63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Nem küldöm át, mert az kivételesen nem az én munkám (Pádár Martin műve, illetve a modell maga Gcs7e7-é).
  • Peti134
    OMSI 2-vel nem működnek a "gyári" menetrendek. Légy türelemmel, 1-2 nap és készen lesz az új.
    @Ikarusfan: Ha jelenlegi állapotban átküldöd/közzéteszed akkor megszenvedek vele a menetrendek után. Elvégre nem néz ki túl jól hogy csak ezresek járnak a 4-6-on :)
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.24. 16:51:39
  • Edmond14
    Óbuda 2013-ba beraktam a villamos és a HÉV menetrendeket, és ezt kapom
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.07.24. 16:41:59
  • Ikarusfan
    Félig van kész, meg kéne csinálnom a hangokat hozzá. Meg az OMSI 2-ben úgy se működik (nekem) az AI, a többség meg azzal tököl.
  • Peti134
    [Óbuda]
    Az AI-listában Combinot is találni. Az direkt lett kihagyva a csomagból?
  • Peti134
    @Wollnerd: A Hétfő-Csütörtök menetrendekkel már készen vagyok ;)
    @Edmond14: A stationlinkek arra jók, hogyha több vonal ugyanazon a szakaszon megy (itt nem kevés példa van rá) akkor ne kelljen egyenként összekötögetni mindent. Egyébként két megálló közti útvonalról van szó. Ha ez nem lenne, most gázban lennék mert nem tudnám végighúzni a vonalat mert nem mindenhol van megfelelő útösszeköttetés.

Amúgy:
    A 2013 szeptemberi menetrend alapján készül a dolog. Szerencsére fordánként le tudom követni a dolgot a winmenetrend.hu segítségével.
    Viszont a tanszüneti menetrendekkel nem szenvednék külön, tanszünetben is a tanszaki menetrend marad ha nem probléma :)
  • Edmond14
    "Elkezdtem egy másik pályát a nulláról" - mindig tartogatsz meglepetéseket
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.07.23. 23:05:28
  • Edmond14
    Elvileg érzkelnie kell, csak akkor sem istent, sem embert nézve fog kivágtatni a külső sávba a kocsikon keresztül és elég érdekesen fog beállni a megállóba. De működik

Más: ezeknek a StationLinkeknek mi a haszna?
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.07.23. 23:06:35
  • wollnerd #61530
    De azért ha valaki elkészítette a menetrendeket valamikorra, akkor kiadod rá a frissítést, nem?
  • Ikarusfan
    Mondanám, hogy easter egg, de igazából az én hülyeségemről van szó. A pálya felénél tűnt fel, hogy fordítva kezdtem el építeni a pályát (keleten van nyugat és fordítva). Ezt nagyon egyszerű lenne javítani, kb kuka az egész map és a nulláról újra kéne építenem
    Szóval ez így marad.

Folytatás egyébként nem lesz (ezen a map-en biztos nem). Nagyon sok hibája van, amiknek a többsége az én bűnöm, és én nem szeretném így folytatni a pályát (rengeteg spline útker, amitől hülye az AI...stb). Elkezdtem egy másik pályát a nulláról, szeretnék annak legalább egy részéig eljutni (nem a retro pályára gondolok most, és nem is a 735-re).
  • névtelen91
    Kösz, most már működik.
  • spy803
    Azt kell mondanom, hogy Óbuda lett a kedvenc pályám. Van rüvid és hosszú szakasz is, nem eszi a gépet. Villamos, hév mini gépek is nagyon adják. Bizakodó vagyok a folytatás tekintetében.

Ami nekem feltűnt, de nem tudom mennyire javítható: Rossz helyen van a nap. Kelet Nyugat irány fel van cserélődve nálam a 2013 verzióban. A többit bevallom nem is néztem még. Végülis együtt lehet vele élni, csak meglepett elsőkörben :)
  • Peti134
    Kérdésem a következő: Ezt így értelmezni fogja a játék és átmerészkedik az adott sávba, vagy kénytelen vagyok a kettő közötti kapcsolatot megcsinálni? (ami szintén nem nagy dolog de minek ha így is értelmezi.)
  • Lantos_J
    Értem, köszi! Egyébként különösebben nem zavar a menetrend, csak azért kérdeztem, mert emlékeztem a videóid leírásaira:D A pálya nagyon király lett. Lehet óbudai lakosként kicsit elfogult vagyok, de mások is így gondolják. Nagyon részletes, szép pálya, élmény rajta a vezetés és nekem egy hatalmas plusz, hogy nagyon jó a gépigénye! Spandaunál legalábbis százszor jobb nálam. Gratula és köszönet az egész pálya miatt!:)
  • c2driver
    Ki van adva a pálya, te is ki tudod javítani az összes hibát, ha annyira zavar, ha meg nem megy, akkor ez van. :) De senki nem kíváncsi rá, hogy ennyi idő, meg annyi szenvedés, csináld csendben, nem kell spamelni.
  • Simeon85
    Szia tudok valamit segíteni???
  • Simeon85
    Hello
    Légyszíves ne legyél olyan mint a többiek(akik csak képeket raknak ki és szívem megszakad hogy ő megtudja csinálni én meg sajnos nem) mert nagy örülünk a pályának és ha ezek után bármit is fogsz
    késziteni annak is nagyon de nagyon fogunk örülni és ha megosztod velünk annak még jobban!!!
    NAGYON SZUPER a PÁLYA!!!
    Nagyon szépen köszönjük ezt a szuper és precíz munkát !!!
    Utoljára szerkesztette: Simeon85, 2017.07.22. 19:17:43
  • Edmond14
    Ja, oké.
  • Peti134
    4 különböző pálya van ugye, 2003-tól 2013-ig.
  • Edmond14
    Hogy érted, hogy négyszer kell valamit megcsinálni?
  • Peti134
    Ne érts félre, hálásak vagyunk hogy kiadtad a pályát és nagyon szép munka. Invisible roaddal több napos tököléssel megvan a dolog, már nekiálltam. Az egyetlen hátránya a dolognak hogy 4szer kell ugyanazt megcsinálni :/
  • Ikarusfan
    Jó, hát ez engem marhára nem érdekelt. Mindig is magamnak és a barátaimnak építettem a pályát (tegyük a kezünket a szívünkre kedves kieg készítők, és merjük azt mondani, hogy ez ne így lenne bárminél is - legyen az busz, pálya, mod, akármi). Nekem egyáltalán nem hiányzik a menetrend, a pálya pont ugyanígy néz ki nélküle is, pont ugyanúgy lehet utast is szállítani. Kiadtam a pályát, mert gondoltam enélkül is tetszene az embereknek, ehhez képest 3 napja azt olvasom, hogy nincs menetrend.

