63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zsombor99
    Próbálnék zebrát beilleszteni az útra, de nem tudom hogyan lehetne összekapcsolni a nyomvonalakat, mert így csak az út két széle között sétálgatnak az emberek. Hogyan lehetne nyomvonalakat úgy összekötni hogy a vele összeköttetésben álló eredeti nyomvonal szabályait örökölje?
  • Ikarusfan
    Senki se emlékszik a 280.00-mra
  • Edmond14
    http://www.omsiplus.hu/letoltesek/omsi-2-buse-font-vultron-2-0/ Ez a módosítás, és Krüger a kijelző.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.24. 17:26:19
  • Peti134
    Milyen kijelzőről van szó?
  • Edmond14
    Sziasztok! Kijelzőn lévő szöveget hogyan lehet pozicionálni? Az lenne a probléma, hogy a leghátsó számkijelző túl magasra írja a karaktereket, ezt szeretném egy picit lejjebb, a kijelző közepére helyezni.
  • Routeres
    Már csak busz kéne hozzá...
  • Edmond14
    Szuper, örülök, hogy sikerült megcsinálni. Sceneryobjects-ben Addon Simple Streets mappán belül lehet válogatni. De, ha megnyitsz egy másik pályát, onnan is ki tudod választani, melyik objekt kell neked, és az új pályán már sikeresen meg tudod találni a rengeted fájl között.
  • Zsombor99
    Közben megpróbáltam a válaszod alapján hogy a szabály változtatása után újra manuálisan kijelöltem a nyomvonalakat és utána mentettem a pályát. Tökéletesen megszűntette a problémás forgalmat.
    Másik kérdés hogy honnan tudnék 3 illetve 4 irányú útelágazást szerezni ami "szabvány" kétsávos úthoz jó?

Sajnos csak kicsi képet tudok feltölteni, de remélem látszik hogy milyen kétsávos útra gondoltam.
  • Edmond14
    Próbáld az OMSI 2-es ailist formátumot.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.22. 13:55:57
  • Zsombor99
    Közben manuálisan másik pálya alapján drasztikusan leredukáltam a forgalmat, így már csak időnként jelenik meg egy-egy Suzuki Swift, de ezzel még mindig nincs kikapcsolva a forgalom, valamint a járda elemeken ugyanúgy megmaradt a gyalogos forgalom.
    Szóval, drasztikusan "minimumra" csökkentettem a jármű forgalmat, viszont ezzel nincs kikapcsolva és a gyalogos forgalomra sincs hatással...
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [ailist]
    0
    -1
    28
    Vehicles\Suzuki_Swift_GLX_1996\Suzuki_Swift_GLX.ovh

[aigroup]
    Busses
    12
    0
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    Spandau
    [end]

(Airport map csupán azért szerepelt mert a pálya valahogyan arra lehetett alapozva...)
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.22. 13:40:08
  • Edmond14
    Miután átállítottad, ki kell jelölnöd azokat a path-okat, amelyeken nem szeretnéd, hogy közlekedjenek autók.
    Ahogy látom Airport map. OMSI 2-es verziót használod?
  • Zsombor99
    Hát... Olyan fül van hogy "Traffic Rules" aminél az alapértelmezés a "Speed Limit: [30]". Gondolom hogy a "No Unscheduled Traffic"-ra gondoltál, viszont két probléma van:
    - hiába állítom át a szabályt, ugyanúgy marad alapértelmezésen, tehát nem bírom fixálni
    - ha kijelölök "nyomvonalakat" akkor nem tudom megszűntetni a kijelölést
    Nos, akkor itt van hogy milyen fülek vannak editorban.

ailist.cfg eredeti (alapértelmezett?) tartalma:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [ailist]
    0
    -1
    28
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD77.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD80.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD81.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD82.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD83.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD83_RLB.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD84.bus
    vehicles\MAN_SD200\MAN_SD85.bus
    vehicles\MAN_SD202\MAN_D86.bus
    vehicles\MAN_SD202\MAN_D87.bus
    vehicles\MAN_SD202\MAN_D88.bus
    vehicles\MAN_SD202\MAN_D92.bus
    vehicles\MAN_F90\AI_MAN_F90_Wechselbruecke.bus
    vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e_cab.bus
    vehicles\VW_Golf_2\AI_VW_Golf_2.bus
    vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e.bus
    vehicles\VW_T3\VW_T3_Van.ovh
    vehicles\Opel_Manta_B\ai_opel_manta_b.ovh
    vehicles\Citr_BX\BX.ovh
    vehicles\AV_Catering\Catering.ovh
    vehicles\AV_Tankwagen\Tankwagen.ovh
    vehicles\AV_Flug\Flug.ovh
    vehicles\AV_Flug1\Flug1.ovh
    vehicles\AV_Bus\Bus.ovh

