63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• gyuri35
    A fene bánja,csak annyit bírjanak ki mint az "ősök",amúgy nekem tetszik,elférne a játékban 1-2!
  • Krisz995
    Sziasztok! :)
    A már Vbusban ismert 10 hónapos Vállalat OMSI-ban is elkezdi működését! Kezdetben Great Grundorf városában vesszük át a közlekedést. Aki szeretne jelentkezni, tekintse meg ezt a honlapot! :) Előre is köszönjük a jelentkezést! Virtuális Hajdú Volán Zrt.
    Üdv
  • Ben92
    Még tavaly vagy mikor utaztam is rajta, mikor felszálltam olyan vadiúj szaga volt neki, hogy hihetetlen. Egy ideig BKV- nál volt tesztelve.
  • mk452001
    Semmi probléma.
    Azt már tudtam, hogy újra gyártják, csak már szegények el vannak "Volvosítva"
  • gyuri35
    Elnézést,kicsit belekeveredtem a számokba.Egyébként tényleg újra gyártják az Ikarust!Itt megnézhető
  • fuszhi
    Elmondanám mi van az új buszokkal. Semmi. Senki nem érti ezt a sok scipt halandzsát, és emiatt csak a busz vázát tudta megcsinálni aki nekiállt.
    A srác meg aki érti valamennyire a dolgot
    azt mondja hosszú lenne mire leírná.
    Van amit még ő se tud. Így kénytelen várni valamire amit kiadnak segítség nyújtás céljából, egy programot ami helyettünk a beállításaink alapján megírja a busz scriptjét. Valami ilyesmit mesélt. Aszt mondta inkább várjam meg azt. Mivel ö is ezt teszi. Na üdv. Ezért én is le álltam a 260 as folytatásával. Meg más miatt is. gondolom nem egyedül vagyok ezzel. Biztos ezren készítettek 260 ast vagy kezdtek el.
  • Martinez01
    Azok kedvezményes jegyek.
    Olyanok mint nálunk pl: a diák, vagy a közalkalmazotti, vagy a kilencvenszázalékos:).
  • atis0418
    Csatlakozom! Az egyik valamilyen diák vagy gyerekjegy lehet, valahol olvastam. De az sose kell nekik, gyerek meg diák nincs a játékban :)
  • Brad33
    Ezt már én is akartam kérdezni. Nekem még sosem.
  • mk452001
    Egyébként vett már valakinél az utas az 1.20-as, vagy az 1.70-es jegyből
    (S, SK jelzésű)?
  • mk452001
    Amúgy sztem az se lenne rossz, hogy aki megcsinál hiper-szuperul egy buszt, az is kiadhatna egy "how it's made" segédletet.
    Vagy akár a készítők is elmagyarázhatnák, a saját buszaik példájával.
  • VL67
    A modell eredetije valóban annyi poligon, de azt se felejtsük el, hogy ez csak egy video.
    Ugyanazt látni, ugyanonnan, ugyanolyan közelről.
    Ez igaz, én viszont szabad 3d mozgásról írtam, ami azt is jelenti, hogy (mint a CBS 2010-ben) a vezető hozza ki a garázsból a járművet és szabad a járás kívül-belül.
    Ez pl. az Omsi-ban is jó lenne, választható opcióként, hogy hol kezded a műszakot, hol váltod a másik szakot.
    Ha már busz szimulátor...
  • longhaul
    Miért mondja mindenki -vagy ha külföldi oldalon meglát egy buszról készült videót- hogy "buszbuzi" Mert nem jók.
  • Routeres
    Tekintve, hogy scriptelési nehézségek miatt a magyar ik260 projekt abbamaradt, így mi magyarok a közeljövőben nem valószínű, hogy buszt publikálunk. Reménykedj abban, hogy külföldi buszbuzi barátaink, akiknél szintén megfordult ez a sorozat, megcsinálják.
  • Dév92
    PFFFFF.Köszi ,de én már nagyon 260-oz nék.Na persze a 280-as is jó lenne.:D
  • mk452001
    Ez egy nagyon jó kérdés, de sajnos csak azt mondhatom, sokára.
    Talán nyárra, őszre (ezt suttogva mondom).
  • Dév92
    Helló!Kb mikorra várható ik 260-as a játékhoz?
  • sanyicks
    A legtöbb játék már ilyen... scripteléssel sokminden megoldható. A különbség hogy az hogy a többi játéknál megoldják egy lua script pluginnel/vagy rendes programnyelvre hasonlító nyelvvel, itt meg összeszenvedtek egy fájdalmasan gáz nyakatekert nem logikus scriptnyelvet, amivel foglalkozáshoz erős mazochista hajlamok kellenek, csak mert nem tudták a készítők hogy ezt egy normális script nyelv pluginjével is lehet(és ezen kívül azt sem tudták hogy a delphi a legborzasztóbb környezet játékfejlesztésre, azért fut ilyen "szépen" az omsi).
  • papi08
    Utolsó figyelmeztetés az OFF-al kapcsolatban.
  • Routeres
    Egyet értek. "Sajnos" az egér jelenti az egyetlen megoldást, ha nincs kormányod, vagy ha a kormány keveset fordul. Csóri Formula Force GP-m, a 200 fokos fordulási szögével nem alkalmas az OMSI vezérlésére.
  • Szabeebmx
    Egérrel is nagyon jol lehet sokkal finomabban mint billel.
  • mk452001
    Sokkal.
    Én billel képtelen voltam, most meg (majdnem) olyan jól megy, mint a profiknak :)
  • Vándorr
    akkor átnézem még1x a leírásokat :)

kormánnyal finomabban szabályozható a kanyarodás, mint bill-el?