Ígérem, ha eljutok valaha még egyszer pályával (OMSI, LOTUS, mindegy mi lesz akkor) ilyen állapotba, évekig is hátráltatom a kiadást ha nincs menetrend, mert úgy tűnik a nagyérdeműnek az fontosabb, mint hogy rendesen meg legyen csinálva a pálya .

De ha jobban tetszik, leszek olyan szemét, mint páran, hogy szénné spammelem vele majd az összes felületet, és majd jól cs*szek kiadni, megfelel?
    Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2017.07.22. 09:33:19
  • Peti134
    OMSI 1 alatt igen. Omsi 2 alatt kell a path. Ami sok helyen hiányzik sajnos.
  • peterovari
    De a végállomásokon sincsenek a path-ok normálisan megcsinálva, ergo felejtsük el a valós menetrendet, mert műszakizni hogy állsz félre? Rakat illesztési hiba is van.
  • Edmond14
    Ennyire még oda tudnak állni
  • Ikarusfan
    Anno még Aquincumnál próbálkoztam a vasúti híddal, hogy ne ütközzek bele, akkor se sikerült, hiába adtam meg ütközésmodellt, nocollision-t, mindennel próbálkoztam. Mivel akkor se ment, ezért a többi modellnél nem is izgatott (potenciális problémaforrások a hídfők leginkább). Úgyhogy tuti tippem nincsen sajnos rá.
  • Geri556
    A láthatatlan falakba ütközésre esetleg nincs valami megoldás az ütközések kikapcsolásán kívül? :/
  • Ikarusfan
    A buszok eltérnek bizonyos mértékben a path-től, szóval tudtommal odaállnának a megállóba.

@névtelen91
    Frissítsd az omsi-dat, 2.2 alatt nem fog működni, mint kiderült.

@Lantos_J
    Arról volt szó, hogy valaki megcsinálja majd, csak abból nem született sok eredmény, ezért adtam ki inkább így.
  • gibanica
    wrong. you dont have to track a spline onto stopbox to make a timetable. bus will stop anyway on the marked place.
  • Peti134
    Megint én:
    Addig sajnos nem is lehet menetrendet írni, míg nincs meg maga a path sem ahol az AI busz járna :-/
    (hiányzik a path sok megálló-öbölből)

Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.21. 12:27:36
  • Peti134
    (Bocsi a dupla posztért)
    Rájöttem a hibára, OMSI 2 alatt a "Jó menetrendek" nem fognak működni, mert azok az OMSI első verziójához készültek. Tehát nulláról kell menetrendet írni :)
  • Peti134
    Na de miért van az, hogy ha bemásolom a hév/villamos menetrendeket, az EDITOR "Fehler bei beinmittomén" errorral közli hogy nincs kedve ehhez?
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.21. 11:43:23
  • vonatos marci
    Sziasztok. Valaki tudja hogyan lehet omsi 2 editorban beállítani hogy az AI-k melyik irányba közlekedjenek?
  • névtelen91
    Üdv!
    Mi lehet a baj?
    Fehler bei Bereichsprüfung.
  • Lantos_J
    Régebbi óbudás videóid alatt azt írtad, hogy menetrend íródik. Abból most nem lett semmi, vagy csak egy másik valaki még mindig írja esetleg?
  • Ikarusfan
    Ilyenkor mindig lerí, ki olvassa el a leírást, és ki nem
    Leírtam ott is, hogy nincs menetrend a pályához. Azt is írtam, hogy van menetrend viszont a HÉV-hez és a villamoshoz, viszont ha azok járnak, nincsenek utasok - máskülönben lehet mindenhol utasokat szállítani.
  • Skinner_11
    Nincs menetrend a pályához! Használd az IBIS-t és írd ki a járatot azzal a frontkijelzőre, vagy írd be az alt-gombos menünél. Valaki majd ír hozzá menetrendet aki ért hozzá, biztos vagyok benne
  • Dani020
    Nálam olyan probléma van a pályánál, hogy nem tudok menetrendet választani, pedig behúztam a hof fájlokat a buszokhoz. Tehát kiválasztom a buszt, aztán a hozzá való hof fájlt (pl: BpObuda_2013), lerakom, és amikor menetrendet választanék üres.. Több busszal is teszteltem, mindnél ez a probléma adódik, de csak itt. Ezt, hogy lehet megoldani?

Utoljára szerkesztette: Dani020, 2017.07.19. 19:29:05
  • wollnerd #61500
    Hát ez fantasztikus!!
  • Ikarusfan
    Örömmel jelentem be, hogy végre ez a nap is elérkezett: