63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Peti134
    Ez kicsit bonyolultabb, mint gondolod. Nézegesd más engedélyezős buszok szkriptjeit, és tanulj. Ha van egy kis érzéked a programozáshoz, akkor egyszerű lesz, miután felfedezed azt a kevés logikát ami az omsi nyelvében van.
  • Edmond14
    Valaki nem tudja esetleg, hogyan kell a buszba beletenni az ajtóengedélyezést? A gomb már megvan, kattintásra ki is nyílik, csak annyi kéne, milyen scriptekkel kell megoldani, hogy az utasok nyissák ki maguk. Mert jelenleg csak odasétálnak, de nem történik semmi,
  • Zsombor99
    Lefordítva valami olyasmi hogy "Hiba a tartomány ellenőrzésénél.". Nyilván nincs igazán felkészítve multi monitor supportra, ezért ha nem aktív végig az ablak akkor nem igazán tudja ellenőrizni a képernyő-tartományt. De ez csak az én sejtésem...
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.11.13. 16:38:08
  • Edmond14
    Sziasztok! Mi lehet annak az oka, hogy a játék kifagy Refresh tile címszóval a logfile-ban? A feladatkezelőben azt írja, hogy az alkalmazás nem válaszol. :(
  • Ikarusfan
    Hát ha te egy gyorsuló hang mellé rakod ugyanazt csak visszafele, akkor abból egy hullámzó hangú valami lesz, ami ugyan jobb az ugrálásnál, de ettől még szörnyű.

Egy állandó hangmagasságú hangot találni egy olyan hangfelvételben, ahol nem össze-vissza gyorsul meg fékez a busz, nem olyan nehéz, utána már csak úgy kell megvágni a hangot, hogy a legeleje a hullámnak meg a legvége kb ugyanott legyen, tehát loop-olásnál ne pattogjon (pattogás akkor lesz, ha hirtelen vált a hanghullám fizikailag). Erősítgetni, hangszínt állítani, szűrni spektrumot lehet szépen és finoman, de alapból akkor is kell egy hang, ami használható. Ez az alapja, enélkül semmit se lehet kihozni, ha meg ez megvan, elég nehéz elrontani.
  • ikarusbus
    Azt hiszem, úgy szokták, hogy ugyanazt a hangot visszafele játszva az eredeti mellé teszik, és így kapnak egy viszonylag folyamatos hangot.
    --------------------------------------------------------------------
    OMSI 2 indítás eredménye, ha 2 monitor van bedugva és éppen közben a másikon valami mást csinálok:

Valaki nem tud rá valami okosságot?
    Sz*rk: Ha végig aktív az ablak, amíg tölt, akkor nincs baja, csak akkor, ha "kikattintok" belőle.

Utoljára szerkesztette: ikarusbus, 2018.11.04. 18:23:58
  • GTT436
    Ez igaz, Közben néztem a busz hang mappáját, és néhányba belehallgatva tényleg loop hangokból áll.
  • Ikarusfan
    Hát eléggé beszélnek alatta. Ahol beszélnek, az használhatatlan (még egy sima sípolást is elég nehéz kivarázsolni egy hangfelvételből, nem hogy egy szélesebb spektrumú beszélgetést, ami pont egybeesik a hasznos freki sávval).

Hangfelvételhez, ami loop-ol (motor, híd, váltó), olyan hang kell, ami sokáig (2-3mp minimum, de inkább több) azonos frekvenciájú, tehát ugyanaz a sebesség, motorfordulat, ilyesmi. Ha kicsit gyorsul, még lehet trükközni, de minél jobban gyorsuló a hang, annál torzabb lesz az eredmény.
  • GTT436
    Sziasztok!

Találtam egy videót, amiről azt gondolom hogy lehetne alapja egy man lion's classic autóbusznak a hangja. Sajnos nem tudok ilyen feladatokat csinálni, ezért egy ihletként feldobom. Mit szóltok hozzá? Man Lion's Classic alap
  • Lantos_J
    @Edmond14: Grafika (Haladó) >> Textúrák... >> Max felhasználható memória nagy felbontású textúrákhoz

