63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• c2driver
    Azért egy szövegszerkesztőt SDK-nak nevezni nem sok hozzáértésre utal.
  • Edmond14
    Nos, most értem el oda, hogy kipróbáljam a Burst-féle BKV-s Citarot.
    Konkrétan csak bemásoltam a buszt, és már mentem is játszani. Üres tile-ra letesz, tesztel, stb. Eddig nem volt gond. Gondoltam megnézem az ajtóműködést. Kinyit, hibátlanul működik, eddig pipa. Bezár, itt kezdődtek a problémák. Csengő nélkül nem zár - ezzel nincs probléma. De azt véltem felfedezni, hogy a harmadik ajtónak a hangját egyáltalán nem lehet hallani. Illetve hallható, de csak a bezárás utáni csapódás.
    Nem tudom, hogy ez csak nálam fordult-e elő, kérném a készítőt, ha ideje engedi vessen már rá egy pillantást.
    Ja, és még egy métert nem gurultam vele.
  • Routeres
    Az összes Börzsöny kiadás itt van a gépemen, de az általatok felsorolt fájlok nincsenek benne egyik archívumban sem. Emlékeim szerint így simán Gyar.sco, padka.sli és 0-5.sli nem készült Börzsönyhöz, úgyhogy szerintem azokat valaki beleokádta a pálya mappájába valami másik pályával, így én mosom kezeimet. ¯\_(ツ)_/¯

Nem tudom kinek jó ez, hogy már meglévő mappákba hánynak bele oda nem való dolgokat...

#62231: A duplikált fájlok (VZ_OhneMast_Baustelle (2).sco, VZ_OhneMast_LinksVorbei (2).sco) valószínűleg megvannak már neked, csak nincs a fájlnévben a (2)-es. Notepad++ megnyit > Ctrl + F > Keresés fájlokban > "Keresendő" mezőbe a dupe fájlnevet beírod > "Csere erre" mezőbe a normálisat > majd megnyomod a "Csere a fájlokban" gombot. Probléma megoldva. Ugyan ez a módszer használható fájlok elérési útjának cseréjére is, teljesen jól működik.
  • ikarusbus
    Átnéztem az összes neten megtalálható csomagot, csak foldut1-től foldut
    5-ig találtam, lehet hogy ez az csak más néven, bár nem hiszem, hogy Kőbányán sok a földút.
  • ikarusbus
    Szerintem a VIDEKI_PALYA-sok a Börzsöny 1-es verziójában lehetnek, meg a Gyar.sco is.
  • Peti134
    Ha legközelebb erre téved a készítő, szerintem feldobja majd. Azt meg megvárom. :)
  • Bobenő
    Viszont ha már itt tartunk nekem is szükségem lenne pár dologra

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Sceneryobjects\3RD_Parts\muelltonnegelb.sco
    Sceneryobjects\3RD_Parts\Zaun_6m_02.sco

Splines\Delpest\bikeline.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\0.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\1.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\2.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\3.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\4.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\5.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\padka.sli

Utoljára szerkesztette: Bobenő, 2018.05.06. 16:23:51
  • Bobenő
    A Vidéki pályás és a 178utkerek nekem sincs meg, de a többit összeszedtem.

Link
  • athiksz
    Hali az Ikarus 415.14-es valaki tud egy jó működő bugfixet? Mert valamiért bevannak szürkülve az ablakok és FUTÁR-so buszt meg nem akarja elindítani.
  • Edmond14
    Ezeknek én is örülnék, de nagyon!
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.05.06. 11:17:53
  • regelek5
    Sziasztok! A barátom megvette nekem az Ikarus 280-as DLC-t, de sajnos csak kézi váltó van benne. Próbáltam automata váltót betenni a https://omsihu2.wordpress.com/gyorstippek/valtocsere/ leírása alapján, de nem jelent meg a busz. Van valakinek ötlete, hogy mi lehetett a gond, vagy miként lehetne automatává tenni ezt a buszt, illetve tudtok automata-modról ehhez a buszhoz? Sajnos én nem találtam... :o(
    Utoljára szerkesztette: regelek5, 2018.05.06. 10:42:50
  • Peti134
    Sceneryobjects\178utkerek\betonpad.sco
    Sceneryobjects\Trees_MC\shrubbery_01_10_mod.sco
    Sceneryobjects\Trees_MC\shrubbery_01_20_mod.sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_Baustelle (2).sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_LinksVorbei (2).sco
    Sceneryobjects\VIDEKI_PALYA\gyarak\Gyar.sco

