63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Batmanci
    Köszi.
    Viszont, hazait nemigen találtam, és dobozost szeretnék.
    Ha meg tudsz dobni egy linkkel, azt megköszönöm, ha nem, akkor keresek tovább.
    De akkor is, kösz, Laci.
  • fuszhi
    Heló, úgy gondolom rakj le egy utcarészt ehhez mérten tudni fogod
    a helyes méretarányig növelni, illetve csökkenteni a talaj mintázatot.
    Remélem sikerrel jársz majd. Üdv!
  • fuszhi

Ezt a próbálkozást útközbe találtam.
  • gumikacsa
    Amik a hivatalos oldalon vannak webshopok, ott is lehet. Én is azzal vettem.
    Ha pedig dobozos verzió kell, azt a hazai webshopból érdemes megrendelni.
  • alexander1993
    Az Ikarus-nak különösen örülök.
  • Adambence
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni!
    1, Hogy lehet Splineket bekonvertálni a játékba?
    2, Lejjebb van 1 kép és ott látom hogy google műholdas kép van beszúrva talajnak egyenlőre h lássa hogy hova melyik épület kerül.
    Ennek mi a méretaránya? (hogy egyezzen az Omsi méreteivel)
  • Batmanci
    Hali.
    Olyan bolt kéne, ahol MasterCard-val tudok fizetni.
    Paypal nem érdekel.
    Tudtok ilyen webshopról?
    Nagyon köszi, Laci.
  • Routeres
    Jó reggelt!
    Készülő modellek az OMSI-cz-ről:
    Ikarus
    Karosa
    Csuklós merci
    Szimpla merci
  • Brad33
    Köszönöm :)
  • discrete
    Üdv.

OVKV sofőröknek egy kis info ITT!!!!!
  • atis0418
    http://data.hu/get/3583527/utvonal_omsi.doc

Egyébként itt akadtam rá, mégpedig ''Térkép szerkesztési részleg(sg)'' és alultájon útvolnalkészítés topic. ;)
  • Brad33
    Megmutatnád, hol találtad meg a leírást?:) Köszi előre is.
  • Rayden02
    ezt elfelejtettem!

• Rayden02

• discrete
    Hali.

A Depó ki-beállást ugyanúgy kell megcsinálnod mint maga a vonalat, csak éppen a depótól a "terminus"-ig. A Depó járatnak adsz egy nevet a szerkesztőben, (mintha vonalat csinálnál) kijelölöd az útvonalát,
    és csak a végállomási pontot jelőlöd ki számára. Mikor ezekkel megvagy, Edit profiles-re katt (Tracks & Trips - ben) ott beállítod a menet idejét pl. a depó kiállásod kb. 10 perc akkor 10.000 írsz be.
    Ezután "Edit timetable" Line és tour ban kiválasztod a megfelelő járatot
    "Tripp Nr. #" menüben kiválasztod azt álltalad létrehozott "Depó kiállást". Majd beirod a kezdési idejét, azaz mikor induljon a garázsból. Ha mindent jól csinálsz, akkor kiállásod után a végállomási pontodnál váltani kell a menetrendnek, amit a buszon belül látsz egy papíron. Remélem tudtam segíteni. Ha nem megy keress fel priviben.

Üdv.

Discrete
  • atis0418
    Szervusztok!

Régóta keresem a megoldást egy új útvonal elkészítéséhez, itt meg is találtam a leírást. A menetrendig el is jutottam: azaz útvonal megvan, állomások be vannak jelölve, menetidő kiszámítva, de a menetrendnél csak a Depótól az első járat kiindulási megállójáig észleli (vagy számolja az időt). Ha a saját félkész útvonalamat választom, akkor az első és utolsó állomás közti menetidő 1 perc csak.
    Mi ilyenkor a teendő, mert már végképp kifogytam az ötletekből.
    Aki jártas a szkmában azt kérem, hogy segítsen!