@Ikarusfan: Jó tudni, köszi!
  • Edmond14
    Hol találtad ezt a beállítási lehetőséget?
  • Ikarusfan
    Az a videokártya RAM-jára vonatkozik.
  • Lantos_J
    Lehet csak nekem "új" amit írok, mert nem nagyon szoktam foglalkozni az optimalizációval, de nemrég találtam egy olyan beállítást, hogy mennyi RAM-ot kap a játék és az alapból valami nagyon alacsony érték. Felvettem 1024MB-ra és azóta sokkal jobb a helyzet, főleg amikor másik utcába fordulok.
  • Ikarusfan
    Nekem sikerült feltelepítenem, semmin se változtatott, maradt ugyanaz az fps.
  • ikarusbus
    Ezzel a "4 GB patch" dologgal van valakinek tapasztalata? Nekem "couldn't open executable" üzenettel megdöglik, akárhogy próbálkozom vele. Pedig ahogy látom, az OMSI-nak szüksége lenne több RAM-ra, mert nálam 2 gigát simán felzabál (azt hiszem, talán a 32 bites alkalmazások annyit tudnak max. alapból).
  • cxaxoxc
    Köszönöm szépen!
  • ikarusbus
    MaBaOMSI-ról tölthető.
  • Lantos_J
    Sziasztok! Katowice 1.0 pályához van esetleg alternatív letöltési link? Ami a StrefaOMSI-n van link azt tiltja a víruskergetőm kikapcsolni meg azért mégse szeretném.
  • cxaxoxc
    Jaaa, azt hittem valami más a trükk. Nálam ugyan az a gond amit írtam ezelőtt, nincs rajta tükör és a műszerek sem működnek, a másiknál (aminek a kiválasztásnál látszódnak legalább a tükrei) pedig hibát dob ha leraknám. És egyébként ha már itt tartunk valaki esetleg tud linket adni Ikarus 412-höz, ha már a 415 nem működik rendesen?
  • Edmond14
    Köszönöm!
  • kem001
    Nem lesz. Ideiglenesen szünetet tartunk.
  • Edmond14
    OMSI Pluszon nem lesz Ez történt szeptemberben c. beszámoló?
  • ikarusbus
    Edmond14 linkjét letöltve az "Ikarus_H"-t választod a jármű lerakásnál.
  • cxaxoxc
    És elmondod hogyan sikerült működésre bírnod?
  • ikarusbus
    Na, sikerült működésre bírnom, hát nem valami nagy dolog. Ronda, rosszak a hangjai, rossz az irányítása. Tudom, csináljak jobbat...
  • ikarusbus
    Nálam se megy, jön a szokásos OMSI-s német hibaüzenet.
  • Ikarusfan
    Hogy csakazéris' kerüljön ide is LOTUS content:

• cxaxoxc
    Köszi, de sajnos ez sem jó nálam. Ebből már volt olyan, aminek legalább az előnézeti képén látszódtak a tükrök, de mikor pályára akartam helyezni hibát dobott. A többi verziónál amiket le lehetett helyezni a pályára pedig ugyanúgy nincsenek tükrök és hiányoznak a mutatók a műszerekből.
  • Edmond14
    Próbáld ezt
  • cxaxoxc
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni, hogy honnan tölthetnék le rendesen működő Ikarus 415-öst vagy esetleg megosztaná velem valaki a sajátját? Sajnos amit találtam az hibás, a műszerek nem működnek benne és hiányoznak a tükrei.
  • Edmond14
    Régebben, akár több éve is olvastam valamilyen oldalon egy magyar cikket, ami az OMSI-val foglalkozott, hogy lettek volna még betervezve plusz vonalak a játékhoz (asszem 63-as). Nem emlékszik esetleg valaki erre cikkre, illetve arra, hogy hol volt megtalálható?
  • athiksz
    Szép estét mindenkinek! Nincs valakinek esetleg Alba Volános festés buszokra? ilyen pl. hogy MAN SL 223, MAN Lions Coach.
    Mert láttam az eredeti oldal már nem működik, és máshova meg nem volt feltöltve.
  • Gonosz Ördög
    Értelek. Csak a Strefán nem tudni most akkor melyiket kell hozzá letölteni.
    Mivel a LE kiírás hiányzik egyiknél sem jelöli ilyen néven. Csak ilyen Solaris Urbino 15 II vagy III jelzések vannak.
    Meg hát hogy a packból hova kell azt pontosan másolni az rejtély,tegnap próbálgattam a 15-nél,ugyan úgy a negyedik generációsnál is ahol a 12-es kell, de sehogy nem jelent meg az a kinézet amit szeretne az ember. A PL az gondolom lengyel változat a Mokit azt nem tudom milyen.
  • Edmond14
    Szia!
    A negyedik generációshoz kell a Metropole Ruhr nevű fizetős kiegészítő.
    A LE verziót a Strefa-Omsiról lehet letölteni, melyhez regisztráció szükséges.
    Van még a PL megapack és a Moki mod amiket Solarishoz ismerek amikhez az alapverzió kell.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.10.02. 20:53:11
  • Gonosz Ördög
    Üdv!
    Valaki nem jártas a Solaris buszok módosításában ? Mert van külön tipus pack (ajtó felosztás) stb...
    Amit próbáltam már, de sehogy nem akar sikerülni egy - kettőnél hogy az jönne ki belőle amit szeretne az ember.
    Pláne hogy a packban annyi fájl van,hogy nem tudja az ember hogy melyik alap busz is kell pontosan hozzá.
    Ezekre gondoltam,átalakításban,mint pl a Solaris Urbino 12 IV LE és a Solaris Nobina
    Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.10.02. 19:07:29
  • Gonosz Ördög
    Értelek. Akkor azért nem találok róla.
  • Edmond14
    Ó, már nagyon régi, a Spandau Xtreme pályasorozathoz készült.
    Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.10.02. 15:35:42
  • Gonosz Ördög
    Mihez tartozik pontosan ez a fájl ? Milyen pályához ? Mert tegnap jó pár helyen kerestem de nem találtam ilyet.
  • Zsombor99
    Első keresésre máshol másoknak is pont ez az objektum hiányzik...
  • Edmond14
    Sceneryobjects\Häuser\wohnhaus.sco nincs valakinek? Nem tudná valahol megosztani?