63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• ikarusbus
    omsipaint.ml-en fent van.
  • MAN014
    Szia. Nagyon jó lett! Feltudnád valahova tölteni? Megköszönném.:)
  • Krisz018
    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy nincs meg valakinek a Dél-Pest v4.0? Ha igen nem töltené fel valahova? Mert amit az omsicenter-ről próbálok leszedni az a rar fájl hibás vagy nem szedi le a teljes 887Mb!
    Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
    További szép napot!
  • Lantos_J
    Sziasztok!
    Megosztott Steam account-ból OMSI-ztam egy jó ideig, pár DLC meg is volt véve hozzá. Most már saját az account, saját az OMSI, viszont DLC-kre sajnáltam a pénzt. Átálláskor pedig csak meghagytam az összes telepített kieg.-et úgy, ahogy volt, hogy ne kelljen bajlódni velük, így pl. a DLC buszok is látszanak, csak épp ugye hiányosan, mivel hozzám nincsenek beaktiváva. (remélem, érthetően fogalmaztam)

A lényeg, hogy mivel az O305 is megvan, de aktiválatlan, a berlini AI O305-ök átlátszóak.
    Erre van valami olyan megoldás ami nem jár a játék és minden kiegészítő újratelepítésével? (lehetőleg az ailist átírása nélkül)
  • Edmond14
    Mercedes O530G C1-re tud valaki olyan passengercabin fájlt, amivel minden ajtón felszállnak az utasok? Próbálgattam magamnak megcsinálni. Annyit sikerült elérni, hogy odamennek az ajtó elé felszálláskor, de nyitás után nem szállnak fel a buszra. A path-okkal kellene szerintem valamit variálni, de arra nem jöttem rá, hogy mit és hogyan.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.27. 23:11:46
  • kem001
    Ha az sem segít, menj bele az Inputs mappába, és töröld ki a gamectrler.cfg tartalmából a felesleges vezérlőket.
  • Ikarusfan
    Ha Logitech kormány, akkor menj a Logitech profiler-be és ott a beállításokban van olyan, hogy külön lehet választani a kettőt (valami jelölőnégyzet egy separate pedals felirattal).
  • SRoland01
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy rákötöttem a kormányt a gépre, be akartam állítani a pedálokat, de nem engedi külön a gázt és a féket, csak egybe (tehát egy pedálon gázadás/fékezés 50/50% félig gáz, félig fék) és ezt szeretném külön pedálokra szétválasztani.

Mi lehet a probléma? Mit tudok tenni hogy jó legyen?

