OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szuper, örülök, hogy sikerült megcsinálni. Sceneryobjects-ben Addon Simple Streets mappán belül lehet válogatni. De, ha megnyitsz egy másik pályát, onnan is ki tudod választani, melyik objekt kell neked, és az új pályán már sikeresen meg tudod találni a rengeted fájl között.
Közben megpróbáltam a válaszod alapján hogy a szabály változtatása után újra manuálisan kijelöltem a nyomvonalakat és utána mentettem a pályát. Tökéletesen megszűntette a problémás forgalmat. <#vigyor4>#vigyor4>
Másik kérdés hogy honnan tudnék 3 illetve 4 irányú útelágazást szerezni ami "szabvány" kétsávos úthoz jó?
Sajnos csak kicsi képet tudok feltölteni, de remélem látszik hogy milyen kétsávos útra gondoltam.
Másik kérdés hogy honnan tudnék 3 illetve 4 irányú útelágazást szerezni ami "szabvány" kétsávos úthoz jó?
Sajnos csak kicsi képet tudok feltölteni, de remélem látszik hogy milyen kétsávos útra gondoltam.
Próbáld az OMSI 2-es ailist formátumot.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.22. 13:55:57
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.22. 13:55:57
Közben manuálisan másik pálya alapján drasztikusan leredukáltam a forgalmat, így már csak időnként jelenik meg egy-egy Suzuki Swift, de ezzel még mindig nincs kikapcsolva a forgalom, valamint a járda elemeken ugyanúgy megmaradt a gyalogos forgalom. <#lookaround>#lookaround>
Szóval, drasztikusan "minimumra" csökkentettem a jármű forgalmat, viszont ezzel nincs kikapcsolva és a gyalogos forgalomra sincs hatással...
0
-1
28
Vehicles\Suzuki_Swift_GLX_1996\Suzuki_Swift_GLX.ovh
Busses
12
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Spandau
(Airport map csupán azért szerepelt mert a pálya valahogyan arra lehetett alapozva...)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.22. 13:40:08
Szóval, drasztikusan "minimumra" csökkentettem a jármű forgalmat, viszont ezzel nincs kikapcsolva és a gyalogos forgalomra sincs hatással...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
0
-1
28
Vehicles\Suzuki_Swift_GLX_1996\Suzuki_Swift_GLX.ovh
Busses
12
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Spandau
(Airport map csupán azért szerepelt mert a pálya valahogyan arra lehetett alapozva...)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.22. 13:40:08
Miután átállítottad, ki kell jelölnöd azokat a path-okat, amelyeken nem szeretnéd, hogy közlekedjenek autók.
Ahogy látom Airport map. OMSI 2-es verziót használod?
Ahogy látom Airport map. OMSI 2-es verziót használod?
Hát... <#nemtudom>#nemtudom> Olyan fül van hogy "Traffic Rules" aminél az alapértelmezés a "Speed Limit: ❤️0>30>". Gondolom hogy a "No Unscheduled Traffic"-ra gondoltál, viszont két probléma van:
- hiába állítom át a szabályt, ugyanúgy marad alapértelmezésen, tehát nem bírom fixálni
- ha kijelölök "nyomvonalakat" akkor nem tudom megszűntetni a kijelölést
Nos, akkor itt van hogy milyen fülek vannak editorban.
ailist.cfg eredeti (alapértelmezett?) tartalma:
0
-1
28
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD77.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD80.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD81.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD82.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD83.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD83_RLB.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD84.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD85.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D86.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D87.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D88.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D92.bus
vehicles\MAN_F90\AI_MAN_F90_Wechselbruecke.bus
vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e_cab.bus
vehicles\VW_Golf_2\AI_VW_Golf_2.bus
vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e.bus
vehicles\VW_T3\VW_T3_Van.ovh
vehicles\Opel_Manta_B\ai_opel_manta_b.ovh
vehicles\Citr_BX\BX.ovh
vehicles\AV_Catering\Catering.ovh
vehicles\AV_Tankwagen\Tankwagen.ovh
vehicles\AV_Flug\Flug.ovh
vehicles\AV_Flug1\Flug1.ovh
vehicles\AV_Bus\Bus.ovh
flugzeuge
1
25
OMSI Airport
flugzeug
1
26
OMSI Airport
Airport Map
OMSI Airport
0
0001
Airport Map
1
0002
Airport Map
2
0003
Airport Map
3
0004
Airport Map
4
0005
Airport Map
5
0006
Airport Map
6
0007
Airport Map
7
0008
Airport Map
8
0009
Airport Map
9
0010
Airport Map
10
0011
Airport Map
11
0012
Airport Map
Vehicles\MAN_NL_NG\MAN_GN92_main.bus
2530 Airport Map
Vehicles\MAN_NL_NG\MAN_EN92_main.bus
2531 Airport Map
Azt nem értem hogy ennek ellenére hogyan sikerült a pálya eredeti készítőjének beállítani hogy ne legyen forgalom, csupán 1-2 ember sétálgasson? <#conf>#conf>
- hiába állítom át a szabályt, ugyanúgy marad alapértelmezésen, tehát nem bírom fixálni
- ha kijelölök "nyomvonalakat" akkor nem tudom megszűntetni a kijelölést
Nos, akkor itt van hogy milyen fülek vannak editorban.
