OMSI - Omnibussimulator 1 & 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondanám, hogy értem, de ezek után még erősebb kételyek merülnek fel, ha ilyen egyszerű angol mondatok értelmezése nem megy, minek fogtál bele a komplett játékot lefordítani <#fejvakaras>#fejvakaras>

Körbenéztem a hivatalos fórumon, mielőtt elkezdtem, de Routeres posztja a hibák között volt, nem a nyelvek között.
Nem akarom elvenni a kedved, de más már kb. a 2/3-át elkészítette a magyarításnak, és kicsit magyarosabb is, mert ez tényleg full olyan mintha Google Fordítóból másoltad volna <#idiota>#idiota>
Gondolom nagy fáradtság lett volna legalább egyszer körbenézni a hivatalos fórumon, hogy lásd még hibajelentés is le lett adva az ékezetes betűk hibás megjelenítése miatt az illető által.
Nyilván egyébként a magázós változatot tartanám meg, ha te lennék, mert mint tudjuk főleg 60-90 éves korosztály a játék célközönsége.
Gondolom nagy fáradtság lett volna legalább egyszer körbenézni a hivatalos fórumon, hogy lásd még hibajelentés is le lett adva az ékezetes betűk hibás megjelenítése miatt az illető által.
Nyilván egyébként a magázós változatot tartanám meg, ha te lennék, mert mint tudjuk főleg 60-90 éves korosztály a játék célközönsége.
Írd nyugodtan tegező formában, szerintem nem lesz belőle gond.
Elkezdtem magyarítani a játékot, kicsivel több, mint a fele készen van. Viszont nem tudtam eldönteni hogy magázós, vagy tegezős magyar legyen benne, így magázósan kezdtem el de így meg kb olyan, mintha Google Fordítóból másoltam volna a szöveget,

Föl kell venned újra a két ajtó parancsát, de egy billentyűre rendelve.
Üdv!
Tudna valaki kellő infóval esetleg segíteni a Mercedes Benz Turk 0345 busszal ?.
Adott a busz viszont az első ajtó szárnyak külön- külön gombbal van megoldva. Az lenne a kérdésem hogy tudnám megoldani hogy egyszerre nyíljon meg az első ajtó is,és ne külön. Már próbáltam a Ky_bus_ doorallfront_poen és close,de semmi reagálás. jelenlegi gomb kiosztás (fotó)
komplett busz letöltése
Próbáltam már a billentyűkiosztásnál plusz hozzáadni gombokat,de sehogy nem jön össze.
Előre is megköszönöm a segítséget.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.26. 17:11:14
Tudna valaki kellő infóval esetleg segíteni a Mercedes Benz Turk 0345 busszal ?.
Adott a busz viszont az első ajtó szárnyak külön- külön gombbal van megoldva. Az lenne a kérdésem hogy tudnám megoldani hogy egyszerre nyíljon meg az első ajtó is,és ne külön. Már próbáltam a Ky_bus_ doorallfront_poen és close,de semmi reagálás. jelenlegi gomb kiosztás (fotó)
komplett busz letöltése
Próbáltam már a billentyűkiosztásnál plusz hozzáadni gombokat,de sehogy nem jön össze.
Előre is megköszönöm a segítséget.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.26. 17:11:14
Hát, az OMV benzinkút mellett pont nincs script mappa... <#nemtudom>#nemtudom> Viszont a működő fájl így néz ki:
2
VIDEKI_PALYA
egyeb
Petrol Station Type 2 "MOL"
Modus wie Nachtbeleuchtung eingeschaltet werden soll:
0: wie Straßenbeleuchtung
1: Gebäude mit durchgehender Beleuchtung
2: Wohngebäude (nicht zwischen ungefähr 23 und 6 Uhr inkl. Variation)
3: Gewerbegebäude (nicht zwischen ungefähr 18 und 7 Uhr inkl. Variation)
4: Schule (nicht zwischen ungefähr 15 und 7 Uhr inkl. Variation)
0
tank_2_boden.o3d
tank_2_esso.o3d
tank_2.tga
0
1
molhaszo.o3d
Der Befehl erzeugt eine Lichtquelle, die die Karte anleuchtet. Zunächst folgen x, y, z,
dann r, g, b und zuletzt der Radius, bei dem die volle Intensität erreicht wird. Danach gilt die
Abnahme mit dem Quadrat der Entfernung.
