63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#5697 Nálam a Liaznál már volt olyan, igaz a busz nem volt tömve, de már nem szálltak fel az utasok. -
#5696 Jöhetne már a segély csomag. -
Zoliikp #5695 Az editorban a megállót jelző piros kockára kattintva, jobb oldalon a beállítások menüben lehet állítani a fel-, illetve leszálló utasok számát.
A játék ennek megfelelően állítja százalékos módon az utasszámot, amit a menüben változtathattok meg...
-
#5694 Erre én is kíváncsi volnék, (bár csak a MAN-okkal játszom) de sem telibusz sem álló utas nem volt még. Emberek száma maxon, utasok száma maxon. -
valvetronic #5693 Volt már valakinek olyan, hogy megtelt a busz és nem fért fel több utas?? Lehet az editorban valahogy növelni a megállóban várakozó utasok számán? -
kuhnzsolt #5692 .tga fájlok kész de semmi
extras/debug window/stations lefuttattam de semmi -
alexander1993 #5691 Hogy lehet beállítani, hogy egy pályán az AI buszok ugyanazt a festést használják?
Pl.: a Dortmund-i pályán az AI buszok csak a DSW festést használhassák
Előre is köszi a segítséget. -
kuhnzsolt #5690 Üdv mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, hogy az 5587 hsz. (Újra kérdem mi a hiba!
A saját pályámon se tudok járatot csinálni!
Az omsi-hungary-n levő leírást használtam!
Menetrendet az editorban megcsináltam. Hof fájl kész, A buszok mappájába betéve, ai lista kész. Viszont az ai csak körbe-körbe megy az útvonalon szám+célállomás kiírva, de nem áll meg a megállóban, az utasok megrohannak utána.
Akkor hol a hiba???????
Az útvonalat úgy csináltam, hogy legyen a két irány közt átfedés!) lehet az a probléma, hogy nem csináltam tga fájlt? Csak merci, karosa man d92 ikarusz 405 van/lesz a pályán -
VL67 #5689 Egyébként, beállításoktól függően 10 és 30 fps közötti értéken játszható a Nemeza jóvoltából készülő modell.
Megjegyzem, a játék eredeti buszai sem mennek 40 fps fölé egyetlen esetben sem.
-
VL67 #5688 Vagy magát a játékot kellett volna fogadóképessé tenni...
Mafiába közvetlenül a modellező programból tudod exportálni a modellt. Egy az egyben, pozicionálva és textúrakiosztással.
Egyes elemek névfüggőek, kötött pozíciókat használnak és bizonyos hierarchia viszonyt is tartani kell, de ennyi és máris átgurult a busz a játékba, full grafikán sem rontva jelentősen az fps értékét.
Az Omsi a maga vonatkozásában ugyanolyan negatívumokkal bír, mint az én kreációim. De azok legalább ingyen vannak.
:) -
VL67 #5687 Köszönöm!
Segítség nélkül valóban kicsit nehéznek tűnhet első látásra a ZModeler, de valójában nem az.
;) -
sanyicks #5686 Most nagy nehezen maxból blenderbe átraktam egy 77k háromszöges modellt, majd azt ki x-be 26 mega lett és be az omsi converterbe, 10 percig csinálta, majd memóriacímes hibával elszállt. Ez a konverter sajnos egy fos. -
sanyicks #5685 ez nem hiba, ezt néhány perc kattintással játékbaráttá lehetne tenni már ha a konverter bírná. -
#5684 Dehogy is nem, jó vagy és kész. Én mai napig nem tudtam a Zmodellert rábírni csupán egy kockát tudtam vele. Te meg rajzoltál egy buszt egész.
Alig van kicsiny leírás hozzá. Aztán meg az elején mikor tnuló leckéket megjárja az ember a modellező progival mi legyen részletes mi nem , ha nem mented kezdheted újra, figyelni kell mi van kijelölve bizonyos deformálásoknál hisz ha nem a megfelelő pontok más lesz a végeredmény stb.
S Apránként építetted meg az első buszod mire össze állt. Szépek a gombok a felület az összes bőrözés , gondolom te rajzoltad meg, ugyan kép alapján a felületeket hogy szebb legyen. Ezeket mind te hoztad össze. Csak csináljon már valaki egy épkézláb buszt, ott van tessék nehogy már azon múljon. Én össze gyűjtögettem az eddig leírt fórum témákból a script és más egyéb leírásokat amiket végignéztem idáig hogy egy szöveges dokumentumba másoljam. Közben jókat derültem a kezdetek kezdetén mindenki milyen lendülettel állt a témához én is miket szóltam hozzá. Sokszor jókat derültem magunkon. Ha már kicsit megtorpantunk mi lenne ha tényleg összefoglalnánk mit tudunk a buszos részről csak hogy lássuk az alagút vége merre hány méter mit szóltok? csak segíjjen aki szeretne aki nem az meg őrizgesse titkát mer így 2012 ig se lesz busz. Csak le kell írni hogy átlássuk elméletben mi van már meg kell e valami azt meg lehet külföldi fórumról megtudjuk szerválni. Vagy írdatlan nagy b ság amit mondok? -
VL67 #5683 Sajnos a modell olyan, amilyen.
Nem vagyok profi modellező, de a hibáival tisztában vagyok.
Érdemes azért azon is elgondolkodni, hogy más esetekben miért nem okoz ekkora problémát a méret, a különböző játékokba konvertált változatok kipróbálhatóak.
