OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊(rossz hely ) NEMIDE!
Fognar
Engem is eléggé zavar az új update. Mióta beletették a fegyvereket a játékban, folyton katasztrófa van a buszomon. Van hogy csak életveszélyesen megfenyegetnek mikor kések, de mikor legutóbb bandaháború volt a 182-esen.. Azóta egyre kevesebbet játszok a játékkal.
Sziasztok,nem tudom ki hogyan van vele,de nálam ez az update nem jön át nekem ...Olyan lövéseket kapok amiket eddig sorra én osztogattam.. A fegyverek (amiknek nem kellene) állandóan felhúz lövésnél....Pl:Benézek egy helyen és csak annyit látok kinéz az enemy és már halott is vagyok,még reagálni sincs időm ..(visszajátszásba persze nem egyet lő...) A hitbox nem is volt jó,de most még rosszabb lett.. Nem tudom én így látom ezt az update-t
Ikarusfan
Én személy szerint remélem, hogy azért sikerül "reálisnak" maradni a pályáddal.

A fiktív pályák egyik nagy hibája (szerintem ez a Börzsönyt is érinti), hogy mivel fiktívek, a készítő nagyon odaakarja tenni magát, és egyszerűen túl sok lesz a végeredmény. Az OMSI adta lehetőségek miatt egy adott egy legfeljebb közepes méretű map, az viszont tele lesz több tucat járattal, rakás látványossággal, amitől tök irreális lesz. Budapest belvárosában nincs annyi járat, mint egy-egy kisebb fiktív map-en. Lásd pl. Gladbeck, fiktív pálya, aztán minden sarkon villamos van meg van összesen huszon-harminc járat abban az egy kis városban. Értem én hogy fiktív, de ennyire...

Szerk: Elég fikázósnak tűnik ezt így átolvasva. Szóval igazából nem az akar lenni, sok kitartást a pályához, csak leírtam a véleményemet. <#vigyor2>
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2016.11.25. 09:18:55

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Egyenlőre még nincs videónyi anyag róla. Még csak a fejemben van meg a pálya, nagyon sokat kell még dolgozni rajta.
Az ötleteim meg vannak, hogy mi legyen benne, csak kivitelezni nehéz. De mint láthatod, az igényességre igyekszem adni.
Minden épület valós épület, csak egy fiktív pályába helyezve.
És hogy miért fiktív? Hát azért, mert itt szabadon szárnyalhat a fantázia, nincsenek korlátok (csak a programé, ezért is lett újrakezdve).
Ez az indok.
Hello. Anyone who is missing delpest garage can just add it from 3.0 version into 4.0 version.
just paste the tiles.
take a look. cheers.

Azta, már nagyon várom a pályádat! Mennyire vagy vele, videó lesz-e róla?
nagyon alakul.

bajuszati Hewlett-Packard Gaming 15-ak002nh

Bármenyire hihetetlenül hangzik, de ez volt a megoldás. Mindenre gondoltam, csak erre nem, köszi a segítséget!

Buszválasztásnál a megfelelő hofot választottad ki? Néha neked kell kiválasztani a megfelelőt, nem dobja be automatikusan.
Sziasztok!

Olyan segítséget szeretnék, kérni, hogy az egyik lengyel mappon (Poznan) nem sikerül beállítanom a menetrendet semelyik buszban sem. A hozzá kiadott Solaris packban egyik buszban se de kipróbáltam a gyári gépeket azzal sem. Hof fájlt bemásoltam ahogy kell, de semmi. Az Ibis az útvonal beállításnál azt írja: ismeretlen útvonal! Mit rontottam el, más pályán nem volt gondom eddig, ha valaki tud segítsen, köszönöm!
Nem.
Én is azt használom,de szerintem csak a V1 jó,a többi nem jött be.
Az meg már csak az oroszoknál lehet megtalálni 😄

Nem olvastad el rendesen a leírást.😊

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Sweet FX használata ront a játék futásán?
Sziasztok nekem az Ikarus EAG E94.60-as busznak nincs hangja,mi lehet a probléma?
Ikarusfan
Egyébként ahhoz, hogy a futár működjön, kell egy aktív menetrend is, anélkül semmit se csinál.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Sikerült egy közeli képet készítenem. Remélem így már látszik a probléma.

Fognar
Ha küldesz egy konkrét képet a hibáról, többet tudnánk segíteni
Sziasztok!

Letöltöttem egy Ikarus buszt, és nem működik rajta a bejelentkező kis ablak. Minden szürke benne, sem az időt sem a funkciókat nem látom, így nem tudom mikor kellene elindulni. A képen bekarikázott képernyőre gondolok. Mit kell tennem? Mi lehet a hiba?

Ikarusfan
Elismerem, hogy az utóbbi időkben nagyon kevés időm, de még kevesebb kedvem volt foglalkozni a pályával. Cserébe a napokban elkezdtem lecserélni a ronda alap aszfalt texteket (bevallom miután kipróbáltam a Prága pályát, utána határoztam el magam 😄 ).

Az állapot közel se végleges, van még pár útker, amit újra kell textúráznom, de már is sokkal jobb, mint volt.

