63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Nagyon gyakori, hogy a nem válaszolás oka a triviális kérdés, amire a google első találta megadja a megoldást. Aki tud az ilyenekre válaszolni, az általában magától tökölte ki a megoldást, ő tapasztalta ki, és nem nyaggatta a többieket.

Pl. akinek már ötödször mondják, hogy nézze meg a logfile-t, futtassa a maptools-t, de még mindig nem érti miért fehér a pálya (miközben mondjuk írja a readme, hogy ez meg az kell a pályához), meg is érdemli.
  • regelek5
    Sajnos nagyon sok az irigy ember, az OMSI kihozta ezt is. Pedig attól még megmaradna a tulajnak is pl. a festése, hogy megosztja másokkal. De sajnos ez van, nem lehet velük mit kezdeni. Nekem a legjobb barátom járta meg nemrég egy ilyen eset kapcsán, azért is tettem itt szóvá.
  • Ivonole
    Én ugyan igy vagyok vele. A másik a mikor kérsz segitséget és ők tudják rá, hogy mit kéne csinálni, de nem segitenek, de hogy miért, azt nem tudom.
  • Ikarusfan
    Én elég maradi ember vagyok, fülkenézetből szoktam vezetni. Sokkal feltűnőbb nekem az, ha köszönőviszonyban nincs a hang az igazival, mint az, hogy az utastér kapaszkodói, a kijelzők, a festés RAL kódja rendben van-e.
  • alfa_localo
    Ugyanolyan sikere lenne egy 2,5 m * 12 m-es téglatestnek BKK vagy BKV festésben, aminek van 3 ajtaja, ablaka, és tartalmaz belegányolt, más buszból kilopott FUTÁR-t.
  • regelek5
    Á nem, nem írok neki, én nem állok szóba ilyen alakokkal, csak érdekelt, hogy mást is zavar-e ez a dolog. Látom, igen, csak nem szólnak érte. Megjegyzem, én is simán összedobok ilyen festést pár óra alatt, mint ő, csak vannak olyanok, akik kevésbé értenek a számítógéphez, festésekhez, velük szemben nagy kiszúrás. Akkor ne is mutogassa az ilyen ember a munkáját, ha nem adja ki. Ez a véleményem a dologról.
  • LnD
    Szerintem legalább ugyanakkora élményromboló az össze-vissza textelt papírmodell, mint a rossz hangok és a fizika.
  • Ikarusfan
    Igen, azért is írtam amit írtam. Címezhetted volna neki is direktben, vagy írhattál volna neki PM-et. Más szimulátoroknál, programoknál is vannak olyanok, akik csinálnak dolgokat aztán nem adják ki. Mások is kibírják beszólogatás nélkül.
  • regelek5
    Egyetértek, szerintem is csak önfényezés, amit csinál. Szomorú valahol. :o(
  • regelek5
    Direkt 3x írtam. Remélem, érezted... :o)
  • Ikarusfan
    Háromszor is odaírtad, hogy lásd Banderas. Ezt akár vele is lerendezhetnéd ha ennyire zavar.

@Burst
    4 ajtó vs. 3 ajtó pl.
  • Peti134
    Banderas "munkássága" nekem is szúrja a szemem. Mindenről videót készít, amiket egyébként simán kiadhatna mert nem ütközik semmibe... Nekem egyébként teljesen mindegy, megcsinálom magamnak ha akarom..
  • regelek5
    Üdv,

Miért kell feltenni videókat olyan festésekről a Youtube-ra, amiket utána nem lehet letölteni sehonnan? Még a készítő sem adja ki a "jogaira hivatkozva", ld. Banderas stb.. Undorító viselkedés azon élvezkedni, hogy mások elé tartják a mézesmadzagot, de oda már nem adják (ld. Banderas). Ha magának akarja megtartani, rendben van, de akkor nem kell mutogatni, nagyon gyerekes viselkedés ez, tisztára, mint az oviban: "nézd a játékom, de oda nem adom ám!" (ld. Banderas). Titeket ez nem zavar?
  • Peti134
    Egyedi ajtószkript alatt mire gondolsz?
    Ugyanolyan az ajtóműködése, mint a 412-nek. Egyébként azt a szkriptet is használja, csak kicsit átalakítottam.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.06.01. 12:58:39
  • Ikarusfan
    Annak viszont jók a hangjai. Szerintem inkább legyen rosszabb a modell, de jó a fizika, a hang, mint hogy legyen egy szipi-szupi modell HD textúrákkal, és közben legyen csapnivaló a vezetési élmény a hangok és a fizika miatt (lásd a nemrég megjelent 280-as).