9
2.5
5.5
0.5
0.45
0.4
10
9
2.5
5.5
0.1
0
0
20
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2
VIDEKI_PALYA
egyeb
0
tank_2_boden.o3d
tank_2_esso.o3d
tank_2.tga
0
1
molhaszo.o3d
Der Befehl
dann r, g, b und zuletzt der Radius, bei dem die volle Intensität erreicht wird. Danach gilt die
9
2.5
5.5
0.5
0.45
0.4
10
9
2.5
5.5
0.1
0
0
20
Szia! Csak tipp, és lehet, hogy a hozzáértők lehurrognak, de minden a pályán lévő objektum - az esti világítást kivéve-, valamilyen scriptet használ. Ellenőrizd a meglévőket.
Egyet nyiss meg az objektum szerkesztőben. Ha használ scriptet, mondja majd melyiket, és hogy a megtekintéshez nem tudja betölteni.
Remélem segít.
Egyet nyiss meg az objektum szerkesztőben. Ha használ scriptet, mondja majd melyiket, és hogy a megtekintéshez nem tudja betölteni.
Remélem segít.
Találtam egy 2D objektumot amihez beírtam és szabájosan ráparkoltam (mint "talp" álltam rajta) de még mindig nem tudok ott tankolni! Most akkor mégis hogyan van ez? <#fejvakaras>#fejvakaras> <#kerdes>#kerdes>
Akkor jöhet a "B" terv, vagyis máshogyan kell megoldanom.. <#pardon1>#pardon1>
Biztos, hogy nem ugyanaz az engine. Egészen mások az utóeffektek (egyáltalán vannak), van értelmesnek mondható árnyékkezelés, fények, mélységhatás. Tök más, sokkal jobb a látványvilág, emellett jobb fps-t is tud (talán a végeredmény is jobb lesz, ugye most még nincs AI).
Ez a Zugriff... ez egy sablon német hibaüzenet, hogy az xy memóriacímen elakadt az yz program, ettől még nem kell ugyanannak az engine-nek lennie.
Ez a Zugriff... ez egy sablon német hibaüzenet, hogy az xy memóriacímen elakadt az yz program, ettől még nem kell ugyanannak az engine-nek lennie.
Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM
Ez csak egy hibaüzenet, független a programnyelvtől és a grafikus motortól, a programozók írták bele, hogy ezt írja ki.
Bár ettől függetlenül lehet igazad van és csak pofoztak az engine-n.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.09.24. 12:45:26
Bár ettől függetlenül lehet igazad van és csak pofoztak az engine-n.
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.09.24. 12:45:26
Hát persze...
Ugyanaz a grafikus motor. És ebből az következhet, hogy még mindig a változatlan programnyelvnél maradhattak... 😄
Mintha azt ígérték volna a készítők hogy új graf motort és programnyelvet alkalmaznak. hát mégsem úgy tűnik, vagy csak félig meddig.
Ugyanaz a grafikus motor. És ebből az következhet, hogy még mindig a változatlan programnyelvnél maradhattak... 😄
Mintha azt ígérték volna a készítők hogy új graf motort és programnyelvet alkalmaznak. hát mégsem úgy tűnik, vagy csak félig meddig.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Csak elég szerencsétlen helyzetekben jött elő nekem, ellentétben az OMSI-ra, ahol egy hiányzó AI-ra is bedobja, vagy egy nem létező textúrára.
