63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• fuszhi
    Van egy SDK pack abban van egy repaint tools és vele lehet busz festéseket. Viszont én az infra view nevű programmal átkonvertáltam bmp re
    aszt át festettem majd vissza eredetibe (tga) és működött. Akkor még SDK pack sehol nem is létezett.
  • Geri556
    Csak a menetrend elgogadása után jelenik meg a tömb.
    És nálam nem jelenítette meg azt a képet amit ráraktam. :(
  • zil130
    Üdv, megmondaná valaki hogy kell eltüntetni a buszról azokat a zászlókat meg ilyesmiket? Atfestettem de nem tűnik el, meg pl azokat a feliratokat az oldaláról.
  • fghjk
    Colos111 Linkjét megnyitottam töltöttem le egy csomó dolgot és elcseszte, mert azt írja ki, hogy: Datei nicht gefunden és bezárja a programot. Nem tudna valaki segíteni?
  • fuszhi
    Háj ! Kajak megvan mindened? nekem mért nincs?
    :(
    Eredetim van ám lásd :
  • omsifan
    Nem tudom neked mi lehet, nekem minden megvan pedig a dobozos verziót használom.
  • fuszhi
    Halihó bárki mindenki aki csak tud kérem segítsen.
    Nem tudom hogy észre vettétek, de hiányzik a busz belsejében a kockás jegyzet tömb felül a tükör mellől. Patch előtt van után nincs.
    A dobozos verzió eleve meg van szépség tapaszozva, így eleve hiányzik belőle a tömb. Biztos vagyok benne hogy csak a script ben lehet valahol elírás. Ha valaki tudja hol kérem, sőt könyörgök legyen olyan kedves segítsen. Egyébként egy tipp: én a tömb helyére egy másik képet raktam egy LCD monitorról jól nézett ki. De kezdetekbe oda írtam ki az IBIS kódokat és a járat számot is. Valamint mellé tettem egy attraktív hölgyről képet, ezzel téve otthonosabbá a fülkémet. Üdv !! ;)
  • longhaul
    Az IBIS rendszeren, meg kell adni, a járat számot a buszban.
  • gyuri35
    Azt nem tudom hogy megállófék e,ahogy beálltam a megállóba "behúztam" a kéziféket!Nem értem miért nem szállt fel egy utas sem?Pontosan kell megállni a megállóknál?
  • vzsolo
    Az OMSI-ban gyárilag meglévő AI-kat (Bm238 és BR132) rakta össze valahogy szerintem. Ha csak nem modellezte le újra őket (mert, hogy elvileg nem lehet visszafejteni az o3d-ket, szóval egyesíteni sem tudta), de remélem majd elárulja a titkot. :)

A spline-os dolog nagyon nem vészes. Szerintem egyébként spline-t csinálni a legegyszerűbb, és sokat dob a pályán, ha nem a gyári sablon út-szegélykő-járda kombó van mindenütt.
    Annyi az egész, hogy az sli-ben (jegyzettömbbel megnyitható) új felületet kell létrehozni, megadni, hogy hol kezdődjön (pl. a két sín között, 6 m magasan), hol érjen véget (horizontálisan ugyanott, viszont 6,02 m-en), és rápozicionálni egy textúrát. Így lesz egy 2 cm magas sík lap hosszában a sínpár fölött, rajta egy textúrával. Csinálni kell egy másikat, hogy az ellenkező oldalról is látszódjon, és kész. Nem hengeres, nincs túlbonyolítva, de elvileg elég az, úgy sem látszik annyira, hogy feltűnő legyen.

Ha csak ezen múlik, akkor csinálok majd egy olyan Bhv-t, aminek az egyik vége lapos, és úgy áttextúrázással lehet majd belőle nagyjából egy klasszik vezérlő.
  • Haulin
    Ne haragudjatok de nálatok lehet a probléma, mivel amióta kiadták azóta tolom rajta és mindent megjelenít hiba nélkül. Olvassátok át az utasítást vagy vmi mert nekem elsőre sikerült....(hozzáteszem jó kis pálya)
  • gumikacsa
    Aham, értem. Az ajtó nem probléma, mert gondolom, csak mint text fog megjelenni. A vezérlő már inkább az, de azt meg átteszem a bhv kocsi modeljét, és feltextezem vezérlőnek.
  • Csabesz001
    A mozdonynál nem sok az eltérés, de a kocsiknál feltűnő. A klassziknál nem lengőajtó van, hanem hagyományos, és a vezérlőnek nem gömbölyű az orra, hanem függőleges. Lényegében ez az eltérés.
  • gumikacsa
    "A felsővezetéket pedig magába a rail_typ001 spline-ba rakom be" - Na, ez nekem így kínai. Ezt hogy csinálod?
  • gumikacsa
    Ez az amihez nem értek. Ha a modell kicsit különbözik, annyira nem gond, sokat nem fog látszódni, és nem is ez a lényeg. Ha festésben különbözik, az nem probléma, áttextezem.
  • Csabesz001
    Viszont az klasszik inga, tehát ezres szili, és nem posta inga. De ha Vzsolo megcsinálja a modellt, fotókkal tudok szolgálni. :)
  • gumikacsa
    Igazából jól el is találtad, a gyöngyösi vonat is ebben az összeállításban jár. :D 1 bhv+vezérlő.
    De ráér. :D

