63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Routeres #62686 Támogatom a Ryzen-es ötletet, de ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a 2000-es szériából mazsolázz. Az első generációhoz képest jobb az egyszálas teljesítményük, vagy ha annyira nem sürgős, akkor valamikor a második negyedévben landol a 3000-es széria. Januárban fogják bemutatni a CES 2019-en, érdemes lesz figyelni. -
Edmond14 #62685 Ryzen 5 1600
Egyelőre nem tervezek komolyabban fejleszteni, csak informálódom. Bár mondjuk semmi sem lep már meg. Olvasgattam kommenteket és olyanokat is találok, hogy I7-7700 GTX1070 kombóval néha leesik az FPS 30 alá is.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.12.28. 10:20:47 -
Routeres #62684 Nem, 2 magot is csak úgy-ahogy képes kezelni, éppen ezért ne ez a fostalicska legyen a mérce, ha gépet szeretnél fejleszteni. :)
Milyen procira gondoltál?
Utoljára szerkesztette: Routeres, 2018.12.28. 08:27:32 -
Edmond14 #62683 OMSI 2 ki tud használni egy 6 magos processzort? -
SRoland01 #62682 Köszönjük, viszont neked is! :) -
bajusz_ati #62681 Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Minden Fórumozónak! -
athiksz #62680 Értem, nekem leginkább a kettő busz közül kellene egy fényezés ha nem gond. :D
De azért ezt is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: athiksz, 2018.12.16. 18:00:27 -
bajusz_ati #62679 Ezt tudnám ajánlani: Omsi Paint -
athiksz #62678 Sziasztok valakinek tud egy olyan oldalt ahol vannak ÉMKK-s és más volános festések a DLC-s MAN Citybus-hoz és az új Vanhool-hoz?
Mert a maba-omsin valamiért nem érhetőek el.
Megköszönném. -
Edmond14 #62677 Tipikus OMSI 2 Sosem lehet tudni, mi éppen az aktuális nyűgje... -
cxaxoxc #62676 Köszi! Most lekopogom, de éppen jól működik. Magam sem hiszem el teljesen... -
ikarusbus #62675 Megjelent az Ikarus 250.59 DLC! -
#62674 DirectX újratelepítés, videókártya driver frissítés. Ha már a legfrissebb, akkor meg régebbi(ek)re vissza kell állni, hátha. -
lacibeck #62673 Danke Danke Danke :) nagyon béna voltam bocs . Köszönöm sikerült ! -
ikarusbus #62672 Próbáld 7-zippel kicsomagolni. -
lacibeck #62671
az egész kibontás ilyen ... :/
Utoljára szerkesztette: lacibeck, 2018.12.10. 19:09:44 -
lacibeck #62670 Még mindig ugyan az lehet én vagyok béna .... :) -
cxaxoxc #62669 Szia! Töltsd le a készítő oldalán található linkek valamelyikéről:
facebook.com/helvetedesign -
lacibeck #62668 Sziasztok ! Van egy kis gondom, már több oldalról is letöltöttem a MAN Lion's Coach buszt, de nem tudom kicsomagolni az egész hibás . Miért van ez ? Csak hiba jelentés fut folyamatosan . -
ikarusbus #62667 Végigmentem néhány vonalon. Nagyon hangulatos, főleg a csőszi betérő. 1-2 helyen hiányoznak a tájékoztató nyilak (pl. Szfváron hogy melyik kocsiállás melyi), meg a menetrend is néha közli velem, hogy 4 perc sietés, de ha előreállítom az időt, akkor meg a következő megállóban már 3-4 perc késést ír. Az AI komplett hülye, 50-60-al döcögnek, ahol 90-el lehetne, de erről valószínűleg nem te tehetsz.
Szóval vannak hibái, de attól még nagyon szép munka. -
Routeres #62666 Tudtommal az ilyesmit úgy oldják meg, hogy fognak egy sima kocka modellt, megnyitják a crossing editorban és lerakják a path-eket hozzá, az sli-kből pedig csak az utat hajtogatják össze. -
Lantos_J #62665 Néhány pályán láttam mostanában, hogy semmi objekt nincs a kereszteződéseknél, csak spline, viszont a path-ok nem a spline-okat követik. (ráadásul az AI 80%-ban tartja a KRESZ-t ezeken a helyeken is!!!). Azt is kipróbáltam, hogy kitöröltem egy ilyen spline-t. A path érintetlen maradt, de nem az a "sima" invisible street volt sehol. Hogyan oldható ez meg?
Utoljára szerkesztette: Lantos_J, 2018.12.08. 18:23:12 -
cxaxoxc #62664 Szép termetes darab, kicsomagolva meghaladja a 9GB-ot. Csak egy gyors kört mentem eddig rajta, de ennyiből is látszik, hogy szép munka, kellemes hangulata van. Köszönöm szépen az igényes alkotást! -
SRoland01 #62663 Üdv mindenkinek!
A mai napon megérkezett a Dunántúl 2.2 map Székesfehérvár és Mór környékét feldolgozó pályája 10 járattal. A pályát innen tudod letölteni.
Kellemes időtöltést a játékhoz!
