63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#62566 Van egy LOTUS fejlesztős zárt FB csoport, én elvagyok ott. Az SG-n se működik jobban a keresés mint FB-n (mindkettőn xar), szóval bőven jó az.
Ettől még írkálhatnak emberek ebbe az SG-s topikba, de az OMSI után kiindulva én marhára nem vagyok kíváncsi azokra, akik egy mappát nem tudnak bemásolni, majd panaszkodnak itt oldalakon át. Márpedig ez a topik IS meg az összes FB csoport IS 90%-ban arról szól, hogy tizenévesek ocsmány paintes átfestéseket csinálnak, és valami nem működik. Vagy mit honnan kell letölteni.
Szerk: Azért kösz, hogy gondoltál rám is ;)
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2018.09.21. 12:46:45 -
Routeres #62565 Isten ments. :) -
#62564 [LOTUS]
Nyitottam a játéknak egy topikot, (pont én, akinek meg sincs még a játék) viszont házigazda nem nagyon szeretnék lenni, oda nem én féle ember kell :)
Én személyszerint emberre gondoltam lehetséges választásként:
-Ikarusfan
-Routeres
-Edmond14
Rátok bízom :)
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.09.20. 23:07:08 -
Zsombor99 #62563 Rómaifürdő felirat? Merre? Úgy látszik hogy én meg azt nem találtam még meg... -
Edmond14 #62562 Duna, Békásmegyer felé, itt lakom, római strand stb stb....
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.19. 17:43:19 -
#62561 923 és 934 megy arra amúgy.
Elkezdtem azt a szakaszt csinálni, de nem lett belőle sok minden, elfogyott a lelkesedésem, de kitörölni nem akartam. Amúgy egy rakás dolgot felfestettem a pályára, eddig azt hiszem csak a Rómaifürdő feliratot találta meg valaki. -
#62560 Egy probléma van vele ezzel a pálya mellé mellékelt fordalap(pdf)-al és a Line list-el,míg például a fordalapon három számjegyű a járat száma,addig a Setra S313 UL buszban lévő Emke pénztárgépben már csak kettő számjegyet enged beütni.
Viszont a Line list-en pedig hiába ütöm be az egy jegyűt vagy kettőt nem fogadja el hibát ír ki rá.
Sőt Cél állomás kódokat nem is látok sehol feltüntetve.
Tehát végkép elveszítettem a fonalat,hogy akkor hogyan is lehet mindhárom (Járat,vonal,cél) begépelését elvégezni rendesen.
Hogy az utasok is felszállhassanak a buszra.
Egy példa kép a fordalapból
Line list
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.18. 19:40:49 -
Edmond14 #62559 Persze, de sajnos nem közlekedik ott semmi. Engem is meglepett, amikor megnéztem a pályát Editorban.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.18. 19:03:05 -
Zsombor99 #62558 Ha jól sejtem akkor az Addons\Borzsony-Fictional\Line_list.png fájl lenne az... -
Zsombor99 #62557 Óbuda pályán véletlenül találtam egy hatalmas csak utakkal, járművekkel és közlekedési lámpákkal rendelkező részt, ahol a felirat szerint a 9??-as éjszakai busz menne Békásmegyer felé! Tudtok ti erről valamit? -
Edmond14 #62556 Sajnos nincs -
#62555 Üdv
Valakinek nincs egy kód listája (járat,vonal,cél) a Börzsöny-Fictional v2.0b pályáról ?.
-
Lantos_J #62554 Köszi! Bár így sem jött össze, de elkezdtem hasonló módszereket kipróbálgatni és végül (bár nem tudom mi alapján) de néha le kell nyomni bal katt mellé a shift-et és akkor működik! -
Edmond14 #62553 Próbáld meg fordítva a kattintást. -
Lantos_J #62552 Sziasztok!
Az OMSI Street(/Crossing) Editorban hogyan kell helyesen használni a 'Complete to' funkciót? Hiába kattinok annak a pathnak a végére ahova be akarom húzni, egészen másfele viszi el. Dokumentációt sehol nem találtam. -
#62551 -
#62550 Értelek. De akkor is furcsa nekem ez a busz,mivel se a táblásnál,se a mátrix kijelző nélkülinél,sem szállnak fel az utasok.
Másrészt sok olyan buszom van aminél ki se teszem a táblát,csak simán megadom a járatszámot és végállomás nevét,és már szállnak is fel az utasok,persze ez nem futáros buszoknál értem. Kipróbáltam egy előző futáros Ikarus 260-at annál semmi gond bejelentkezek a futáron,kétszer klikelek a tovább nyílra és már megy minden mint a karikacsapás.
