63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• ikarusbus
    Tölts le Adfly skippert, van a Chrome-hoz jól működő. Én először észre se vettem, hogy Adfly is van, mert nekem automatikusan átlépi.
  • Ikarusfan
    Az adfly egy rakás sz@r, és büszke lehetsz magadra, ha véded. Múltkor egy nyamvadt pályát töltöttem le az OFF Asetto Corsa-hoz, és 4-edik kattintásra sikerült annak a nyomorult oldalnak elirányítania valami no name szerverre, előtte 3x valami vírusgyanús "én nyertem ájfont" meg "szexi csajok" a közeledben meg ilyesmi oldalakra irányított. Ja, véletlen se kaptam közben kismillió figyelmeztetést a smart sec-től, hogy éppen 10 irányból kapom a vírusokat. Ezekben az oldalakban az a legszebb, hogy ha az adblock engedélyezve van pont az ilyen baromságok miatt, akkor nem is ad linket, vagy a nagy büdös semmit tölti be, ha meg kiveszed a tiltást, 5 millió felugró ablakot kapsz 5 gyomorforgató nézd "meg, miért utálják az orvosok" hirdetés mellett.

De ezt a sok hülyeséget megértem egy nagy szimulátoros letöltőoldalon, vagy egy vimeo-n vagy akármi nagyforgalmú helyen, mert legalább azt mondhatja az ember, hogy szénné keresi vele magát a tulaj (és ezért van miértje). De nálatok miért? Nem akarok a zsebedben turkálni emiatt, de nem hiszem el, hogy 1 max 2 ezer forintnál többet tudnátok így kicsikarni, amennyi embert érdekel az OMSI-n belül pont a FUTÁR, pont a ti oldalatokról elérve, amin ennyi lépés után jut el egyébként is az ember.
  • Peti134
    Az időzítő ki lesz véve, illetve talán a reklámok is, mert a jelenlegi reklámszolgáltató szart sem ér. Az adf-ly-os linkek viszont maradnak mert az nem kattintás alapú.
    Az talán logikus hogy a FUTÁR a jármű kategoriában van, elvégre jármű mod de kitalálok majd erre is valamit.
    Az URL paraméterezés nem rossz ötlet, ezt a közeljövőben megcsináljuk.
    Köszi a visszajelzést.
  • ikarusbus
    Azon szegény soha nem fogja megtalálni, mert össze-vissza van az egész. Ráadásul nem lehet URL-ben sem normálisan felparaméterezni, mert max. annyit tudsz neki bepötyögni, hogy /letoltesek. Aztán meg szegény keresgélhetne egy óráig, amíg rájön, hogy nálatok a FUTÁR egy járműnek számít. Utána meg miután rákattintasz a linkre (meg a következőre, meg az azutánira), várnod kell 10 másodpercet teljesen feleslegesen, mielőtt átdob a megára.
    Azt megértem, hogy az oldal tele van rakva hirdetésekkel, hogy legalább ennyit keressetek ebből az egész OMSI-s ingyenmunkából, de minek kell átvergődni magad marha sok oldalon meg várakoztatni az embert? Tudtommal csak akkor kapsz pénzt egyébként a hirdetések után, ha rákattintanak, azt meg szerintem csak véletlenül szoktak (de lehet, hogy máshogy van, mert ez nem google hirdetés, ahogy látom).
    Szóval ezért rakunk be közvetlen linkeket, mert a weboldalatok nem éppen tökéletes.
  • Edmond14
    Oké, legközelebb nem fordul elő.
  • Peti134
    Légyszi ne tegyük be a közvetlen linkeket, azért van a weboldalunk!
  • Edmond14
    Egyszerűen nem értem, hogy mi a probléma.
    - Ezt letöltöd.
    - Értelemszerűen a Vehicles mappa tartalmát a Vehicles-be rakd
    - Fonts mappa tartalmát pedig a Fonts-ba.
    A többivel nem kell foglalkozni. De még képekben is illusztrálva van, hogy biztos legyen a siker.
    OMSI 2\Fonts
    OMSI 2\Vehicles

Azért ennyire nem bonyolult folyamat egy busz behelyezése a játékba.
  • athiksz
    Igen beraktam de még úgysem tölt be a busz. vagy hova kell berakni? mert én próbálkoztam az OMSI-nak a Vehicls mappájával, meg azon belül a busz mappájába belerakni de úgysem akart működni.
  • ikarusbus
    Szerintem a többi busz nélkül is kell mennie. De ha még így se megy, akkor ötletem sincs.
    Beraktad a patchet is?
  • athiksz
    Pedig benne van és akkor se működik, vagy a FUTÁR csak akkor fog működni amikor az szükséges buszokat letöltöm amit kell?
  • ikarusbus
    Ennek én is örülnék.
  • ikarusbus
    Valaki tudja, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy az STR-es 280-ban az első ajtó két szárnya egyszerre nyíljon? Mert ugye ezek a ruszki kivitelek olyan fülkével készültek, hogy a fülkefal kettévágta az első ajtót, és a sofőrnek "saját bejárata" volt. Ezt lecseréltem a Magyarországon megszokott fülkére (ami nem vesz el az ajtóból), de az ajtó ugye "úgy maradt". Próbáltam valamit kotorászni a door script-ben, de ennyire azért nem értek a dolgokhoz.

