OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szépérzékem az nagyjából van, viszont a modellezéshez meg a szkripteléshez sem értek 😄
Ikarus 256 AEU-777 innen letölthető, regisztráció után: katt ide

bajuszati

Gonosz Ördög
Ez megvan nekem erről az oldalról. El is jutok addig hogy kiválasztom az adott buszt,de viszont nem teszi le a kijelölt helyre úgymond nem jelenik meg a busz. Több mint valószínű Omsi 1-be való. Ami pedig a HIVATALOS OLDALON van, és OMSI 2-nek írva,ott már a letöltési link nem érvényes megszűnt.
Peti134
Üdv.
Én úgy látom, hogy ahogy jönnek szép lassan a hírek a LOTUS-ról, valahogy kezd megállni az élet az OMSI-ban. Alig jönnek ki új dolgok, meg sokak abbahagyják a projektjüket, hogy majd LOTUS-ban folytatják.
Mint valamikor mondtam, mostanság elment a kedvem az OMSI-tól, viszont ugye én készítettem az OMSI-Empire féle FUTÁR-t, aminek van egy kiadatlan verziója. Nos ezzel az a helyzet, hogy a szöveges felületek el vannak benne még méretezve (mert ugye készült hiteles betűtípus), illetve még pár dolog nincs befejezve a szkriptben. A szkript jelenleg készülőben lévő részeit befejezném de a betűméretekhez már nem lenne türelmem nyúlni.

Lenne valaki, aki rendelkezik szépérzékkel és ezt megcsinálgatná ezt a LAWO-n és az OBU-n? Mert úgy igazából utána kiadnám és így egyelőre nem kezdenék egyéni projektbe. Viszont jelenlegi állapotában elég csúnya, így nem tenném közzé.

Egyébként úgy a csapatban folyik tovább a munka (mondjuk ketten kicsit ráfüggtünk erre a Garry's mod alapú Metrostroi cuccra), készülget pár dolog amiben besegítek én is, csak úgy ezt az egyéni projektemet most így abbahagynám.

U.I.: A trollkodó/negatívkodó kommentektől kíméljetek kérlek.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.04.17. 02:36:56

A linkelt oldalt jobban megnézve látszik hogy a busz az "OMSI" kategóriában található, azaz ez csak az 1-hez használható... Innen válogathatsz ha biztosan 2-höz szeretnél busz(oka)t: http://ofpmafia.eu/files/category/30-vozidla-ai/
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.04.16. 22:43:17
Megvan valakinek a Hűvösvölgy pálya? Videók alapján nagyon szépen néz ki, de sehol sem tudom letölteni.
Ez nem jó véletlenül 2-höz is?
http://ofpmafia.eu/files/file/178-ikarus-256-aeu-777/
Nem az alap busz kell, azzal már rendelkezem, nekem az a magyar kék festés kellene...
Gonosz Ördög
Valaki nem tudd a Ikarus 256 AEU-777 pack-hoz egy omsi 2 változatot?
Mert a hivatalos oldalon adrive linken már nem elérhető a letöltése ami OMSI 2 -höz való!!
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.16. 18:16:08
Gonosz Ördög
Alap buszt INNEN le lehet tölteni.
A fájl már nem elérhető! <#shakehead> Le lehet-e ezt tölteni esetleg máshonnan? Nagyon köszönném...
A TITÁS 280.02 lámpáit és műszerfali kapcsolóit nem lehetne valahogy "kivilágosítani"? Mert pl. a leszállásjelző is alig világít, nem tudom eldönteni, hogy van-e leszálló.
Csak nappal nem jó, éjszaka látszik.
Kár értük, sokat utaztam ilyennel, apám is sok 256-ost vezetett anno az Alba volánnál, volt egy-két egyedi példány is közöttük.
Nekem is szokott ilyet csinálni! Főleg orosz készítésű Ikarus 256-osokkal (meg nagy ritkán mással is) tölt be ilyen retek hiányosan! És persze én se tudom hogy miért... :/
Nekem ilyet akkor csinált, amikor OMSI 1-hez való buszt akartam OMSI 2-ben vezetni.
Valamiért nem rakja be a fényezést a Solaris Urbino 12-höz pedig jó helyre csomagoltam ki.
Gonosz Ördög
Tudja valaki hogy ebben az esetben ami a mellékelt képen látható,hiányos busz,mi lehet a probléma ?