Csak ennél az egynél van valami gubanc az tuti,azért is kérem el edmond14-től ha neki benne van a mátrix hogy kipróbáljam akkor azzal megjelenik-e. -
Zsombor99 #62549 Elárulok valamit: azt nem tudom hogy korábban valamelyik pályával/busszal már kaptam volna futárt, de én egyszerűen csak letöltöttem a buszt és úgy ahogy volt bemásoltam a megfelelő helyekre! Az persze igaz hogy elől+oldalt+hátul hiányzik a külső kijelző a buszból... -
Zsombor99 #62548 Kibővítettem a pályámat, viszont ha az [F12] "ego" nézet eléri az alap (ahonnan indult) terület-egység szélét akkor végtelen töltögetésbe kezd és így az a nézet teljesen használhatatlan lesz amíg újra nem indítom az egész menetet! Szerintetek ez mitől lehet? -
#62547 Küld már át a tiédet,ami a játékban van összecsomagolva rar-ban,hogy megnézzem ott jó-e vagy sem. Lehet én másolom rosszul be a játékba,vagy tényleg a másik lesz tippem,hogy alapból nincs benne a buszban. Ahogy a hivatalos oldalon is írják a letöltés mellett. -
Edmond14 #62546 Nem tudom őszintén, hogy mi lehet a probléma... Egyszerűen nem bírom felfogni a problémát.
-
#62545 Én már mindenféle módon próbáltam hátha megjelenik a mátrix kijelzés,de sehogy nincs rajta,
több mint valószínű hogy ez az a verzió amiből ki van véve a mátrix kijelző a buszból.
Sőt a BKK futár se teljes mértékben működik jól.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.11. 17:34:42 -
#62544 Nem tudom ki tudd újra textúrázni?,
hogy ezt a Ikarus 280.03-nak
a rendszámát főleg hátul kicserélni kocka rendszámra.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.11. 16:25:26 -
#62543 Akkor úgy lett szerintem ki adva,hogy nincs benne. -
Fritzii #62542 Nekem sincs benne. Pedig elméletileg mindenem meg van hozzá. -
Edmond14 #62541 I t t
Ikarus 260 BKV 2015-update.zip
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.08. 17:28:55 -
Zsombor99 #62540 És én azt hol találom? -
#62539 Viszont az meglehet hogy ez nem is a 2013-as,hanem a 2015-ös kiadás. Mert a hiv.old. olvasva az van írva hogy míg a 13-ban benne van,de már a 15-ben ki van szerelve belőle,butított változat hogy idézem a hiv.old. írt szöveget.
És a játékban míg a kiválasztásnál 13-as van írva,több mint valószínű akkor nem az hanem a 15-ös. És ezért nem található benne a mátrix kijelzés.
HIV. OLDAL
BUSZ KIVÁLASZTÁS
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.07. 09:22:14 -
#62538 Nos a javaslatod alapján kiszedtem a játékból a buszt és a omsiempire mappát.
Aztán a omsi-empire.hu oldalról letöltöttem újra,és azt tettem vissza a játékba.
Elindítottam a játékot,és íme két kép belőle KÉP 1 KÉP 2 hogy nincs benne.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.07. 09:03:47 -
Edmond14 #62537 A másolgatások közepette felülírhattál valamit. -
Edmond14 #62536 Gondolom a másolgatások közepette felülírtál valamit. -
Edmond14 #62535 Valamit elronthattál telepítéskor. Ilyennel soha nem találkoztam, hogy egy konkrét modell hiányzik egy letöltött buszból. Próbáld esetleg kitörölni, és újrarakni az egészet.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.06. 23:49:06 -
#62534 Lásd mátrix kijelző nélkül,bal oldali szélvédő üveg mögött nincs,több mint valószü azért is nem szállnak fel a buszra az utasok. De hasonló a helyzett a táblásnál is,mivel hiába irom át a számot.És ha hagyományosan adom hozzá a menetrendi dolgokat,kellő idő elinduláskor,hiába állok be pl a grundorf pályán bauernhof buszmegállóba nem szállnak fel az utasok. Ha nem hiszed akkor nézz utána kicsit tüzetesebben. Itt egy kép a mátrix kijelző nélkül. Mátrix nélkül -
Edmond14 #62533 A táblás dologban nem vagyok biztos.... -
Edmond14 #62532 Nem értem, mi a gond nálad. Mátrix csak a 2013-as "kiadásban" van, 2015-ben csak tábla van benne, amit csak úgy tudsz használni, ha elkészíted a táblához a textúrákat. A kijelzős bármilyen HOF-fal működik.
Szerintem felesleges a FUTÁR SDK-val bajlódni az azonosítóért. Jegyzettömbben átírod a futar_sofaz-t kedved szerint és kész is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!l1 7957 =
{if}
"Vezetéknév Keresztnév" $+
7957 helyett beírod a számot. amit szeretnél, az idézőjelek közé meg beírod a nevet, ami neked szimpatikus.
Az ajtóvezérlés az Ikarus 412-es alapján működik, ha azt belőtted, ugyanazok a gombok.
ky_doorallopen - össznyitó
ky_dooorallclose - összáró
Nem szükséges más oldalakról cuccokat letölteni hozzá, hogy rendesen működjön.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.06. 19:04:35 -
#62531 Szokott irkálni a FB-on (bár te ki lettél dobva a csoportból, többek szerint - szerintem is - el nem ítélhető módon). Néha ide is írkál, és hidd el, nem szólt neki senki, szokta nézegetni a topikot.
