63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Automata kuplungos verzió tudtommal sose készült. Egyébként abban a buszban pont nem kell még a kuplung se, anélkül is beveszi a fokozatokat.
  • ikarusbus
    Létezik CCV 260.32-jéhez normális OMSI 2-es változat? Olyanra gondolnék, amin működik az automata kuplung meg az IBIS is. És nem fulladna le a busz üresben.
  • Lantos_J
    Köszi, meg is van!
  • Bobenő
    Az adott busz sound mappájában keresd ki azt a .cfg végű fájlt amit a busz használ. Abban keress rá: "Ansagen"
    Valami ilyesmi lesz:
    ###################################################################
    Ansagen
    ###################################################################

[sound]

0.5 <- ezzel az értékkel játssz amíg megfelelő nem lesz a hengerő
  • Lantos_J
    Sziasztok! Van lehetőség arra, hogy egy buszban átállítsam a station announcement hangerejét? Feltűnt, hogy ez buszonként eltérő és a bemondást simán .wav-ként niytom meg egy akármilyen lejátszóban, akkor hangosabb, mint játékon belül. Nyilván a motor meg a többi hang elnyomja valamennyire, de csak ez alapján az ikarusban lehetne alig hallani, a merciben meg ordítana... Próbáltam guglizni, de az első oldal végén is már nem omsi-s találatok voltak:(
  • ikarusbus
    Azt hiszem, hogy minden aktuálisan elérhető pályát és buszt is azonnal le kell menteni, még mielőtt eltűnnek.
  • Gonosz Ördög
    Köszi regisztráltam, de viszont utána jutott eszembe hogy ezt töltöttem le elsőnek regisztráció nélkül is.
    És ez a csomag ami OMSI 1-be való,nem jelenik meg a busz a kihelyezett helyre.

Ezért írtam azt hogy több mint valószínű omsi1-es.

Valaki esetleg az omsi 2-es változatát ?
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.19. 10:27:18
  • ikarusbus
    A 435-ük egész jó, a Volvo 7700 egy kalap fos, a többi meg nekem nem megy. De a FUTÁR szerintem marha jó lett.
  • alfa_localo
    Az nem baj, ők sem. :))
  • ikarusbus
    Szépérzékem az nagyjából van, viszont a modellezéshez meg a szkripteléshez sem értek :D
  • bajusz_ati
    Ikarus 256 AEU-777 innen letölthető, regisztráció után: katt ide
  • Gonosz Ördög
    Ez megvan nekem erről az oldalról. El is jutok addig hogy kiválasztom az adott buszt,de viszont nem teszi le a kijelölt helyre úgymond nem jelenik meg a busz. Több mint valószínű Omsi 1-be való. Ami pedig a HIVATALOS OLDALON van, és OMSI 2-nek írva,ott már a letöltési link nem érvényes megszűnt.
  • Peti134
    Üdv.
    Én úgy látom, hogy ahogy jönnek szép lassan a hírek a LOTUS-ról, valahogy kezd megállni az élet az OMSI-ban. Alig jönnek ki új dolgok, meg sokak abbahagyják a projektjüket, hogy majd LOTUS-ban folytatják.
    Mint valamikor mondtam, mostanság elment a kedvem az OMSI-tól, viszont ugye én készítettem az OMSI-Empire féle FUTÁR-t, aminek van egy kiadatlan verziója. Nos ezzel az a helyzet, hogy a szöveges felületek el vannak benne még méretezve (mert ugye készült hiteles betűtípus), illetve még pár dolog nincs befejezve a szkriptben. A szkript jelenleg készülőben lévő részeit befejezném de a betűméretekhez már nem lenne türelmem nyúlni.

Lenne valaki, aki rendelkezik szépérzékkel és ezt megcsinálgatná ezt a LAWO-n és az OBU-n? Mert úgy igazából utána kiadnám és így egyelőre nem kezdenék egyéni projektbe. Viszont jelenlegi állapotában elég csúnya, így nem tenném közzé.

Egyébként úgy a csapatban folyik tovább a munka (mondjuk ketten kicsit ráfüggtünk erre a Garry's mod alapú Metrostroi cuccra), készülget pár dolog amiben besegítek én is, csak úgy ezt az egyéni projektemet most így abbahagynám.

