzem őket), az IBIS-és nyomtató kijelzője bekapcsolás után semmit nem ír ki (olyan, mintha ki lenne kapcsolva). Tudna valaki segíteni?

Előre is köszi,
    zelcsab
  • Peti134

Fiktív villamosnak indult, aztán elkezdett hasonlítani a Tátrára. Végül Tátra lett, bár még van mit csinálni rajta.
  • atty707
    OFF: Nem hiszem, mert nálam nincs virtuális memória (letiltottam, 32Gb RAM-nál már nincs rá szükség.) Az x86 alkalmazások számára alapból 2Gb memória van engedélyezve, ez a kis tool ezt növeli 4Gb-ra. Többet még így sem tud fizikailag használni. (Memóriacímzés és társai...) A megoldás az lenne, ha x64-re is lefordítanák az OMSI-t, de ez már csak álom marad.
  • Skinner_11
    Ez az egész a virtuális memóriára (lapozófájl) vonatkozik, független attól, hogy mennyi ram van a gépedben. Pontosabban valamennyi van. Azután, hogy megtöltötte a program a ramodnak egy részét, a virtuális memóriát fogja használni.
  • Ikarusfan
    Azért az elég morbid lenne, ha az OMSI elvinne egymaga 4GB RAM-nál többet. Nálam olyan 1-2GB körül szokott lenni (nyilván beállítás kérdése). Meg nyilván nem minden programra igaz ez a 4GB-os keret, csak most így az OMSI-ra.
  • wollnerd #61265
    Csak max. 4 GB-ot? hiába van valakinek összesen 8-16 GB telepített RAM-ja is?
  • atty707
    Alapból a win32-es alkalmazások (ilyen az OMSI2 is) 2Gb memóriát használhatnak. Ez a patch ezt emeli 4Gb-ra, ha 64bites rendszered van. Egyébként a Chicago Downtown-hoz ajánlották, "mellékhatásként" javította a Berlin X10-et is.
  • Ikarusfan
    Ha ez az, amire gondolok, akkor annyit csinál, hogy a kiválasztott exe fájlban átír pár dolgot, hogy ne csak 4GB RAM-ot tudjon kezelni (vagy alapból csak kevesebbet tud és 4GB-ra húzza fel, nem tudom), és így talán kevésbé szaggat majd.
  • Edmond14
    Ez a patch miben segít?
  • atty707
    Nekem ez oldotta meg:
    4Gb patch
  • ibalazs
    helló
    Tudnátok segiteni, megvásároltam a Berlin x10-et és tele van hibával betölti a buszt fele fehér folt.
    Mi lehet a hiba? (eltünik az út?)
    Üdv
  • Deer
    Sziasztok!

Dolgozom az Ikarus 260 Winsenburg festésen. Olyan gondom van, hogy egyes kis ajtók miért két színűek?
    A busz:

Egyik kis ajtó:

A másik ilyen, bár itt nem feltűnő:

Utoljára szerkesztette: Deer, 2017.03.29. 16:11:49
  • Peti134
    Az ajtógombok kereteit szögletesnek találom de lehet ilyen IRL is :)
  • regelek5
    Hali,

Használja valaki az Advanced Omnibus Driver programot? Mi a véleményetek róla?
  • Renault Agora
    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne, hogy a kis fiktív pályámon létrehoztam egy új buszjáratot és emiatt egy már meglévő járaton nem megy AI busz. A menetrend szerint indulnia kéne, de egy busz sem megy. A többi vonalon nincs semmi gond és a logfile se mutat semmit. Szerintetek mi lehet a probléma? Ötletem sincs hogy mi okozhatja.
    Üdv.