OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De megindul a busz egyébként? Tehát el tudsz vele indulni annak ellenére, hogy nem szól a motorja?
A buszt nem ismerem, lehet, hogy másképp kell eljárni a beindítás során.
Gonosz Ördög
Üdv
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a MAN Lion's City A20 Ü buszt kiválasztom,de viszont mikor be inditom a motort,teljesen néma,semmit nem hallani. Olyan mintha nem lenne benne motor. Mit lehet ilyenkor tenni. Le kell tölteni hozzá valami külön sound mappát ?
Valószínű hogy kiterjesztéshiba. Próbáld újrarakni, vagy .png-re javítani és komolyabb progival (pl: Paint.NET) -tel kitörölni a feketét.
Sziasztok!
OMSI 1-ben van egy olyan hiba hogy az objektumok átlátszó részei feketék pl.: a szaggatott vonalak közti rész fekete. Erre mi a megoldás ?
A választ előre is köszönöm!
omsidr
igen
itt: https://mabaomsi.wixsite.com/mabaomsi/letoltesek

vagy itt: omsi-empire.hu
Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.04. 14:34:16
omsidr
köszi <#awink>
Ezeket próbáld ki, szerintem tetszeni fognak.
Baumgarten
Neustedt V3

omsidr
Sziasztok! Valaki tud szép, városi, ingyenes, nem FPS-zabáló pályát mondani?
Előre is köszi!
omsidr
Köszönöm az észrevételt, kijavítom <#awink><#awink>

www.omsi-paint.weebly.com
Kezdőtől nem rosszak! A linked pedig átalakult formázatlan szöveggé, így letölteni senki se tudja!
Úgy tűnik, hogy sajnos elkiabáltam. Az Óbudai pályán a Szentlélek térre érve úgy begerjedt a busz hogy irányítani nem bírtam! Szóval, mint kiderült: az esővíz-tükröződéseket nem bírta a program, ugyanis azonnal megállt a busz amint kikapcsoltam az összeset... <#pardon1> *sóhaj*
omsidr
Sziasztok.
Tudom nem lettek mesterművek, első festéseim.
Két festésről van szó, és érdekelne, hogy szerintetek hogy néz ki.

Ha esetleg tetszik valakinek, innen letöltheti: Omsipaint
Ne felejtsétek el elmondani a véleményeteket róluk (kérlek titeket, ha lehet akkor a jó/rossz-nál kicsit bővebben)

Képek:

Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.03.03. 20:29:02
Köszönöm a tanácsokat! Most kiválasztottam a beépített "PC 2008" profilt, és sötét esős este esővíztükröződésekkel együtt egyszer ugyan kiírta hogy "az fps szintje alacsony 10 alatti", de ennek ellenére csak meg-meg röccent a busz, tehát vezethető maradt! <#vigyor4> Nem akarom elkiabálni de eddig jó...
Nincs mit, most látom, hogy neked címeztem a hsz-t, de eredetileg #61994-nek ment volna. <#crazya>

@Zsombor99: A pattogás akkor jelentkezik, ha jelentősen (~10 körülre, vagy alá) lecsökken az fps.
Oké, köszönöm!
Nem. A legtöbb fps-t azzal nyered, ha a szomszédos csempék számát leveszed 1-re. Ezzel vesztesz némi látótávolságot, de cserébe jobban fog futni a játék. Ha ez sem segít, akkor valószínűleg nem elég hozzá a vasad.
A "nap izzás" sok FPS-t vesz el?
Gonosz Ördög
©Zsombor99

Próbáld meg úgy hogy a beállítások - AI forgalomnál, teljesen leveszed a csúszkát a közlekedő autók max.... , közúti tényező , parkoló autók .
Grafika -nál pedig a részecske rendszernél a pipa kivétele,és ugyan úgy a stencil buffer effect, és a nap izzást.
De sajnos van olyan nagyon kidolgozott pálya,aminél ezek mellett is pattog a jármű.
Gonosz Ördög
©Zsombor99

A beállítások - bill. hozzáadásánál már körülnéztem,de nem találtam semmilyen hozzávaló kiosztást.
Szerintem kellene lenni valami bill. kombinációnak amivel ki - bevenni is lehet a táblát.
Rendben, akkor itt be is fejezhetjük.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Petikeeeeeeee, hányszor kértelek már, hogy ne velem takarózz már. Azt talán elfelejted, hogy miért is szűnt meg az adminjogod a csoportban? Pont azért, mert ott is ezt csináltad, folyton velem illetve a "másik" csoport adminjaival takaróztál. Ezt elégelték meg a többiek.

