63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zoliikp #61338 Szia!
Nekem az Omsi2\SDK\ útvonalon van mindkettő, és tökéletesen működik.
Itt a dll-fálj:
https://mega.nz/#!6tYkhD6D!CSqteS2CXumsyxKqfJaOAZvW3op-D87ZqEgcgUr5Y_I
-
#61337 Mikor megakarom nyitni a MapTools-t mindig ez fogad. Ötletek? Interneten nem találtam semmit, a dll-t meg már megpróbáltam beszerezni, de semmi.
Utoljára szerkesztette: Ivonole, 2017.05.18. 21:36:11 -
#61336 Jó, gondoltam, csak azért mégis az OMSIról van szó :D -
#61335 Ha logikusan gondolkozol akkor rájöhetsz, hogy nem. -
#61334 Ha a Z tengelyen számítva nem a rúd közepén van a pivot, az gond?
-
#61333 Az első szárny rúdtól függetlenül mozog a videón, a cfg-ben el van forgatva elvileg a pivotja körül aztán be van tolva a busz belseje felé és így jött ki ez.
A második szárny ránézésre jól mozog, de ha jobban megnézed inkább a VanHool buszok forgatott ajtaja jut eszedbe róla nem pedig a valós mozgása. -
#61332 Az animációban meg kell adni, hány fokod fordul (newanim...legvégén egy szám). A videódban egyébként úgy tűnik, mint ha csak elfordulna az ajtó, pedig a valóságban azért összetettebb a mozgás.
Egyrészt elmozdul az ajtó a rúdnak megfelelően, másrészt forog is. Itt meg úgy tűnik, mint ha csak egy animáció lenne hozzá. A második szárny jól mozog így első ránézésre, azzal mi a baj? -
#61331 Maga a rúd is rosszul van meganimálva. Egyébként papíron jó a rúd mérete csak többet fordul mint kéne. Meg maga az ajtó is bénán nyílik. Megnézem délután az itt leírtak alapján mire vagyok képes aztán meglátjuk. -
LnD #61330 Ahogy nézem a videódat nem az animációval van gond, hanem rosszul van méretezve az ajtót mozgató rúd. -
#61329 Én Blenderben állítottam az ott Origin-nek nevezett pontot, de azáltal minden sikerült csak normális animáció nem.
Aztán megpróbáltam tutorial-okból de nem hozott eredményt.
Aztán megpróbáltam saját kútfőből logikusan meganimálni, nos hát...:
Egyébként van ajtó animáció most is, csak nem valami jó. a fenti videóban az első ajtó első szárnyát szekáltam csak.
De megpróbálom az itt leírtak alapján, hátha sikerül.
Köszönöm!!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom, hogy érdekel-e valakit (mert ugye pontatlan modell, stb) de így áll jelenleg (a műszerfalat leszámítva mert az Geri556 műhelyében kovácsolódik épp)
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.05.16. 23:11:48 -
Zoliikp #61328 Valahogy ilyen a kinézete:
-
Zoliikp #61327 Szia! Annyit hozzáfűznék Ikarusfan írásához, hogy kétféle mozgást kell animálnod. A mozgatórúd az egyik, értelemszerűen a függőleges cső közepe a forgáspontja. Az ajtószárny forgáspontja pedig az, ahol a mozgatórúddal össze van kötve. Amikor írod a cfg-fájlt, akkor először a rúd forgását jegyzed be, majd az ajtószárnyét külön, de a leírásban megismétled a rúd animációját. Így fogja "követni" folyamatában az ajtószárny a rudat.
Még egy apró tanács: ha az ajtószárny ívelt, nyitáskor nem fog megfelelően illeszkedni. Ezért érdemes DE-ben egy minimális, kb. 0.4-es dőlést adni az ajtónak. -
#61326 Üdv!
Megvásároltam az új Ikarus 280 packot, de a buszok eléggé gyengécskére sikerültek. Szeretném a motor teljesítményét növelni, hol tudom ezt megtenni és milyen paraméterek ajánlottak?
Köszönöm a segítséget előre is! -
#61325 Be kell állítani az ajtó modell pivotját megfelelően (DE-ben pl). Utána egy az ajtóhoz passzoló animációt kiszedsz egy másik buszból (változó nevet átírod persze), beírod oda az új, az ajtóhoz megfelelő origó koordinátákat, és kész. Utána már csak finomhangolni kell.
Az ajtó mozgató rúd pivotja értelemszerűen a rúd középpontja, elvégre akörül forog. A bolygóajtó pivotja ott van, ahol a mozgató rúddal érintkezik. A ráncajtó is elég egyértelmű, de gondolom a 435-höz kell, ahhoz meg olyan nem volt. -
Zoliikp #61324 Szia! Gratula.