Válaszokat előre is köszönöm!
  • Edmond14
    Próbáld meg törölni, majd újra letölteni a buszt, hátha javul a probléma más ötletem nincs sajnos.
  • Ikarusfan
    Elég unalmas egyébként, hogy minden hasonló kérdéshez pontosan ugyanezt írod. Főleg, hogy a windows rákérdez, hogy biztosan törlöd-e a fájlokat.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mozzilla alatt a tuti tipp Ctrl+W sokkal leleményesebb szemétség, vagy az Alt+F4 bárminél, mert az legalább nem kérdez rá.
  • ikarusbus
    Logfile-ban hiányol valamit?
  • BKTV
    Sziasztok, Ikarus 435-nél a műszerfalon feketék az "órák". Valahogy lehet ezt orvosolni?
    https://ibb.co/c6pFUo
  • athiksz
    Sziasztok! Az Ikarus 435-nél van ugye a patch amit bemásoltam a busz mappájába hogy működjön a FUTÁR-os busz és valamiért most sem tölti be. Mi lehet a probléma? Ja és mellesleg a Felujított sima 435-nél meg nem tölti be a kilóméterórát.
  • ikarusbus
    Én nem egyszer álltam már dugóban, de valóban, szembe nagyobb a forgalom.
    A "load whole map at start" után nekem úgy 5 fps-el kevesebb van a pálya egész területén.
  • wollnerd #62348
    Ez a jelentség az ETS2-ben is van sokszor, főleg ha mapmodról van szó (akár olyannyira hogy szemben dugó van, az oldalamon pedig senki) és biza idegesítő ám, nem reális. Nem tudom miért produkálják így az egyes játékok, bizonyára a rossz motor lehet az oka és a szegényebb memóriakezelő programozás.(?)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2018.06.19. 12:27:16
  • Peti134
    De igen, egyelőre nem tudtam vele mit csinálni. A "load whole map at start" bepipálásával valamennyire javul a helyzet de cserébe jobban szopja majd a gépet a játék.
  • Edmond14
    Sziasztok! Az miért van, hogy a játék csak a szembejövő sávba tölt be AI járműveket? Sok pályán tapasztaltam, hogy csak szembe jövő AI-kat látok, előttem nagyon ritkán akad egy-egy jármű. Mintha csak a visszafele irányban járnának rendesen az autók. Más esetleg nem tapasztalt ilyet?
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.17. 17:35:45
  • kem001
    Nem csak gépfüggő, hanem attól is függ, hogy mennyi tartalmad van a játékban. SSD-n egyébként valamivel gyorsabb a betöltés illetve a csempék közötti váltások is, de plusz FPS-t csakis processzorral tudsz kihozni.
  • Zsombor99
    Nálam normál (250GB) HDD-n van, de nyilván gép függő is a betöltés gyorsasága... Amúgy nálam jelenleg ~54GB az egész...
  • Fognar
    Nem működött sajnos, nagyon sok spline-t hiányol.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    https://pastebin.com/kymKeYPb
  • Haulin
    Töltsd le az alatta lévő verziót (azt hiszem 3.0) és tedd be a 4.0-át is. Persze ne másold egybe őket és működni fog. Nekem is ez volt a gond, kinlódtam vele. Azzal meg nem kell törődni, hogy sérült a rar. Pár dolgot hiányol csak, ami meglelhető a 3.0-ban. Viszont a föld fehér csíkos, az már annyira nem zavart, tehát utána sem néztem, mi hiányozhatna. :)
  • Fognar
    Sziasztok!
    Valaki nem tud véletlenül egy teljesen jól működő, Délpest 4.0 letöltési linket adni? Sajnos az omsicenter.com-on található letöltés egy hibás zip fájlhoz vezet, ami többszöri letöltés után is sérülten jött le.
    Utoljára szerkesztette: Fognar, 2018.06.09. 13:47:53
  • Sztivi05
    Üdv ! Valaki tudja hogy a Logitech g29 bot váltójához hogy lehet az üres funkciót társítani ?
    A sebességfokozatok megvannak csak az üres fokozatot nem tudom.
  • Ikarusfan
    Én amikor utoljára próbáltam, nem működött az ajtaja. De ez az OMSI-ban volt, az OMSI 2-ben nem tudom hogyan szuperál, mivel ott kapásból más az ajtó script.
  • Edmond14
    Nem nyit ajtót, mert olyan, mintha nem lenne rajta a gyújtás. Tehát, ha beleülök, és ráadom a gyújtást és kiveszem az ajtófelezőt, akkor rendesen működik. Kijelzők is, ajtók is.

@ikarusfan Nekem úgy rémlik, mintha ez AI képes lenne.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.05. 23:52:49
  • Ikarusfan
    A CCV féle 260-as nem AI kompatibilis (és ezért a BKV mod-os verziók sem azok). Nem jók az ajtók. A TITA féle 260-as (és ebből eredően az Óbudához csinált 260.46-asom) ellenben AI képes. Magam néztem meg Grundorfon anno, és működött.
  • Peti134
    Pedig a 435-öst direkt kiképeztem AI üzemmódra. Ajtót csak akkor nyit ha van felszálló vagy leszálló.
    Bár, a FUTÁR AI kezelése változott kicsit a Citaro kiadásakor, így előfordulhat hogy elcsesztem vele a 435 AI-ját de nem hinném, hogy van összefüggés. Mindenesetre megnézem, mit tehetek az ügyben.
  • Edmond14
    Kipróbáltam Grundorfon az összeset.
    - az IBIS-esek nem váltanak kijelzőt
    - A FUTÁR-osak üres kijelzővel közlekednek
    - egyik sem nyit ajtót a megállókban
    A pályán gyönyörűen elmentek, de utascsere nem történt sehol.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.05. 18:01:06
  • Peti134
    A 435 AI képes.
  • Edmond14
    Csak olyan járművet tudsz berakni AI forgalomnak, ami AI-képes is. Ezt nem tudom honnan lehet megtudni, le kell próbálni.
    Szerintem sem a 260, sem a 435 nem AI képes
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.05. 15:28:24
  • Edmond14
    Ha csak egy fájl hiányzik, akkor már nem tölti be az egészet, szóval akár egy darab hiányzó file is meg tudja akasztani a játékmenetet.

Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.05. 15:28:09
  • Haulin
    Na a délpest kérdést megoldottam egy előző verzióval. Most az ai-t próbálnám belőni, de Istenért sem megy. :D Valaki el tudná nekem magyarázni? Videó alapján nem igazán sikerül, mivel a 435-öt és a 260 prágásat akarnám berakni, ai közlekedésre. :) Segítségeteket előre is köszönöm. :)
  • D-P
    Próbáltam, de csak a betöltés lett gyorsabb.
  • ikarusbus
    Nektek mekkora az OMSI 2 mappátok? Nálam 67,5 GB. Érdemes SSD-re rakni? Gondolom, hogy attól max. a betöltés lesz gyorsabb, a játék nem.
    Talán majd a LOTUS-t jobban sikerül optimalizálni a készítőknek és a pályaépítőknek is.
  • ikarusbus
    Akkor nálam mit kéne beállítani? Mert nekem 25%-on ketyeg a 4 magos Q9300 OMSI alatt (és a feladatkezelő szerint az első mag 100-at, a többi meg semmit sem használ). Nincs bekapcsolva a "Reduced Multithreading".

De például a Neuendorf nálam még sosem akadt meg, a Börzsöny is csak néha. Az Óbuda is csak a nagyobb csomópontokban akad, pedig az nagyvárosi pálya. Szerintem az OMSI is rosszul van optimalizálva meg a pályaépítők is hajlamosak "túlzásba esni".
  • D-P
    Sziasztok!

OMSI miatt valóbam nem érdemes gépet fejleszteni, vásárolni. Én más miatt megtettem, mert PS-hez jól jött. De az OMSI működésén vajnyi keveset segített.

A különböző pályák játszhatóságáért pedig leginkább az adott pálya készítője a ludas és nem a gép vagy az OMSI.

Lehet profin gépbarát pályát alkotni ami egyedi és látványos (pl. Börzsöny). A másik amikor odafigyelést nélkülözve nagy textúrájú objektumokkal tele pakolja (nem is tudom melyik pálya volt, pár éve kólás doboz volt megállónál és a textje es sok-sok MP bmp volt, totál feleslegesen).
  • Haulin
    Megtaláltam másoknál is a hibát, de megoldást sehol. Most map tools-al megnéztem, 1 Szczecin spline hiányzik belőle, de kizártnak tartom, hogy az hazavágja az egészet.
    Mondjuk magát a "FONTS" mappát nem szedtem le, az esetleg okozhat hibát? Bár akkor sem értem, hogy 800mb-t miért nem szedi le

Utoljára szerkesztette: Haulin, 2018.06.04. 18:14:24
  • Edmond14
    Ilyet még sosem tapasztaltam. Innen még le tudod tölteni, ha kell, bár én is a centerről szedtem le, még annak idején.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.06.04. 17:46:56
  • Haulin
    Egy újabb érdekességre bukkantam, jelen esetben most nem az omsi a ludas. :D
    Nektek már volt-e olyan, hogy a dél-pest pálya letöltésénél először 170, másodszor 250mb-t töltött le ugyan az a link (holott az oldalon 800 valahány mb van feltüntetve). Más oldalon pedig nem szerepel a délpest, csak a centeren...
  • Haulin
    OMSI-nál ne. Sok dologtól függhet. A kártya príma, mert más játékokat is szépen visz. Panaszom nem lehet rá még a legfrisebb játékoknál is szépen muzsikál. :)
    Viszont mint említettem, nekem is telepítés függő. Isten tudja, lehet egy két "warning-os" fájl nem tetszik neki. Azzal én nem foglalkozom, ha viszi a pályát/buszt, tőlem írkálhatja. :)