ailist.cfg eredeti (alapértelmezett?) tartalma:
0
-1
28
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD77.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD80.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD81.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD82.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD83.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD83_RLB.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD84.bus
vehicles\MAN_SD200\MAN_SD85.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D86.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D87.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D88.bus
vehicles\MAN_SD202\MAN_D92.bus
vehicles\MAN_F90\AI_MAN_F90_Wechselbruecke.bus
vehicles\MB_W123_230E\AI_mb_w123_230e_cab.bus
vehicles\VW_T3\VW_T3_Van.ovh
vehicles\Opel_Manta_B\ai_opel_manta_b.ovh
vehicles\Citr_BX\BX.ovh
vehicles\AV_Catering\Catering.ovh
vehicles\AV_Tankwagen\Tankwagen.ovh
vehicles\AV_Flug\Flug.ovh
vehicles\AV_Flug1\Flug1.ovh
vehicles\AV_Bus\Bus.ovh
flugzeuge
1
25
OMSI Airport
flugzeug
1
26
OMSI Airport
Airport Map
OMSI Airport
0
0001
Airport Map
1
0002
Airport Map
2
0003
Airport Map
3
0004
Airport Map
4
0005
Airport Map
5
0006
Airport Map
6
0007
Airport Map
7
0008
Airport Map
8
0009
Airport Map
9
0010
Airport Map
10
0011
Airport Map
11
0012
Airport Map
Vehicles\MAN_NL_NG\MAN_GN92_main.bus
2530 Airport Map
Vehicles\MAN_NL_NG\MAN_EN92_main.bus
2531 Airport Map
Azt nem értem hogy ennek ellenére hogyan sikerült a pálya eredeti készítőjének beállítani hogy ne legyen forgalom, csupán 1-2 ember sétálgasson? <#conf>#conf>
Editorban a jobb oldalon az egyik menüben (asszem felülről a 4-5-6. lehet) Traffic Density (?) címmel. Ott lesz egy kapcsoló, hogy No unscheduled traffic (vagy valami ilyesmi). Azzal kell kijelölnöd azokat a sline-okat, amelyekre nem szeretnél forgalmat. AI forgalommal kapcsolatban az ailists.cfg-ben kell megadni a normális forgalmat. Ha abszolút nem megy, másold be a Grundorf pálya ailists.cfg-jét. Ha az ailists-et ide tudnád rakni spoilerbe, megpróbáljuk megnézni, mi lehet a gond.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.22. 12:12:42
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.22. 12:12:42
Remekül néz ki, csak így tovább!
bajuszati
<#felkialtas>#felkialtas> Sajnos nem tudok nagyobb képet feltölteni, de remélem látszik hogy sok repülő van egymásba spawnolva, tuladonképpen a pályán alapból nincs forgalom (csak 1-2 ember sétál a járdán) viszont ha bármi út elemet beteszek akkor hibás forgalom jelenik meg rajta, vagyis a forgalom elég nagy lesz a berakott út eleme(ke)n és hibásan repülőgépek is szerepelnek a forgalomban! <#szomoru1>#szomoru1>
Hogyan tudnám kikapcsolni a forgalmat a manuálisan berakott út eleme(ke)n? <#conf>#conf> Próbálnék pályát szerkeszteni de a forgalommal sehogy se bírok! <#szomoru1>#szomoru1>
Hogyan tudnám kikapcsolni a forgalmat a manuálisan berakott út eleme(ke)n? <#conf>#conf> Próbálnék pályát szerkeszteni de a forgalommal sehogy se bírok! <#szomoru1>#szomoru1>
Elkezdtem a pályaszerkesztést próbálgatni az OMSI 2 szerkesztőjében. A kérdés az hogy ha leteszek egy darab utat akkor hogyan tudom róla leszedni a forgalmat amit hoz magával? <#conf>#conf> <#fejvakaras>#fejvakaras> Ugyanis nekem így utasszállító repülőgépek spawnolnak rendszertelenül! <#merges2>#merges2> (Én sem tudom hogyan, de elég bosszantó tud lenni...)
Szépen alakul!
Nagyon várom már, ez lesz az eddigi legjobb busz a játékhoz!