Erről a buszról van szó.
  • ikarusbus
    Nincs meg neked a FUTÁR szerintem.
    Töltsd le innen.
  • athiksz
    Na az lenne hogy Ikarus 435-nél nem tölti be a futáros buszt amikor elakarom indítani. Mi lehet a gond?
  • Peti134
    Próbáld meg újra megfogalmazni a kérdést.
  • athiksz
    Valamiért nem engedi a FUTÁR-os nem engedi elindítani. Mi lehet a probléma?
  • athiksz
    Nagyon szépen köszönöm :)
  • Gonosz Ördög
    Ez a két busz van egyben elvileg. amit letöltöttem abba benne van mindkettő,csak OMSI 1-be való.
    Csak én az OMSI 2-be valót keresem. Két illusztrált kép melyik kettőről van szó.

• Peti134
    Nem veszett el, csak a busz tele van hibákkal, amiket szépen (nagyon) lassan kijavítunk...
  • Ikarusfan
    Be kell másolni a hof fájlt a busz mappájába. Ha a busz valami speckó hof-ot használ (BUSE kijelzős, rollband-os, stb), akkor nem fog semmit se megjeleníteni.
  • ikarusbus
    A link nem működik, szóval ez is elveszett, mint a legtöbb dolog az OMSI-s világban .
    Felraktam neked, szedd le innen. Benne van a patch meg a klíma mod is.
    Letöltés
    -----------------------------------------------------
    Nincs valakinek meg véletlenül a Hűvösvölgy pálya? Mert annak se működnek már a linkei.
    Utoljára szerkesztette: ikarusbus, 2018.05.10. 21:32:14
  • Edmond14
    Innen le tudod szedni.
  • athiksz
    Hellosztok! Az Ikarus 435-ös buszt valakinek meg van? És ha igen az eltudja küldeni nekem? Nagyon megköszönném.
  • athiksz
    Hát ez pont az ami nem működik de azért köszi.
  • BKTV
    Nem hiszem, mivel más pályán pont ugyanúgy működnek. + Óbudán a járatszámot kiírja. Olyat sejtek, hogy a hof fájllal lehet a gond, pedig azt másoltam be, ami a tömörített fájlban van.
  • Edmond14
    Fonts nevű mappából hiányozhatnak a fájlok.
  • BKTV
    Szervusztok, tudja valaki, hogy Kispest és Óbuda pályán miért nem ír ki semmit sem a buszra? Utasok felszállnak, FUTÁR működik ugyanúgy.
  • ikarusbus
    Köszi!
  • Edmond14
    Próbáld ki ezt, nem vagyok biztos benne, hogy működik, csak egy videó alatt talátam, így gondolom nem lesz probléma.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.05.09. 21:01:32
  • athiksz
    Hellosztok valamiért az Ikarus 415.14-es modelt nem akarja elindítani. Valami hibaüzenetet ír ik csak nem tudom mit jelent.
  • Bobenő
    Kiszeded a {withbutton}-t és megoldva
  • Edmond14
    Annak abbamaradt a fejlesztése, nem? Legalábbis én úgy értesültem az OMSI+ alapján.
  • Gonosz Ördög
    Tudna valaki olyan letöltő linket,ahol le lehet tölteni az Ikarus AEU-777 pack-ot,OMSI2-be .
    Egy helyen megvolt de ott az Adrive oldalon már megszűnt
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • Lantos_J
    Köszönöm! (olyan jó érteni is nagyjából mit látok, mikor néha néha beleolvasok egyes scriptekbe)
  • ikarusbus
    Még annyit lehetne rajta javítani, hogy ha nem nyitsz ki minden ajtót, akkor az utasok ne csak bambán álljanak a zárt ajtó előtt, hanem menjenek a nyitott ajtóhoz.
  • Edmond14
    Köszönöm!
  • Peti134
    Már szinte hiányoztál. :)
    Egy fájlokat megfelelően módosító illetve kezelő programot (mint pl a path editor is amúgy) szövegszerkesztőnek nevezni nem sok hozzáértésre utal.
    Nem mellesleg a FutárSDK közel sem teljes.

@Edmond14:
    Már javítva van, jelenleg a FUTÁR fehérhelyettszürke szöveg problémáját próbálom orvosolni (eddig kevés sikerrrel) illetve a szövegek méretezését javítani, illetve pár apróságot (mint pl. klímahasználat felhívás) belerakni. A citaro-ban egyébként a magyar rendszám, a 3.ajtó hangja és vésznyitó utáni visszazárhatatlansága lett javítva.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.05.08. 13:51:25
  • ikarusbus
    Aha értem. Szóval tényleg sehogy :(
  • Ikarusfan
    A Konstal nem működik minden verzióval, de a lerakás független tőle. Én pl. sose tudtam lerakni az OMSI 2-ben az ezrest oda, csak az OMSI 1-ben, nem tudom miért. Sőt, elkezdtem áthekkelni az egyes villamost, ott se mindig rakja le. Elég random a dolog igazából, vagy sikerül néha vagy nem.
  • ikarusbus
    Az OMSI-ban hogyan működnek a villamosok (azon kívül, hogy sehogy)? Mert nekem nem akar összejönni. Pl. ha az Óbuda pályán lerakom a pályával települt ezrest a nyugatihoz, de nem jelenít meg semmit (a játék viszont úgy érzékeli, mintha ott lenne). Próbáltam nagyjából rápozicionálni a villamossínekre (F4 és bal klikk a sínre), de nem sikerült.
    Mintha valahol olyat olvastam volna, hogy csak bizonyos verziókban működik, nekem virágbolti 2.2.032 van, ha ez számít valamit.