Ezekre lenne szükségem. Megköszönném :)
  • Bobenő
    Igazad van, erre nem gondoltam bocsi.
  • Peti134
    Muszáj mellékelni, mert aki először tölti le a kiegészítőt, annak pedig hiányozni fog. Így marad ez a verzió, bocsánat.
    Az SDK tud olyat, hogyha nem először használod, hogy a legutóbbi módosításokat belementi abba a fájlba amit a megnyitásakor kiválasztasz.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.05.05. 18:36:28
  • Bobenő
    Annyit hadd kérjek pluszban én is (ha már itt vagyok ), hogy ha lehet ne mellékeljétek minden új futár verzióhoz a sofőrazonosítós fájlt, mert kicsit idegesítő állandóan új azonosítót csinálni. (Ha azt mondod egyéni szoc. problem azt is megértem, nem akarok szőrszálhasogató lenni, bocsi)
  • Peti134
    A villogást nem vettem észre mert nem nyomtam be az ajtóféket, illetve az errorokat se mert ki vannak kapcsolva a hibaüzenetek.
    De köszönöm a visszajelzést, amint tudok, nekilátok korrigálni a hibákat.
  • gabesz012
    Ok, mondtam, hogy nem ismerem az Óbudás C1-eket. Az ajtófék benyomására villog a 3-as ajtó ikonja az lcd-n, ezért írtam. A futárt meg nem követem, nem érdekelt, ezért a readmeben kerestem a hogyant, ahol ez nincs leírva.
  • Peti134
    Nos, először is, a BKV-s citaroban, legalábbis az LYH széria legtöbbjében nincs engedélyező, s mint láthatod, az LYH-101 és 104 buszok alapján készült. A "nem kiiktatott engedélyező" a megállófék egyébként.
    Az ajtónyitó gombok azért lettek "odagányolva" mert a valódi buszon is vannak, ellenben szintén nem érnek semmit (nem működnek).
    Az meg legalább ezerszer el lett ugatva, hogy a FUTÁRhoz mellékelve van a használati útmutató és szintén el lett ugatva hogy neked kell saját azonosítót létrehozni.

A hangokról:
    Igen, a Morphi modja, ellenben pontosan ugyan az a motor és váltó a morphi mod alapja, mint ami az említett két buszban van.

Ha van még kérdés, bombázzatok :)
  • ikarusbus
    Köszi, majd megpróbálom így.
  • ikarusbus
    Majd az ajtónyitó gombokat is ki kell belőle gányolni, oszt jó lesz :D
    A futárnál a sofaz legyen egy, a frsz meg járatszám + 00001
    Tehát pl 03400001 vagy 28200001
    0-s forgalmi esetén meg tudsz mindenfélét kiírni a kijelzőre.
    A hangjai szerintem a pestiekre nem nagyon hasonlítanak.
    Nekem semmilyen hibát nem dob.
  • Edmond14
    Bejelentkező kód alatt a sofőrazonosítót érted? Ha igen, akkor a Vehicles\_omsiempire\script\futar\futar_sofaz.osc fájlban tudsz névre szólót beállítani.
  • Edmond14
    Elsőajtózást csak úgy lehet, hogy 2 külöm buszt hozol létre. Másolod a .bus fájlt, átnevezed, átírod benne passengercabin elérési útvonalát, és az eredi passengercabint másolva létrehozol még egyet, amiben már az elsőajtózásnak megfelelően írogattad át a dolgokat.
    Editorban a buszmegállókat egy piros kocka jelzi, ha arra kattintasz és utána az Options fülre, akkor ott tudod az utasmennyiséget állítani. De ahhoz, hogy ez működjön, álló utasok objektet is le kell rakni a megálló köré. Azt javaslom elsőnek töltsd be pl. a Grundorfot, és azon nézd meg, hogyan s miként működnek a buszmegállók, illetve az utascsere. Utána már másik pályán ugyanazzal az eljárással tudod változtatni az utasmennyiséget az adott megállókban. De van sok tutorial videó is, ha valami nem egészen világos.
  • gabesz012
    Mégis mi a baj a hangjával? Ez morphi mod-ját használja, max azért van más hangja, mert nem teljesen ilyenek a bp-iek.

A futár mod viszont hagyjuk kategória, mivel már ott elakad a dolog, hogy nincs leírva sehova a bejelentkező kód, a 200100 meg nem működik (az igazi futárnál az a "dummy" kód). Script hibákat dob a betöltés után, az ajtó vezérlés meg át lett tákolva, de szerintem nem ilyen az igazi (bkv-s citaro-hoz nem volt szerencsém, csak arriváshoz). Mindenesetre vagy lett volna kiiktatva az engedélyező (kívülre is minek lettek akkor gombok gányolva, ha nem működik), vagy működne rendesen. Manuális nyitás, majd zárás előtt csipog kettőt-hármat, vagy engedélyező és automatán zár. Ráadásul létezik is már ilyen script, a lengyel Solaris mod-ban.
  • ikarusbus
    Nem is rossz a busz. Hangjain van mit javítani.