Ide nem is tudom mikor tettem utoljára információt a cuccal kapcsolatban, de nemrég felkerült egy kis státuszfrissítés a Fészlift Volvohoz kapcsolódóan a hivatalos fórumra (ami egyébként nemrég tért vissza hosszú álmából) <#nezze>#nezze>
Billentyűparancsokra rakhatsz többet, de játékvezérlőre nem. Pont ezért az ajtót rárakni a kormányra teljesen felesleges, max a megállóféket van értelme.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Nem vagyok benne biztos, hogy játékvezérlőnél is így megy, de megnézem, köszi!
Egy gombot nyugodtan rárakhatsz több parancsra is. Abból nem lesz baj. Pl. nálam Ikarus 435 és Solaris 18 engedélyező Num 1 és nincs semmi probléma. Vedd fel nyugodtan ky_bell és ky_csengo-t is ugyanarra a gombra, mivel a két busznak nincs köze egymáshoz, így nem gond, ha egy gomb több parancsot irányít. A parancsokat egymás után akárhányszor fel tudod venni, így annyi gombot állítasz mellé, amennyit akarsz. Ha meg az egyik parancs felesleges, akkor billentyűválasztásnál a <no>-t válaszd, így inaktív lesz, de a listában megmarad.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.12. 13:10:27
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.12. 13:10:27
Köszi, de ott is a 0.8-as link a V2-es verziót tölti le.
Más téma: Van valakinek valami jó praktikája az irányítás változtatására? Például egy ik280-ban van 4 ajtó, csengő, össznyit összszár, különböző commandokon mint bus_doorfron4, 3, 2, 8, meg akkor a csengő ahhoz ky_csengo. Viszont ha 412-essel mennék, akkor már Ajtónyitás engedélyező kell, ky_bell, meg majdnem mindent át kell variálni. Hiába mentem el a beállításokat, ezeket nem jegyzi meg, tehát ha buszt akarok váltani, mindig át kell kézzel állítani az irányítást ami egy kínszenvedés ebben a játékban, főleg hogy sokszor alig találni a gombokhoz tartozó parancsot. G27-et használok és a váltóhoz tartozó gombokat állítom az ajtókhoz mindig.
Van erre valami hatékony megoldás?
Más téma: Van valakinek valami jó praktikája az irányítás változtatására? Például egy ik280-ban van 4 ajtó, csengő, össznyit összszár, különböző commandokon mint bus_doorfron4, 3, 2, 8, meg akkor a csengő ahhoz ky_csengo. Viszont ha 412-essel mennék, akkor már Ajtónyitás engedélyező kell, ky_bell, meg majdnem mindent át kell variálni. Hiába mentem el a beállításokat, ezeket nem jegyzi meg, tehát ha buszt akarok váltani, mindig át kell kézzel állítani az irányítást ami egy kínszenvedés ebben a játékban, főleg hogy sokszor alig találni a gombokhoz tartozó parancsot. G27-et használok és a váltóhoz tartozó gombokat állítom az ajtókhoz mindig.
Van erre valami hatékony megoldás?
Esetleg próbáld meg innen... <#vigyor4>#vigyor4>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.11. 22:02:12
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.08.11. 22:02:12
Sziasztok,
Valaki esetleg fel tudná tölteni az IK412 0.8-at? Képtelenség letölteni bárhonnan is, az omsicenteren nem megy a letöltési link, máshol meg nincs fenn, csak a későbbi patchek, viszont ahhoz hogy használni tudjam, kell ez az alapverzió elvileg.
Köszi,
Anonymus
Valaki esetleg fel tudná tölteni az IK412 0.8-at? Képtelenség letölteni bárhonnan is, az omsicenteren nem megy a letöltési link, máshol meg nincs fenn, csak a későbbi patchek, viszont ahhoz hogy használni tudjam, kell ez az alapverzió elvileg.
Köszi,
Anonymus
<off> Az OMSI-hoz mindössze annyi köze van a helynek, hogy én posztoltam róla. Alapvetően programozás, robotok és hasonlók a fő profilja a srácnak. </off>
Ez itt akkor a reklám helye, de közérdekű a dolog...
Elsején nyitott haverom műhelye Kőbányán, amit egy amolyan progsuli/makerspace/kockaklub szerű helynek szán. Tavaly év vége felé kezdtük el a felújítást, és bár a bürokrácia útvesztője jócskán megnehezítette a dolgokat, azért sikerült elindítani a projektet, már csak fel kéne futtatni.
Mivel akadnak itt páran, akik kacérkodnak Arduinoval, meg bütykölnek, meg hasonlók, gondoltam szólok, hogy akit érdekel a dolog, legyen szó eszmecseréről, programozásról, bütykölésről, stb., azt szívesen látják/látjuk.