Mert csak az objektumon területén él a tankolási lehetőség.
Modellezz valami átlátszó talpat, vagy bármit ami magába foglalja a területet ahol tankolni lehet, az sco-ba pedig írd be hogy .
Modellezz valami átlátszó talpat, vagy bármit ami magába foglalja a területet ahol tankolni lehet, az sco-ba pedig írd be hogy
A -nek pedig -de ez nem biztos- a -ek előtt kell lennie
Oda parkoltam az objektum mellé, de semmi eredmény... <#szomoru2>#szomoru2> Egyszerűen nem érzékeli tankolási lehetőségnek...
Akkor próbáld meg a NightMapMode után beírni.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.23. 21:16:42
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.23. 21:16:42
Szerintem igazad lehet, ugyanis ez egy MOL benzinkút:
2
VIDEKI_PALYA
egyeb
0
tank_2_boden.o3d
tank_2_esso.o3d
tank_2.tga
0
1
molhaszo.o3d
Der Befehl erzeugt eine Lichtquelle, die die Karte anleuchtet. Zunächst folgen x, y, z,
9
2.5
5.5
0.5
0.45
0.4
10
9
2.5
5.5
0.1
0
0
20 Ez pedig csak egy sima benzin töltőoszlop:
1
Yufa
Zapfanlage-Diesel
zapf.o3d
2
0 <#whatever>#whatever>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.09.23. 21:14:14
2
VIDEKI_PALYA
egyeb
0
tank_2_boden.o3d
tank_2_esso.o3d
tank_2.tga
0
1
molhaszo.o3d
Der Befehl
9
2.5
5.5
0.5
0.45
0.4
10
9
2.5
5.5
0.1
0
0
20
1
Yufa
Zapfanlage-Diesel
zapf.o3d
2
0
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2018.09.23. 21:14:14
A .sco-ba beírod: Szerintem csak ennyitől függ.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.23. 16:23:11
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.23. 16:23:11
Tudja valaki hogy mitől függ hogy egy adott objektumot benzinkútnak (tankolási lehetőségnek) érzékeljen? <#fejvakaras>#fejvakaras> Egy komplett MOL töltőállomás modellt érzékel viszont egy manuálisan lerakott töltőoszlpopt és tetőt már nem!
Üdv !
Tudd valaki infót hogy a Ikarus 256 AEU-777-nél mért nem teszi le a buszt kiválasztás után? Omsi 2-ben
Tudd valaki infót hogy a Ikarus 256 AEU-777-nél mért nem teszi le a buszt kiválasztás után? Omsi 2-ben
Köszönöm szintén, hogy gondoltál rám. Véleményem szerint kissé korai még egy külön topikot nyitni a játéknak.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.21. 18:11:56
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.21. 18:11:56
Van egy LOTUS fejlesztős zárt FB csoport, én elvagyok ott. Az SG-n se működik jobban a keresés mint FB-n (mindkettőn xar), szóval bőven jó az.
Ettől még írkálhatnak emberek ebbe az SG-s topikba, de az OMSI után kiindulva én marhára nem vagyok kíváncsi azokra, akik egy mappát nem tudnak bemásolni, majd panaszkodnak itt oldalakon át. Márpedig ez a topik IS meg az összes FB csoport IS 90%-ban arról szól, hogy tizenévesek ocsmány paintes átfestéseket csinálnak, és valami nem működik. Vagy mit honnan kell letölteni.
Szerk: Azért kösz, hogy gondoltál rám is 😉
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2018.09.21. 12:46:45
Ettől még írkálhatnak emberek ebbe az SG-s topikba, de az OMSI után kiindulva én marhára nem vagyok kíváncsi azokra, akik egy mappát nem tudnak bemásolni, majd panaszkodnak itt oldalakon át. Márpedig ez a topik IS meg az összes FB csoport IS 90%-ban arról szól, hogy tizenévesek ocsmány paintes átfestéseket csinálnak, és valami nem működik. Vagy mit honnan kell letölteni.
