63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Edmond14
    Nem ismerem a buszt. Próbáld ezt
  • Gonosz Ördög
    Üdv
    Azt szeretném megkérdezni hogy a Ikarus 256 AEU-777-nek van omsi 2 változata is ?
    Mert addig eljutok hogy kiválasztom 1. KÉP 2. KÉP a két busz közül valamelyiket,de viszont nem teszi le a buszt a megfelelő helyre.

Van lehetőség arra aki billentyűzeten játszik hogy a kormány holtjátékát, kisebbre venni? Esetleg a busz modell vagy a srcipt fájlokban stb...
    Mert picit nagyot kanyarint rajta.
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.30. 12:56:52
  • Zsombor99
    Na jó, ezzel a jó szimulátorral kapcsolatos fórum ne arról szóljon már hogy mi és mennyire nem jó, a jó dolgokat kellene bene látni!!! Ráadásul ha valaki már nyitott esetleg a LOTUS-nak témát, akkor miért nem ott tárgyaljátok a magyarítást???
    Akkora "regényeket" róttatok ide a héten hogy "mi mennyire nem jó" hogy az már rémes!!! Ha meg netán valaki kérdezne valamit, az szinte "elvész" a "nyavajgásaitok" között!!!
    (Elnézést, de kérnék mindenkit hogy gondolkozzon el hogy a "fikázásoknak" tényleg ebben a témában van-e helye... Ne menjünk el kompletten negatív irányokba, kérem... )
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.09.28. 21:35:30
  • Edmond14
    Azt a parancsot, ami az ajtót kezeli felveszed mégegyszer a listából, és rendelsz hozzá billentyűt. Így ugyanaz kétszer fog szerepelni, de más billentyűvel.
  • Ikarusfan
    Nem fogom kipróbálni a FUTÁR-t, mert megutáltatta velem a közösség. Ezért írtam, hogy a fonton kívül személyesen nem tudok mit mondani, csak ha 10-ből 9 ember szarozza, akkor valami tényleg van.

Az alap modell hibáig szép dolog, hogy nem javítottátok, csak ez a végeredményben ugyanúgy benne van, ergo amit kiadtatok, benne hagytátok a hibát, amiről tudtatok. Az alap műszerfal pedig ronda. Ha lenne minimális szépérzéketek, kicseréltétek volna, de "ti nem nyúltok az alaphoz", tehát hagytátok rondán. Pont az ilyen igénytelenségek miatt olyan a busz, mint amilyen.
  • Peti134
    A kiadás előtti hetekben tettem ide fel pár képet, az itt említett hibák nagy része javítva lett. A kapaszkodók nem szögletesek, a busz alja az alap modellben is lyukas volt, a műszerfal alapja és a nem módosított kapcsolók szintén az eredeti busz tartozéka.

És most mégegyszer elmondom, hogy az alap busz hibait nem javítottuk. Az általunk hozzáadott kontent esetében pedig az említett hibák javításra kerültek.

A futárt pedig próbáld ki. Ha találsz a fonton kívül hibát akkor szólj, mert ezeddig én semmi konkrétumot nem kaptam. Szarozni meg könnyű.
  • Ikarusfan
    (kicsúsztam az 5 percből)

Kit érdekel milyen a közösség. Kell csinálni zárt csoportot vagy fórumot, ahol nincs olyan, akit nem akarsz (FB-n elég könnyű) és kész. Az lenne a legtökéletesebb (trollkodás szempontjából, LOTUS-ban), ha meg lehetne adni ki töltheti le a kiadott cuccodat, és akkor csak az játszhatna a kiadott kütyüddel, akit akarsz.

Be szép is vóna.