Ha egy külföldi készítőről lenne szó (én pl. évekkel ezelőtt írtam TITA-nak a 280-as miatt, egy dekát nem válaszolt), azt mondom oké, megpróbálja az ember, kiírja hogy a készítő az eredeti dev, ennyi (ezt se tetted meg amúgy).
De bakker, egy magyar készítőről beszélünk, legalább kiírtad volna ide vagy abba a röhejes Mo OMSI csoportba, hogy figyu akárki, mi CCV elérhetősége. Én is szívesen tovább irányítottalak volna, mint ahogy az is 100%, hogy ő jelentkezett volna előbb.
Te meg elkönyvelted magadban, hogy hát végül is csak a modell az övé, az meg semmi, sz@rni bele.
Te ilyenkor gondolkozol is néha? Ha egy fikarcnyit is értenél hozzá, csináltál már volna nulláról buszt, tudnád hogy a legnehezebb része összerakni a modellt. Hogy a 3D modellt szétszedd, csoportosítsd a több száz, több ezer külön kis modellt, úgy csoportosítsd, hogy ne 5-10MB-os x fájlok szülessenek (amit nem visz a konverter). Hetekig lehet szöszmötölni egy modellel, lyukakat foltozni, textúrátlan részeket textúrázni, optimalizálni, lecserélni a túl sok poly-s részeket. És ez csak az, ha nem is a tied a modell, ha a nulláról te is modellezed, még durvább.
Bekonvertálni meg összerakni a model.cfg-t nem is annyira morbid. De még az is sokkal több, mint amit te csináltál (pár mesh bejegyzést átírtál, de nagyon ügyi vagy, jár a kex).
Meg kiindulva a 435-ösötökből, még a hangok berakásához se ért egyikőtök sem (könyörgöm, jobb-bal csatorna közt váltakozó, hátborzongató, recsegős motor hang, felismerhetetlen zajos ajtó hangok, had ne folytassam, és ezekről még szóltunk is előtte), pedig az nulla a modellhez képest. -
#62530 Hát ez a Ikarus BPO-370-es van benne hiányosság. Vagy vannak amiket egy oldalon be lehet hozzá szerezni?
Pontokba szedve a hibák :
1: Mátrix kijelző hiányzik a buszról.(elől,oldalt,hátul)
2: A Futár egyáltalán nem jó,nem lehet hozzáadni a futar_sofaz fájlt. Az egész futár mappát hozzáadva akkor továbbra is hiányolja.
3: Futárban az azonosító után a jármű forgalmi számát pl már el se fogadja,nem jeleníti meg. (7600001 Grundorf)
4: Hiába adom meg hagyományosan a táblázatban a járatott,plusz a kiírás nem szállnak fel az utasok.
Egy YT videóban látott futárt honnan lehet letölteni?
Van lehetőség a billentyűzet hozzáadásnál,olyan hogy az összes ajtó nyit és zár ?
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.06. 18:17:30 -
#62529 A Futárunk külön nem kell, csak nemeza patchje, mert azt elfelejtettem belerakni. Arra amúgy engedély sem kéne, mert az én munkám is benne van.
Amiért nem kértem külön engedélyt CCV-től, annak elsődleges oka, hogy évek óta egy pisszenést sem hallottunk felőle, elérhetősége se nagyon van, így aztán lehet intézni bármit is.. Annak oka, hogy itt hirtelen megjelent, bizonyára annyi, hogy valaki szólt neki.
A másik, hogy letöltöttem CCV eredeti 260-asát, és a modellen kívül kb köze nincs a BKV modhoz.. A modellnek meg mint tudjuk, a konvertáláson és az összerakáson kívül nem sok köze van CCV-hez. -
Edmond14 #62528 Újabb DLC a láthatáron -avagy egy újabb réteg bőr....
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.05. 23:57:24 -
#62527 Ha nem lett volna CCV 260-asa, áruld már el mibe mit raktál volna? Ugyanaz a kasztni, az üvegek, a belső falak, a fülkefal, a műszerfal alapja, a kormány is gondolom. A BKV mod-ba került pár új hang (lásd voith retarder meg motorhangok), meg minimális fülke módosítás, te pedig ahhoz a buszhoz nyúltál (ami technikailag telibe CCV busza). Ha nulláról csinálod meg azt mondom jogos, de marhára nem hogy nem nulláról kezdtél, de vastagon benne van az eredeti busz.
De oké, nem ismered el, mindegy. De azt áruld el nekem, hogy ha már ennyire mindegy kérsz-e engedélyt emberektől, vagy nem, akkor mi a fenéért nem tudtad belerakni a buszba amit kell? Itt izélsz, hogy ja Nemeza csomagja is kell, ja a külön futárotok is kell. Belehaltál volna, ha ezt a csodát egyben szabadítod ránk?
Remélem ha egyszer beállsz valami céghez programozni, elárulod melyikhez, hogy a büdös életben ne szerződjek velük, mert a szerzői jogok többszörös semmibe vétele, a minőségi iránti legkisebb igény hiánya sok mindent elárulod rólad, csak azt nem, hogy annyira megváltoztál volna.