Itt látszik egyébként, mekkora a váltás:

Sziasztok. Pár év után újra elkezdtem hobbi szinten pályát építeni, de kiment a fejemből hogy tudnám az összes tárgyat egyszerre betölteni. Valaki volna oly kedves és leírná nekem? Előre is köszönöm a segítséget. 😊
Mindkét fórumot figyelemmel kísérem, de eddig semmi mozgolódás.

Ikarusfan
Megnézem, mikor hagyja itt jelentős csoport a fórumot. <#crazya>

Pápá SG. 😊
nemeza
Szerintem a metró menetrendjét használhatod 😊
Amúgy én anno excelben gyártottam és egész gyorsan lehetett haladni vele.

De vannak / voltak profibb arcok is.

Az editorban is lehet olyat, hogy megadod, hogy milyen sűrűn, meddig ismételje a menetet.
--
Egyébként most vettem csak észre, hogy páran írtak pm-et, így bocs a legrégebben június óta megválaszolaltan üzenetekért - pótolva.
--
gsmmedia megújult 😊
Utoljára szerkesztette: nemeza, 2016.11.15. 23:54:42
Fognar
Na, már ez a kép meghozta a kedvem a pályához 😄 Sajnos nem tudok segíteni a menetrendben, de remélem találsz valakit, és mihamarabb fuvarozhatunk a virtuális metrópótló vonalain 😊

erre kéne menetrend:/
Fognar
Megkérdezhetem, milyen pálya készül? 😊
hali. aki tud menetrendet illetve lámpákat "beüzemelni" az kérem irjon nekem üzenetet!😊
köszönöm.
Ez a faterom egyik régi 280-asa: http://busport-online.hu/gal_alba/ccp394.jpg

Ez ugyan nem négylámpás, de 2003 környékén alakították át helyközi jellegűvé Szombathelyen. Át akarták maszkolni C80-as kinézetűre, meg az ajtókat le akarták cserélni bolygóajtókra de valamiért nem történt meg. Kivették a 2. ajtót, illetve kicserélték a váltót hosszabb áttételűre, meg a belteret is felújították. Ahogy olvastam, sajnos már leselejtezték, pedig jó kis járgány volt. Sajnos a másik két 280-as rendszámára nem emlékszem mert csak rövid ideig járt velük, az biztos hogy DUD-al kezdődtek és mindkettő négylámpás volt.

Egyébként szerintem a gyári km/h óra van a budapesti Ikarusokban (legalábbis amikkel én utaztam, azokban az volt).
Békés megyében is volt pár négylámpás 280-as: http://busport-online.hu/db_korv_a.html
Utoljára szerkesztette: bajusza, 2016.11.10. 15:20:56

A régi Alba Volánnál (a mostani KNYKK egy része) elég gyakori a négylámpás 280-as. Helyközi és helyi viszonylatban is vannak (1-2 szebb, felújított példány is van köztük). Édesapám 3 db 280-ast vezetett ott, abból 2 négylámpás volt.

Azért kíváncsian várom, hogy milyen lesz a munkád 😊 A gyári km/h óra megmarad, vagy tachográf kerül bele?
Sziasztok!
Nálunk Győrben volt egypár négylámpás 280-as.

https://get.google.com/albumarchive/104377184642855522934/album/AF1QipMacss4q5xZX6k0PIGIIMRbzjDuF9HlIK7kP5b8

ezen az oldalon meg is nézhetitek őket.
Szia!
Négylámpás első maszkos verzió is lesz?
Üdv!
Fognar
Nagyon szépek lesznek, gratula.

GMI
Egy kis frissítés 256-os ügyileg:
omsigbm.ewk.hu

omsigbm.ewk.hu

Ellenőrizd le az elérési utat.
Néha egy ékezet, vagy betű elég ahhoz, hogy "ne lássa".
És ha alap objektum+út is van azok között a hiányzó fájlok között, akkor mit csináljak? Mert nekem a könyvtárban meg van, de valamiért nem érzékeli.
olimano2222
Rendben van.!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Fognar
Nekem olyan nagy FPS esés (sőt, semmilyen FPS esés 😄) nem tűnt fel a használata révén.
nemeza
Folyamatos (Dauer) animációt csinál, így biztosítja, hogy a busz betöltésétől kezdve jó helyen legyen a cucc. Kissé erőforrásigényes..
nemeza
google:maptools
Hiányzó AI-k miatt elő szokott fordulni.
alfa_localo
Attól, hogy megint olyat csinálsz, amihez nem értesz.
Én csak segítséget kértem egy problémával kapcsolatban, ami számomra fontos. Ha nem tetszik, nem kell válaszolnod. Majd válaszol valaki olyan, aki szívesen teszi.
alfa_localo
Rajtad kívül mégis kinek annyira fontos?
Valaki segítene, nagyon fontos lenne!!!
Az OMSI 2 amikor betölti bármelyik pályát, csak a kék eget látom. Amikor az editorban is meg akarok nyitni bármit, elég sok minden hiányzik. Megnéztem a könyvtáramat, a Sceneryobjects és a Splines mappát is, de ott viszont minden megvolt hiánytalanul, amit az editor nem érzékelt. A játékot pedig nem akarom másodszorra is újratelepíteni (a másik eset teljesen más volt, arra nem térek ki). Valaki tudna segíteni?
Előre is köszi,
zelcsab