Szerszámok, gépek, (szak)tudás, helyszín állnak rendelkezésre. Van Facebook oldal is, bár még kicsit üres. Kérdés esetén írhattok az oldalnak, vagy Facebookon nekem, ahogy tetszik.
Sulikezdésig próbaüzem van, igények felmérése és hasonlók, addig ingyé' lehet jönni.
Elsején nyitott haverom műhelye Kőbányán, amit egy amolyan progsuli/makerspace/kockaklub szerű helynek szán. Tavaly év vége felé kezdtük el a felújítást, és bár a bürokrácia útvesztője jócskán megnehezítette a dolgokat, azért sikerült elindítani a projektet, már csak fel kéne futtatni.
Mivel akadnak itt páran, akik kacérkodnak Arduinoval, meg bütykölnek, meg hasonlók, gondoltam szólok, hogy akit érdekel a dolog, legyen szó eszmecseréről, programozásról, bütykölésről, stb., azt szívesen látják/látjuk.
Szerszámok, gépek, (szak)tudás, helyszín állnak rendelkezésre. Van Facebook oldal is, bár még kicsit üres. Kérdés esetén írhattok az oldalnak, vagy Facebookon nekem, ahogy tetszik.
Sulikezdésig próbaüzem van, igények felmérése és hasonlók, addig ingyé' lehet jönni.
Gazz oldalán van valami arduino script, azt átszerkesztve életre lehet kelteni elvileg a fényeket (nekem nem sikerült, de nálam a fények vezérlése se valami jó).
Sziasztok!
Építek egy műszerfalat Omsi 2 játékhoz és egy olyan problémám van, hogy a Komsi oldala ( http://forum.omsideluxe.de/ ) már évek óta „építés alatt” van, és ezen az oldalon voltak a megfelelő programkódok Arduino vezérléshez. Konkrétan egy olyan írt programkódot keresek, amely a játékkal kommunikál és a leszállás jelző gombjaimat vezérelni tudja.
Valaki tud olyan oldalt ahol ilyen programkódokat lehet vásárolni, szerezni?
Építek egy műszerfalat Omsi 2 játékhoz és egy olyan problémám van, hogy a Komsi oldala ( http://forum.omsideluxe.de/ ) már évek óta „építés alatt” van, és ezen az oldalon voltak a megfelelő programkódok Arduino vezérléshez. Konkrétan egy olyan írt programkódot keresek, amely a játékkal kommunikál és a leszállás jelző gombjaimat vezérelni tudja.
Valaki tud olyan oldalt ahol ilyen programkódokat lehet vásárolni, szerezni?
A pályán belul unsched-del kezdődnek a txt-k melyekben a csoportokat meg tudod adni, és utána lehet az editorban szórakozni. Amit újraírtál be tudnád tenni ide spoilerbe?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.07. 19:16:55
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.07. 19:16:55
Nézegettem az alap pályák ai list-jeit, az alapján újraírtam így ai_group2-kkel. Na, úgy egyetlen autó sem volt a pályán, a logfile meg tele volt azzal, hogy invalid az összes autó. Ha a sima OMSI 1-es formátummal írtam újra, működött. Nem tudom, miért nem rakott le semmit se, ha ai_group-ban voltak...
Ezt viszont nem tudtam, hogy lehet csoportonként szűrni, ezt majd megnézem az editorban, kösz a tippet!
Ezt viszont nem tudtam, hogy lehet csoportonként szűrni, ezt majd megnézem az editorban, kösz a tippet!
Nagyon klassz lett, imádom a régi Nysa mentőket.
bajuszati
Nem vagyok gépközelben, így pontosan nem tudom megmondani, de a pályán belül van két .txt fájl, amibe bele kell írni az AI Groupokat. Oda beírod a group nevét, majd így adod hozzá az AI-list-hez. Nem a NormalCars részhez. Alap Spandauban is így van, ott utána tudsz nézni. Ha ezzel megvagy, editorban, ahol a path-ok forgalmát lehet állítani (elsőbbség, density stb.), ott átváltasz az általad beírt Group-ba, és úgy módosítod a pathokat, hogy ne legyen mindenhol fellelhető a mentőautó. Ha mégis AI Listbe rakod simán, akkor a neve után üss egy TAB-ot és nyomj egy 1-est. Ezzel definiálod, hogy ritkábban rakja le a játék, mint a többi autót. Máskülönben mindenhol szirénázást fogsz hallani a pályán, amerre csak jársz.
Remélem érthető, alap Spandau-n nézd meg az Editort és a két .txt fájlt, így világosabbá válhat a dolog.
Ha a menetrendes megoldás szimpatikusabb, nyugodtan válaszd azt, úgy is megfelelően fog működni.
Az alap MB_T1-re nem dob hibát a játék?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.07. 11:29:40
Remélem érthető, alap Spandau-n nézd meg az Editort és a két .txt fájlt, így világosabbá válhat a dolog.
Ha a menetrendes megoldás szimpatikusabb, nyugodtan válaszd azt, úgy is megfelelően fog működni.
Az alap MB_T1-re nem dob hibát a játék?
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.08.07. 11:29:40
Volt egy kis időm átfutni az általad leírt dolgokat és sorban javítgatni őket. Legtöbbje szerencsére textúracserével megoldható volt.
Amit viszont észrevettem, hogy az oldalsó gumi csíkok az alap buszon sem stimmeltek, a valóságban tényleg csak a szín a különbség, valamint hogy a 370-en a valóságban a szélvédőn kívül minden ablak sötétített, sőt, mintha talán a szélvédő is sötétebb lenne az átlagosnál. Végignéztem az összes neten található képet a buszról.
Ami biztos marad hibának:
Villcad textúra -mivel már nincs a buszban, és egyik másik buszban sincs pontosan ilyen, nincs alkalom textúrát fotózni.
Ajtó belelóg a lépcsőbe -Alap buszban is bug volt, ha az ajtó van újramodellezve, akkor az aránytalan, ha a lépcső, akkor az
Hátul látszik a textúra -visszakonvertálásnál széthullik az egész modell, és újra biztos nem lesz kezdve az egész
A többi nagy része javítva, tényleg köszi a visszajelzést.
Amit viszont észrevettem, hogy az oldalsó gumi csíkok az alap buszon sem stimmeltek, a valóságban tényleg csak a szín a különbség, valamint hogy a 370-en a valóságban a szélvédőn kívül minden ablak sötétített, sőt, mintha talán a szélvédő is sötétebb lenne az átlagosnál. Végignéztem az összes neten található képet a buszról.
Ami biztos marad hibának:
Villcad textúra -mivel már nincs a buszban, és egyik másik buszban sincs pontosan ilyen, nincs alkalom textúrát fotózni.
Ajtó belelóg a lépcsőbe -Alap buszban is bug volt, ha az ajtó van újramodellezve, akkor az aránytalan, ha a lépcső, akkor az
Hátul látszik a textúra -visszakonvertálásnál széthullik az egész modell, és újra biztos nem lesz kezdve az egész
A többi nagy része javítva, tényleg köszi a visszajelzést.
Szerk: Csak sikerült leraknom, ha valakit érdekel, itt van egy kis videó róla (meg amúgy is kihalt a topik):
HANGOS VIDEÓ
HANGOS VIDEÓ
Le akartam rakni egy AI mentőautót a pályámra, egyet se láttam, cserébe ezt találtam egy pár ezerszer a logfile-ban:
Error: Fehler bei Bereichsprüfung: TAV 9535
Az alap MB_T1-es tűzoltóra alapoztam a dolgot, és abból, hogy több ezerszer ezt a hibaüzenetet megkaptam más számokkal, nem lettem beljebb. Valakinek ötlet? 😄
Kéne menetrendbe rakni a mentőket, vagy elég, ha csak az AI_list-ben vannak?
Error: Fehler bei Bereichsprüfung: TAV 9535
Az alap MB_T1-es tűzoltóra alapoztam a dolgot, és abból, hogy több ezerszer ezt a hibaüzenetet megkaptam más számokkal, nem lettem beljebb. Valakinek ötlet? 😄
Kéne menetrendbe rakni a mentőket, vagy elég, ha csak az AI_list-ben vannak?
A FUTÁR fontról annyit, hogy nem a Font bugos, hanem a modellen a méretezés. De igazad van.
A szélvédő elválasztó a modban sötétszürke, de szintén igazad van.
Te azt mondtad hogy nincs díszléc az utastérben, nem azt hogy nem korrekt a színe.
A gombok textje pedig igenis a 260 BKV mod része, nem sajátok.
A többivel egyetértek, nem igazán értettem meg elsőre.
Egyébként köszönöm hogy ezúttal sikerült normális ember módjára kommentelned - tartsd meg eme jó szokásodat.
A szélvédő elválasztó a modban sötétszürke, de szintén igazad van.
Te azt mondtad hogy nincs díszléc az utastérben, nem azt hogy nem korrekt a színe.
A gombok textje pedig igenis a 260 BKV mod része, nem sajátok.
A többivel egyetértek, nem igazán értettem meg elsőre.
Egyébként köszönöm hogy ezúttal sikerült normális ember módjára kommentelned - tartsd meg eme jó szokásodat.
Akkor sorban:
- az alap busz hibáiról egy sort sem írtam
- Futár fontja bugos egyértelműen
- ablakok sötétítve vannak: igen, de hogy... a valóságban nem ilyen, nézd meg jobban. (sofőrablakon, szélvédőn, 1. ajtón semmilyen sötétítés nem lehet)
- szélvédő elválasztó nem fekete: pont ez a baj. A mod-ban fekete, a valóságban nem.
- díszléceket kívül csak feketére kell festeni és rendben: ha gányolni szeretnél, ez a megoldás. Az alap buszon az alsó díszléc vastag gumi, a középső fém. Ezek teljesen más formájúak, mint ami a 370-en van. Nem csak a szín a különbség.
- a textúrák az indóház galériájából készültek, így nincs benne inkorrekt text - ezzel nem tudom, mit akarsz mondani, ha valami ronda, arra ez nem kifogás
- a műszerfal gombok textje az alap busz tartozékai: mikor volt a .06-ban, és a BKV mod-ban ilyen? Azt ti raktátok bele, olyan is, én arra gondoltam. (rossz minőségű képek, stb.)
- utastéri díszlécek stimmelnek: te is láthatod a berakott képeden, hogy nem. A valóságban fehér, nálatok barna.
- plafon text valóban nem teljesen stimmel de díszléc van rajta: középen nincs, nézd meg jobban szintén azt a képet, amit beillesztettél.
- belső kerékdob szürke, valóságban igen, mod-ban fekete.
- az alap busz hibáiról egy sort sem írtam
- Futár fontja bugos egyértelműen
- ablakok sötétítve vannak: igen, de hogy... a valóságban nem ilyen, nézd meg jobban. (sofőrablakon, szélvédőn, 1. ajtón semmilyen sötétítés nem lehet)
- szélvédő elválasztó nem fekete: pont ez a baj. A mod-ban fekete, a valóságban nem.
- díszléceket kívül csak feketére kell festeni és rendben: ha gányolni szeretnél, ez a megoldás. Az alap buszon az alsó díszléc vastag gumi, a középső fém. Ezek teljesen más formájúak, mint ami a 370-en van. Nem csak a szín a különbség.
- a textúrák az indóház galériájából készültek, így nincs benne inkorrekt text - ezzel nem tudom, mit akarsz mondani, ha valami ronda, arra ez nem kifogás
- a műszerfal gombok textje az alap busz tartozékai: mikor volt a .06-ban, és a BKV mod-ban ilyen? Azt ti raktátok bele, olyan is, én arra gondoltam. (rossz minőségű képek, stb.)
- utastéri díszlécek stimmelnek: te is láthatod a berakott képeden, hogy nem. A valóságban fehér, nálatok barna.
- plafon text valóban nem teljesen stimmel de díszléc van rajta: középen nincs, nézd meg jobban szintén azt a képet, amit beillesztettél.
- belső kerékdob szürke, valóságban igen, mod-ban fekete.
@Ikarusfan:
Azért kérdeztem az általam nem említetteket, mert azokon már dolgozunk...
A smootholás persze nem marad el.
@c2driver:
Meglepődtem, hogy egész korrekt kommentet írtál végre. Így tovább.
Viszont a busz a 2013-as állapot szerint készült, így egy pár dologban nem értek egyet:
Egyrészt az alap busz hibáit nem vagyunk hajlandóak javítani, mert kb kezdhetnénk egy új buszt is akkor.
-A FUTÁR miért bugos? (vagy úgy értetted hogy a font bugos?)
-Az ablakok már sötétítve vannak
-szélvédő elválasztó nem fekete
-díszléceket kívül csak feketére kell festeni és rendben
-a textúrák az indóház galériájából készültek, így nincs benne inkorrekt text
-a műszerfal gombok textje az alap busz tartozékai
-utastéri díszlécek stimmelnek
-plafon text valóban nem teljesen stimmel de díszléc van rajta
-belső kerékdob szürke

Azért kérdeztem az általam nem említetteket, mert azokon már dolgozunk...
A smootholás persze nem marad el.
@c2driver:
Meglepődtem, hogy egész korrekt kommentet írtál végre. Így tovább.
Viszont a busz a 2013-as állapot szerint készült, így egy pár dologban nem értek egyet:
Egyrészt az alap busz hibáit nem vagyunk hajlandóak javítani, mert kb kezdhetnénk egy új buszt is akkor.
-A FUTÁR miért bugos? (vagy úgy értetted hogy a font bugos?)
-Az ablakok már sötétítve vannak
-szélvédő elválasztó nem fekete
-díszléceket kívül csak feketére kell festeni és rendben
-a textúrák az indóház galériájából készültek, így nincs benne inkorrekt text
-a műszerfal gombok textje az alap busz tartozékai
-utastéri díszlécek stimmelnek
-plafon text valóban nem teljesen stimmel de díszléc van rajta
-belső kerékdob szürke

Csak ennyi az általad ismerteken kívül:
- lépcsőbe belelóg az ajtó nyitáskor
- FUTÁR bugos, fontjai olvashatatlanok
- jegyek a levegőben (nagyjából fél perc munka javítani)
- hátsó merevítőbe belelóg a felső díszléc
- sötétítés mindenhol (szélvédőn, oldalsó fülkeablakon nem kéne, de ez lehet meghaladja a képességeiteket)
- az ablakok sínje, fogantyúja a régi (nem attól fekete a valódin, mert lefestették a régit)
- szélvédőelválasztó szintén fekete
- fekete díszlécek hiányoznak oldalról (a rajta lévők nem erre valók)
- hátsó prizma hiányzik
- oldalsó helyzetjelzők szintén
- első rendszámon műszaki vizsga matricák (még a hátsón sincs)
- ajtók feletti feketítés nem ilyen
- oldalindex fénygömbje a levegőben villog
- ajtók belső textúrája
- hátsó alacsonypadlós résznél látszik a busz külső textúrája
- műszerfalon gombok textúrája csúnya
- VillCAD kijelző textúrája össze van nyomva
- oldalsó belső díszléc nem ilyen a valódin
- belső lámpák fénycsövesek, nem szofitásak
- jegykezelők típusa nem ilyen
- belső tető textúrája nem stimmel, nincs középen díszléc
- belső kerékdobok feketék
- AP részen oldalsó támaszkodó hiányzik
Utoljára szerkesztette: c2driver, 2018.08.04. 16:50:35
- lépcsőbe belelóg az ajtó nyitáskor
- FUTÁR bugos, fontjai olvashatatlanok
- jegyek a levegőben (nagyjából fél perc munka javítani)
- hátsó merevítőbe belelóg a felső díszléc
- sötétítés mindenhol (szélvédőn, oldalsó fülkeablakon nem kéne, de ez lehet meghaladja a képességeiteket)
- az ablakok sínje, fogantyúja a régi (nem attól fekete a valódin, mert lefestették a régit)
- szélvédőelválasztó szintén fekete
- fekete díszlécek hiányoznak oldalról (a rajta lévők nem erre valók)
- hátsó prizma hiányzik
- oldalsó helyzetjelzők szintén
- első rendszámon műszaki vizsga matricák (még a hátsón sincs)
- ajtók feletti feketítés nem ilyen
- oldalindex fénygömbje a levegőben villog
- ajtók belső textúrája
- hátsó alacsonypadlós résznél látszik a busz külső textúrája
- műszerfalon gombok textúrája csúnya
- VillCAD kijelző textúrája össze van nyomva
- oldalsó belső díszléc nem ilyen a valódin
- belső lámpák fénycsövesek, nem szofitásak
- jegykezelők típusa nem ilyen
- belső tető textúrája nem stimmel, nincs középen díszléc
- belső kerékdobok feketék
- AP részen oldalsó támaszkodó hiányzik
Utoljára szerkesztette: c2driver, 2018.08.04. 16:50:35
Én komolyan mondom, ti direkt dolgoztok sz@r minőségben. Az hogy a 435-nél mondtuk hogy elférne rajta egy kis smoothing, de hogy már be van konvertálva...stb. De hogy most is meg tudom számolni a polygonokat a kapaszkodón, ez kész. Meg ez hogy a másik szárnyon van a gomb. Hát modellezd át a másikra, kb 5 perc (se). A FOK-GYEM színét is kb a model.cfg elején kell megadni, max csinálsz egy második féle betűkészéletet ami nem zöld, és azt adod meg előre...
Megtörném a csendet egy videóval.
Ami azt illeti, én soha nem utaztam ezzel a busszal, mikor még elektromos ajtajai voltak, így képek és videók alapján készült.
Az általam ismert hiányosságok:
-A hátsó ajtón rossz szárnyon van az ajtónyitó gomb kívül
-Az első fokgyem nem zöld volt a valóságban
-Hátul nincsek meg a vízszintes kapaszkodók
-A lámpabúrák nem stimmelnek
-Az ajtók feletti lámpa meg maga a textúra gáz
Ha netán valaki tud ezekhez hozzátenni valamit, azt megköszönöm.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.08.04. 12:28:02
Ami azt illeti, én soha nem utaztam ezzel a busszal, mikor még elektromos ajtajai voltak, így képek és videók alapján készült.
Az általam ismert hiányosságok:
-A hátsó ajtón rossz szárnyon van az ajtónyitó gomb kívül
-Az első fokgyem nem zöld volt a valóságban
-Hátul nincsek meg a vízszintes kapaszkodók
-A lámpabúrák nem stimmelnek
-Az ajtók feletti lámpa meg maga a textúra gáz
Ha netán valaki tud ezekhez hozzátenni valamit, azt megköszönöm.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.08.04. 12:28:02
Tuti tipp. Keress egy buszt, ami nagyjából hasonlít scriptek terén a tiedre. Pl. engedélyezős buszhoz ne egy 255-ösből indulj ki, a 412 scriptjeit meg ne használd csuklós 280-ashoz. Én pl. a faroshoz a 255-ösből indultam ki (való életben is elég közeli típusok alváz terén pl.).
Másold át a scripteket, és az eredeti busz (amiből másoltad) alapján csinálgasd a model.cfg-det.
Nyilván ha valami tök újat akarnál (mit tudom én 7700A-s Volvo-t ami még nincs kiadva vagy ilyesmi), az nehezebb ügy, akkor kéne alakítani a scripteken is.
Másold át a scripteket, és az eredeti busz (amiből másoltad) alapján csinálgasd a model.cfg-det.
Nyilván ha valami tök újat akarnál (mit tudom én 7700A-s Volvo-t ami még nincs kiadva vagy ilyesmi), az nehezebb ügy, akkor kéne alakítani a scripteken is.
A második 😉 Szóval teljesen az alaptól indulva, egy teljes busz modellt szeretnék majd "beüzemelni", animálni. Ehhez próbáltam egy másik buszból scripteket átmásolni, de valahogy ez nem olyan egyszerű , mint ahogy én azt gondoltam.
Ezt most nem értem. Mit akarsz csinálni és mivel? Egy meglévő buszon módosítani, vagy te csinálsz valami járművet és azt akarod animálni?
Sajnos scripteléshez nem értek <#nemtudom>#nemtudom>
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.07.20. 02:34:16
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.07.20. 02:34:16
Sziasztok!
Ismét egy pár kérdéssel fordulnék hozzátok. Srciptelésnél mit/miket kell összeírjak,hogy egyáltalán a modellel el tudjak indulni,pl egy egyszerű automata váltóval? Utána az ajtókat esetleg kinyitni hogyan lehetne? Próbáltam össze írogatni,de sajnos valamilyen hibát kiír. Lehetséges,hogy ha lehet,akkor egy buszból szedjem a scripteket? Maga a kérdés lehet rossz,mert talán nem is script ről lenne szó,hanem magában a .bus fájlban próbáltam eddig a dolgokat (engine_varlist, antrieb.osc , ezekre gondolok) . A válaszokat előre is köszönöm! 😊
Ismét egy pár kérdéssel fordulnék hozzátok. Srciptelésnél mit/miket kell összeírjak,hogy egyáltalán a modellel el tudjak indulni,pl egy egyszerű automata váltóval? Utána az ajtókat esetleg kinyitni hogyan lehetne? Próbáltam össze írogatni,de sajnos valamilyen hibát kiír. Lehetséges,hogy ha lehet,akkor egy buszból szedjem a scripteket? Maga a kérdés lehet rossz,mert talán nem is script ről lenne szó,hanem magában a .bus fájlban próbáltam eddig a dolgokat (engine_varlist, antrieb.osc , ezekre gondolok) . A válaszokat előre is köszönöm! 😊
Rendben, mindenesetre köszönöm!
Annyira nem értek a scriptekhez, hogy így átvariálhassam, max egy másik busz scriptjeit lehetne alápakolni. Kérdés mit, bár azt se tudom alapból melyiké került alá, mivel a scripteket átnézte nekem padarmartin is. De szerintem valamelyik 280-aséra épült (csuklós és mechanikus váltósból nincs más nagyon).
@Ikarusfan
A margitszigeti kisbuszt nem tudnád megcsinálni esetleg AI képesre? Próbáltam AI-ként, de SD85_main.osc-ra hibát dob ki.
A margitszigeti kisbuszt nem tudnád megcsinálni esetleg AI képesre? Próbáltam AI-ként, de SD85_main.osc-ra hibát dob ki.
Alt-menüben van villáskulcs ikon. Azt nyomd meg párszor. De lehet, hogy csak szimplán nincs elèg levegő a buszban. Ezt motortúráztatással meg lehet oldani.
Üdv! olyan kérdésem lenne, hogy a játék elindul de egyfolytában directx 9 hibát ír...
Zeilenindex: TAV90459
Mivel lehetne orvosolni?
Alapjáraton D12 van a gépen.
Zeilenindex: TAV90459
Mivel lehetne orvosolni?
Alapjáraton D12 van a gépen.
Sziasztok lehet csak én bénázom de a solaris busz motorhibát jelez ki és még egy pár másikat a müszerfalon. Mit lehet tenni ezzel ?