63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Pupesz #61378 Na látod az nincs! Azt hittem ez az első kiadás belőle! -
#61377 Na hát igen, itt a visszakonvertált, átmozgatott modell lesz szerintem a probléma. -
#61376 Át kell másolni a modelleket, textúrákat, scripteket, átmásolni a model.cfg-be és ennyi.
Jó, annyit egyszerűsített az életemen a dolog, hogy a 180-at alapból a 280-ra építettem (helyileg ugyanoda, illetve a 280 scriptjeit használja a busz). -
#61375 Próbáltam áttenni más buszból cfg-stül mindenestül minden körültekintéssel amit csak el lehet képzelni, errort kaptam így feladtam. Nem tudom, hogy te hogy csináltad, elárulhatnád a technikádat :)
Lehet hogyha oltári módon megeröltetném magam akkor talán egy hét alatt meg tudnám tanulni de sajnos erre érettségi + munka mellett nincs időm, meg valahogy a modell javítás most fontosabb.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.05.25. 19:17:32 -
#61374 Nem játszik, hogy egy meglévő buszból rakjatok át egyet? Igaz nekem könnyű dolgom volt a 180-as csuklójával, nem olyan feltűnő, hogy a 280-asé van ott, de hátha a 435-höz is lehetne valamiből átmozgatni egyet. -
SRoland01 #61373 meg van az alap dunántúl (2.27gb) meg a többi ? -
Zoliikp #61372 Szia!
Emlékeim szerint az egyik képen a következő volt:
A két fél gumi, közte a fém merevítővel. A első fél 4 részre volt osztva, és 3 "csont" volt berakva a modell középtengelyére. Ezekkel lett az oldalirányú mozgás animálva.
Azt sajnos nem tudom, hogy az elmozdulás utáni érték az, amit be kell írni a cfg-be. -
#61371 Biztos én csinálok valamit rosszul a saját pályámmal (ami tömörítetlenül mindennel együtt nincs 1GB és benne van hosszában a harmadik kerület a teljes Margitsziget és a Nagykörút egy részével), és bocs a kirohanásért, de miért kell egy ekkora pályának a 3GB-nyi rar-on felül még kritériumnak kérnie egy további 1GB-os pályát? Tényleg nem lehetett volna kisebbre megcsinálni? Nem lehet ilyenkor csak azt betenni, ami tényleg kell (tudom szokás a Börzsöny néhány objekt-jét használni, és ilyenkor betenni mind a 3-4GB modellt mert miért ne). Ez nem csak erre a pályára vonatkozik természetesen.
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2017.05.25. 18:29:50 -
Pupesz #61370 köszi :) -
Simeon85 #61369 Szia
Tölds le ezt
http://www.omsiplus.hu/letoltesek/mainz-addon/
Utána jó lesz Mór is :D
Nálam így lett jó
Utoljára szerkesztette: Simeon85, 2017.05.25. 18:07:37 -
Simeon85 #61368 Hello
Tök jó lett a pálya csak egy idő után ezt írja ki nekem:
"Error Zugriffsverletzung bei Adresse 00624BAC in Modulo OMSI exe.
Schreiben von Adresse 00000004: AMUAV. CNAVO. MV.0"
Ez mitől lehet??(Dirext 11 verzió van fent)
Előre is köszönöm a segítséget !! -
Pupesz #61367 Nálam ilyen Mór
-
#61366 Igen, azóta egy pár dologra én is rájöttem, viszont a csuklógumi-animációval nem tudok mit kezdeni. -
tamas120 #61365 Szia! Nekem se jó a pálya.... De majd csinálok egy pár képet. -
SRoland01 #61364 Szia! Ha küldessz egy képet, azt megköszönném. ;) -
Pupesz #61363 Szia! Nagyon jó lett a pálya, viszont Mór környékén a textúrák fehérek, kivétel a végállomás! Ez mitől lehet? -
Mayestli #61362 Sziasztok! Nagy segítséget kérnék tőletek kivételesen..Ezt az Ikarus 280-as változatát keresem! Ikarus 280 A busz módosításon ment át..És már az van fent a videón lévő linkben is..De nekem az kéne ami a videón van!Valaki nem tudná elküldeni nekem vagy linket hozzá? Persze Bkv-s módba!Köszönöm! :) -
SRoland01 #61361 Jogi biztosnak jelentem :D : igen!!, amennyiben szól, hogy mégse úgy privátként lesz fent. -
padarmartin #61360 Na aztán Sprintextől kaptál-é' engedélyt? Mer', hogy nagyon nem az is biztos. -
#61359 Ngon-jaid vannak, ami azt jelenti, hogy nem három vagy négy oldalú poligonokból áll a modell, hanem többoldalúakból. Ez Blenderben vagy más szerkesztőben még nem látszik, de konvertálásnál felosztja ezeket háromszög alakú poligonokra és ezeknél az újonnan létrehozott osztási vonalaknál keletkeznek ezek a smoothing hibák.