Lehet tévedek, de lehet, discrete vonata egy modell?
  • Penge88
    Megállófék? Ha az úgy marad, akkor nem nagyon tudsz elindulni.
  • vzsolo
    Odaadom neked, ha kell, de előbb még meg kell csinálnom a Bhv-t, meg a vezérlőt (vagy elég csak a Szili gépmenetnek?), és még rá kell jönnöm, hogyan tudom ezeket egymás után pozicionálni, hogy vonattá álljanak össze (vagy az is jó lenne, ha discrete kolléga megsúgná, ugyanis neki már sikerült :) ).
    Amúgy pöpec lett az átjáród. :)

A felsővezetéket pedig magába a rail_typ001 spline-ba rakom be, így mindig követni fogja a sínpálya ívét, és nem kell vele külön foglalkozni. A felsővezeték tartó oszlopokat pedig utólag automatikusan le lehet rakatni, ahogy a közvilágítás lámpáit is.
  • Routeres
    Ez nagyon jól néz ki! Elismerésem :)
  • gyuri35
    Bocs,de mostanra sikerült végre elindulnom egy busszal,látom nyilakkal mutatja az utat.Megálltam egy megállóban,kinyitom az ajtót,sehol senki!Rosszul álltam meg?Utána nem tudtam elindulni,hiába raktam sebességbe,játszottam a kézifékkel,csak a motor pörgött a busz állva maradt.Hol a hiba?
  • Colos111
    Nem haragszom :) de köszi hogy ki javitottál :)
  • gyuri35
    Sziasztok!2 kérdésem lenne:visszapillantó tükör nincs?Egy térképet hogyan lehet előhívni amin látom az útvonalat?Köszi a választ!
  • gumikacsa

• Zoliikp
    Igaz, nem nagy a választék, de lehet...

• gumikacsa
    Miért ne lehetne?
  • sanyicks
    Egyáltalán lehet felsővezetéket rakni a pályára? Mert ugye alapon nincs sehol vezeték.
  • longhaul
    Akkor ez a map nagy baklövés volt
  • Rayden02
    Am most nézem,nem müxik nekem,nem jelennek meg az utak,pedig mindent bemásoltam a megfelelő helyre!!
  • Rayden02
    Új map:DuisBurg
  • gumikacsa
    Jó kis V43-as tetszik! Ezeket a modelleket esetleg elérhetővé is teszed majd? Vagy ezeket magáncélra szeretnéd (csak saját mappal kiadni)? Igaz, nekem csak akkor fog kelleni, ha eljut a pályám Karácsondig, ami nem biztos, hogy egyhamar lesz. Igaz, Gyöngyös szélén is van egy iparvágány, de arra nem jár Szili...

Jajj, pontosítok... Gyöngyösről kifelé a 30-ason az út felett van a vasúti híd, ahol Szili jár :D
  • longhaul
    Szép kép! Ahogy így ezt én elnézem: nem pont így néz ki egy másik játéknak a grafikája (trainz). Csak így tovább
  • vzsolo
  • longhaul
    Hogy lehet vissza tenni az eredeti BERLIN-SPANDAU mappát? Mert felülirtam amit az OMSI HUNGARY-ról töltöttem le, és lefagy,
  • Martinez01
    Mit ír ki?
    Esetleg egy fénykép?
  • Zoliikp
    Ne haragudj, de a link amit megadtál, az a kerék fordulását, dőlését módosítja.

A dísztárcsát itt található:
    http://adf.ly/246619/http://www.mediafire.com/?rde7jnqn18e704g
  • Elekem
    Levélben is jöhet ide: [email protected]
  • Martinez01
    Nagyon nem kéne másik tárhelyre rakni!
  • Colos111
    Hali ha menden igaz akkor ez az! Link
  • Elekem
    Nekem sajnos blokkolja valami ezért kérnék egy másik lehetőséget.