U.I.: A trollkodó/negatívkodó kommentektől kíméljetek kérlek.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.04.17. 02:36:56
  • Zsombor99
    A linkelt oldalt jobban megnézve látszik hogy a busz az "OMSI" kategóriában található, azaz ez csak az 1-hez használható... Innen válogathatsz ha biztosan 2-höz szeretnél busz(oka)t: http://ofpmafia.eu/files/category/30-vozidla-ai/
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.04.16. 22:43:17
  • ikarusbus
    Megvan valakinek a Hűvösvölgy pálya? Videók alapján nagyon szépen néz ki, de sehol sem tudom letölteni.
  • ikarusbus
    Ez nem jó véletlenül 2-höz is?
    http://ofpmafia.eu/files/file/178-ikarus-256-aeu-777/
  • Zsombor99
    Nem az alap busz kell, azzal már rendelkezem, nekem az a magyar kék festés kellene...
  • Gonosz Ördög
    Valaki nem tudd a Ikarus 256 AEU-777 pack-hoz egy omsi 2 változatot?
    Mert a hivatalos oldalon adrive linken már nem elérhető a letöltése ami OMSI 2 -höz való!!
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.16. 18:16:08
  • Gonosz Ördög
    Alap buszt INNEN le lehet tölteni.
  • Zsombor99
    A fájl már nem elérhető! Le lehet-e ezt tölteni esetleg máshonnan? Nagyon köszönném...
  • ikarusbus
    A TITÁS 280.02 lámpáit és műszerfali kapcsolóit nem lehetne valahogy "kivilágosítani"? Mert pl. a leszállásjelző is alig világít, nem tudom eldönteni, hogy van-e leszálló.
    Csak nappal nem jó, éjszaka látszik.
  • Hyp3r
    Kár értük, sokat utaztam ilyennel, apám is sok 256-ost vezetett anno az Alba volánnál, volt egy-két egyedi példány is közöttük.
  • Zsombor99
    Nekem is szokott ilyet csinálni! Főleg orosz készítésű Ikarus 256-osokkal (meg nagy ritkán mással is) tölt be ilyen retek hiányosan! És persze én se tudom hogy miért... :/
  • ikarusbus
    Nekem ilyet akkor csinált, amikor OMSI 1-hez való buszt akartam OMSI 2-ben vezetni.
  • athiksz
    Valamiért nem rakja be a fényezést a Solaris Urbino 12-höz pedig jó helyre csomagoltam ki.
  • Gonosz Ördög
    Tudja valaki hogy ebben az esetben ami a mellékelt képen látható,hiányos busz,mi lehet a probléma ?

• kem001
    Nem pang, hanem mindkettő fel lett függesztve. Kiadásra semennyi esély sincs már egyiknél sem.
  • Gonosz Ördög
    Szerintem úgy kb 80-90% ba készen van ahogy a képek és a videók alapján elnézem. Szuper lenne ha kiadná,még ha nincs teljesen kész is.
    Jó lenne ha egy magyar készítő kezéből kiadott Ikarus 256-os is lenne a játékba,furikázni vele. :) De viszont nem csak ez az egy van,van egy másik 256-os csomag is,ami pang.
    256 PACK

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.15. 14:29:46
  • Hyp3r
    Ez alapján egy már 100%-os állapotban van egy ideje:
    https://omsigbm.ewk.hu/ikarus-256-50/
  • ikarusbus
    Szerintem egyik sem 100%-os.
  • ikarusbus
    Azt hiszem, az obruchDiffuseMap, de
    nem vagyok benne biztos, már nem emlékszem pontosan.
  • Hyp3r
    Kár értük. Ami 100%-os állapotú, az sem lesz kiadva?

Üdv!
  • Edmond14
    Sziasztok! Kőbánya pálya ezeket hiányolja nekem. Ilyenkor mi a teendő?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sceneryobjects\178utkerek\betonpad.sco
    Sceneryobjects\3RD_Parts\muelltonnegelb.sco
    Sceneryobjects\3RD_Parts\Zaun_6m_02.sco
    Sceneryobjects\4051\Egyeb\tavoszl.sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_Baustelle (2).sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_LinksVorbei (2).sco
    Sceneryobjects\Verkehrszeichen\VZ_OhneMast_TatsachlicheHohe.sco
    Sceneryobjects\VIDEKI_PALYA\gyarak\Gyar.sco

Splines\4051\orvker.sli
    Splines\4051\tavvez.sli
    Splines\4051\vuhker1.sli
    Splines\Delpest\bikeline.sli
    Splines\Kobanya\keritessplinek\kerites_2.sli
    Splines\Kobanya\keritessplinek\rakoczivoros.sli
    Splines\Kobanya\vaspaylakeri\sibrikzold.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\0.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\1.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\2.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\3.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\4.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\5.sli
    Splines\VIDEKI_PALYA\padka.sli
  • Zsombor99
    Csak kiváncsiságból kérdezem hogy melyik textúra fájl az ajtó feletti doboz színe? (nem mintha számítana)
  • SirDannyL
    Köszi, időközben már asszem azért megtanultam, hogyan is működik a dolog...
  • athiksz
    Köszönöm szépen! :)
  • regelek5
    A te problémádra is megoldás lehet az Advanced Omnibus Driver program (ez sajnos fizetős, 2.400 Ft körül van), ebben kiválaszthatod, melyik járattal, és honnan akarsz indulni (sokszor magától felismeri ez utóbbit a pálya adatai alapján), így már kezdéskor a jó helyen teszi le a buszod. Neked csak a menetrendet és a kijelzőt kell beállítanod, és indulhatsz is. Ezen a fórumon nem sokan használják, nem tudom, miért, pedig szerintem jó program, nagyban megkönnyíti az OMSI-val való játékot.
  • Edmond14
    Ezen az oldalon fogsz találni Solarishoz Alba Volános festést.
  • athiksz
    Sziasztok valakinek van Alba volános festése valamilyen buszhoz? Pl. Solarishoz
    És ha igen, akkor tud dobni hozzá egy letöltő linket? Mert az nagyon megköszönném
  • Gonosz Ördög
    Köszi a választ.
    Pont ez van meg nekem,de ennek is a hátsó rendszáma a hosszú,az orosz verzió.
    Sajna egyetlen egy magyar kiadás nincs Ikarus 256.50-ből,legtöbbje mind orosz.
    Amik pedig magyar elkészített,az vagy megállt a fejlesztése,vagy egyszerűen nem adták ki.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.04.14. 10:39:01