kem001
Nem pang, hanem mindkettő fel lett függesztve. Kiadásra semennyi esély sincs már egyiknél sem.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Gonosz Ördög
Szerintem úgy kb 80-90% ba készen van ahogy a képek és a videók alapján elnézem. Szuper lenne ha kiadná,még ha nincs teljesen kész is.
Jó lenne ha egy magyar készítő kezéből kiadott Ikarus 256-os is lenne a játékba,furikázni vele. 😊 De viszont nem csak ez az egy van,van egy másik 256-os csomag is,ami pang.
256 PACK

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.15. 14:29:46
Ez alapján egy már 100%-os állapotban van egy ideje:
https://omsigbm.ewk.hu/ikarus-256-50/
Szerintem egyik sem 100%-os.
Azt hiszem, az obruchDiffuseMap, de
nem vagyok benne biztos, már nem emlékszem pontosan.
Kár értük. Ami 100%-os állapotú, az sem lesz kiadva?

Üdv!
Sziasztok! Kőbánya pálya ezeket hiányolja nekem. Ilyenkor mi a teendő?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sceneryobjects\178utkerek\betonpad.sco
Sceneryobjects\3RD_Parts\muelltonnegelb.sco
Sceneryobjects\3RD_Parts\Zaun_6m_02.sco
Sceneryobjects\4051\Egyeb\tavoszl.sco
Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_Baustelle (2).sco
Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_LinksVorbei (2).sco
Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_TatsachlicheHohe.sco
Sceneryobjects\VIDEKI_PALYA\gyarak\Gyar.sco

Splines\4051\orvker.sli
Splines\4051\tavvez.sli
Splines\4051\vuhker1.sli
Splines\Delpest\bikeline.sli
Splines\Kobanya\keritessplinek\kerites_2.sli
Splines\Kobanya\keritessplinek\rakoczivoros.sli
Splines\Kobanya\vaspaylakeri\sibrikzold.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\0.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\1.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\2.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\3.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\4.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\5.sli
Splines\VIDEKI_PALYA\padka.sli
Csak kiváncsiságból kérdezem hogy melyik textúra fájl az ajtó feletti doboz színe? (nem mintha számítana)
Köszi, időközben már asszem azért megtanultam, hogyan is működik a dolog...

Köszönöm szépen! 😊
A te problémádra is megoldás lehet az Advanced Omnibus Driver program (ez sajnos fizetős, 2.400 Ft körül van), ebben kiválaszthatod, melyik járattal, és honnan akarsz indulni (sokszor magától felismeri ez utóbbit a pálya adatai alapján), így már kezdéskor a jó helyen teszi le a buszod. Neked csak a menetrendet és a kijelzőt kell beállítanod, és indulhatsz is. Ezen a fórumon nem sokan használják, nem tudom, miért, pedig szerintem jó program, nagyban megkönnyíti az OMSI-val való játékot.

Ezen az oldalon fogsz találni Solarishoz Alba Volános festést.
Sziasztok valakinek van Alba volános festése valamilyen buszhoz? Pl. Solarishoz
És ha igen, akkor tud dobni hozzá egy letöltő linket? Mert az nagyon megköszönném
Gonosz Ördög
Köszi a választ.
Pont ez van meg nekem,de ennek is a hátsó rendszáma a hosszú,az orosz verzió.
Sajna egyetlen egy magyar kiadás nincs Ikarus 256.50-ből,legtöbbje mind orosz.
Amik pedig magyar elkészített,az vagy megállt a fejlesztése,vagy egyszerűen nem adták ki.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.14. 10:39:01
kem001
Fel lett függesztve, de a cikkhez is odaírtuk, így ezzel a kérdésedre a választ meg is kaptad, hogy nem.

