63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• atiwrc
    Még újonc vagyok Omsi terén, a tutorialt végigcsináltam, ami tényleg szükséges, mert sokat segít néhány dologban, az Ibis-el sem volt gondom az oktató pályán, ellenben a többin szenvedek kicsit, a futárt meg nem tudtam életre bírni. Solaris buszokat meg egyszerüen nem tudom beindítani, vagyis a motor jár, de a kocsi nem megy sehova, ha át adom az AI-nak és visszaveszem akkor jó onnantól, amig le nem állítom :D

No de azt akartam mondani, hogy letöltöttem két Ikarust, talán itt a fenti képen lévőt és egy csuklós (orosz) változatot és a tesóm hívta fel a figyelmet, hogy miért nincs egyikbe se kapcsolható csengő, hisz az lét eleme az ikarusos buszozgatásnak...
    Ezután töltöttem egy harmadik talán BKV néven futó Ikarust, amibe csengetni kell és csak akkor lehet csukni az ajtókat :),
    Írtad hogy a németek nem tudják hogy csengetni kell, akkor nyitott ajtós busszal mennek? (nem néztem végig a videót.)
    vagy akkor az alap esetben / * - gombok ettől függetlenül működnek, hogy csengőt nem nyomsz, csak a műszerfalon nyomkodós nem megy anélkül?

Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2017.07.31. 17:27:44
  • Ikarusfan
    Vagy ha az EVM-es OMSI 1-et nézzük, akkor perc ember ("min. human" után szabadon)
  • Peti134
    Hogyan kéne úgy meganimálni a csuklógumit, mint ahogy a 280-asban van? Mert így elcsúszik a csuklóközéptől :(
  • Edmond14
    Nem vagyok gépközelben, de megpróbálom leírni. Objektumoknál a kis megálló kockára rákattintasz, majd asszem a címke alatt vannak az értékek. Maximum utasok, minimum utasok, leszállók, peron hossza, oldalválasztó.
  • Peti134
    Én a megállókhoz kapcsolódó utasszámokat nem állítottam, sőt, nem is tudom, hogyan kell :D
    Hamarosan kiadok egy "javított" verziót belőle, amiben ezt is igyekszem így majd megoldani.
  • peterovari
    Gratula, de a le- és felszállók számát nézzétek már át, ennyi ember az életben nem száll fel a Rómain Békás felé, leszállók is alig vannak. Illetve a közúton is borzalom kevés autó jár. Békásra kb már csak félházzal érkezik a 34-es, mert folyamatosan ürül, itt meg már utaslemaradás van Aquincumban.
  • Skinner_11
    A busz vagy az adott motor szerelési kézikönyvében van ilyesmi általában. Vagy nagyobb gyártóknál van alkatrész és információadatbázis szoftver, mint a Volvo-nál az Impact.
  • Peti134
    És erről honnan tudok infót szerezni? :)
  • Skinner_11
    Hát mondjuk a valódi busz motorjának nyomatékgörbéje alapján?
  • Peti134
    A váltó stimmel elvileg, elvégre a 412-re épül a busz alapból, és igencsak hasonló váltó van a kettőben. Inkább a motor gond. Nem tudom mi alapján variáljam a görbét :/
  • Edmond14
    Kéne már egy olyan Ikarust csinálni, amelyik nem enged elindulni, amíg be nincs csukva az összes ajtó. Így a németek is rájönnének, hogy először csengőt kell nyomni.
  • Ikarusfan
    Egy olyan buszból kell kiszedni, ami hasonló (ez a váltónál fontos inkább). Utána pedig finomhangolni kell. A valós váltó áttételeket kb meg lehet adni a váltó contsfile-jában (max az achse_antrieb-bel kell bíbelődni amíg valós nem lesz). A motornál is a constfile-ban lévő görbékkel kell vacakolni hogy a nyomatékot állítsd.
  • Peti134
    Tudom :)
    Más: Valaki tud segíteni beállítani a motort és a váltót a 435-ön? Már már sokmindent megértettem OMSIban a szkriptektől a modelleken át a pályaszerkesztésig de ez nekem annyira kínai hogy már-már húzódik tőle a szemem :/
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.29. 00:31:43
  • Ikarusfan
    Azért azt megjegyezném, hogy mint ahogyan a leírásban is írtam, csak akkor adok ilyesmire engedélyt (kiadásra), ha minőségében hozza a pálya színvonalát.
  • Peti134
    1-es villamospótló szóba jöhet (csak a bécsi úti "buszállomást" kell megépíteni hozzá, illetve ha lesz következő verzió akkor a Széll Kálmán tér felé lesz bővítve még a pálya.
  • Ikarusfan
    FF se kéri (az6 van nekem is).
  • nemeza
    FF-ben követel valami kiegészítőt, de Operával lejött.
  • Mayestli
    ilyen pótlás pl lehetne az Árpád Hídig! http://www.bkk.hu/wp-content/uploads/2013/10/1_VJ.jpg
  • Ikarusfan
    Mi a baj a megával? Nálam tökéletesen működik, és az ilyen data.hu oldalakkal ellentétben nincsen morbid korlátozás a letöltési sebességre (mondjuk az én netem max 5 megát tud, szóval ha efölött van korlátozás, arról én nem tudok).
  • spy803
    Nagyon frankó lett. Nagyszerű munkát csináltatok.

1.2 verzióban lehetne akár villamos/hév/metró pótló is :D
  • nemeza
    Esetleg megán kívül valahová máshová is fel tudnád tenni? Pl. OMSI Webdisk? ..
    Köszi!
  • Ikarusfan
    Sajnos nem, már próbáltam. Az valami globális változót használ, ami nincs is sehol definiálva, csak magában az OMSI-ban (valami vehicle approach vagy nem tudom mi a neve). Próbáltam azzal vezérelni hang kockát, nem nagyon szólalt meg semennyire se - se közel, se távol.
  • Skinner_11
    Ugyan nem tudok ilyen lehetőségről, de megnézném a sorompók scriptjének felépítését (amik pl. Berlin pályán a garázsnál vannak kiállásnál).

Ott ugyebár, ha x távolságon kívül vagy, nem történik semmi, ha azon belül akkor felemelkedik a sorompó.

Gondolom megoldható, hogy ugyanezzel az eventtel hangot vezéreljen az ember valahogy
  • Ikarusfan
    Megoldható az, hogy egy tereptárgyként lerakott hangforrás hallhatóságának a távolságát állítsuk?
    Tehát mondjuk a tárgyhoz 5 méteren belül hallani, azon kívül meg semennyire se (és nem lineárisan/négyzetesen a távolság függvényében mint amúgy).
  • Peti134
    Nem vonalonként vannak a menetrendek, hanem hétköznapi/szombati/vasárnapi és azon belül vannak szétszedve járat + forgalmi számra. Így kezdtem el és nem volt kedvem újból az egészet megcsinálni. De így is használható.
    Egyébként kis ajándék tőlem és Orbán Gergelytől:
    https://mega.nz/#!Bc8GlI4S!pya3by8-7iTknINE1MPVig0d9Pu-3p8h2Ffnx5d2Nws
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.27. 15:43:51
  • Ikarusfan
    Ha jól láttam, nem így nevezte el a fájlokat, hanem pl. hetfo-csutortok meg ilyesmi nevekkel.
  • Peti134
    @Dani020: Igen, többek közt én is ;)
    @Nemeza: Van entrypoint hátul is elvileg.
    @Edmond14: a hof egy HOF Suite nevű programmal készült, mely képes egy map alapján magától létrehozni egy hof fájlt.
  • Peti134
    Nem hagytam ki semmit :)
  • Edmond14
    Nem akarok indiszkrét lenni, de a 26, 34, 106 .TTR fájljait nem hagytad ki véletlenül a csomagból?
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.07.27. 11:27:15
  • nemeza
    jogos
    --
    Ikarusfan: Hatalmas gratuláció!! És köszi! Szinte hihetetlen, hogy készen lett!
  • Dani020
    Futárhangokat is csinálja hozzá valaki?
  • Edmond14
    Milyen programmal csináltad a hof fájlt?
  • Ikarusfan
    Van a pályámon egy Árpád híd tároló nevű entrypoint, hogy ne a megállóba spawn-oljon egyből a jármű (hátha áll ott valami meg ilyenek).
  • Peti134
    Óbuda (2013) 1.1 menetrenddel.
    A leírást érdemes elolvasni, az AI megállóba járási módjáról nem tehetek, el kell viselni. Jó játékot!
    Köszönöm Ikarusfannak az engedélyt :)
    Letöltés
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.07.26. 14:00:18
  • GTT436
    Igaz, sohasem csináltam buszt Stb, de Van ott Entrypoint nekik vagy micsoda? :D
  • Edmond14
    Sziasztok! Van olyan Ikarus 415 OMSI2-höz amelyikben akkor is szól a csengő, ha az első ajtó nincs nyitva?
  • Peti134
    Maptools-t futtasd le rajta :)
  • Tomiii77
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki segíteni abban hogy a Szombathely 3.21 pálya miért csinálja azt hogy a pálya egy bizonyos részénél nem tölt be(nevezetesen az autóbusz állomásnál) ? Megyek megyek, és egyszercsak belemegyek a semmibe.. Már párszor újra letöltöttem, feltettem a pályát de semmi sem segít. Tile 84-nél van hiba, ha minden igaz, bár én ehhez nem értek..
    Előre is köszönöm!
  • Peti134
    A passengercabin-ban engedélyezve van a felszállás a hátsó ajtókon, mégsem szállnak fel ott.. Hogyan lehet megoldani hogy mégis hajlandóak legyenek hátul is felszállni?
  • Peti134
    Készen vagyok a menetrenddel (csak a 2013-as). Elküldtem Ikarusfannak, amint rábólint, közzéteszem.