OMSI Workshop | https://www.facebook.com/omsiworkshop | http://omsiworkshop.blog.hu/

Értem, akkor gondolom a letöltések sem lesznek elérhetőek, hacsak nem tölti fel máshova.
Ikarusfan
Mert nem bírja a géped. Vedd lejjebb a grafikát, vagy vezess gyengébb busszal vagy gyengébb pályán.

@Edmond14
Volt egy balhé a FB-on. A lényeg, hogy Bíró Peti összerúgta mindenkivel a port, mert moderátorhoz nem méltóan viselkedett (most nagyon szépen fejeztem ki magam). Elvették tőle ezt a jogot, ő meg behisztizett és kilépett a FB csoportból. Ezután az empájörös csapattársai is kidobták, de övé volt a domain vagy nem is tudom. Szóval a lényeg, hogy valószínűleg úgy marad az az oldal.

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

"Karbantartás. A weboldal jelenleg nem elérhető. Türelmet kérünk!"
Ez a felirat fogad a weboldalon, és csak bejelentkezni lehet (de minek)...
Bemehetsz a beállításokhoz és ott a "Billentyűzet" fülön megkeresheted, viszont ha nincs, akkor a "Járműesemény hozzáadása" gomb megnyomása után is keresgélhetsz...
De általában alaposan körbe kell nézni a vezetőfülkében, ugyanis a táblák ott lesznek valahol (van hogy csak a fehér sarka látszik), amikre egérrel kell (lehet hogy egyenként) kattintani.
Amúgy én se ismerek hozzá billentyűt illetve kombinációt... <#vigyor4>
Az OMSI2 véletlenszerűen elkezdi dobálni a buszt (mindegy hogy melyik van éppen betöltve), tehát pattog és meg-meg mozdul! <#szomoru1> Ilyenkor a műszerfalon is alig tudok megnyomni valamit, merthogy a kamera nem mozog a busszal! <#szomoru1> Szerencsére nem csinálja mindig, de elég gyakran előfordul...
Már eléggé idegesítő, hogy emiatt meg kell szakítanom a megtervezett menetemet! <#szomoru1> Szerintetek mi okozhatja? <#conf>
Sziasztok!
OMSI Empire oldallal mi a helyzet?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.03.01. 17:31:00
Gonosz Ördög
Üdv !
A busz viszonylatjelző táblát,milyen bill. kombinációval lehet kitenni,ill. bevenni ?.
omsidr
Egy kis festegetés <#awink>
Készítettem még egy kis festést, mondjátok el a véleményeteket.
Egy omsival foglalkozó Facebook csoportban megosztottam a festést, és tetszett az embereknek
Jó játékot, és ha tetszik a festés, itt tölthetitek le: Letöltés

Utoljára szerkesztette: omsidr, 2018.02.27. 17:09:06
olimano2222
Megkérnék mindenkit, hogy ezekre a brutális képméretekre figyeljünk már oda.!

Oli - Simulators&Others Omsi - Omnibussimulator 1 & 2 Házigazda

Gonosz Ördög
Zsombor99
Feltöltöd például erre az oldalra a képet, tinypic aztán kiválasztod a resize : Message Board (640x480),alul zöld gomb Upload now azután beirod a képkódot,és ismét Upload now. aztán kimásolod a felülről a második linket ami : IMG Code for Forums & Message Boards név alatt található,és azt bemásolod ide az írásodhoz.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.02.18. 11:28:45
Nekem a kepkezelo.com oldal jó feltöltésekre. Van két régi HDD-m (20 és 40 GB-os Maxtor), azok csak régi dolgokhoz vannak megtartva, Omsi-hoz inkább a laptop marad. (Ne lepődjetek meg, hogy új nicknévvel írok, a másik e-mail címem megszűnt, inkább regisztráltam egy új címmel ismét, így mostmár ezen leszek elérhető).

bajuszati

40 gigás? Az se mai gép akkor...