XBox Live: sosi0089 Intel Core I7 8700K 3.7 GHZ, 32 GB DDR4 3000 MHz Corsair Vengeance RAM, VGA: ASUS RTX2080 8GB GDDR6, SSD: Samsung 970 EVO 250 GB + Samsung 970 EVO 500 GB

Gonosz Ördög
Nem tudjátok hogy ezek a buszok,ki lesznek valaha adva ?
VIDEO
KÉP 1
KÉP 2

Ikarusfan
Lehet nem volt elég levegő a buszban, Nálam működött utoljára (3 éve) amikor mentem vele.
A hang berakás amúgy nem olyan egyszerű. Ha valami változónév nem stimmel, behisztizik az OMSI és nem tölti be a buszt. OMSI 2 mappában a logfile-ban keress error kezdetű sorokat, azok közül is olyat, ami a buszra panaszkodik. Nagy segítség tud lenni, hol induljon a hiba után az ember.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Hát, azt tudom hogy 1-2 ütközést kikapcsoltam, lehet az erre valót pont nem. Mostmár ezt is tudom

Mellesleg meg lenne olyan is hogy a Credo BC és EC 11-nél nem lehet kinyitni a hátsóajtót csak az elsőt.2 perc szenvedés után kitudtam nyitni a hátsó ajtót de utánna 2 perc múlva tudtam csak visszacsukni. Mitől van ez? Van rá valami megoldás?
Hellosztok! Nos lenne egy olyan problémám hogy beakartam rakni az Ikarus 263-as hoz a Raba D2156-os motor hangját és úgy csináltam ahogy a leírásban volt és amikor leakartam spawnolni a buszt akkor valamiért láthatatlan lett az egész busz. Mitől van ez?
Gyakran megesik az ilyesmi különböző pályákon. Valamelyik objektum "rosszalkodik" ilyenkor (amennyire én tudom). A beállításokban ki kell kapcsolni az ütközéseket és jó lesz.
Ez nem tetszik: 30Y járat Szombathely városban. Asszem a nyomda megálló után megyek, és egyszer csak bumm. Láthatatlan falba ütköztem. Nem tudtam tovább menni. Szerintem jó irányba mentem, szóval nem tudom mi történt. Követtem a sárga nyilakat.

Igen igen, ezekkel már tisztában vagyok, asszem tegnap írta valaki hogy teleport már nem lehetséges menetrend elfogadás után. Igen, csak így fogom tudni megoldani, hogy előbb megnézem a menetrendet,az indulási helyre teleportálok, aztán fogadom el.

Ha van aktivált menetrended, akkor nem tudsz már a busszal teleportálni sehová.
http://i.imgur.com/YYmfZb4.jpg
Felső sor, negyedik piktogrammal tudod a buszt áthelyezni a pályán akárhová.
Ha a pálya nem ismerős, akkor először válassz menetrendet, nézd meg, hogy az adott járat honnan indul, azonban a menetrendet NE fogadd el. A menetrendválasztóból kilépve ALT billentyű lenyomása után kattints rá a 4. piktorgramra, és válaszd ki a megjelenő listából az indulás helyét. Ha a játék lerakta a buszt a kiválasztott helyre, utána válaszd ki az előbb megtekintett menetrendet és itt FOGADD EL. Így már a megfelelő végállomásról tudod megkezdeni a kiválasztott menetedet.
(Amúgy a pálya leírásában általában közölni szokta a készítő, hogy melyik járat honnan indul és hová megy.) Valamikor a kiválasztásnál a név mögé van írva, hogy mely járatok indulnak az adott helyről.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.04.12. 19:00:39
Magyar nyelvű a játékom,pedig ugye Steam szerint nincs magyar. De van. Ettől függetlenül,ezeket én tudom,hogyan tudok mozogni szabadkamera nézetben,a gondom nem ez. Hanem hogy pl kolbász utcára teszem le a buszt,(mert ugye nem ismerem a térképet,nem tudom hol mi vár,ezért találomra...)ezután keresek menetrendet. Akkor derül ki,hogy azok közül amit enged,azok közül pl a 9es járat induló pontja a számítógépház utcában van. És ugye én ilyenkor akarok sok buszozás nélkül oda eljutni. F4-el távolítok teljesen,így felülről látom a térképet,de még mindig nem tudom,hol keressem (esetünkben) a számítógépház utcát. Érti? 😊 a busz indítást is tudom,ezért lettem ideges,amikor a második megállóból mégsem tudtam elindulni. ( németül hátulról már karattyolt egy nő,majd megemlítette Schumacher nevét 😄 )
Más: Végül a lentebbi segítségre már sikerült beindítani a 280-as ikarust. Csak ezt ugye egy kezdő honnan tudná,hogy azt kicsit máshogy kell,nem elég az M gomb...