Persze a 435-nél azért nagyobb falat a hang, mert ugye kéne egy rendes ZF hang bele. Meg persze egyedi scriptek is kellenének a buszhoz (ajtókezelés pl.)
  • jxbell
    Ettől függetlenül szerintem a 435-nek is nagy sikere lesz/lenne... Amúgy meg a 412 a hangjain kívül simán vállalhatatlan kategória, mint minden más vbusos borzalom.
  • Peti134
    Az animációkkal akadtam el de jelentem, már megtanultam. Már csak a csuklóval van baj, a többit mind megoldjuk. Na meg amúgy mikor az OmsiCenter konvertált VBUS-os 412-t, azzal nem volt semmi problémája senkinek...
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2017.06.01. 00:03:44
  • jxbell
    Mi lenne a megfelelő hozzáállás? :D Vbusos modellt használtok, több helyen is elakadtok a konvertálással, stb. Senki sem akarna időt ölni egy ilyen projektbe, úgy hogy cserébe gondolom semmit nem tudnátok adni, és itt most nem pénzre gondolok.
  • Ikarusfan
    Pedig teljesen igaza van. Egy deka magyar csuklós busz nem készült (a csuklóig biztosan nem jutott el senki se), miért tudná bárki elmagyarázni?
  • Peti134
    Köszönöm a megfelelő hozzáállást és a pozitív megjegyzést.. LOL
  • jxbell
    Dugig vagyunk magyar kiadású csuklós busszal, valaki csak elmagyarázza majd. LOL
  • Peti134
    Üdvözlet! Az elmúlt kb egy hétben azt a kevés időmben csuklógumi animációval szenvedtem de semmire nem jutottam vele.
    Van itt olyasvalaki aki ha meg nem is csinálja de óvodás nyelven elmagyarázza nekem hogy mégis pontosan mit, hogyan?
  • peterovari
    Ezek a már kiadott buszok, de ne zavartasd magad.
  • Ikarusfan
    A szélvédőben landolt nem működő FUTÁR-t meg a nem adom ki, de privátban elküldöm kommenteket lehagytad (tök országidegen BKK-s festések még), de amúgy kb ez van :D
  • bajusza
    Készülgetnek szép számmal az újabb buszok. Ha valakit érdekel, itt megtalálja: katt ide
  • alfa_localo
  • SRoland01
    [email protected]
  • tamas120
    Bocs tőled szeretnék kérni emailt címet........
  • tamas120
    Szia! Email címedet el kérhetem?
  • Edmond14
    Sziasztok! Ezekhez a buszokhoz nem tudtok valami automata váltó modot?
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2017.05.27. 11:10:51
  • LnD
    Akkor ráguglizol arra, hogy az adott programban hogy kell azt az X dolgot előhozni.
  • Peti134
    És mit kezdjek 5 képpel mikor nem tudom hogy az adott programban hogyan kell X dolgot előhozni? :)
  • c2driver
    Ezen kívül angol nyelven is (ez van a hivatalos fórumon, és még itt megvannak a képek is), amit már hetek óta nem vagy képes megtalálni.
  • Simeon85
    Hello
    Nekem is ez a baj ha sikerül megoldani akkor meg tudjátok osztani velem is a megoldást ?
    Előre is köszönöm a segítséget !!!
  • SRoland01
    Szerintem videókártya/driver hiba. Egy logfile-t küldessz ott többet látok. ;)
  • Peti134
    Csukló animálásról egy lengyel, ami portugál vagy spanyol leírás:
    http://omsi.viamep.com/omsi-articulado-script/
  • Peti134
    Ahogy az OMSI-t ismerjük, bármi, akár a lábszagod is zavarhatja.
    Viccen kívül pedig futtass le egy MapTools-s a pályán (SDK mappa)
  • tamas120

Nekem egy folytába ilyeneket dob fel. Mi lehet a baja?
  • Peti134
    Írtam neked az arckönyvön hogy ne ezzel legyen tele a fórum és bár nem vennék rá mérget hogy lenne ingerenciád segíteni de reménykedem benne hogy tudsz egy pár jó szót szólni a dologhoz, amivel megkönnyíted a munkámat :)
  • Ikarusfan
    Azt felejtsd el, a visszakonvertálással ugranak a bone-k is kb. Én script-tel mozgattam át a csuklót (igaz csak lefele kellett). Persze én úgy kezdtem hogy jó helyre essen a csukló, ti nyilván nem úgy kezdtétek, hogy az XY busz csuklója jó helyen legyen. Bár ha már megy a lefelé mozgatás, a többinek sincs akadálya elvileg.