63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Skinner_11
    Szintén zenész

• TXGN
    Vezérgép.
    A busz továbbra is Work In Progress.

Utoljára szerkesztette: TXGN, 2017.03.25. 10:49:41
  • gumikacsa
    Na, ha már így rábeszéltetek, gurultam egyet egy 280-al a Dél-Pest pályán. :)
    Olyan rég játszottam, hogy alig bírtam elindulni a busszal, és valóban
    teljesen más élmény vezetni. Ha akarnék egy valós járatot vinni,
    pár órát rá kellene szánnom, hogy is kell, olyan rég játszottam vele,
    teljesen elfelejtettem mindent.
  • Stefan28
    Hello!
    Elkérhetem a buszt? Mert ahogy látom ez a javítót változat.
  • Rasy
    A táblát buszban hogyan lehet előhívni? Csak a keret van ott, de kéne bele tábla is.
  • gabesz012
    Na, nekem is ez az egyik érzésem vele+ a fék is nagyon fura, az elején nem akar fogni, aztán hirtelen megáll, a motorfék sem tűnik túl realisztikusnak, azzal meg elég hamar megáll nagyobb tempóról is (a tanuló teherautón kipufogófék volt, de teljesen más volt az is). Az Omsi-ban meg a jól megcsinált buszokon a retarder/vátló pedálállás függvényében tökéletesen úgy viselkedik, mint igaziból, ez kapásból közelebb áll a szimulációhoz. A méretből fakadó "kiengedéseket" is sokkal jobban lehet ebben érezni. Az öblözést is jól adja vissza. Az AI, meg az optimalizálatlanság más kérdés. Ja igen, a nem számít Omsi-ban a hőmérséklet dologra; akkor a hideg indítás, melegben gyakrabban felforró hűtővíz, nedvesen csúszó macskakő, hűvös időben jobban füstölő járművek/kémények a nincs hatással kategória? :)
  • Ikarusfan
    Nem vezettem kamiont sose, és lehet nem a legfrissebb ETS2 van meg nekem, de abban mindennek nevezném pl. a kormányzást, csak valósnak nem. Lehet csak a kis távolságok miatt sokkal kacskaringósabb utak miatt érzem így, de ugyanazzal a DFGT-vel, amivel az OMSI teljesen reális (buszt pl. vezettem már legalább), azzal az ETS tragédia. Kis kormánymozdulatokra alig csinál valamit, majd hirtelen nagyon elhúz egy irányba. Mint ha késne a reakció vagy nem tudom (aztán lehet valamit mókolnom kéne a beállításokkal, nem tudom, mindenesetre nem az fps produkálja, és nem is a kormány).
  • gumikacsa
    Nekem volt szerencsém kamiont vezetni, a jelenlegi verziója a játéknak már elég jól hozza a valóságot, persze nem mondom, hogy nem lehetne még finomítani. Buszt is volt már szerencsém vezetni, az OMSI ezt azért elég jól hozza.
    Jobban, mint az ETS2. Kicsit jobban.
  • PetiM44
    Van hőmérséklet-változás, de ugyanúgy nincs hatással a játékmenetre, mint ahogy az OMSI-ban sincsen. Az AI mindkét játékban egy katasztrófa, de az is tény, hogy az autópálya lehajtók a valóságban sem túl változatosak. Mondjuk én azért az ETS2-t nem nevezném egy túlzottan jól optimalizált játéknak, lényegében egy vicc annak a játéknak a teljesítménye.
  • Fantasy18
    Sziasztok!
    van hír erről a pályáról hogy honnan tölthető és milyen állapotban van?
  • gabesz012
    Fölösleges valóban, de amiket írsz, azért elég nagy valótlanságok. Ott szimuláció? A vizes úton ugyanúgy viselkedik a kamion, nincs hőmérséklet változás, alig működik valami a kapcsolók közül a műszerfalon. Az AI? Jobban vezet ez tény, de attól még csinál idegesítő dolgokat, amik sokszor balesethez vezetnek. Az úthálózat is egy vicc, mindenhol ugyanazok a kereszteződések. Egyedül az optimalizáció, ami igaz.

Gumikacsa: kicsit jobb a vezetési élmény? Kamiont ugyan nem vezettem, csak buszt, de az Omsi egyértelműen közelebb áll a valósághoz...
  • gumikacsa
    Valóban, az Omsiban kicsit jobb a vezetési élmény, mint a jelenlegi ETS2-ben. De nem annyival, hogy kompenzálja egyéb hiányosságait, hibáit.
    Mondom ezt úgy, hogy imádom a buszokat, eleinte imádtam az Omsival játszani. Bár tény, a buszos játékok közt nincs párja.
    A Lotusra azért kíváncsi leszek.
  • peterovari
    Fenéket NFS, nagyon jó már a szimulációja. Az AI meg ezerszer jobban vezet, illetve normálisan van optimalizálva. De fölösleges összehasonlítani.
  • gabesz012
    És ennek mi köze az Omsi-hoz? Ha összehasonlító teaser videó akar lenni, akkor kb. az Ets=Nfs, Omsi=Assetto Corsa. :D Persze el lehet lenni az előbbivel is, de aki komolyabb szimulációra vágyik, az marad ennél, illetve a Lotus-ra vár. :)
  • Fanatic12
  • Peti134
    Volt róla videó a megjelenés előtt bőven :)
  • Bobenő
    Ez a március 15-i ünnepi megjelenés csak nekem újdonság?

