63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Gonosz Ördög
    Üdv
    Érdeklődnék,hogy valaha lesz kiadva a Mercedes-Benz O303-15 és a Mercedes Intouro ?
  • Zsombor99
    Hát, attól is függ hogy mihez vagy hozzászokva. Ha nincs kismillió fénnyel meg egyéb effektekkel tarkított esti környezet (azaz nappal vezetek) akkor 10 fps fölött de 20 fps alatt szokott lenni. Nekem legalábbis addig bőven jó amíg nem dobálja a buszt...
  • Edmond14
    Oh, értem, köszönöm szépen!
  • Routeres
    Igen, kettő magot kezel az OMSI 2.

@Edmond14: Ha OMSI miatt frissítenél gépet (ne, lécci), akkor a proci lesz a döntő hardver, feltételezve persze, hogy a videokártyád nem krumpli. Olyan procit kell keresni, aminek az egyszálas teljesítménye jó, ez az Intelek felé billenti a mérleg nyelvét, minél magasabb órajelen ketyeg, annál jobb lesz neked OMSI-ban.
  • Edmond14
    @Haulin
    @ikarusbus
    @gabesz012

Hmm. meglepnek a válaszok. Mert ebben a videóban is 1050 Ti a kártya, de itt egyáltalán nem észleltem semmilyen nagyobb FPS esést. Innen gondoltam, hogy akkor érdemes lenne egy ilyen kártyát beszerezni.
    Ezek szerint nem érdemes csodát várnom.
  • Haulin
    A 2 már több magot is , nem? Nekem úgy rémlik.

Edmond14:
    A videókártya tényleg nem sokat segít, én is ugyan ezt a kártyát használom, de sok függ a letöltött dolgoktól, értem itt a pályákat-buszokat.
    Nem mindegy honnan tölti le az ember. (Börzsöny-fiktív stabilabban futott ezelőtt egy-másfél hónappal, újratettem gépestül mindent és máshonnan szedtem le a pályát/buszokat és igen csak vesztett a teljesítményéből. Beállításokat is minimumra kellett venni, de hát ez van. :D )
  • ikarusbus
    i3 jó, mert az OMSI úgyis csak egy magot hajlandó kihasználni, 1050 Ti meg még sok is. Talán lehetne eggyel erősebb proci és eggyel gyengébb VGA.
    ----------------
    Nekem a Hafencity a belvárosban játszhatatlan. Chicago is.
    Az Óbuda max. a Szentlélek térnél akad egy kicsit, a Délpest meg a Lőrinci temetőnél (de az szerintem mindenkinek), de egyébként 20 fps körül megvan.
    A Neuendorf megy nálam a legjobban, meg a Börzsöny is csak Márianosztrán megy 20 alá egy picivel.
    A Dunántúl ilyen 15 körül döcög, egész türhető még.
  • gabesz012
    20 fps alatt azért már nem nevezném menésnek, inkább szaggatásnak. :D