Viszont a "sokaság" érdekében megtehetnéd, hogy egyeztetsz az eredeti alkotóval, és kéz a kézben együtt kiadjátok. -
#61323 Valaki el tudja magyarázni, hogy kell ajtót animálni? -
SRoland01 #61322 Gyerekek... mibe vágtam bele..!? Megcsináltam. Kész. Befejeztem. 8097 Szfv-Mór.. és nem is lett olyan rossz.. sőt.. kiváló :) akit érdekel privátba írjon: [email protected] nyilvánosan nem osztogatom hisz nem én csináltam az egészet elismerésem az eredeti megalkotónak! :)
Utoljára szerkesztette: SRoland01, 2017.05.15. 19:37:37 -
HVN731 #61321 Bocsánat, a kép valahogy az előző hozzászólásban, lemaradt:
Utoljára szerkesztette: HVN731, 2017.05.11. 19:47:43 -
vertexx #61320 Ok! Köszönöm :) -
Edmond14 #61319 Humans.txt-ből töröld ki a gyerekek fájljait. -
vertexx #61318 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Letöltöttem a Van Hool duplacsuklós buszt. Amikor játszani akartam vele Hamburg pályán sajnálattal kellett tudomásul vennem,hogy nem tudok gyerekjegyet adni. Kipróbáltam már nagyon sok mindet,kitöröltem a gyerekjegyeket,gyerekeket,ellenőriztem az elérési útvonalat,letöltöttem újból hátha valamit elrontottam de semmi. Néztem videót is,kérdeztem a fórumon is és sajnos semmi. Tud valaki ebben segíteni? Előre is köszönöm -
#61317 Az utóbbit mondanám: örüljünk egyelőre, hogy ez van. Készül egy 435 JXBell által, addig meg itt lesz ez. -
#61316 Én írtam a hiv. fórumon a postot de nem is tudtam a kerekeidről. Nyilván amint meglesz a másik, kivesszük ezt. Nyilván hogyha tudom hogy hozzád tartozik, megjelöllek a leírásban. -
Geri556 #61315 És mégis hol próbáltál meg velem beszélni? Nem emlékszem ilyenre. Mindenesetre privát üzenet formájában elérsz itt is, ha akarsz. -
HVN731 #61314 Nem te raktad bele, de még is te voltál elsőnek felháborodva, mikor kiírtam a hozzászólást. amúgy személyes érzelmeket ne keverjünk bele, meg hogy benne van a nevem a szarjaidban hisz ismerjük egymást, igen, ismertük egymást, voltak jó kis beszélgetéseink, meg lehetne is... én próbáltam veled, azóta is, szerettem volna beszélni veled, de sajnos vannak elutasító emberek, nem folytatom tovább, mint írtam, ne vigyünk személyes dolgokat a fórumba. Amúgy meg nem dolgoztunk semmin se együtt szóval hülyeség amit most írtál, na mindegy, nem akarok ezen a kis jelentéktelen ( kerék ügyön ) vitatkozni, mert tök fölösleges, Ha új járművet készítetek omsiba, és még ha ideiglenesen is van benne olyan objektum ami másé, akkor is illő volna legalább kiírni, hogy ez a hülyegyerek, kiírom, Csikány Richárd fórumos néven, HVN-731 csinálta a kereket, és ideiglenesen az ő modellje van benne. Jó lett volna legalább ezt kiírni, csak a legnagyobb baj itt a fórumon, a kommunikációs készség hiánya, hogy az emberek semmit sem beszélnek meg egymással. Mindegy én lezártnak tartom ezt az ügyet, nem érdemes ezzel a kis jelentéktelen dologgal foglalkozni. -
Geri556 #61313 Megnyugodhatsz, mert nem én raktam bele a kerekeket, kezdjük ott, hogy egy ilyen minőségűt bele sem raknék.
Egyébként nem csoda, hogy benne van a nevem a szarjaidban, hisz ismerjük egymást. Sajnos... -
#61312 (Telefonról nincs szerkesztés gomb, bocsánat)
Még annyit hozzátennék, hogy vannak olyan elemek a buszban, amik azért vannak benne, mert azt még nem készítettünk/kaptunk/konvertáltunk hozzá viszont a hiányával érdekesen nézne ki. -
HVN731 #61311 Nem tetszett a kerék? minek használtad fel? egyébként egy olyan buszból, amiben félkész elemek vannak.
Nem hinném, hogy egy hasonló alkotást fel tudnál mutatni, ha igen akkor nem szóltam egy szót sem,
Most akkor felteszem, és kérdem én mindenkitől, miért is ótvaros ez a kerék????
Engem nem érdekel, nem is akarom ezzel tovább zalkatni a fórumot, mert mégis csak egy kerékről van szó, de engem idegesít, hogy az én alkotásom szerepel, más munkájában. erről ennnyit.
Utoljára szerkesztette: HVN731, 2017.05.10. 00:03:30 -
#61310 Vicces, hogy egy olyan buszon megy a vita, aminek nem csak a kerekét, hanem a komplett modelljét cserélni kellene. Nem Vbusban vagyunk szerencsére.
Jöhetnek a szokásos sulinetes beszólások:
- csinálj jobbat!!!444!!négy!!!™
- örülj, hogy ez is van !!!! ™
Utoljára szerkesztette: alfa_localo, 2017.05.10. 00:01:26 -
#61309 A kerekek már benne voltak, mikor Geri beszállt.