Az oldalnak az alja balra van elcsúszva.
  • Peti134
    MB Citaro BKV mod letölthető!
    https://omsi-empire.hu

• ikarusbus
    Ahogy látom, itt éppen az "ajtókezelés" a téma :)
    Nem lehetne valahogy "járathoz rendelni" az elsőajtózást? Vagy csak úgy lehetne, ha két külön buszként kezeli az OMSI az elsőajtós meg a nem elsőajtós 260-ast?
    Pl. 26-os ne legyen, de a 237-es legyen elsőajtós.
    + Nincs valami egyszerű, általam (kezdőként) is megvalósítható módszer az egyes megállókban a le/felszálló utasok számának átállítására? Mert a legtöbb pályán az utasok idiótán viselkednek, pl. a Szarvas Csárda téren leszáll mindenki. Vagy ehhez már "tudni kell dolgokat"?
    (A pályaszerkesztővel jelenleg úgy állok, hogy sikerült kreálni valami ocsmány domborzatot egy tóval, meg leraktam 2 spline-t meg egy objektumot (természetesen egyik sem általam kreált) 1 óra szenvedés után és még mindig nem egyezik a domborzat meg az út szintje.)
  • Edmond14
    Hát, elvileg igen.
    De ez függ a path-októl, amik maguk a folyosók, ahol az utasok közlekednek. Ez lehet egy- illetve kétirányú. Kétirányúnál elvileg nincs gond, de egyirányúnál már probléma lehet. Ez abban nyilvánul meg, hogy az utasok odamennek az ajtó elé, de nem fognak felszállni. Ctrl+c Ctrl+V verzió működik. De mindenképp le kell próbálni.

Mondok egy plusz dolgot is: ha az [entry] alá írsz egy {withbutton} -t, akkor a megállóban lévő utasok ahhoz az ajtóhoz fognak menni, amelyik hozzájuk a legközelebb van.

[entry]
    2

{withbutton}

{noticketsale}

Noticketsale gondolom egyértelmű. Ahová írod, ott nem fognak jegyet kérni. Ez a hátsó ajtóknál tanácsos.
    Az entry alatt lévő számot nem módosítsd, az azonosítja az ajtókat!
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.05.02. 18:21:25
  • Lantos_J
    És ha egy busz "elsőajtós" és a haátsó ajtók [exit]-jét ctrl+c, ctrl+v -vel másolom, majd átirom [entry]-re akkor mindenhol lesz felszállás és leszállás is, vagy ez ennél bonyolultabb?
  • Edmond14
    [entry] Kezdetu sorokat kell atirni [exit] re es igy jo lesz. A fajlban fentrol lefele sorrendben helyezkednek el. Gyakorlatilag felszallofolyosokra vonatkoznak, igy egy ajtohoz ket bejegyzes tartozik. Entryvel adod meg a felszallast, exittel pedig a leszallast. Elso ketto tartozik altalaban az elso ajtohoz utana kovetkezo ketto a masodikhoz stb... Eloszor van a felszallas vegig, utana a leszallas. De ez keszitonkent elterhet.
    A lenyeg hogy ami a masodik ajtohoz tartozo entry bejegyzes, azt aitirod [exit]-re es kesz is. De ha bonyolultnak hangzik, akkor ird le melyik Citaroba kell, es megcsinalom, ha szukseges.
  • athiksz
    És ott pontosan mit kell beállítani?
  • Edmond14
    Passengercabin.cfg-ben kell kotorászni.
  • athiksz
    Hellosztok! Hogyan tudom a Mercedes Citaronál beállítani azt hogy ne hátul szálljanak fel az utasok?
  • Peti134
    Igazad van, ugyanolyan színű a szám mindkét képen de nem ez a probléma. a Texttexture színe fehér elvileg, a játékban mégis szürke.
    41
    [texttexture_enh]
    futar_keses
    OBUArial
    256
    75
    0
    255
    255
    255
    0
    0

• Ikarusfan
    Lol. Mi van ha azt mondom tök ugyanolyan színű? Nézz rá a képeidre paintben, akármi, és nézd meg az RGB értéküket. 54,65,68 mindkettő.
    Tudod van ez az optikai illúzió, hogy világosodni látszik a sötét, ha körülötte sötétedik egy még sötétebb dolog...

Szerk. ja igen, ebből látszik, hogy alapból nem fehér a szöveg, sem fekete. Inkább sötét szürke mindvégig.
    Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2018.05.01. 09:42:28
  • omsidr
    Hali. Nekem a 117-es vonal nem működik, aminek itt van a letöltési linkje amit megadtál, az a baj, hogy csak az eget látom, maptoolsom nincs, mit hiányolhat?
  • Peti134
    Sziasztok! Kissé elakadtam és rengeteg próbálkozás és guglizás után sem jutottam semmire a problémával.
    A késés jelző dologban a szöveg RGB szerint fehér és mégis fekete, ellenben ha veszem lejjebb a fényerőt, elkezd világosodni.
    Valaki esetleg tudja, mi a megoldás?

Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.05.01. 01:22:47
  • ikarusbus
    Nekem ez az SL223 festése tetszik a legjobban, de a többi se rossz.
  • geri1900
    A 200E-vel, hogy állsz?
  • omsidr
    Hali mindenkinek, már régen nem jártam a csoportban, ezért most benéztem ide, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyenek lettek ezek a festéseim? Azóta amikor legutúbb itt jártam, valamivel talán gyakorlottabb vagyok, és érdekelne, hogy ez a "gyakorlottság" meglátszik - e?
    Íme itt van egy kép:

www.omsi-paint.weebly.com
    Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.04.28. 12:53:41
  • ikarusbus
    De nekem még az üreset se veszi be kuplung nélkül :D