Szerk: Azért kösz, hogy gondoltál rám is 😉
Utoljára szerkesztette: Ikarusfan, 2018.09.21. 12:46:45
Isten ments. 😊
Nyitottam a játéknak egy topikot, (pont én, akinek meg sincs még a játék) viszont házigazda nem nagyon szeretnék lenni, oda nem én féle ember kell 😊
Én személyszerint emberre gondoltam lehetséges választásként:
-Ikarusfan
-Routeres
-Edmond14
Rátok bízom 😊
Utoljára szerkesztette: Peti134, 2018.09.20. 23:07:08
Rómaifürdő felirat? Merre? Úgy látszik hogy én meg azt nem találtam még meg...
Duna, Békásmegyer felé, itt lakom, római strand stb stb....
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.19. 17:43:19
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.19. 17:43:19
923 és 934 megy arra amúgy.
Elkezdtem azt a szakaszt csinálni, de nem lett belőle sok minden, elfogyott a lelkesedésem, de kitörölni nem akartam. Amúgy egy rakás dolgot felfestettem a pályára, eddig azt hiszem csak a Rómaifürdő feliratot találta meg valaki.
Elkezdtem azt a szakaszt csinálni, de nem lett belőle sok minden, elfogyott a lelkesedésem, de kitörölni nem akartam. Amúgy egy rakás dolgot felfestettem a pályára, eddig azt hiszem csak a Rómaifürdő feliratot találta meg valaki.
Egy probléma van vele ezzel a pálya mellé mellékelt fordalap(pdf)-al és a Line list-el,míg például a fordalapon három számjegyű a járat száma,addig a Setra S313 UL buszban lévő Emke pénztárgépben már csak kettő számjegyet enged beütni.
Viszont a Line list-en pedig hiába ütöm be az egy jegyűt vagy kettőt nem fogadja el hibát ír ki rá.
Sőt Cél állomás kódokat nem is látok sehol feltüntetve.
Tehát végkép elveszítettem a fonalat,hogy akkor hogyan is lehet mindhárom (Járat,vonal,cél) begépelését elvégezni rendesen.
Hogy az utasok is felszállhassanak a buszra.
Egy példa kép a fordalapból
Line list
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.18. 19:40:49
Viszont a Line list-en pedig hiába ütöm be az egy jegyűt vagy kettőt nem fogadja el hibát ír ki rá.
Sőt Cél állomás kódokat nem is látok sehol feltüntetve.
Tehát végkép elveszítettem a fonalat,hogy akkor hogyan is lehet mindhárom (Járat,vonal,cél) begépelését elvégezni rendesen.
Hogy az utasok is felszállhassanak a buszra.
Egy példa kép a fordalapból
Line list
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.18. 19:40:49
Persze, de sajnos nem közlekedik ott semmi. Engem is meglepett, amikor megnéztem a pályát Editorban.
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.18. 19:03:05
Utoljára szerkesztette: Edmond14, 2018.09.18. 19:03:05
Ha jól sejtem akkor az Addons\Borzsony-Fictional\Line_list.png fájl lenne az... <#lookaround>#lookaround>
Óbuda pályán véletlenül találtam egy hatalmas csak utakkal, járművekkel és közlekedési lámpákkal rendelkező részt, ahol a felirat szerint a 9??-as éjszakai busz menne Békásmegyer felé! <#wow1>#wow1> Tudtok ti erről valamit? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Sajnos nincs
Köszi! Bár így sem jött össze, de elkezdtem hasonló módszereket kipróbálgatni és végül (bár nem tudom mi alapján) de néha le kell nyomni bal katt mellé a shift-et és akkor működik!
Próbáld meg fordítva a kattintást.
Sziasztok!
