63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Zsombor99 #62486 Kiderült hogy az nem volt elég hogy két darabra metszettem az egyenes út szakaszt, hanem a rövidebbik szakaszt meg is kellett 180° fordítanom mivel nem azt a végét értelmezte elejének! És most már simán átment egy gyalogos a zebrán! A jobboldali járdán jött, szabályosan átment a zebrán, végül a baloldali járdán elhagyta a képernyőt! Tehát ez teljes egészében működésnek tekinthető! -
#62485 A complete to-t inkább be használd, teljesen random működik vagy nem (van hogy pár száz méter felesleges spline-t lerak).
Egyébként minden bántás nélkül mondom, de elég sokan meg tudtuk tanulni kezelni az editort anélkül, hogy a fórumot teleírtuk volna ilyen problémákkal. Ott az SDK, olvasgasd, csináld az alapján, majd belejössz. -
Zsombor99 #62484
A jobboldali íves darabnál is nyomtam [Complete to...] gombot, kijelöltem a két hengert. Erre a program válasza ez volt! Most akkor mi baja van ennek?
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.29. 12:26:35 -
Edmond14 #62483 Út lerak
invis spline hozzákapcsol a járdához
meghajlítod az invist
a végére Complete to... parancs (Spline fül alján) - piros henger megjelenik fekete nyíllal az invis végén katt az invis végére
katt oda, ahová csatlakoztatni szeretnéd (jelen esetben az út túlsó felén lévő járda vége - szintén megjelenik a henger
az úthoz még egy elem lerak (Ctrl+F9-cel megfelelően beforgatva úgy, hogy ne a járdánál legyen a henger, hanem az aszfalt részen
és kész a működő "zebra"
Remélem most már sikerülni fog
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.28. 23:43:08 -
Zsombor99 #62482 De valahogyan mégse, mert mintha illesztve lenne a nyomvonal, de mégse. Ugyanis a járdán ~⅔ részben fedik csak egymást a nyomvonalak az illesztés után, az egy gyalogos pedig csak az U két vége között sétál és nem halad tovább a járdán (egyik oldalon sem)... Kezdek tényleg belekavarodni az egészbe... -
Edmond14 #62481 Így jó lesz. -
Zsombor99 #62480 Elvágtam = hosszát lecsökkentettem, a kieső szakaszt pedig egy új darabbal pótoltam. Tehát tulajdonképpen a spline végéhez próbáltam illeszteni. Nemde? Vagy így nem jó? -
Edmond14 #62479 Amit elvágtál, azt ki is kell törölnöd. Ctrl-lal illeszteni, csak a spline-ok végéhez lehet.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.28. 19:51:14 -
Zsombor99 #62478 Ömm, mivel gyalogos nyomvonalról van szó, a járdán lévő nyomvonalhoz próbáltam illeszteni, az egyenes út szakaszt pedig az illesztési pontnál két darabra vágtam hogy "végéhez" történjen az illesztés! Tehát...
(Valami hiba követrkeztében nem tudok imgur.com helyre képet feltölteni, pedig regisztrálva vagyok! )
...kezdek belezavarodni, kép nélkül pedig ultra nehéz pontosan leírni! Tulajdonképpen a korábbi képemhez hasonló most a helyzet, csak az U végeinél van két darabra metszve az egyenes út szakasz és tartalmazza a járdákon található nyomvonalakhoz illesztett nyomvonalat is.