Én magam a Mafia vonatkozásában tudok véleményt mondani; ott csak időveszteséget jelent a modell beillesztése.
Néhány dologra oda kell ugyan figyelni, mint pl. az attach megfelelő alkalmazása, de összességében jóval egyszerűbb az egész folyamat.
-
#5682 Ez nagyon jó ! :)))))) -
#5681 Debolondvagy xDDDDDD -
#5680 A néger helyére meg lehetne ilyen károgó cigány hangot: "Híjj, a devlá vigye el a lelkedet, te gelesztás! Há ' mi a ráknak kő ilyetntet fékezni-e?" Igazi Magyarország hangulata lenne... -
#5679 Ha ezt nekem írtad, akkor a válasz; nem tudom, de van ilyen "hangcsomagból" cseh és angol verzió is, azaz az utasok pl. angolul nyavalyognak és nem németül. -
#5678 sssssssss buktak már bele emberek nagyobb dolgokba is és hitték már emberek hogy kissebb dolgokat is megtudnak csinálni ez nem az első ezzel az OMSI omnibussimulatorral ;) de kitartás jobb néha kicsit rápihenni én azt szoktam lassan már hozászokok hogy ehhez tényleg türelem kő :) -
#5677 Pedig fiktív, és így se nagyon megy.:S -
#5676 Megőrjít ez a mapkészítés.:S -
sanyicks #5675 De mit ír ki? És mit mondanak erről a készítők? -
kuhnzsolt #5674 na az fasza lenne, úgyis magyar pályát csinálunk páran
én egy fiktív és egy valós pályán dolgozom a valós Érd 744-745 körjárat 2009. december 10,.ig érvényes menetrend alapján!
Mellékesen ismerősöm készít egy ikarusz 405 bkv, volán festéssel
s91 midi buszt is! -
#5673 Én mondjuk az utasok kommentjeire értettem, tehát magyarul köszönnek, magyarul ordítanak veled... :) -
#5672 Tetszik az ötlet . Moszkvatér az ajtók a jobb oldalon nyílnak ;) Ha balra kinéznek a szokásos csúcs forgalmat láthatják, ám jobboldalt láthatják a Dunát és a parlamentet, előre meg már ne nézzenek mert épp egy kamionnak ütközünk. :)))))))) -
#5671 na ja:))))))))) hall od omsifan ? Felmondob vaze a megálókat mit szólsz? :)))))))))))))))))) Gyerekek szólok a családnak hogy nyomják a dumát ilyeneket hogy héj mivan sumachernek képezi magát vagy hogy hüm vezessen ovatosabban vagy baszki majdnem elestem. Idióta dilaj sofőr. Vagy azt hogy good reggelt ;))))) -
kuhnzsolt #5670 Te aztán tökéletesen fogalmazol! Mi értelme van annak, hogy mikrofonon dulmáljak, de a velem egyszerre játszót nem látom???? -
#5669 Senki nem akar jönni MVKK-ra? Szerintem egy próbát megér különben mindenkinek és nagyon jó. Főleg ha belejössz. DE az eleje a legizgalmasabb. Higgyétek el. Remélem jöttök páran. -
#5668 Hát, szerintem messze ez (Mercedes) a legrosszabb addon busz, ami az OMSI-hoz készült... -
#5667 A manokhoz képest, így értettem. (Bocsi a sok egymás utániért.) -
#5666 Legfeljebb a LiAZ hasonló színvonalú a MAN-okhoz. -
#5665 Az original buszok színvonalától messze áll az. Amúgy ellehet vele buszozni de még egy olyan buszt sem adtak ki ami megütné a színvonalat. Én a 250-es ikarusommal megpróbálok egy man-hoz hasonló színvonalat elérni, vagy jobbat. Remélem sikerülni fog kielégíteni az igényeket. -
#5664 Nekem már 2 megánál kifagy a konvertáló. Amúgy az is egy gond, hogy hiába kisebb a 3ds fájl 2 megánál, ha x-be konvertáljuk nagyobb méretű lesz így nem tudok még olyant sem konvertálni ami 3ds-ben nem haladta meg a 2 megát de már x-ben igen. -
Marzee92 #5663 Üdv Mindenkinek!
Lelkes játékosa vagyok az Omsinak, és szívesen vezetnék már valamit az emeleteseken kívül. Az lenne a kérdésem, hogy aki kipróbálta már a Mercedes buszt, mik a tapasztalatok? Mennyire élvezhető vele a játék? Érdemes letölteni? Megüti az original buszok szinvonalát? -
Routeres #5662 Hehe, nem rossz ötlet. -
sanyicks #5661 Hát modellezni, sem configolni(mert gondolom csak kell valamit hogy megnézhessem játékban) sincs jó ideje kedvem, de ha elküldesz egy hibaüzenetes modellt, és a konverter elérhetőségét, megpróbálhatom hátha nem hibázik a gépemen. Sőt virtuális gépen is megpróbálom akkor :D -
Zoliikp #5660 Ha csak nem az én hangomra vagy kíváncsi, jó ötlet... -
#5659 Kövezzetek meg, ha hülyeséget írok, de nem volna jó, ha lenne magyar hangja is az OMSI-nak? Legalább is a csehek meg az angolok megcsinálták... -
Zoliikp #5658 Nos, ez esetben hátradőlök, és várom a jelentkezésedet.
A modell elérhető, 3dsmaxod van, felteszem az Omsi is rendelkezésedre áll, jöhet az addonbusz...