[aigroup]
    flugzeuge
    1
    25
    OMSI Airport

[aigroup]
    flugzeug
    1
    26
    OMSI Airport

[aigroup_depot]
    Airport Map
    OMSI Airport

[aigroup_depot_typgroup]
    0
    0001
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    1
    0002
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    2
    0003
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    3
    0004
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    4
    0005
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    5
    0006
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    6
    0007
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    7
    0008
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    8
    0009
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    9
    0010
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    10
    0011
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup]
    11
    0012
    Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup_2]
    Vehicles\MAN_NL_NG\MAN_GN92_main.bus
    2530 Airport Map
    [end]

[aigroup_depot_typgroup_2]
    Vehicles\MAN_NL_NG\MAN_EN92_main.bus
    2531 Airport Map
    [end]

Azt nem értem hogy ennek ellenére hogyan sikerült a pálya eredeti készítőjének beállítani hogy ne legyen forgalom, csupán 1-2 ember sétálgasson?
  • Edmond14
    Editorban a jobb oldalon az egyik menüben (asszem felülről a 4-5-6. lehet) Traffic Density (?) címmel. Ott lesz egy kapcsoló, hogy No unscheduled traffic (vagy valami ilyesmi). Azzal kell kijelölnöd azokat a sline-okat, amelyekre nem szeretnél forgalmat. AI forgalommal kapcsolatban az ailists.cfg-ben kell megadni a normális forgalmat. Ha abszolút nem megy, másold be a Grundorf pálya ailists.cfg-jét. Ha az ailists-et ide tudnád rakni spoilerbe, megpróbáljuk megnézni, mi lehet a gond.

Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.22. 12:12:42
  • bajusz_ati
    Remekül néz ki, csak így tovább!
  • Zsombor99
    Sajnos nem tudok nagyobb képet feltölteni, de remélem látszik hogy sok repülő van egymásba spawnolva, tuladonképpen a pályán alapból nincs forgalom (csak 1-2 ember sétál a járdán) viszont ha bármi út elemet beteszek akkor hibás forgalom jelenik meg rajta, vagyis a forgalom elég nagy lesz a berakott út eleme(ke)n és hibásan repülőgépek is szerepelnek a forgalomban!

Hogyan tudnám kikapcsolni a forgalmat a manuálisan berakott út eleme(ke)n? Próbálnék pályát szerkeszteni de a forgalommal sehogy se bírok!
  • Zsombor99
    Elkezdtem a pályaszerkesztést próbálgatni az OMSI 2 szerkesztőjében. A kérdés az hogy ha leteszek egy darab utat akkor hogyan tudom róla leszedni a forgalmat amit hoz magával? Ugyanis nekem így utasszállító repülőgépek spawnolnak rendszertelenül! (Én sem tudom hogyan, de elég bosszantó tud lenni...)
  • Edmond14
    Szépen alakul!
  • Peti134
  • 242p1
    Régi magyar rendszám fontok :)
  • NemendiPeter
    Nagyon várom már, ez lesz az eddigi legjobb busz a játékhoz!
  • Skinner_11
    Ide nem is tudom mikor tettem utoljára információt a cuccal kapcsolatban, de nemrég felkerült egy kis státuszfrissítés a Fészlift Volvohoz kapcsolódóan a hivatalos fórumra (ami egyébként nemrég tért vissza hosszú álmából)
  • Ikarusfan
    Billentyűparancsokra rakhatsz többet, de játékvezérlőre nem. Pont ezért az ajtót rárakni a kormányra teljesen felesleges, max a megállóféket van értelme.
  • Anonymus2011
    Nem vagyok benne biztos, hogy játékvezérlőnél is így megy, de megnézem, köszi!
  • Edmond14
    Egy gombot nyugodtan rárakhatsz több parancsra is. Abból nem lesz baj. Pl. nálam Ikarus 435 és Solaris 18 engedélyező Num 1 és nincs semmi probléma. Vedd fel nyugodtan ky_bell és ky_csengo-t is ugyanarra a gombra, mivel a két busznak nincs köze egymáshoz, így nem gond, ha egy gomb több parancsot irányít. A parancsokat egymás után akárhányszor fel tudod venni, így annyi gombot állítasz mellé, amennyit akarsz. Ha meg az egyik parancs felesleges, akkor billentyűválasztásnál a <no>-t válaszd, így inaktív lesz, de a listában megmarad.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.12. 13:10:27
  • Anonymus2011
    Köszi, de ott is a 0.8-as link a V2-es verziót tölti le.