Már majdnem kezdem feladni az egészet...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.28. 19:31:18 -
Edmond14 #62477 Mindenképp az út végére kell illesztened. Ha kész az U és mindkét oldal rendesen csatlakozik, utána add hozzá a további útelemet. Ctrl+F9 nyomkodva az úthoz illeszd, ne a járdához.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.28. 16:26:41 -
Zsombor99 #62476 Ezen már van nyomvonal! Viszont hiába próbáltam pizicionálni (még [Ctrl] billentyű használatával is), a járdák nyomvonalával nem bírom összekötni és így csak az "U" alak két vége között sétálgat egy járókelő! -
Edmond14 #62475 Próbáld meg ezzel. -
Edmond14 #62474 Nem értem, de most nézem, nekem sincs azon nyomvonal. Nem tudom mi lehet a hiba. Elképzelhető, hogy "gyárilag" nincs rajta, csak nem tudom miért.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.28. 11:13:14 -
Zsombor99 #62473 Pontosan, OMSI 2 és kizárólag csak az! Pedig ti javasoltátok invis_sidewalk.sli használatát... -
Edmond14 #62472 Ahogy látom, amit húztál, azon nincs nyomvonal. De ezt sajnos nem tudom miért lehet.... OMSI 2-t használsz? -
Zsombor99 #62471 Eddign 2/2 gyalogos nem használta a zebrát, valamint nem tudom az invis_sidewalk.sli nyomvonalakat kijelölni a "Traffic Rules" fülön! Tehát úgy néz ki hogy valamiért nem akar működni! -
Zsombor99 #62470 Valami ilyesmire gondoltál? Megpróbáltam javaslatod alaján összeilleszteni invis_sidewalk.sli egy U szerű alakot kettő 9.424778 m hosszú és 90° hajlított meg egy 4.5 m hosszú egyenes darabból. Bár ez a nyomvonal jóval szélesebb mint ami a járdán található...
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.27. 19:50:17 -
Enderson21 #62469
Üdv. Tudna valaki segíteni hogy a TITA 260-nak mi lehet a kapaszkodó Texturja. segítséget előre is köszi. -
Edmond14 #62468 invis_sidewalk.sli nevezetű spline-nal -
Zsombor99 #62467 Ömm..., hogyan húzhatok nyomvonalat? -
#62466 Például úgy lehet, hogy nem spline-nal csinálod meg, hanem modellezel egy zebrát, és arra rárakod a path-eket megfelelően. Így spline-okkal sokkal szenvedősebb és a végeredmény se ugyanolyan (lásd esti megvilágítás, nem tudod szabályozni a forgalmat rajta). -
Haulin #62465 Simán áthúzol egy "gyalogosok nyomvonala" vonalat össze kötve a zebrával (u alakba). Nekem úgy sikerült. Keresztbe nem max, ha két nyomvonalat raksz le párhuzamosan. -
Zsombor99 #62464 Öhh..., szóval zebrát nem fogok tudni bekötni járda nyomvonalához? Más pályákon használják-e a gyalogosok a zebrákat? Ha igen akkor máshol hogyan érik el mindezt? -
Edmond14 #62463 Ja, azt nem a zebrára értettem. Azt sajnos nem tudod úgy létrehozni, hogy a gyalogosok jól sétáljanak rajta.
Viszont más tárgyaknál (pl.: kereszteződés) jól működik. -
Zsombor99 #62462 Hát... Megpróbáltam hogy kijelöltem a zebra egyik felét, [G] gomb mozgatáshoz, utána javaslatod alapján [Ctrl] gomb megnyom, viszont ekkor "1.907349E-6" m magasságra módosítja az objektumot. Manuálisan visszaraktam "0.1" m magasságra, de a zebra bal fele az út közepéig se ér ki, a jobb felét pedig mindig elforgatja 449.3823° ami tulajdonképpen párhuzamos a járdával! Szóval, enyhe kifejezés hogy nem lettem kisegítve hogy "automatikusan a megfelelő helyre ugrik"! -
Haulin #62461 Sziasztok. Logitech g29es kormányt hogy lehet beállítani? Mielőtt valaki lecseszne, már egy fél délelőttöt elszenvedtem vele. :D Köszi a választ -
Edmond14 #62460 Az, hogy eltűnnek a nyomvonalak OMSI hiba, nem lehet vele mit kezdeni, DE ha nyomvonalas objektumot akarsz elhelyezni, tartsd lenyomva a Ctrl gombot és úgy automatikusan a megfelelő helyre ugrik. Elforgatáshoz pedig Ctrl+F9.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.26. 18:47:00 -
#62459 Van még a 250.12, amit CCV-ék csináltak, az is sík műszerfalas. Meg ott van még a 260.02 is, igaz az bűn régen jött ki, de annak is sík a műszerfala. -
Zsombor99 #62458 Nincs a pályán jármű forgalom, szóval "no problem". Legfeljebb én leszek az ami átmegy a gyalogosokon, mivel ki vannak kapcsolva az ütközések...
A járda nyomvonalával pedig még mindig nem sikerült összekapcsolni a zebrát, de legalább a két darabból álló zebra már egy egész nyomvonalat alkot. Az viszont miért van hogy ha arrébb teszek egy objektumot akkor eltűnnek a megjelenített nyomvonalak (mintha kikapcsonám a megjelenítést)? Így kicsit nehézkes pontosan összerakni a nyomvonalakat!
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.26. 14:13:05 -
Zsombor99 #62457 Töltöm is lefele, nagyon kevés busznak van ilyen régi műszerfala... -
Zsombor99 #62456 Ego mód = [F11] billentyű, alapértelmezésben pedig a [W] gombbal tudsz arra menni amerre egérrel nézel. Minden pályán van egy pont ahova letesz, ami általában kint van a fenében (sose arrafelé ahol a buszod éppen van). A kamera mozgása pedig nem valami gyors... -
#62455 Azthiszem F11 de a pálya közepére dob be, akárhol is vagy. -
regelek5 #62454 Hali mindenkinek! Tudjátok, hogy kell bekapcsolni az ún. Ego-módot OMSI 2-ben? Egyáltalán ez az, amire gondolok? Úgy láttam, van olyan, hogy lehet "sétálni", lassan menni előre a kamerával. Van ilyen? És a normál játékban is, vagy csak a szerkesztőben működik? -
fku-942 #62453 Sziasztok, esetleg valaki tudna nekem berakni buszba ,,szutyok" dobozt / azaz Futárt? Előre is köszönöm. És tudom is hogy most az OE csinálja a BPO-370est viszont nem mondtak róla információt mi lesz a következő futáros busz. -
Haulin #62452 Sziasztok. Logitech g29es kormányt hogy lehet beállítani? Mielőtt valaki lecseszne, már egy fél délelőttöt elszenvedtem vele. :D Köszi a választ
-
#62451 Üdv
Tudna valaki segíteni hogy az OMSI2-be a Kozłów 1.0 vagy a 1.1. pályát honnan lehetne letölteni ? Mert amiket eddig találtam linket,már egyiken sincs meg a letöltés lehetőssége. Az egyik oldalon meg ezt írják róla : Download: / Tymczasowy brak linków. /
Segítséget előre is köszönöm. -
Edmond14 #62450 Ez -
Edmond14 #62449 El kéne vágnod az utat és utána összekötni a láthatatlan járdával. invis_sidewalk.sli De ha így akarod megoldani, elképzelhető, hogy az autók keresztül fognak menni a gyalogosokon. Úgy tudom jól működő zebrát csak objektumként lehet készíteni.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.25. 10:57:49 -
#62448 Megpróbálnál használni valami képfeltöltő oldalt (gugli kiad párat), hogy ne ilyen irdatlan kicsi homályos képeket kelljen néznünk?
Egyébként van ez a dolog, hogy path, nyomvonal (ha a traffic rules fülre mész, ezeket láthatod, vagy az extras/show paths vagy hasonló ponttal). Ezek mentén mennek az AI-k (jármű, ember, minden). Ezeknek kell összeérniük, ha nem érnek össze, egy sárgás pirosas hangyafocis textúrájú korong lesz ott. A járdánál nyilván nem érnek össze a zebrával, ezért nem mennek fel. -
Zsombor99 #62447 Melyik volt az a busz? (Nyugi, azért még nem kell sírni... )
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.24. 22:57:43