Az OMSI Street(/Crossing) Editorban hogyan kell helyesen használni a 'Complete to' funkciót? Hiába kattinok annak a pathnak a végére ahova be akarom húzni, egészen másfele viszi el. Dokumentációt sehol nem találtam.
Az OMSI Street(/Crossing) Editorban hogyan kell helyesen használni a 'Complete to' funkciót? Hiába kattinok annak a pathnak a végére ahova be akarom húzni, egészen másfele viszi el. Dokumentációt sehol nem találtam.
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition
Értelek. De akkor is furcsa nekem ez a busz,mivel se a táblásnál,se a mátrix kijelző nélkülinél,sem szállnak fel az utasok.
Másrészt sok olyan buszom van aminél ki se teszem a táblát,csak simán megadom a járatszámot és végállomás nevét,és már szállnak is fel az utasok,persze ez nem futáros buszoknál értem. Kipróbáltam egy előző futáros Ikarus 260-at annál semmi gond bejelentkezek a futáron,kétszer klikelek a tovább nyílra és már megy minden mint a karikacsapás.
Csak ennél az egynél van valami gubanc az tuti,azért is kérem el edmond14-től ha neki benne van a mátrix hogy kipróbáljam akkor azzal megjelenik-e.
Másrészt sok olyan buszom van aminél ki se teszem a táblát,csak simán megadom a járatszámot és végállomás nevét,és már szállnak is fel az utasok,persze ez nem futáros buszoknál értem. Kipróbáltam egy előző futáros Ikarus 260-at annál semmi gond bejelentkezek a futáron,kétszer klikelek a tovább nyílra és már megy minden mint a karikacsapás.
Csak ennél az egynél van valami gubanc az tuti,azért is kérem el edmond14-től ha neki benne van a mátrix hogy kipróbáljam akkor azzal megjelenik-e.
Elárulok valamit: azt nem tudom hogy korábban valamelyik pályával/busszal már kaptam volna futárt, de én egyszerűen csak letöltöttem a buszt és úgy ahogy volt bemásoltam a megfelelő helyekre! Az persze igaz hogy elől+oldalt+hátul hiányzik a külső kijelző a buszból... <#email>#email>
Kibővítettem a pályámat, viszont ha az "ego" nézet eléri az alap (ahonnan indult) terület-egység szélét akkor végtelen töltögetésbe kezd és így az a nézet teljesen használhatatlan lesz amíg újra nem indítom az egész menetet! <#conf>#conf> Szerintetek ez mitől lehet?
Küld már át a tiédet,ami a játékban van összecsomagolva rar-ban,hogy megnézzem ott jó-e vagy sem. Lehet én másolom rosszul be a játékba,vagy tényleg a másik lesz tippem,hogy alapból nincs benne a buszban. Ahogy a hivatalos oldalon is írják a letöltés mellett.
Nem tudom őszintén, hogy mi lehet a probléma... Egyszerűen nem bírom felfogni a problémát.
Én már mindenféle módon próbáltam hátha megjelenik a mátrix kijelzés,de sehogy nincs rajta,
több mint valószínű hogy ez az a verzió amiből ki van véve a mátrix kijelző a buszból.
Sőt a BKK futár se teljes mértékben működik jól.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.11. 17:34:42
több mint valószínű hogy ez az a verzió amiből ki van véve a mátrix kijelző a buszból.
Sőt a BKK futár se teljes mértékben működik jól.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.11. 17:34:42
Nem tudom ki tudd újra textúrázni?,
hogy ezt a Ikarus 280.03-nak
a rendszámát főleg hátul kicserélni kocka rendszámra.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.11. 16:25:26
hogy ezt a Ikarus 280.03-nak
a rendszámát főleg hátul kicserélni kocka rendszámra.
Utoljára szerkesztette: Gonosz Ördög, 2018.09.11. 16:25:26
Nekem sincs benne. Pedig elméletileg mindenem meg van hozzá.