• MAN014
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Hol tudom átállítani a jegynyomtató sebességét, hogy lassabbá tegyem a jegy nyomtatását? (Ikarus 256.44)
  • bajusza
    nagyon szuper lesz.
  • Skinner_11
    Alakul a molekula

• Edmond14
    Fehler bei Bereichsprüfung-ra mi a megoldás?
  • zelcsab
    Sziasztok!
    Volna egy kérdésem.
    Van ugye a FUTÁR-os MB O530 G Citaro. Az a problémám van vele, hogy amikor bemondja a megállókat, csak a megálló nevét mondja be és azt pedig nem, hogy "A következő megálló".
    Ha valaki tudna segíteni...
    Előre is köszi.
  • ibalazs
    Helló
    Várható-e a Vanhool agg300 frissítés esetleg sima csuklós változat?
    Mikor várható hogy a buszon minden funkció működjön?
    Üdv
    Utoljára szerkesztette: ibalazs, 2017.03.06. 19:31:43
  • bpi 773
    Sziasztok!:)
    nos, olyan lehetőség allt elő hogy, sajátmagam megépitettem a 200E járatot.
    annyi a bibi hogy a Liszt Ferenci bud2 végállomást nemtudom lemodellezni sajnos. (nem értek hozzá)
    szóval ha azt valaki lemodellezni úttal midnennel együtt akkor kiadom a pályát.

természetesen van meg mit rajta csinalni. csak ha meglenne reptér objekt akkor csinalnam, mert igy egyenlőre nem látom értelmét.
    ha valaki tudna segiteni az irjon nyugodtan:) szépnapot nektek!:D
  • Skinner_11
    Az ablak pivotja nem ugyanott van, és ugyanolyan orientációjú mint az ajtóé.
  • Bobenő
    A Hof elvileg a MB O305 mappájába kerül telepítéskor.
  • tamas120
    Sziasztok!
    Több hónap ki hagyás után újból tudok Omsizni, nekem egy olyan kérdésem lenne hogy nem találom fent az interneten Neuendorf Hofot, és utastájékoztató hangokat. Valaki tud ebbe segíteni nekem?
  • Zoliikp
    Az animáció szerint külön van az ajtó, és az üveg. Ha mindkettőnek ugyan azt az értéket adod meg, egyszerre kellene mozogniuk. A modellező progiban ellenőrizd le, hogy a pivotpontjuk ugyan ott van, és a tengelyek is megegyeznek.
  • Sprintex
    Az általad említett értéket ha változtatom akkor csak az y tengelyen van változás, z tengely változatlan, megy a föld alá.
  • Zoliikp
    Szia!
    Az anim_rot
    door_3
    -180
    sor értéke szerintem sok.
    A leforduló a elemnek nem jó helyen van a forgáspontja, és ezért ilyen a mozgása.
    Utoljára szerkesztette: Zoliikp, 2017.02.21. 16:44:56
  • Sprintex
    hello,
    animációval kapcsolatban lenne egy kérdésem. az alábbi videón látszik is hogy a második ajtó jobb szárnyas üvege nyitáskor a föld alá is tesz egy fordulatot ahelyett hogy a z tengelyen megtartaná értékét. valaki valamilyen hibát vél felfedezni az animban?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [newanim]
    origin_from_mesh
    1.224
    -1.38
    0
    origin_rot_x
    0
    origin_rot_y
    -90
    origin_rot_z
    0
    anim_rot
    door_3
    -180

[newanim]
    origin_from_mesh
    1.14
    -1.674
    0
    origin_rot_x
    0
    origin_rot_y
    -90
    origin_rot_z
    0
    anim_rot
    door_3
    90

• MAN014
    Köszönöm a válaszokat, kipróbáltam azért a manuálist azzal kicsit tűrhetőbb.
  • Dani020
    Manuális váltóval se jobb annál a busznál..

Man014: Akkor érhetsz el javulást, csak ha nevetségesen lassan kanyarodsz, és fékezel.. Vagy kiveszed az utasok hangját.. Sajnos ott tényleg nagyon irreálisan dumálnak hátul..
  • Peti134
    A kameranézetekkel is van gond.. Legalábbis én nem tudom ugyanúgy vezetni mint a solarist vagy a mercit.. Mindig lepatkázok, stb...
  • kem001
    Nem lehet vele semmit se kezdeni, az I-shift váltó eredetileg is ilyen. Esetleg keresel hozzá manuális váltót, és azzal használod.
  • MAN014
    Sziasztok!

Lehet valamit kezdeni a VOLVO 9900-al, hogy ne nyavalyogjanak az utasok? .- A busz automata váltós ugye és mikor vált vagy én nem tudom, olyan mint mikor intenzíven fékezünk és rinyálnak hogy túl rosszul vezetünk... remélem értitek a problémám. Nagyon szeretem ezt a buszt de szinte képtelenség vele egy járatot is levinni anélkül, hogy ki nem írná, "Túl rosszul vezetsz az utasok le akarnak szállni"
  • Rasy
    Jó, nekem is kiírta, hogy sikeresen telepítve. De aztán megnéztem feladatkezelőben, mikor indítottam, és ugyanúgy 32 bitet írt.
  • bajusza
    MAN SÜ 283/313 Omsi-hoz: katt ide

Lehet hozzá jó magyar átfestéseket kreálni.
  • Maceehun13
    Sziasztok,Ikarus C56-ból nem készült Alba Volános festés?Mert régen láttam egy videóban ,de nem találom már se a képet ,se a videót róla.
  • Fritzii
    Én is megcsináltam, és semmi jelentős változást nem tapasztaltam.