Más téma: Van valakinek valami jó praktikája az irányítás változtatására? Például egy ik280-ban van 4 ajtó, csengő, össznyit összszár, különböző commandokon mint bus_doorfron4, 3, 2, 8, meg akkor a csengő ahhoz ky_csengo. Viszont ha 412-essel mennék, akkor már Ajtónyitás engedélyező kell, ky_bell, meg majdnem mindent át kell variálni. Hiába mentem el a beállításokat, ezeket nem jegyzi meg, tehát ha buszt akarok váltani, mindig át kell kézzel állítani az irányítást ami egy kínszenvedés ebben a játékban, főleg hogy sokszor alig találni a gombokhoz tartozó parancsot. G27-et használok és a váltóhoz tartozó gombokat állítom az ajtókhoz mindig.
    Van erre valami hatékony megoldás?
  • Zsombor99
    Esetleg próbáld meg innen...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.11. 22:02:12
  • Anonymus2011
    Sziasztok,

Valaki esetleg fel tudná tölteni az IK412 0.8-at? Képtelenség letölteni bárhonnan is, az omsicenteren nem megy a letöltési link, máshol meg nincs fenn, csak a későbbi patchek, viszont ahhoz hogy használni tudjam, kell ez az alapverzió elvileg.

Köszi,
    Anonymus
  • Routeres
    <off> Az OMSI-hoz mindössze annyi köze van a helynek, hogy én posztoltam róla. Alapvetően programozás, robotok és hasonlók a fő profilja a srácnak. </off>
  • Peti134
    Van OMSI, modellezőprogramok, stb. is?
  • Routeres
    Ez itt akkor a reklám helye, de közérdekű a dolog...

Elsején nyitott haverom műhelye Kőbányán, amit egy amolyan progsuli/makerspace/kockaklub szerű helynek szán. Tavaly év vége felé kezdtük el a felújítást, és bár a bürokrácia útvesztője jócskán megnehezítette a dolgokat, azért sikerült elindítani a projektet, már csak fel kéne futtatni.

Mivel akadnak itt páran, akik kacérkodnak Arduinoval, meg bütykölnek, meg hasonlók, gondoltam szólok, hogy akit érdekel a dolog, legyen szó eszmecseréről, programozásról, bütykölésről, stb., azt szívesen látják/látjuk.
    Szerszámok, gépek, (szak)tudás, helyszín állnak rendelkezésre. Van Facebook oldal is, bár még kicsit üres. Kérdés esetén írhattok az oldalnak, vagy Facebookon nekem, ahogy tetszik.

Sulikezdésig próbaüzem van, igények felmérése és hasonlók, addig ingyé' lehet jönni.
  • Ikarusfan
    Gazz oldalán van valami arduino script, azt átszerkesztve életre lehet kelteni elvileg a fényeket (nekem nem sikerült, de nálam a fények vezérlése se valami jó).
  • Ikarusmuszerfal
    Sziasztok!

Építek egy műszerfalat Omsi 2 játékhoz és egy olyan problémám van, hogy a Komsi oldala ( http://forum.omsideluxe.de/ ) már évek óta „építés alatt” van, és ezen az oldalon voltak a megfelelő programkódok Arduino vezérléshez. Konkrétan egy olyan írt programkódot keresek, amely a játékkal kommunikál és a leszállás jelző gombjaimat vezérelni tudja.