Valami ilyesmit kéne kialakítani ott, oszd fel így azt a nagyobb részt több poligonra és akkor nem lesz ilyen probléma
-
SRoland01 #61358 Köszi a visszajelzést! Berakom mappába a hof fájlt! :) -
Pupesz #61357 De benne van az új, csak az Addons mappából másold át! :) -
#61356 Amúgy miért kerestek minden aprósághoz leírást? (Jó ez mondjuk pont nem az) Van kismillió busz omsihoz, a model.cfg-t pl simán össze lehet ollózni azok alapján... A csuklóhoz meg ott van a hivatalos fórum. Meg tessék próbálkozni, egyszer majd összejön. -
bpi 773 #61355 szia:) én letöltöttem de a hof a régi maradt és nincs benne semmi kb csak 4-5 kiirási lehetőség. MI lehet a baj? -
Zoliikp #61354 A legnagyobb probléma az, hogy a leírás mellé tett képek már nincsenek meg... Legalábbis ahova fel lett töltve. -
#61353 Azért írtam oda hogy természetesen nem találtam magyart, mert ez evidens :) A baj inkább az, hogy angol sincs :/ -
#61352 Nem is fogsz találni. Van az OMSI2-es topik, ahol Marcel csinálta az NG272-t és szerintem ennyi.
Mégis miért lenne leírás magyarul? Semmihez sincs leírás magyarul (Routeres SDK fordításán kívül), miért pont a legnehezebbhez lenne? -
#61351 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Magyar nyelvű csuklógumi-animáció leírást vennék áron alul, sűrgősen!
Üdvözlet, csuklógumit hogyan kell animálni? A bone-kkal kell valamit, azt tudom de magyar leírást természetesen nem találtam róla de még angolt sem.
Előre is köszi a segítséget! -
#61350 A poligonok össze vannak illesztve más irányba néző poligonnal, vagy van a háta mögött másik poligon, nekem akkor volt ilyen. Mivel nem vagyok profi modellező nem tudom a szakkifejezéseket, lehet, nem jól írtam le, de két perc alatt megoldanám. -
SRoland01 #61349 A 8097 folytatása.... egy kis update.. 4 járattal bővítve + 2 település környezeti módosítások stb..
Dunántúl-Fiktív 2.0 letöltése itt>>>
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2017.05.23. 21:03:14 -
wszilard #61348 Na most a textúra dolog végre rendeződött, de (bár igazából ezt eddig is csinálta) s ház oldalára ezeket a vonalakat húzza, mintha valami árnyék lenne, vagy ilyesmi...pedig se su-ban, se blenderben nem látni őket... -
wszilard #61347 Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Sejtettem, hogy ez lehet a problem...:) -
#61346 x kiterjesztésű fájloknál (tapasztalataim szerint) nincsen ilyen színkitöltés. Anno az openBVE-s modellek konvertálgatásánál jött ez elő nekem is, hogy fehér a fél model. Nincs mese, azokra is kell valami textúrát húzni (praktikus lehet pl. az összes színt összegyűjteni egy képben, és azokat ráhúzni a modellre, így egy extra textúrával letudtad a dolgot, az SU-ban pedig relatíve könnyű feltextúrázni a modelleket így. -
tamas120 #61345 Oké! Köszönöm! -
Zoliikp #61344 Szia!
A hiányzó fájlok a Karbowo, valamint a Szczecin pályához tartoznak. Vagy letöltöd, vagy keresd fel ahonnan letöltötted, hátha találsz linket a letöltésükhöz... -
Zoliikp #61343 Szia! Csak tipp, de a Sketchup a színkitöltést csak megkülönböztetésre használja. Mivel nincs "mögötte" tényleges textúra, így azt nem viszi magával az objektum. Blenderben ellenőrizd le, mielőtt X-be konvertálod. -
wszilard #61342 Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy csinálok omsi-hoz egy objektumot (panelház). Megcsinálom, feltextúrázom Sketchup-ba, aztán .obj formátumot exportálok belőle, hogy aztán a blenderbe tovább tudjam vinni, ahonnan .x-et varázsol belőle.
A problémám az lenne, hogy mondjuk a ház fala, ami csak egy sima színkitöltés, azt valamiért a textúrákba nem hozza, így a játékban is csak nagy fehérség van. Ami meg fotó alapú textúra az szépen megjelenik. Ez mitől lehet? Mit rontok el?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! -
tamas120 #61341 https://pastebin.com/fXz7fjq2
Sziasztok! Valaki tud segiteni hogy hol tudom be szerezni a hiányzó dolgokat? -
#61340 Az OMSI elég logikusan működik. Nem ott keresném a hibát.. Mindenesetre hajrá: szorgalom, alázat és a siker nem marad el. ;) -
#61339 Köszi szépen működik! :)