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Ti hogyan töltetek fel ide képeket? <#confused> Én azonnal beleütközök a 35 Kbyte méretkorlátba a 640×480 méretű képemmel!
Az egy 40GB HDD, csak valahogyan ilyen hülyén sikerült formázni... 😊
omsidr
A gyorsas festésnél az elcsúszást tudom, de azt már javítottam, inkább a nógrádosról érdekelne a véleményetek :9
Mindenki véleményét szívesen látom 😊 😊
Gonosz Ördög
Én nemrég ezt készítettem,nem volt kész egyhamar. De sikerült megcsinálni. Valóságban a LGX-399

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.02.17. 19:30:14
Telis teli vannak elcsúszással, pontatlansággal, a színek sem jók, a feliratok is csak rá vannak hányva mindegyikre, ahogy épp sikerült... 😞

Nézd meg a Kisalföldest, nem igaz hogy te magad nem látod, hogy nem érnek össze a csíkok ahol oldalak találkoznak...
Gyrosnál detto, a díszcsík minek van ott?

Mert a kamion a mienk és el akarunk menni vele!

Gonosz Ördög
Szerintem jól sikerültek,de egy kis módosítással tökéletesítheted,ha picit pontosabban fested meg az adott szín határait,mint ahogy az eredetin is van. Példa : Hogy a 7-es gyorsnál ne lógjon bele a kékbe a piros,és a felírat maradjon a piros szín mezőben.
c2driver
Borzalmasak.
Gonosz Ördög
Mindent számítást kipróbáltam amit itt leirtatok,de meg sem mozdul az átírás után.
Se előre se hátrébb a kamera nézet. Pedig minden más Ikarusnál ennél a standart nevűnél működik,csak ennél nem.
Aki kipróbálná innen le lehet tölteni.
OMSI 2 IKARUS 256
Ha át akarod írni a kamera nézetét itt egy kis segítség:

-0.653
4.15
1.94 <- height of the seat
-0.06 <- move seat forward or backward
50 <- FOV
0 <- look left / right
-5 <- look up or down

OMSI Steam közösség
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.02.16. 20:26:53
Ikarusfan
Amit tudsz csinálni, hogy hátrébb húzod a kamera nézetet (de ez elég hülyén fog kinézni), vagy növeled a látószöget (ez éppen a 74 amit beszúrtál).

Szerintem a "74"-es számot változtasd meg apránként vagy lefele vagy fölfele! Egy próbát megér! <#awink>
Gonosz Ördög
Üdv mindenkinek !
Egy olyan kérdéssel fordulnék a topic társak felé,hogy adott egy busz mondjuk Ikarus,és mikor új repaint-ot festek rá,és teljesen kicsi betűméretben 1pt-től 6pt-ig szeretném megjeleníteni rajta az írást,sikerül,de a végeredménynél,egyáltalán nem olvasható ki,teljesen összeolvadnak a betűk,olyan mintha csak valaki arcát ki mozaikoztam volna.
Valaki nem tudd valami jó ötletet hogy photoshopal hogy lehetne megoldani azt hogy normális kiolvasható felírat legyen.
Válaszokat előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.02.16. 08:23:26
Gonosz Ördög
Tehát,ez az eredeti beállítása a 256-nak,ezen szeretnék változtatni úgy,hogy esetleg a bal visszapillantó tűkőr is benne legyen esetleg.
A 3-as pontban állítottam már de olyan távolra nem tudtam állítani,ami körülbelül megfelelne.

eredeti beállítás képpel illusztrálva

És az alap beállítás adatai

Edmond14, Ikarusfan: Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
Ikarusfan
Minden scenery object-hez meg lehet adni egy collision_mesh-t, ami a fizikai formáját tartalmazza. Na, ez hiába jó, az OMSI szereti úgy összerakni a bounding boxot belőle, hogy mégis neki mész (két pillér egymás mellett, nincs közöttük semmi, jó a collision mesh, mégis egybe veszi az egészet stb). Az ütközések kikapcsolása kb az egyetlen értelmes megoldás (van olyan sco parancs, hogy nocollision, de néha az se működik, vagy csak az én OMSI-m volt hülye).

@Edmond14
Nálam is elég gyakran előjön, tök lényegtelen amúgy. Hibát nem okoz, max spam-eli a logfile-t. Ugye az lenne a lényeg, hogy nem talál egy textúrát egy megadott modell mesh-ében, csak hát akkor is szokta dobni, ha minden rendben.

Sziasztok! Mi az a hibaüzenet, hogy xy.tga not found is mesh file ! ?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.02.14. 16:37:55
Próbáld meg kikapcsolni az ütközést.