Valaki tud olyan oldalt ahol ilyen programkódokat lehet vásárolni, szerezni?
  • Edmond14
    A pályán belul unsched-del kezdődnek a txt-k melyekben a csoportokat meg tudod adni, és utána lehet az editorban szórakozni. Amit újraírtál be tudnád tenni ide spoilerbe?
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.07. 19:16:55
  • Ikarusfan
    Nézegettem az alap pályák ai list-jeit, az alapján újraírtam így ai_group2-kkel. Na, úgy egyetlen autó sem volt a pályán, a logfile meg tele volt azzal, hogy invalid az összes autó. Ha a sima OMSI 1-es formátummal írtam újra, működött. Nem tudom, miért nem rakott le semmit se, ha ai_group-ban voltak...

Ezt viszont nem tudtam, hogy lehet csoportonként szűrni, ezt majd megnézem az editorban, kösz a tippet!
  • bajusz_ati
    Nagyon klassz lett, imádom a régi Nysa mentőket.
  • Edmond14
    Nem vagyok gépközelben, így pontosan nem tudom megmondani, de a pályán belül van két .txt fájl, amibe bele kell írni az AI Groupokat. Oda beírod a group nevét, majd így adod hozzá az AI-list-hez. Nem a NormalCars részhez. Alap Spandauban is így van, ott utána tudsz nézni. Ha ezzel megvagy, editorban, ahol a path-ok forgalmát lehet állítani (elsőbbség, density stb.), ott átváltasz az általad beírt Group-ba, és úgy módosítod a pathokat, hogy ne legyen mindenhol fellelhető a mentőautó. Ha mégis AI Listbe rakod simán, akkor a neve után üss egy TAB-ot és nyomj egy 1-est. Ezzel definiálod, hogy ritkábban rakja le a játék, mint a többi autót. Máskülönben mindenhol szirénázást fogsz hallani a pályán, amerre csak jársz.
    Remélem érthető, alap Spandau-n nézd meg az Editort és a két .txt fájlt, így világosabbá válhat a dolog.
    Ha a menetrendes megoldás szimpatikusabb, nyugodtan válaszd azt, úgy is megfelelően fog működni.
    Az alap MB_T1-re nem dob hibát a játék?
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.07. 11:29:40
  • Peti134
    Volt egy kis időm átfutni az általad leírt dolgokat és sorban javítgatni őket. Legtöbbje szerencsére textúracserével megoldható volt.
    Amit viszont észrevettem, hogy az oldalsó gumi csíkok az alap buszon sem stimmeltek, a valóságban tényleg csak a szín a különbség, valamint hogy a 370-en a valóságban a szélvédőn kívül minden ablak sötétített, sőt, mintha talán a szélvédő is sötétebb lenne az átlagosnál. Végignéztem az összes neten található képet a buszról.

Ami biztos marad hibának:
    Villcad textúra -mivel már nincs a buszban, és egyik másik buszban sincs pontosan ilyen, nincs alkalom textúrát fotózni.
    Ajtó belelóg a lépcsőbe -Alap buszban is bug volt, ha az ajtó van újramodellezve, akkor az aránytalan, ha a lépcső, akkor az
    Hátul látszik a textúra -visszakonvertálásnál széthullik az egész modell, és újra biztos nem lesz kezdve az egész

A többi nagy része javítva, tényleg köszi a visszajelzést.
  • Ikarusfan
    Szerk: Csak sikerült leraknom, ha valakit érdekel, itt van egy kis videó róla (meg amúgy is kihalt a topik):

HANGOS VIDEÓ
  • Ikarusfan
    Le akartam rakni egy AI mentőautót a pályámra, egyet se láttam, cserébe ezt találtam egy pár ezerszer a logfile-ban:

Error: Fehler bei Bereichsprüfung: TAV 9535

Az alap MB_T1-es tűzoltóra alapoztam a dolgot, és abból, hogy több ezerszer ezt a hibaüzenetet megkaptam más számokkal, nem lettem beljebb. Valakinek ötlet? :D
    Kéne menetrendbe rakni a mentőket, vagy elég, ha csak az AI_list-ben vannak?
  • Peti134
    A FUTÁR fontról annyit, hogy nem a Font bugos, hanem a modellen a méretezés. De igazad van.
    A szélvédő elválasztó a modban sötétszürke, de szintén igazad van.
    Te azt mondtad hogy nincs díszléc az utastérben, nem azt hogy nem korrekt a színe.
    A gombok textje pedig igenis a 260 BKV mod része, nem sajátok.
    A többivel egyetértek, nem igazán értettem meg elsőre.

Egyébként köszönöm hogy ezúttal sikerült normális ember módjára kommentelned - tartsd meg eme jó szokásodat.