Egyébként kétlem hogy ezek pontosan a te kerekeid, maximum a textúra de arra sem esküdnék. -
HVN731 #61308 Nem kell arcoskodni kedves Geri556! nem ez az első eset, emlékezz csak vissza a kormányra amit kivettél a buszomból, akkor is azt írtad hogy szart sem ér, mégis kivetted belőle, érdekes. Nem kell verni a nyáladat haver, fogjál neki és csinálj egyet, akkor arra büszke lehetsz, , csak erre már egyikőtök sem képes ugye, mindanyiótaknak csak a szája jár, meg más munkáját akarjátok sajátokénak betudni, utánna meg ti vagytok felháborodva hogyha megszólnak érte, addig meg ne szólj nekem egy kurva szót se!
Megint te vagy a ludas kedves Geri556! Fogalmam sincs hogy kerülhetett a busz hozzád, de hogy a te neved is benne van, már nem csodálkozom rajta, nem tudsz saját alkotást felmutatni, helyette felmutatod másét, aztán meg leszidod ha kiderül. Ez undorító.
És nekem ne írkálj vissza, majd akkor írjál, ha csináltál is valamit a játákba, lehet hogy én se tettem sokat hozzá, meg időm sincs rá, de legalább folyamatban próbálok újat alkotni, dolgozni rajta,
'Nyugi, le lesznek cserélve az ótvaros kerekeid, amint lesz értelmes modell' :Ja hogy arra már nem vagy képes, modellezni egyet, de egyszerűbb másét elvenni, ha alkotni szeretnél a játékba akkor csakis a saját nevedbe tedd azt, ha meg rossznak ítéled meg az adott objektumot, ahogy itt írtad is, akkor minek használtad(átok) fel.
Te mit tettél a játékhoz? semmit... Nekem egy ilyen ne szóljon egy szót se.
Burst: Neked még annyit, te írtad a cikket, azt hittem tied az egész projekt, de lám tévedtem, akkor nem te loptad el a kereket, tőled ezúton is elnézést kérek.
Nem értem hogy engem miért kell ezért letámadni, csak azért, mert észrevettem, hogy a saját elemem van, más projektjében, és ezért még engem szólnak meg!!!???
És aztán csodálkoztok rajta, hogy az ember nem szívesen küldi el, a munkába lévő teszem azt buszait, aztán meg kikerül, és lopkodják róla az elemeit, mert én tőlem ha valaki megkérte, én elküldtem neki, bármely alkotásomat, és nem csak az OMSI terén, és utánna ezt érdemlem, hogy el is lopják, meg le is szidnak. Köszönöm Szépen! -
#61307 Egyrészt: Én elkezdett állapotban kaptam kézhez a buszt, fogalmam sem volt honnan vannak ezek az egyébként sokak szerint undorító kerekek.
Másrészt: Nem hinném, hogy bárki tőlünk megkapta volna a félkész 435.13-asodat, tehát eleve érdekes feltevés.
Harmadrészt: Ne aggódj, nem ezek a kerekek lesznek a buszban. -
Geri556 #61306 Nyugi, le lesznek cserélve az ótvaros kerekeid, amint lesz értelmes modell -
HVN731 #61305 Kedves Burst!
Rá néztem erre az új, Ikarus 435.06-os projektre, meglepve látom, hogy az a kerék van benne, amit én készítettem, és a HVN-731-ről készült kép alapján, főleg a belső részéről jól felismerhető. Nem értem miért kell más alkotását, ( sajátként) felhasználni, vagy talán azért mert nem tudnak sajátot felmutatni. Bár a buszt kevés embernek küldtem el, a félkész 435.13-ast, abban volt ez a kerék, pofátlanság más munkáját ellopni és felhasználni, még nagyobb, amikor erről az illető nem is tud. Szóval köszönöm szépen, valószínűleg ennyire jól sikerült hogy felhasználtátok, de legalább valaki megkereshetett volna mégis hogy, készül ilyen busz is szeretnénk a kerekedet felhasználni benne.
De erre sajnos ti nem vagytok képesek... -
#61304 Új DLC
Utoljára szerkesztette: FerencHuN, 2017.05.09. 17:08:31 -
#61303 Ha valakinek van kedve és ért hozzá, AI-nak, vagy ha van türelme, vezethető járműnek befejezheti:
[email protected]
-
-
#61301 Üdv! Az utastéri fényekkel bajban vagyunk. Sötét van a buszban, pedig minden gombra van kötve egy fény, ha kettőt kötünk egyre, akkor kioltja az egyik a másikat. Ötlet? -
#61300 Igyekszünk a 435-öt is fizikailag és hangilag a tudásunknak megfelelően a legközelebb hozni a valósághoz.
Nem véletlenül dolgozunk rajta mostmár öten. :) -
#61299 A 405 undorítóan rossz, bár a jűrmű se éppen jó az OMSI-ban, nem csak a modell szörnyű. A 415 se szép, de annak legalább nem élethűek a hangjai se. A 412 az egyetlen értékelhető busz, sőt. Ott tényleg azt lehet mondani, hogy jó hogy ocsmány, cserébe az áll legközelebb a budapesti OMSI-s buszok közül az igazihoz (hangok, viselkedés).