  • mk452001
    leszállásjelzés van.
    az indításjelző pedig sztem csak script kérdése (vagy beépíted az ajtózáró hangba) ;)
  • Vándorr
    nekem tetszik a játék elképzelése, és hogy scripteléssel sokminden megvalósítható.
    2 dolgot hiányoltam: 1.ajtó csengő, 2.jelezzenek ha le akarnak szállni :)
  • Routeres
    Nem igazán akarok belekotnyeleskedni, mert nem igazán vágom a poligonos, textúrás, modellezéses munkakört, ezért csak félve és suttogva teszem hozzá, hogy semmilyen körülmények között ne hasonlítsunk össze egy Crysis-hoz hasonló FPS játékot (amit mellesleg sok tucat emberke fejlesztett sok pénzből) egy szimulátorral (amit mellesleg 2 emberke fejlesztett). Nem egy kaptafa alá valók, más a grafikus motor, más a lényege mindkettőnek.
  • sanyicks
    Lehetőség van szabad 3d mozgásra, ugyanúgy valósidejű fény és árnyékhatások vannak.
    De nézzük azt az ikarust, nincs rajta normális textúra viszont 300000 poligon. Még is azt látni, hogy egyszerűen nem szép, olyan 10 évvel ezelőtti játékokra emlékeztet, és egyáltalán nem tűnik részletesnek. Egy vasútszimulátornál, és az omsiban ha nem tűnt volna fel, kb ugyanazt látni, ugyanonnan, ugyanolyan közelről(járművet néhány méterről, és a belső teret).
    Gyakorlatilag lehet vitatkozni profi modellezőkkel (az omsi készítőivel akár mert ők is 100k poligon alatti buszokat csináltak, és hát nem nagyon lehet rajtuk hibát találni), de nem véletlenül úgy csinálják ahogy jóval kevesebb poligonnal.
    Egy fotorealisztikus 3d filmnél talán elmegy (bár ott is jobban spórolnak vele hiszen napokkal hosszabbíthatja meg a render időt).
    Még a krájszisz szerű techdemokban sincsenek ilyen poligonszámú modellek, pedig ott egy kicsit kritikusabb a grafika, mert az az egyetlen különlegessége a játéknak.
    Ha hiszed ha nem a poligonszámnak erős negatív hatása van a játék futási teljesítményre, bizonyos szint fölött pedig látványban semmi pozitív hatása nincs.
    Egyébként nem hiszem hogy az a busz 300k poligon lenne, én a videobol úgy 20000-re tippelem, ha az tényleg 300k akkor az nagy gáz. Kb olyan az egész mint szúnyogra ágyúval lőni.
  • szabii98
    [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1298195298]Ide-.-"[/URL]
  • VL67
    Szerintem játéka válogatja, de ebben nem szükséges egyet értenünk.
    Ha a lehetőség van a szabad 3d mozgásra, megfelelő valós idejű fény- és árnyékhatások megjelenítésére, valamint ha jól megjeleníthető a kidolgozottság, akkor a részletezésre voksolnék a fotótextúrával szemben.
    A lényeg az, amit leírtál; adott modellből mit enged látni a játék.
    Ha semmit, akkor elég egy hasábra buszt fényképezni, de ha azok a lehetőségek is élnek, amiket fentebb soroltam, már meggondolandó a dolog.
  • mk452001
    Hát, Bp.-n '99 óta vannak, de Győrött már '96-ban is voltak.
  • gyuri35
    Igen újra elkezdték gyártani,kis hazánkban az Ikarust,gondolom ez is abból a szériából van!
  • zil130
    Jóóisten, azt hittem hogy igazi olyan élethűek voltak.
  • sanyicks
    nem játéka válogatja. Ha egy vasutszimben 50k-val gyönyörű modelleket csinálnak, akkor egy busz szimben (ugyan az a nézőpont, kb ugyanakkora járművek), is bőven szépen kell kinéznie. A nagyobb poligonszám pedig nem jobb kidolgozottságot, hanem pazarlást jelent. Végül is atomonként le lehetne modellezni, kérdés hogy minek, úgy sem látod. Fényképezőnél is lehet 12 mpixelben fényképezni amiből 8 mpixel képzaj, de minek?
    közeli kép
    mégegy
    ésmégegy
    készen
    készen2
    egy másik járgány
    egy szovjet csoda
    ugyanarról
    fülke

Az első mozdony 100k poligon
    a második 60k, utóbbi 70k össz vissz...
    És hát igencsak részletesek, pedig az elsőnek csak rajzolt textúrái vannak (mivel nincs olyan mozdony egyben már jó pár éve, így fotózni sem lehet), a másodiknál nemtudom miért.
  • mk452001
    1. lehet lassan is menni
    2. azon a szakaszon pont üres a busz
  • longhaul
    Nagyobbra kell építeni a busz fordulót, különben ki esnek az utasok menet közben
  • longhaul
    Olyanra pazarlás, 300000 poligon ezek szerint meghízott a busz.
  • longhaul
    Felakarom rakni a pachet, és a telepítésnél kéri az e-mailt meg a Serial numbert. A serial numbert tudom. Csak az e-mail kellene.
  • szabii98
    Nemrossz :D
  • VL67
    Játéka válogatja, hogy milyen határ felett kezdődik a "pazarlás".
    Ha érdemes jobban kidolgozni a modellt, én a nagyobb poligonszámra szavazok.
    A textúrán valóban sok múlik, ezzel egyet értek természetesen.
  • sanyicks
    nem zárja ki, csak éppen a 300000 poligon sima ész nélküli pazarlás egy játékba importálva, a jó textúra meg szükséges. Ez a modell, akárhogy 300k poligon, még is 5 ezernek néz ki a textúrák miatt, de ha jó textúra lenne rajta, akkor sem lenne látható különbség a játékban az 50k és a 300k között.