Üdv: atis0418
  • Haulin
    Az új pályákon a belépési cuccot hogy kell beállítani? pl y-on nevezetű állomáson akarom lerakni a buszt amit én csináltam, és hogy odalépjen be azt nemtudom megcsinálni, valaki eltudná magyarázni?
  • Atikah
    cgtextures.com
  • sanyicks
    Az egy szép aszfalt textúra. Vajon honnan van?
  • VL67
    Ez nem 280-as, ez C83-as.
  • gumikacsa
  • gumikacsa
    készül egy liaz is

• Routeres
    Ezt hívják úgy, hogy a közösségi közlekedés feelingje! :D
  • aerolive
    Minek váltson vissza, ha nem kell menni? Úgy utálom ezt a debreceni volvókon is. Olyat lehet állva taknyolni egy visszaváltástól, hogy csak na. :)
  • Stig95
    Hu na majd valamit csak összehozok. Szerintem a kickdown azt jelenti hogy erősebb gázadásnál visszavált a gépezet.
  • Stig95
    Nincs! Csak ahhoz hasonlítottam amit írtam.
  • sanyicks
    antrieb_constfile_ típus
    és azon belül az antrieb_getr_autoSwUpMaxSpd1 és hasonló nevűek.
    Ugye az SwUp felváltás SwDn leváltás, max/min az egyértelmű, a beállítandó érték rpm-ben értendő a kickdn azt meg nemtudom mi, az amit írogatnak a videokon, de még nem jöttem rá mire kéne figyelni.
    Kis német tudással, és angollal rá lehet jönni (én nem tudok németül, viszont programozni igen, úgyhogy úgy kilogikázom :D)
  • fghjk
    Van mercedes conecto?
  • Stig95
    Azt nem lehet beállítani hogy mennyinél váltson fel a busz? És olyat hogy ha megyek a busszal hármasba és nem nyomom a gázt, lassulok és váltson vissza automatikusan ha a fordulatszám túl alacsony szóval érted úgy mint a Mercedes Conecto-ban.
  • sanyicks
    Ahogy látom a
    [newcurve]
    engine_M_maxThrottle

És az alatta látható [pnt] bejegyzések összefüggnek, csak ez megint nem látszik a nyomi scriptnyelv miatt.
    Szóval ez egy jelleggörbét ír le, a [pnt]-k a jelleggörbe pontjai.
    A maxthrottle-nél ahogy látom ez a jelleggörbe egy fordulatszám vs forgatónyomaték(vagy valami olyasmi) görbe.

Pl d92-nél 50 rpm-nél értelemszerűen 0 a forgatónyomaték, mert az álló motort jelent, 1400 rpm-nél éri el a max nyomatékot, és 2350-nél kifúj, fel kell váltani.
  • Zoliikp
    Akkor nem tudom, mi baja van.
    Bocsi...
  • Hyp3r
    igen, megállólistát is létrehoztam.
  • Zoliikp
    Az elkészített útvonalon lévő megállókat is bejelölted?

• Hyp3r
    átírtam a járat nevét, már a vonalon megy a busz, de nem vesz fel utasokat és a kijelzőre se ír ki semmit.
  • Hyp3r
    megnéztem az éppen úton levő ai-kat, és amit én csináltam (125G),azon a vonalon körbe-körbe megy az úton kívül a busz. nem tudom mit ronthattam el:(
  • Zoliikp
    Lehet, hogy rosszul értelmezem a leírásokat, ha igen, akkor valaki javít;
    az útvonalon az AI-nek is kijelölted az útvonalat?
    Mert az, hogy Te tudod merre kell menni, az egy dolog...
    Az is lehet hiba, ha jól látom 4 karakteres a vonal "száma"...
    Egyébként jónak látszik...
  • Hyp3r
    bocsi a válasz erre gomb lemaradt:S
  • Hyp3r

csináltam külön busz osztályt, külön profilt és külön útvonalakat és kurzusokat is.
  • Hyp3r
    ja amúgy adós vagyok a motorerő növelésében. Megnyitjátok azt az engine constfile-t amelyik busznak növelni akarjátok a teljesítményét.Ez a legelső érték, amit átírhattok, így gyorsabban nő a motor fordulatszáma:

[const]
    engine_J
    3.8
    Minél nagyobb ez az érték annál gyorsabban nő a fordulatszám. (ne állítsátok szélsőséges értékekre, az eredeti érték 3.5)

A következő:

[newcurve]
    engine_M_maxThrottle

itt az alsó értékeket átírva nő a motor teljesítménye.

• Zoliikp
    Az útvonalat, valamint a menetrendet is elkészítetted?