-
cxaxoxc #62662 Köszi szépen, majd valamikor ha időm engedi szétkapom és megnézem. A fék indokolatlan oldása nem is annyira nagy baj, az viszont sokkal inkább zavaró szerintem, hogy így a finom retarderes lassítás elég macerás. Próbálom kicsit az érzékenység finomhangolásával javítani, de nem tökéletes. -
gabesz012 #62661 A másodikra, az bizony a potméter miatt van. Általában egy pucolás orvosolja. A parkfék oldása miatt tényleg szar olyankor, nálam is előjön néha. (Jó sofőr, jó reflexxel olyankor gyorsan rátapos finoman a fékre, nehogy megtolja a pirosnál előtte várakozó kocsikat. :D) -
cxaxoxc #62660 Igen, az megvolt, de a logfile tele van ezzel és hiányzó textúrákat, komoly fps csökkenést kapok amik elég idegesítőek. A hardverrel nem lehet gond, i7 7700K, 16GB RAM és GTX 1080 van a gépben... Próbáltam játszani a beállításokkal is, most épp Routeres beállításával teszteltem, de nem sikerült megoldanom vele a gondot.
Másik téma: G27-et használok és feltűnt, hogyha egyenletesen nyomva tartom a pedálokat, van némi (olyan 5-15% közötti) ingadozás. Emiatt időnként kiold a parkfék és néhány busznál idegesítően kattog a gázpedál valamint enyhébb lassításnál a retarder is ki-be kapcsolgat. Ilyet más is tapasztalt már? Drivert újratelepítve sem lett jobb... Lehetséges, hogy kezdi feladni a harcot a pedál? -
Lantos_J #62659 Azt hiszem ilyesmi gondom volt 1-2 évvel ezelőtt, és ha jól emlékszem a hibaüzenetek kikapcsolása a beállításokban segített. -
cxaxoxc #62658 Sziasztok! Folyton ezeket a hibákat kapom:
"Warning: Texturladen - Direct9 Error: E_OUTOFMEMORY (-2147024882)"
"Warning: Texturladen - Direct9 Error: D3DXERR_INVALIDDATA (-2005529767)"
Valakinek esetleg lenne ötlete, hogy miért adja mindig kis idő után ezeket és mit kezdhetnék, hogy megoldjam a nyűgjét? -
Edmond14 #62657 Nem tudom pontosan milyen festések vannak itt, de nézz szét, hátha találsz valami neked tetszőt. -
athiksz #62656 Szerbusztok! Valakinek nincs Ikarus 263.10-re festése? Nagyon megköszönném. -
Lantos_J #62655 És ettől az este nyolcas rendszertől mit vártak? -
gabesz012 #62654 20 órás kapcsoló. Modern buszokban is van ilyen, ez a gomb annyit csinál, hogy engedélyező üzemmódban blokkolja a hátsó ajtók kívülről nyithatóságát (legalábbis a budapesti kivitelekben így működik, MAN A21/C2 biztosan, de talán a Modulokban is van ilyen). '90-es években valamikor itt is alkalmazták azt a megbukott rendszert, hogy este 8 után csak az első ajtón lehetett leszállni is. -
Edmond14 #62653 Mit jelent a 20h amúgy? -
gabesz012 #62652 A 20H switch pontosan arra való, aminek hívják. Nem kifejezetten ajtófék, hanem a csak első ajtón való le/felszállásra van. De mivel az első ajtó manuális, így gondolom a valóságban is használták piros lámpánál való várakozáskor is. Persze ez az alap berlini buszokra vonatkozik (SD92-től van bennük ez a funkció). -
Edmond14 #62651 A megállófék akarna lenni a 20h switch, a megállófék buszonként változik, legtöbbször a 20h switch az, de pl. a CCV-féle 260-asban a megállófék gombja a NUM -. -
cxaxoxc #62650 Köszi a segítséget! -
Lantos_J #62649 Sziasztok! Alap beállítás szerint a NUM- az ajtóengedélyezőt kapcsolja.
A megálló-/rögzítőféknek mi a billentyűkódja? Vagy ez is olyan ami buszonként változik?
Illetve a 20h switch pontosan mire jó? -
Edmond14 #62648 Próbáld meg ezek valamelyikét.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![entry]
bus_doorfront5
0
0
[entry]
bus_doorfront7
0
0
[entry]
bus_doorfront4
0
0
[entry]
bus_doorfront2
0
0
[entry]
bus_doorfront3
0
0
[entry]
bus_doorfront8
0
0
[entry]
bus_doorfront02
0
0
[entry]
bus_doorfront03
0
0
[entry]
bus_doorfront04
0
0
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.11.18. 19:58:54 -
cxaxoxc #62647 Sziasztok! Egy ideje már bajlódok azzal, hogy sehogyan sem tudom a kettőnél több ajtóval rendelkező buszokon billentyűzetről nyitni a hátsókat. Mikor évekkel ezelőtt játszottam nem volt hasonló gondom. Most hiába rendelek a "bus_doorfront3/4/8/stb"-hez billentyűt, egyikkel sem akar menni. Volt már valakinél ilyen gond? Mit ronthatok el? Esetleg olyan akinek működik a 3-4 ajtós buszokon az ajtókezelés billentyűzetről megosztaná velem az "Inputs" mappájának a tartalmát?