Bár ha csak az LCT fájlokat teszi közzé az ember, akkor ugye azt nem lehet szerkeszteni (semmijét se, se festést, se modellt), szóval ha nem adod ki a kezed közül a szerkesztési fájlokat, az életben nem fogja senki se mókolni a kiadott cuccodat. Nincs több utólagos gány FUTÁR-osítás, nincs több szín és logóhelytelen volán festés. Már várom, amikor a sok takony hisztizni fog, hogy hogyan lehet megoldani majd. :D
  • Ikarusfan
    A FUTÁR konkrét hibáihoz nem tudok hozzászólni az olvashatatlanságon kívül, mert utálom az egész futár témát az OMSI-ban, és ezért messziről kerülöm az olyan buszokat. De valószínűleg nem véletlen, ha többen is rossznak mondják, de mint említettem, én nem használom, így nem tudom, milyen más hibája van.

Az rendben van, hogy neked tanulómunka meg minden. Ez oké, de ezzel ne takarózz. Elismerem én is, hogy vannak a korai munkámnak szépséghibái, viszont bármennyire is ocsmány a 280.00 mod-om, abban nem lyukas alulról a modell, és még ott is képes voltam a normal-okat beállítani (smoothing). Kikértem nálam jobban modellező segítségét (CCV volt az, nahát, ezek szerint ha normálisan kérdezed, ő is tud normálisan válaszolni, hitted volna? pedig ez se ma volt), és így egész tűrhető lett, good enough. A pályán is vannak hibák, aláírom (én főleg az optimalizálatlan modelleket hoznám fel a Flórián térnél, meg hogy maga a tér fele akkora mint kéne).

De mégis egy játszható valami lett tűrhető fps-sel, ami jól emlékeztet az igazira. A ti 435-ök meg egy ronda valami, aminek szinte full 412 hangja van, kivéve aminek nem, mert az még borzalmasabb. A textúrák irdatlan nagyok, nem kettő hatványok. Annyira túltoltátok ott a dolgot, hogy sok embernél be se töltöttek a textúrák, csak a fehér műszerfal (4000x4000 px volt azt hiszem egy műszer homályos textúrája...). A 260 alja lyukas, a kapaszkodók emlékeim szerint ott is szögletesek (bár lehet ezen módosítottatok). A műszerfal még mindig az a ronda alap, nem hiszem el hogy legalább az alap textúráját ne lehetett volna lecserélni, meg a kapcsolókat.

CCV busza lehet, hogy kókány volt (a két kezed összetennéd, ha fele annyira tudnál csak kókányolni mint ő, mindegy), de kérlek azt nézd meg, hogy az volt az első megjelent magyar busz, nulla segítsége volt szinte buszkészítés terén, így lett olyan amilyen. Ehhez képest működtek benne a dolgok, felismerhető a hangja, a modell legalább nem lyukas (többnyire), egyedi műszerfalat is csinált.
    Mire ti elkezdtetek ügyködni a dolgokon, már vagy egy tucat magyar fejlesztő volt velem együtt, bárkitől lehetett volna kérni segítséget (szinte bárkitől, inkább így pontos). Nem, ti csináltatok egy optimalizálatlan akármit, amiben ilyen piszlicsáré dolgok rontják el azt a maradék játékélményt is, mint a smoothing vagy a lyukas modellek (vagy a szörnyű kameranézetek, bár ezen legalább könnyű állítani).

Egyébként nem tudom, miért hiszed azt hogy attól még hogy nem készít semmit, CCV inaktív lett. A saját szemeddel láthattad, hogy elég hamar reagált, ugyanígy írhattál volna ide a topikba előtte annyit, hogy "figyi CCV, kérnék engedélyt erre meg arra, ha olvasod kérlek válaszolj" vagy akármi. Biztos vagyok benne, hogy válaszolt volna akkor is hamar (meg abban is, hogy nem ad engedélyt, de ez más tészta) Én legalább megpróbáltam TITA-tól engedélyt kérni a 280-asra (persze nem válaszolt hónapok alatt se), nem hogy egy magyar "fejlesztőtársam" munkáját ellopjam (=kiadjam az engedélye nélkül).
  • c2driver
    Az Omsi fénykorában nem volt ennyi gyökér a "közösségben", most pedig bőven van, sajnos. Neveket nem mondok, úgyis tudja mindenki ki(k)re gondolok. Ha eltűnnének, talán lenne esély egy normális közösség kialakítására.
    Utoljára szerkesztette: c2driver, 2018.09.27. 14:04:10
  • Routeres
    *heavy sigh*
    Az pedig nyilván az én hibám, hogy az, hogy valaki bejelenti hogy készül a magyar fordítás, a hibák között van és én nem találom -logikus.
    Nem a fordítást jelentettem be, hanem az ékezetes karakterekkel kapcsolatos problémát. Valahogy fel kellett vezetni, hogy tudják mivel kapcsolatban jött elő a gond.

Egyébként úgy érzem nagyobb a dolog füstje, mint a lángja. Én nem várom el, hogy más képben legyen azzal, hogy éppen mit csinálok, haladok a fordítással a magam tempójában, ahogy munka mellett időm és kedvem jut rá, aztán majd egyszer közzéteszem, ha úgy gondolom megérett rá. Ettől persze más is nekiállhat, szíve joga, engem nem nagyon befolyásol. :)

Most jött ki a LOTUS és már öli egymást a közösség. Hogy lesz ebből olyan, mint az OMSI fénykorában? :(
    Utoljára szerkesztette: Routeres, 2018.09.27. 13:58:26
  • Peti134
    A "saját" FB csoportomból én léptem ki, nem kidobtak.
    A fordítás minőségét elismerem, igyekeztem minél hűbb lenni az eredeti szöveghez, mégha így szarul is hangzik.
    A FUTÁR esetében a fonttal nincsen baj, össze vissza van nyújtva meg nyomva, mert a textúra nincs megcsinálva normálisan a szöveges modelleken és lehetetlen kiszámítani a megfelelő értékeket a texttexture-höz. Az "ez az nem olyan" történet esetében pedig ezerszer leírtam hogy konkrétumokat szeretnék, én egy régebbi verzió alapján csináltam meg, ami lehet, hogy még máshogy működött és mint látható, igyekeztem a visszajelzéseknek megfelelően javítani a dolgot, olyannyira, hogy az egyik "közönség" által kért funkció miatt bugos lett a kijelző vezérlés és van, amikor működik, van amikor nem. Amit a teljes szkript újraírása nélkül meg lehetett valósítani, azt általában megcsináltam.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez egyébként azért van, mert az OMSI nyelvében nincs olyan funkció, ami szöveget egész számra konvertál, és ha egész számot tartalmazó szöveget lebegőpontos értékre (float) konvertálok (StrToFloat) majd azt kerekítem (trunc), akkor valami katyvaszt hoz össze, kerekítés nélkül pedig zugriff [ala omsi]

A FUTÁR-ral kapcsolatban még egy kis szösszenet:
    Lényegében a FUTÁR nekem a tanulómunka volt, mind modellezés, mind textúrázás, mind szkriptelés, - minden tekintetben. Kb olyan nekem a FUTÁR, mint Marceléknek az OMSI... Alapvetően egy bugos szar az egész, de többnyire működik és valahol mélyen szerethető.
    Elkezdtem készíteni az új modellt, immár más technikával, új szkripttel. Ott már nem lesz probléma a betűkkel sem a működéssel.
    Valahol el kellett kezdeni. Ha jól emlékszem te sem ott kezdted, ahol most vagy és a te első projekted sem volt tökéletes (gondolok itt a TITA-s 280.00-ra vagy az Óbuda pálya egyes részeire)

A 260-ban nem értem, mi a kókányolás. Az eredeti modell hibáit nem javítottuk, (ezekszerint az eredeti is kókány?), amit pedig hozzáadtunk, elvileg nem hibás. Maximum hátul az utastérben van némi textúra probléma.
    És mint már egyszer elmondtam, fogalmam sem volt arról, hogy CCV egyáltalán él-e még, jórégen volt egy interjújra az OMSI+-szal, azóta senki nem hallott róla semmit. Így attól kértem engedélyt, aki mutatott valami aktivitást. Aztán utólag levenni meg sok értelme lenne...

Az pedig nyilván az én hibám, hogy az, hogy valaki bejelenti hogy készül a magyar fordítás, a hibák között van és én nem találom -logikus.

A jótanácsokat köszönöm, a hibáimat (ha nem szőrszálhasogatás) általában el szoktam ismerni, ahogy a FUTÁR font, vagy a 435 modellje, a Citaro német rendszámtáblája, stb esetében is tettem nemegyszer (nyilván erre senki nem emlékszik)
    Az angollal szerencsére nincs túlságosan bajom, amihez szótárat használtam, azok azok az olyan szavak, amik nem szerepelnek az ember általános szókincsében.
  • Gonosz Ördög
    És azt hol lehet elérni hogy az összes ajtót egyszerre nyissa és zárja ? Mert a door_front_all és a door_front_all_close nem működik.
  • Ikarusfan
    Azért nem hibáztatlak, hogy nem láttad a FB-on (elvégre a fejlesztő csoportba direkt nem vagy meghívva, a másikból meg a viselkedésed miatt ki lettél dobva, a sajátodból meg szintén, a többi csoport meg halott).

De a fórumon van olyan content, ami utal rá, hogy más csinálja (keresőbe beírod és kiadja pl.). Vagy akár itt megkérdezed, biztos leírtuk volna, hogy igen, Routeres már csinálja. Nem, te elkezdted lefordítani, de valami olyan stílusban, hogy eret tudnék vágni. Ne haragudj meg érte, de ez a fordítás szörnyű, ez klasszisokkal rosszabb, mint amit a google fordító csinál - ott legalább tudod, hogy egy gép csinálta, és ennyit tud.

Te elolvastad egyáltalán amit írtál? "Birtokolja a LOTUS-t. Ez nem hangzik indokolatlanul, mint egy láz (...)"
    Te ejtenél ki valaha a szádon ilyen mondatot, hogy ez nem hangzik indokolatlanul, meg hogy ez olyan mint egy láz, a szimulátor láz? Amit írtak Marcellék egy kicsit erőltetetten, de vicces. Amit te írtál, az olyan így magyarul, mint ha egy 20 éve a barlangban élő ember emberek közé menne magázódva társalogni - még magyarul sincs értelme. Gratis, hogy az életben nem láttam olyan fordítást, ami magázó stílusban lett volna, hát hogy még olyat, ami ennyire görcsösen szórul szóra akarná lefordítani.

De hogy megemlítsem a kitérő választ. Igen, te mindig kitérő válaszokat adsz. Elbarmolsz valamit, mi mondunk rá valami ejnye-bejnyét, majd függetlenül attól igazad van vagy sem, te elkezded tovább görgetni a shitstorm-t, hibáztatsz mindent ami él és mozog, de te nem vagy hibás. A FUTÁR-ra is mondtuk hogy rossz a font, nem olvasható, ez az nem olyan
    te meg jöttél azzal hogy de neked megvan az igazi (minimum kirúgnák és lesittelnék aki odaadta, szóval jó hogy közhírré tetted így nem is tudom, 18-19 éves létedre)
    .
    Ott is jöttél vele, hogy márpedig de. Hát jó. Olyan is az eredmény, de ez kell a népnek, szóval mindegy.

Azt a kókányolt 260-ast is nagy hévvel kiadtad, majd jelezte CCV hogy amúgy marhára nem kérdezted őt meg a busz kiadásáról. Te meg, hogy nem is övé, mert a BKV mod így meg úgy, meg hogy nincs köze hozzá és mit képzel, nem is aktív a fórumon már (ja igen, mert attól hogy valaki módosít valamit, egyből ő az új készítő, az eredeti készítő meg le van tojva, értem). Ott se te voltál a hibás természetesen, hisz megkérdezted ki a készítő, és kértél is engedélyt (ja nem).

De hisz most se vagy hibás, mert a fórum egy bizonyos részén, ahol nyilván nincs értelme ott lennie ennek, te nem is találtad meg. Miközben máshol ott van. De ez nyilván nem a te hibád, mert te próbálkoztál nagyon, és most is mind ellened vagyunk, mi gonosz csúnya bácsik.

Jó tanács. Nem fog senki kevesebbe nézni valakit attól, ha elismeri a hibáját, de ha a hülye döntésedet ennyire véded, akkor ne csodálkozz azon, hogy mindenki petikének csúfol meg röhög a hülyeségeiden.
    Jó tanács no.2, ha idegen nyelvről fordítasz, ne ragaszkodj foggal körömmel szó szerint a fordításhoz, mert ekkora sületlenségek születnek belőle (illetve ha meg alap szavakat nem tudsz, és a magyar nyelvtant is így kezeled, inkább ne fordíts még egy darabig semmit se).

Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2018.09.27. 10:35:30
  • Peti134
    Ezt a kitérőválasz dolgot nem értem. Elmagyaráztam, miért álltam neki de nyilván, most hogy tudom, hogy Routeres csinálja a magyar nyelvet, én már el is vetem az általam elkezdettet, elvégre Routeres angolja univerzumokkal van az enyém fölött.
    Egyébként tegnap kezdtem el átírni magyarra a dolgokat és a látszattal ellentétben Google fordítót nem, ellenben szótárat néha használtam.
    A fórum Nyelvek topikját meg csak átfutottam a "hungarian" szót keresve, Routeres neve fel sem tűnt.

Remélem kielégítő válasz volt :)
  • Skinner_11
    Persze, hogy nem volt, mert abban a topikban főleg az elkészült nyelvi csomagokat teszik közzé, vagyis információt, hogy elérhetők lettek. Eléggé telített lenne, ha mindenki bejelentené egyesével hogy xy nyelvet elkezdte csinálni. Egyébként oda is írt szombaton, megint csak a Language Tool-al kapcsolatban, de tudom, te még azelőtt kezdted csinálni, vagy nemis, azóta nem nézted a fórumot, vagy {kifogás#3}

Jó, bevallom ez már tényleg szőrszálhasogatás, annyira nem akarlak b@sztatni, csak próbálkoztam, hátha egyszer az életben nem csak kitérőválaszra méltatsz valakit

Na szép estét
  • Peti134
    Körbenéztem a hivatalos fórumon, mielőtt elkezdtem, de Routeres posztja a hibák között volt, nem a nyelvek között.

Értsd: A hibák közé nem néztem be, csak a nyelvek közé, ott pedig nem volt..
  • Skinner_11
    Mondanám, hogy értem, de ezek után még erősebb kételyek merülnek fel, ha ilyen egyszerű angol mondatok értelmezése nem megy, minek fogtál bele a komplett játékot lefordítani

• Peti134
    Körbenéztem a hivatalos fórumon, mielőtt elkezdtem, de Routeres posztja a hibák között volt, nem a nyelvek között.
  • Skinner_11
    Nem akarom elvenni a kedved, de más már kb. a 2/3-át elkészítette a magyarításnak, és kicsit magyarosabb is, mert ez tényleg full olyan mintha Google Fordítóból másoltad volna

Gondolom nagy fáradtság lett volna legalább egyszer körbenézni a hivatalos fórumon, hogy lásd még hibajelentés is le lett adva az ékezetes betűk hibás megjelenítése miatt az illető által.

Nyilván egyébként a magázós változatot tartanám meg, ha te lennék, mert mint tudjuk főleg 60-90 éves korosztály a játék célközönsége.
  • Edmond14
    Írd nyugodtan tegező formában, szerintem nem lesz belőle gond.
  • Peti134
    [LOTUS]
    Elkezdtem magyarítani a játékot, kicsivel több, mint a fele készen van. Viszont nem tudtam eldönteni hogy magázós, vagy tegezős magyar legyen benne, így magázósan kezdtem el de így meg kb olyan, mintha Google Fordítóból másoltam volna a szöveget,
  • Edmond14
    Föl kell venned újra a két ajtó parancsát, de egy billentyűre rendelve.
  • Gonosz Ördög
    Üdv!
    Tudna valaki kellő infóval esetleg segíteni a Mercedes Benz Turk 0345 busszal ?.
    Adott a busz viszont az első ajtó szárnyak külön- külön gombbal van megoldva. Az lenne a kérdésem hogy tudnám megoldani hogy egyszerre nyíljon meg az első ajtó is,és ne külön. Már próbáltam a Ky_bus_ doorallfront_poen és close,de semmi reagálás. jelenlegi gomb kiosztás (fotó)

komplett busz letöltése
    Próbáltam már a billentyűkiosztásnál plusz hozzáadni gombokat,de sehogy nem jön össze.
    Előre is megköszönöm a segítséget.

Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.26. 17:11:14
  • Zsombor99
    Hát, az OMV benzinkút mellett pont nincs script mappa... Viszont a működő fájl így néz ki:
    [groups]
    2
    VIDEKI_PALYA
    egyeb

[nocollision]

[friendlyname]
    Petrol Station Type 2 "MOL"

[NightMapMode]
    Modus wie Nachtbeleuchtung eingeschaltet werden soll:
    0: wie Straßenbeleuchtung
    1: Gebäude mit durchgehender Beleuchtung
    2: Wohngebäude (nicht zwischen ungefähr 23 und 6 Uhr inkl. Variation)
    3: Gewerbegebäude (nicht zwischen ungefähr 18 und 7 Uhr inkl. Variation)
    4: Schule (nicht zwischen ungefähr 15 und 7 Uhr inkl. Variation)

[NightMapMode]
    0

[petrolstation]

[surface]

[mesh]
    tank_2_boden.o3d

[mesh]
    tank_2_esso.o3d

[matl]
    tank_2.tga
    0

[matl_alpha]
    1

[shadow]

[fixed]

[mesh]
    molhaszo.o3d

[LightMapMapping]

Der Befehl [maplight] erzeugt eine Lichtquelle, die die Karte anleuchtet. Zunächst folgen x, y, z,
    dann r, g, b und zuletzt der Radius, bei dem die volle Intensität erreicht wird. Danach gilt die
    Abnahme mit dem Quadrat der Entfernung.

[maplight]
    9
    2.5
    5.5
    0.5
    0.45
    0.4
    10

[maplight]
    9
    2.5
    5.5
    0.1
    0
    0
    20
  • Zoliikp
    Szia! Csak tipp, és lehet, hogy a hozzáértők lehurrognak, de minden a pályán lévő objektum - az esti világítást kivéve-, valamilyen scriptet használ. Ellenőrizd a meglévőket.
    Egyet nyiss meg az objektum szerkesztőben. Ha használ scriptet, mondja majd melyiket, és hogy a megtekintéshez nem tudja betölteni.
    Remélem segít.
  • Zsombor99
    Találtam egy 2D objektumot amihez beírtam [petrolstation] és szabájosan ráparkoltam (mint "talp" álltam rajta) de még mindig nem tudok ott tankolni! Most akkor mégis hogyan van ez?
  • Zsombor99
    Akkor jöhet a "B" terv, vagyis máshogyan kell megoldanom..
  • Ikarusfan
    Biztos, hogy nem ugyanaz az engine. Egészen mások az utóeffektek (egyáltalán vannak), van értelmesnek mondható árnyékkezelés, fények, mélységhatás. Tök más, sokkal jobb a látványvilág, emellett jobb fps-t is tud (talán a végeredmény is jobb lesz, ugye most még nincs AI).

Ez a Zugriff... ez egy sablon német hibaüzenet, hogy az xy memóriacímen elakadt az yz program, ettől még nem kell ugyanannak az engine-nek lennie.
  • Peti134
    Ez csak egy hibaüzenet, független a programnyelvtől és a grafikus motortól, a programozók írták bele, hogy ezt írja ki.
    Bár ettől függetlenül lehet igazad van és csak pofoztak az engine-n.
    Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.09.24. 12:45:26
  • wollnerd #62577
    Hát persze...
    Ugyanaz a grafikus motor. És ebből az következhet, hogy még mindig a változatlan programnyelvnél maradhattak... :D
    Mintha azt ígérték volna a készítők hogy új graf motort és programnyelvet alkalmaznak. hát mégsem úgy tűnik, vagy csak félig meddig.
  • Ikarusfan
    Csak elég szerencsétlen helyzetekben jött elő nekem, ellentétben az OMSI-ra, ahol egy hiányzó AI-ra is bedobja, vagy egy nem létező textúrára.
  • Peti134
    Kezdődik! :D
  • Peti134
    Mert csak az objektumon területén él a tankolási lehetőség.
    Modellezz valami átlátszó talpat, vagy bármit ami magába foglalja a területet ahol tankolni lehet, az sco-ba pedig írd be hogy [nocollision] .
    A [petrolstation] -nek pedig -de ez nem biztos- a [mesh] -ek előtt kell lennie
  • Zsombor99
    Oda parkoltam az objektum mellé, de semmi eredmény... Egyszerűen nem érzékeli tankolási lehetőségnek...
  • Edmond14
    Akkor próbáld meg a NightMapMode után beírni.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.23. 21:16:42
  • Zsombor99
    Szerintem igazad lehet, ugyanis ez egy MOL benzinkút:
    [groups]
    2
    VIDEKI_PALYA
    egyeb

[nocollision]

[friendlyname]
    Petrol Station Type 2 "MOL"

[NightMapMode]
    Modus wie Nachtbeleuchtung eingeschaltet werden soll:
    0: wie Straßenbeleuchtung
    1: Gebäude mit durchgehender Beleuchtung
    2: Wohngebäude (nicht zwischen ungefähr 23 und 6 Uhr inkl. Variation)
    3: Gewerbegebäude (nicht zwischen ungefähr 18 und 7 Uhr inkl. Variation)
    4: Schule (nicht zwischen ungefähr 15 und 7 Uhr inkl. Variation)

[NightMapMode]
    0

[petrolstation]

[surface]

[mesh]
    tank_2_boden.o3d

[mesh]
    tank_2_esso.o3d

[matl]
    tank_2.tga
    0

[matl_alpha]
    1

[shadow]

[fixed]

[mesh]
    molhaszo.o3d

[LightMapMapping]

Der Befehl [maplight] erzeugt eine Lichtquelle, die die Karte anleuchtet. Zunächst folgen x, y, z,
    dann r, g, b und zuletzt der Radius, bei dem die volle Intensität erreicht wird. Danach gilt die
    Abnahme mit dem Quadrat der Entfernung.

[maplight]
    9
    2.5
    5.5
    0.5
    0.45
    0.4
    10

[maplight]
    9
    2.5
    5.5
    0.1
    0
    0
    20
    Ez pedig csak egy sima benzin töltőoszlop:
    [groups]
    1
    Yufa

[friendlyname]
    Zapfanlage-Diesel

[mesh]
    zapf.o3d

[shadow]

[complexity]
    2

[fixed]

[NightMapMode]
    0

Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.09.23. 21:14:14
  • Edmond14
    A .sco-ba beírod: [petrolstation] Szerintem csak ennyitől függ.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.23. 16:23:11
  • Zsombor99
    Tudja valaki hogy mitől függ hogy egy adott objektumot benzinkútnak (tankolási lehetőségnek) érzékeljen? Egy komplett MOL töltőállomás modellt érzékel viszont egy manuálisan lerakott töltőoszlpopt és tetőt már nem!
  • Gonosz Ördög
    Üdv !

Tudd valaki infót hogy a Ikarus 256 AEU-777-nél mért nem teszi le a buszt kiválasztás után? Omsi 2-ben
  • Edmond14
    Köszönöm szintén, hogy gondoltál rám. Véleményem szerint kissé korai még egy külön topikot nyitni a játéknak.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.21. 18:11:56