Gonosz Ördög
Ikarus legtöbbjénél is a főbb indítási gombok :

E : Elektromosság be/ki
N : Üres beváltás
M : Motor indítás / leállítás
R : Lükverc
D : Sebességbe váltás

Tudsz úgy is lépkedni a területen ha közel az indulási hely, ha megnyomod a F4-et és jobb egér gombbal kattintasz egy megadott helyre. Akkor így az adott területen tudsz előre,hátra.oldalra is lépkedni,csak az egért kell a megfelelő helyre tenni kattintással. Így megtudod nézni a közelben lévő indulási hely,állomáson hova kell állni pontosan,és utána oda tudsz gurulni már a busszal is. F4-ből visszalépést az F1-re tudsz visszalépni,az pedig a vezetőfülke. Van F2 is az pedig a utastér nézet. Próbáld ki esetleg a tört verzióból bemásolni a magyarosítást hátha működik.
A Kőbánya pályán játszott már valaki? Mert nekem egy csomó dolgot hiányol.... <#help> <#fejvakaras>

Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.04.12. 17:08:01
Hát, mivel új vagyok omsi2 terén, ez így elég nehéz lesz 😊 tegnap vinni akartam egy járatot, meg is találtam a induló megállót, időben kezdtem. Utasok felszálltak, ajtó bezár meg minden, odaérek a második megállóhoz,felszállnak, ajtó bezár, és már nem tudtam indulni. Akárhogy próbáltam, nem tudtam sebességbe tenni. Pedig ugye egy megállón már túl voltam, buszoztam már ezzel a gyári man busszal. Szóval egyenlőre örülök ha ez megy 😄

Még a játékindítás előtt tanácsos kitalálni, hogy milyen járaton akarsz menni.
Jól gondoltam... Tehát normál esetben menetrend felvétel után ha épp máshol vagyok mint az indulási pont, akkor el kell buszoznom oda. Vagy, amit most írtál...

Menetrend választása után nem tudsz "teleportálni". De ha lemondod a menetrendet, teleportálsz, újra felveszed, akkor jó lesz.
Persze, tudok a nyilakról a pályán, eddig csak azok segítségével találtam oda. Na majd holnap ránézek arra amit írsz, még nem használtam azt az opciót a kis menüben. Nem feltétlenül akarok mindig több km-t buszozni a kiindulási pontig.

Ikarusfan
A vonalak indulási helye ismert, hisz benne van a menetrend kiválasztásánál is, de a pálya leírásában is, amit kidob az OMSI betöltéskor. Ha rámész az alant említett nyíl+busz-os ikonra, a listában ezt kell kiválasztanod. A végállomások általában megtalálhatóak ezen a listán a pályáknál. Egyébként vannak segítőnyilak a pályán, amik mutatják a buszmegállókat és hogy az egyes járatok merre közlekednek (oldalra mutató nyíl ikon, talán a bal alsó ikon).

Egyébként halkan megjegyzem nem minden járat közlekedik mindennap (vannak csak hétvégén vagy csak hétköznap járók), ezért van az hogy nem lehet mindhez menetrendet választani.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM