OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha már előjött a kérdés, akkor: Intel i3 processzorhoz mit szóltok? Mert az új gépemben majd az lesz...
Sikerekben, Egészségben, Omsi és Lotus kiegészítőkben Gazdag Békés Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
bajuszati
Sziasztok! G29 kormánnyal és pedállal akarok játszani,de állandóan magyaráznom kell a játéknak hogy váltson át kormányra,pedig a beállításokban ki van választva. Ha picit felmegyek pl járdára,máris eltekeri a kormányt,és már nincs egyenesben. Mintha eltört volna a tengely vagy ilyesmi. Ez mitől lehet?
Okés, köszönöm szépen! Szétnézek akkor 2000-es fronton is.
Támogatom a Ryzen-es ötletet, de ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a 2000-es szériából mazsolázz. Az első generációhoz képest jobb az egyszálas teljesítményük, vagy ha annyira nem sürgős, akkor valamikor a második negyedévben landol a 3000-es széria. Januárban fogják bemutatni a CES 2019-en, érdemes lesz figyelni.
Ryzen 5 1600
Egyelőre nem tervezek komolyabban fejleszteni, csak informálódom. Bár mondjuk semmi sem lep már meg. Olvasgattam kommenteket és olyanokat is találok, hogy I7-7700 GTX1070 kombóval néha leesik az FPS 30 alá is.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.12.28. 10:20:47
Egyelőre nem tervezek komolyabban fejleszteni, csak informálódom. Bár mondjuk semmi sem lep már meg. Olvasgattam kommenteket és olyanokat is találok, hogy I7-7700 GTX1070 kombóval néha leesik az FPS 30 alá is.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.12.28. 10:20:47
Nem, 2 magot is csak úgy-ahogy képes kezelni, éppen ezért ne ez a fostalicska legyen a mérce, ha gépet szeretnél fejleszteni. 😊
Milyen procira gondoltál?
Utoljára szerkesztette: Routeres, 2018.12.28. 08:27:32
Milyen procira gondoltál?
Utoljára szerkesztette: Routeres, 2018.12.28. 08:27:32
OMSI 2 ki tud használni egy 6 magos processzort?
Köszönjük, viszont neked is! 😊
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Fórumozónak!
bajuszati
Értem, nekem leginkább a kettő busz közül kellene egy fényezés ha nem gond. 😄
De azért ezt is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: athiksz, 2018.12.16. 18:00:27
De azért ezt is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: athiksz, 2018.12.16. 18:00:27
Ezt tudnám ajánlani: Omsi Paint
bajuszati
Sziasztok valakinek tud egy olyan oldalt ahol vannak ÉMKK-s és más volános festések a DLC-s MAN Citybus-hoz és az új Vanhool-hoz?
Mert a maba-omsin valamiért nem érhetőek el.
Megköszönném.
Mert a maba-omsin valamiért nem érhetőek el.
Megköszönném.
Tipikus OMSI 2 <#nyes>#nyes> Sosem lehet tudni, <#nemtudom>#nemtudom><#csodalk>#csodalk> mi éppen az aktuális nyűgje...<#shakehead>#shakehead> <#nevetes1>#nevetes1>
Köszi! Most lekopogom, de éppen jól működik. Magam sem hiszem el teljesen... <#vigyor>#vigyor>
DirectX újratelepítés, videókártya driver frissítés. Ha már a legfrissebb, akkor meg régebbi(ek)re vissza kell állni, hátha.
Danke Danke Danke 😊 nagyon béna voltam bocs . Köszönöm sikerült !
Próbáld 7-zippel kicsomagolni.
az egész kibontás ilyen ... :/
Utoljára szerkesztette: lacibeck, 2018.12.10. 19:09:44
Még mindig ugyan az lehet én vagyok béna .... 😊
Sziasztok ! Van egy kis gondom, már több oldalról is letöltöttem a MAN Lion's Coach buszt, de nem tudom kicsomagolni az egész hibás . Miért van ez ? Csak hiba jelentés fut folyamatosan .
Végigmentem néhány vonalon. Nagyon hangulatos, főleg a csőszi betérő. 1-2 helyen hiányoznak a tájékoztató nyilak (pl. Szfváron hogy melyik kocsiállás melyi), meg a menetrend is néha közli velem, hogy 4 perc sietés, de ha előreállítom az időt, akkor meg a következő megállóban már 3-4 perc késést ír. Az AI komplett hülye, 50-60-al döcögnek, ahol 90-el lehetne, de erről valószínűleg nem te tehetsz.
Szóval vannak hibái, de attól még nagyon szép munka.
Szóval vannak hibái, de attól még nagyon szép munka.
Tudtommal az ilyesmit úgy oldják meg, hogy fognak egy sima kocka modellt, megnyitják a crossing editorban és lerakják a path-eket hozzá, az sli-kből pedig csak az utat hajtogatják össze.
Néhány pályán láttam mostanában, hogy semmi objekt nincs a kereszteződéseknél, csak spline, viszont a path-ok nem a spline-okat követik. (ráadásul az AI 80%-ban tartja a KRESZ-t ezeken a helyeken is!!!). Azt is kipróbáltam, hogy kitöröltem egy ilyen spline-t. A path érintetlen maradt, de nem az a "sima" invisible street volt sehol. Hogyan oldható ez meg?<#circling>#circling>
Utoljára szerkesztette: Lantos_J, 2018.12.08. 18:23:12
Utoljára szerkesztette: Lantos_J, 2018.12.08. 18:23:12
Szép termetes darab, kicsomagolva meghaladja a 9GB-ot. <#vigyor>#vigyor> Csak egy gyors kört mentem eddig rajta, de ennyiből is látszik, hogy szép munka, kellemes hangulata van. Köszönöm szépen az igényes alkotást! <#worship>#worship>
Üdv mindenkinek!
A mai napon megérkezett a Dunántúl 2.2 map Székesfehérvár és Mór környékét feldolgozó pályája 10 járattal. A pályát innen tudod letölteni.
Kellemes időtöltést a játékhoz!
A mai napon megérkezett a Dunántúl 2.2 map Székesfehérvár és Mór környékét feldolgozó pályája 10 járattal. A pályát innen tudod letölteni.
Kellemes időtöltést a játékhoz!
Köszi szépen, majd valamikor ha időm engedi szétkapom és megnézem. A fék indokolatlan oldása nem is annyira nagy baj, az viszont sokkal inkább zavaró szerintem, hogy így a finom retarderes lassítás elég macerás. Próbálom kicsit az érzékenység finomhangolásával javítani, de nem tökéletes. <#whatever>#whatever>
A másodikra, az bizony a potméter miatt van. Általában egy pucolás orvosolja. A parkfék oldása miatt tényleg szar olyankor, nálam is előjön néha. (Jó sofőr, jó reflexxel olyankor gyorsan rátapos finoman a fékre, nehogy megtolja a pirosnál előtte várakozó kocsikat. 😄)
Igen, az megvolt, de a logfile tele van ezzel és hiányzó textúrákat, komoly fps csökkenést kapok amik elég idegesítőek. A hardverrel nem lehet gond, i7 7700K, 16GB RAM és GTX 1080 van a gépben... Próbáltam játszani a beállításokkal is, most épp Routeres beállításával teszteltem, de nem sikerült megoldanom vele a gondot.
Másik téma: G27-et használok és feltűnt, hogyha egyenletesen nyomva tartom a pedálokat, van némi (olyan 5-15% közötti) ingadozás. Emiatt időnként kiold a parkfék és néhány busznál idegesítően kattog a gázpedál valamint enyhébb lassításnál a retarder is ki-be kapcsolgat. Ilyet más is tapasztalt már? Drivert újratelepítve sem lett jobb... Lehetséges, hogy kezdi feladni a harcot a pedál? <#ijedt>#ijedt>
Másik téma: G27-et használok és feltűnt, hogyha egyenletesen nyomva tartom a pedálokat, van némi (olyan 5-15% közötti) ingadozás. Emiatt időnként kiold a parkfék és néhány busznál idegesítően kattog a gázpedál valamint enyhébb lassításnál a retarder is ki-be kapcsolgat. Ilyet más is tapasztalt már? Drivert újratelepítve sem lett jobb... Lehetséges, hogy kezdi feladni a harcot a pedál? <#ijedt>#ijedt>
Azt hiszem ilyesmi gondom volt 1-2 évvel ezelőtt, és ha jól emlékszem a hibaüzenetek kikapcsolása a beállításokban segített.
Sziasztok! Folyton ezeket a hibákat kapom:
"Warning: Texturladen - Direct9 Error: E_OUTOFMEMORY (-2147024882)"
"Warning: Texturladen - Direct9 Error: D3DXERR_INVALIDDATA (-2005529767)"
Valakinek esetleg lenne ötlete, hogy miért adja mindig kis idő után ezeket és mit kezdhetnék, hogy megoldjam a nyűgjét?
"Warning: Texturladen - Direct9 Error: E_OUTOFMEMORY (-2147024882)"
"Warning: Texturladen - Direct9 Error: D3DXERR_INVALIDDATA (-2005529767)"
Valakinek esetleg lenne ötlete, hogy miért adja mindig kis idő után ezeket és mit kezdhetnék, hogy megoldjam a nyűgjét?
Nem tudom pontosan milyen festések vannak itt, de nézz szét, hátha találsz valami neked tetszőt.
Szerbusztok! Valakinek nincs Ikarus 263.10-re festése? Nagyon megköszönném.
És ettől az este nyolcas rendszertől mit vártak?
20 órás kapcsoló. Modern buszokban is van ilyen, ez a gomb annyit csinál, hogy engedélyező üzemmódban blokkolja a hátsó ajtók kívülről nyithatóságát (legalábbis a budapesti kivitelekben így működik, MAN A21/C2 biztosan, de talán a Modulokban is van ilyen). '90-es években valamikor itt is alkalmazták azt a megbukott rendszert, hogy este 8 után csak az első ajtón lehetett leszállni is.
Mit jelent a 20h amúgy?
A 20H switch pontosan arra való, aminek hívják. Nem kifejezetten ajtófék, hanem a csak első ajtón való le/felszállásra van. De mivel az első ajtó manuális, így gondolom a valóságban is használták piros lámpánál való várakozáskor is. Persze ez az alap berlini buszokra vonatkozik (SD92-től van bennük ez a funkció).
A megállófék akarna lenni a 20h switch, a megállófék buszonként változik, legtöbbször a 20h switch az, de pl. a CCV-féle 260-asban a megállófék gombja a NUM -.
Köszi a segítséget! <#worship>#worship>
Sziasztok! Alap beállítás szerint a NUM- az ajtóengedélyezőt kapcsolja.
A megálló-/rögzítőféknek mi a billentyűkódja? Vagy ez is olyan ami buszonként változik?
Illetve a 20h switch pontosan mire jó?
A megálló-/rögzítőféknek mi a billentyűkódja? Vagy ez is olyan ami buszonként változik?
Illetve a 20h switch pontosan mire jó?
Próbáld meg ezek valamelyikét.
bus_doorfront5
0
0
bus_doorfront7
0
0
bus_doorfront4
0
0
bus_doorfront2
0
0
bus_doorfront3
0
0
bus_doorfront8
0
0
bus_doorfront02
0
0
bus_doorfront03
0
0
bus_doorfront04
0
0
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.11.18. 19:58:54
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
bus_doorfront5
0
0
bus_doorfront7
0
0
bus_doorfront4
0
0
bus_doorfront2
0
0
bus_doorfront3
0
0
bus_doorfront8
0
0
bus_doorfront02
0
0
bus_doorfront03
0
0
bus_doorfront04
0
0
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.11.18. 19:58:54
Sziasztok! Egy ideje már bajlódok azzal, hogy sehogyan sem tudom a kettőnél több ajtóval rendelkező buszokon billentyűzetről nyitni a hátsókat. Mikor évekkel ezelőtt játszottam nem volt hasonló gondom. Most hiába rendelek a "bus_doorfront3/4/8/stb"-hez billentyűt, egyikkel sem akar menni. Volt már valakinél ilyen gond? Mit ronthatok el? Esetleg olyan akinek működik a 3-4 ajtós buszokon az ajtókezelés billentyűzetről megosztaná velem az "Inputs" mappájának a tartalmát?
Ez kicsit bonyolultabb, mint gondolod. Nézegesd más engedélyezős buszok szkriptjeit, és tanulj. Ha van egy kis érzéked a programozáshoz, akkor egyszerű lesz, miután felfedezed azt a kevés logikát ami az omsi nyelvében van.
Valaki nem tudja esetleg, hogyan kell a buszba beletenni az ajtóengedélyezést? A gomb már megvan, kattintásra ki is nyílik, csak annyi kéne, milyen scriptekkel kell megoldani, hogy az utasok nyissák ki maguk. Mert jelenleg csak odasétálnak, de nem történik semmi,
Lefordítva valami olyasmi hogy "Hiba a tartomány ellenőrzésénél.". Nyilván nincs igazán felkészítve multi monitor supportra, ezért ha nem aktív végig az ablak akkor nem igazán tudja ellenőrizni a képernyő-tartományt. De ez csak az én sejtésem...<#awink>#awink>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.11.13. 16:38:08
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.11.13. 16:38:08
Sziasztok! Mi lehet annak az oka, hogy a játék kifagy Refresh tile címszóval a logfile-ban? A feladatkezelőben azt írja, hogy az alkalmazás nem válaszol. 😞
Hát ha te egy gyorsuló hang mellé rakod ugyanazt csak visszafele, akkor abból egy hullámzó hangú valami lesz, ami ugyan jobb az ugrálásnál, de ettől még szörnyű.
Egy állandó hangmagasságú hangot találni egy olyan hangfelvételben, ahol nem össze-vissza gyorsul meg fékez a busz, nem olyan nehéz, utána már csak úgy kell megvágni a hangot, hogy a legeleje a hullámnak meg a legvége kb ugyanott legyen, tehát loop-olásnál ne pattogjon (pattogás akkor lesz, ha hirtelen vált a hanghullám fizikailag). Erősítgetni, hangszínt állítani, szűrni spektrumot lehet szépen és finoman, de alapból akkor is kell egy hang, ami használható. Ez az alapja, enélkül semmit se lehet kihozni, ha meg ez megvan, elég nehéz elrontani.
Egy állandó hangmagasságú hangot találni egy olyan hangfelvételben, ahol nem össze-vissza gyorsul meg fékez a busz, nem olyan nehéz, utána már csak úgy kell megvágni a hangot, hogy a legeleje a hullámnak meg a legvége kb ugyanott legyen, tehát loop-olásnál ne pattogjon (pattogás akkor lesz, ha hirtelen vált a hanghullám fizikailag). Erősítgetni, hangszínt állítani, szűrni spektrumot lehet szépen és finoman, de alapból akkor is kell egy hang, ami használható. Ez az alapja, enélkül semmit se lehet kihozni, ha meg ez megvan, elég nehéz elrontani.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Azt hiszem, úgy szokták, hogy ugyanazt a hangot visszafele játszva az eredeti mellé teszik, és így kapnak egy viszonylag folyamatos hangot.
--------------------------------------------------------------------
OMSI 2 indítás eredménye, ha 2 monitor van bedugva és éppen közben a másikon valami mást csinálok:
Valaki nem tud rá valami okosságot?
Sz*rk: Ha végig aktív az ablak, amíg tölt, akkor nincs baja, csak akkor, ha "kikattintok" belőle.
Utoljára szerkesztette: ikarusbus, 2018.11.04. 18:23:58
--------------------------------------------------------------------
OMSI 2 indítás eredménye, ha 2 monitor van bedugva és éppen közben a másikon valami mást csinálok:
Valaki nem tud rá valami okosságot?
Sz*rk: Ha végig aktív az ablak, amíg tölt, akkor nincs baja, csak akkor, ha "kikattintok" belőle.
Utoljára szerkesztette: ikarusbus, 2018.11.04. 18:23:58