Edmond: biztos elég lenne, de csodákat ne várj. Nálam valamivel gyengébb i5-össel, igencsak visszavett beállításokkal 30 fps-es limittel, örülök, ha csak rövid részeken nem éri azt el. De Hafencity pl simán lemegy 18-20-ig a Hbf környékén tükör nézetes busszal. Esőben meg még kevesebb. Én mindenkinek a beállításaival játszottam már, többször a pályákhoz mellékeltekkel is, de eddig semmi nem váltotta meg a világot. :) Max egy izmos i7-es hozna itt változást... A ram/vga nem annyira számít, a 4 gigás patch ellenére sem nagyon szokott kettőnél többet megkajálni.
  • Zsombor99
    Azt nem tudom hogy a BELEN, Bad Kinzau 3, Berlin vagy Óbuda pályák mennyire gépigényesek, de nálam mennek
    3D képes integrált videokártya, AMD Athlon(tm) II X2 220 processzor és 4 GB RAM
    mellett is egy 32 bites asztali gépen... Igaz, nem éppen hasítanak 20 fps alatt erősen ingadozva, de mennek...
  • Zsombor99
    Hatalmas sügér lehetek hogy nem tűnt fel egy legördülő menü!
    A másik kérdésemre esetleg tud valaki valamit?
  • Edmond14
    Sziasztok! I3-8100, GTX1050 Ti és 8GB RAM elég lenne gépigényesebb pályákhoz? pl.: Hafencity
  • Edmond14
    Beállítások - Általános fül - középtájon: Jegyeladás: Nincs
  • Zsombor99
    Hol tudnám kikapcsolni a jegyeladást??? Ugyanis az egyik beállítási profil bekapcsolta és most nem tudom egy utassal megértetni hogy takarodjon a buszomról, mert különben is Óbudán mióta árulunk jegyet a buszon?!
  • Haulin
    Én azért bizakodó vagyok, hátha...
  • Zsombor99
    Segítséget kérnék hogy mit állítsak át mert főleg az orosz modellek hiányosan töltenek be!
    Például ezen az orosz Ikarus 280.03 buszon van üveg a fényszórók előtt, zászlók a szélvédő mögött, fülkefal a vezető jobb oldalán; (tehát úgy a fülkefallal együtt az extrák) amik mind hiányoznak! Ez még enyhe, de orosz Ikarus 256-osok viszont használhatatlanul hiányosan töltenek be! Szóval, értitek...
    Ha jól emlékszek akkor jelenleg 2008-nak vagy 2009-nek vagy max 2010-nek megfelelő beállítási profil aktív jelenleg.
    A kérdés tehát az hogy mit állítsak át hogy a buszok ne töltsenek be hiányosan de mégse fogja le a gépemet?
  • ikarusbus
    Szerintem ez sem lesz különb azoktól a "szimulátoroktól", amiket évszámokról neveztek el...
  • ikarusbus
    Ezeket mind kikapcsoltam, de továbbra is marha lassú.
    Mondjuk az sem segít rajta, hogy a játék a 4 magos CPU-mból 1-et használ ki. Dehát ez OMSI, mit várunk tőle? :D
  • Edmond14
    Esetleg az árnyékokat kapcsold ki.
    Hangok száma, ha túl sok egyszerre, az is tud laggoltatni.
    Ctrl+F12-vel ki kell kapcsolni a benchmarkot, (vagy mit...???) az is dob pár plusz FPS-t a játékhoz.
    Alacsony részletességű textúrák használatát megpróbálhatod bekapcsolni. (nem lesz tőle ronda a játék)
    AI forgalom mennyisége is fontos.
    Tükrök felbontását próbáld lejjebb venni.
    Részecskék száma se legyen túl magas. (Stencil Buffer Effect)
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.05.28. 22:27:26
  • Haulin
    Ez nagyon jól jött. :) Igaz, nem a "legmodernebb", de jobb mint a batár fekvőrendőr.. :D

Egy kis Off
    ----
    Tegnap bukkantam a bus simulator 18-ra. Elvileg lehet majd benne modolni (pálya, busz). Mi a véleményetek róla? (Bocsánat az offért)
    ----
  • Haulin
    Köszönöm szépen.
  • ikarusbus
    Valamiért az előzőt nem tudom szerkeszteni, de az kimaradt, hogy Routeres beállításait használom.
  • ikarusbus
    Köszönöm, majd megpróbálom így!

Más: Milyen grafikai beállításokat használtok? Mert Core 2 Quad Q9300-on, 8 GB RAM-mal, RX 460-nal eléggé akadozik úgy, hogy SSD-n van a játék.
  • Edmond14
    A busz konkrétan nem ismerem, de a .bus fájl *Kameras* résznél tudod állítani a kameraállást. [alapesetben: 3: Blick nach vorne (std)]
    Ez alatti számokkal kell variálni. Itt találsz angol nyelvű útmutatót, hogy melyik érték mit szabályoz.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.05.28. 00:46:46
  • ikarusbus
    Tudnátok nekem egy kicsit segíteni abban, hogy hogyan lehetne távolabbira állítani a kameraállást a DLC-s 280-ban?
  • Bobenő
    Ebben van, nem tudom milyen, de lehet segít.
  • Haulin
    Sziasztok. Építgetek egy hazai pályát, amihez szükségem volna fekvőrendőrre. Rákerestem a google-ba magyarul és angolul is. Összes link, ahol a tipikus sárga-fekete fekvőrendőr felvolt téve, meghalt.. Esetleg, ha valaki tudna linket hozzá, nagyon megköszönném. Illetve, ha van modern változatú (sárga csíkos "rázó", talán ez jobb is volna), akkor megköszönném! :D
  • zoli1274
    Köszönöm szépen a segítséget sikerült :)
  • Lantos_J
    Minden busz mappájában vannak *.hof fájlok, amik egy adott pálya kiírásait tartalmazzák. Ezeknek a pálya nevét szokták adni, tehát például 5-ös és 92-es vonalak kiírását (gondolom, az alap Berlin-Spandau pályáról beszélsz) a Spandau.hof (meg évszám szerint a Spandau[86-92].hof) tartalmazza. Ezeket a "hof" fájlokat kell egy buszba bemásolni, hogy azt az adott pályán is tudd használni.
  • zoli1274
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni közületek hogy letöltöttem egy mód buszt aminek más a kijelző mint az alapmodellnek (megállók stb), és amik vannak az alapjátéknak ibis kódok gondolok itt a 92-es 5-ös vonalakra azokat hogy tudnám bemásolni a mód busz könyvtárába hogy a kijelzőjén is azok jelenjenek meg nem más map szövegei. Remélem érthetően írtam le mindent :/ előre is köszönöm a segítséget :)
  • Peti134
    Hát, ha átdobod a buszt, meg tudom mondani mi a gond, esetleg meg is oldhatom neked.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.05.24. 23:16:34
  • vbkrisi
    Nem sajnos nem segített. :( Esetleg van valami más ötleted, vagy esetleg másnak valami? Narancs színű LED kijelzőt szeretnék rátenni. S úgy vélem a Krüger alapú a legjobb.
  • Peti134
    Sikerült?
  • vbkrisi
    Köszönöm a segítséget! Remélem ez megoldja a problémát.
  • Peti134
    A regisztrációs fájlokkal van valami. Én sem értem az összefüggést de krügernél nem lehet betű a regs fájlban, azt külön fájlban kell megadni.
    A bus fájlban így kell lennie:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [number]
    Regs_xy.org

[registration_list]
    rendszámokbetűvel.org

Az fontos, hogy a [number]-ként kezelt fájlban számokkal, a [registration_list]-ként kezelt fájlban pedig ugyanolyan sorrendben betűvel legyenek a rendszámok.
    Ez budapesti buszoknál annyit tesz hogy míg az első fájlban 1137 és 0563 van egymás alatt, a második fáljban ez BPI-137 és BPO-563 lesz, szintén egymás alatt.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.05.23. 10:07:20
  • vbkrisi
    Szervusztok! Azzal a problémával kapcsolatban írok, hogy a készülő ikarus 256.42-be Krüger kijelzőt próbálok varázsolni. Meg is csináltam a felületet ahova megjelenítene a kijelző. (Pont ugyanúgy letextúrázva mint az eredeti MB_O530-ban) Majd betettem model.cfg úgyanúgy ahogy az előbbiben volt. Átmásoltam a scripteket, s kikeresve a megfelelő részeket kicseréltem a .bus fájlban. Az omsi meg bemutatta középső ujját. Tudom, hogy nyilván vmi a scriptek között nem stimmel. Csak a logfile-ban ,,Fehler bei Bereichsprüfung: CV.Calculate - J3 (vehicles\Ikarus_256.42\Ikarus_256.42D.bus)"-t dobál a játék, de semmi parancsra vagy sorra vagy scriptre nem mutat rá. Valaki esetleg tud segíteni nekem, hogy merre keressem a hibát, vagy van e valamilyen általános dolog amit elfelejtettem amikor átraktam a buszba az ,,új" scripteket?

Segítséget előre is köszi! :D
  • 242p1
    Danke Sehr!
  • Routeres
    Bitte.
  • Peti134
    Még keresem a megoldást arra, hogy hogyan oldjam meg úgy a problémát hogy az én káromra se menjen a történet. Addig türelem.
  • 242p1
    Akaratom ellenére birtokosa lettem egy éjszaka sötétítő mod-nak és nincs meg az eredeti himmel05.bmp és envir.cfg. El tudná küldeni valaki?
  • Ikarusfan
    Köszönöm a tippet!
    Tűzes rókát használok, de ahogy nézem ahhoz is van, aztán majd kiderül a gyakorlatban, hogy működik.