63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    OK :)
  • Ikarusfan
    Valaki nem tud valamit véletlenül az IK435-ről? Mert azon az egy videón és pár hsz-en kívül nem volt róla sok szó...
  • ozimak
    Ha kell feldobom valahova
  • ozimak
    Én nem is mondtam olyat hogy "csalás" :) Még csak nem is céloztam rá :) Csak egyszerűen nekem ez a véleményem,szerintem egy busz legyen lomha :) Akkor is... punktum! :D
  • ozimak
    @Ikarusfan:"Na, én pont ezért használom a ZF váltós tuningolt buszokat."
    @ozimak:"Én nem vágom annyira mert a motorhoz nem nyúlnék nekem azzal semmi bajom"

Ezt ne nekem mond Fingom sincs a buszok motorjának működéséről én nem vagyok ennyire fán :D Azt tudom,hogy nekem így jó a motor ahogy van. :)
  • gabesz012
    A plusz nyomatékot azért érezni gyorsításkor, meg persze a Zf váltónak is van szerepe a jobb gyorsulásban/végsebességben.
  • adam993
    A ZF váltó nem motor tuning. Egyszerűen annyi, hogy 6 sebességes. Gondolj bele, mondok egy egyszerűbb példát. Melyiket csinálod meg könnyebben? A maraton lefutása, vagy 3 darab 400 méteres futás? Amíg az alap Voith váltó kihúzza azt a 3 sebességet, addig a Zf szépen végigkapcsolja a rövid sebességeket, és ezzel jobban gyorsul.
  • gabesz012
    Na, de az a tuning nem "csalás", hiszen benne van az adott busz leírásában is, hogy új, erősebb MAN motorral szerelt modellről van szó. Egy szívómotorral és egy D10-el szerelt 200-as Ik között is ég és föld a különbség (sőt a D10-esen belül is van pár variáció).
  • Ikarusfan
    Én nem tudtam, hogy van hozzá patch, csupán leszedtem egy átfestést meg a visszapillantó tükör javítást (persze lehet, hogy benne van már így a patch, de nekem nem tűnt fel).
  • ozimak
    Én nem vágom annyira mert a motorhoz nem nyúlnék nekem azzal semmi bajom,mivel automaták a városi buszok. A merciben nyúltak a hangokhoz is igen,ha elolvastad a patch leírását,és én személy szerint észre is vettem. A váltó 3 hangját változtatták és még 3 axle_last nevű hangfájl is van hozzá. Nekem ezen a néven van meg külön: "O405N2_Sound.rar"
  • Ikarusfan
    Azért az a tuning se dob a végsebességen kívül annyit rajta. Amúgy az írásod miatt kérdem; van a Mercedeshez új hang, vagy azt csak a textúrára érted?
  • Ikarusfan
    Én se azt mondom, hogy nem várom őket, én is szívesen játszanék végre magyar busszal, csupán remélem nem lesznek nagyon BÉTA jellegűek egy rakás hibával meg ilyenek. :)
  • ozimak
    Sokaknak a LIAZ jön be,nekem speciel nagyon nem. Kipróbáltam és
    Viszont a merci nekem is tetszik az új textúrával és hanggal. A MAN-ok is tetszenek de nem játszanám "tuningolt"-an ,szerintem egy busz igenis legyen lomha,mégiscsak 10t... főleg,hogy ezek városi buszok azok meg általában lomhák(MAN,Ikarus). Nekem így élvezetes "rutinozgatva"
  • Ikarusfan
    Nem tudom, valahogy nem az igazi. A műszerfal se az igazi, pedig azt látni a legtöbbet. Szerintem azon - legalább a textúráján - javíthattak volna a kiadás előtt...
  • Routeres
    Én várom őket, addigra talán már játszható lesz a pályámon a 194-es buszt feldolgozó rész :D

@Ikarusfan: nem tudom miért, de nekem a Mercedes is bejön, majdnem ugyanúgy (az új hangokkal és tükrökkel meg textúrával) mint a többi busz... ...bennem van a hiba? :D
    Mellesleg, jobban passzol Kispesthez, mint a double decker MAN-ok :D
  • Ikarusfan
    Bocs a duplázásért, de meg kell kérdeznem; nem tudom mennyi ideje dolgozik az ismerősöd a buszokon, de én személy szerint remélem nem olyan, mint az új Mercedes.
  • Ikarusfan
    Na, én pont ezért használom a ZF váltós tuningolt buszokat. Nagyon jól gyorsulnak és csak az első pár napban volt fura a lomhákhoz képest azokat vezetni. Amúgy nem értelek, más játékok elbújhatnának az OMSI AI-ja mellett, van benne pár nevetségesnek tűnő hiba, de összességében szerintem nem olyan vészes...
  • adam993
    De én nem engedem el, nekem van elsőbbségem, ráadásul menetidőt is kell tartsaj, ráadásul nehezebb megállítani és mozgásba hozni, mint egy szgk-t.
  • kuhnzsolt
    Amikor elfogynak a cigányok. XD

Tán a "világvége" előtt! max. játszunk vele 2-3 percet!

Viszont ikarusz 405, és s91 midi a láthatáron. Elvileg augusztusban jön egy béta verzió mindkettőből. Ismerősöm csinálja őket felváltva. Majd teszek fel képet. Nekem már megvannak. De most még elég szar.
  • Bence000012
    Arról tud valaki infót mondani mikor lessz ikarus feltöltve vagy mikor lessz kész????
  • fuszhi
    Ezt mondom hogy még a gyalogosok is elindulnak ha villogsz meg szoktam kis dudát úgy felváltva ahogyan épp kedvem tartja de megindulnak az emberek is.Egyetlen baj az hogy mikor a AI busz megindul a kanyarban vagy bármelyik autó ha rávillantasz hogy menjen inkább akkor ha nem férnek el nem is lassítanak és beléd jönnek. Meg van egyetlen olyan rész a gyári eredeti kis pályánál mikor lejősz a végáról a dombos rész után van egy lámpa, s a csík mögött megállok az ai nem tudja bevenni a kanyart hanem nekem jön ha zöld van és bobi van a buszomnak már kár is érte. Egy képet is dobtam régen róla róla. egyszerűen lelassíthatna és megállhatna legalább hogy megvárja hogy odébb tornásszam magam.
  • kem001
    Én van, hogy villogtatok AI-nak, hogy induljon már el, és elindul. Ért a szép szóból
  • Zoliikp
    Nem értelek. A link jó, most szedtem le:
    http://adf.ly/246619/https://rapidshare.com/files/1559447651/U7-Ersatzverkehr.rar

Először az ADf.ly oldalra visz, bal oldalt 5 mp-t számol, majd Skip Ad-ra kattintva behozza a letöltő oldalt...
  • Ikarusfan
    Valaki nem tud valamit az új Berlini kiegről (U7-es metrópótlás)? Az IHO-n olvastam róla, de valami teljesen más helyre vezet a link...
  • Zoliikp
    Egy picit türelmesebben kell menni...
    A játék fizikája úgy lett kialakítva, hogy a sávban való elhelyezkedésedtől függ, hogy "lát-e" az AI, vagy nem.
    Ha elindítod -debug opcióval, akkor láthatod, hogy az objektumokon van egy téglalap. A mozgó járművek előtt sebességtől függően ez megnő, ezzel "érzékeli" a többi AI-t, valamint téged.
    Ezt el kell fogadni...
  • lavoy22405
    Vigyázz akkor, mert én azt tapasztaltam, hogy a kocsival is buszos íveken fordulok, és elég vicces amikor kihúzódom a sáv belsejébe, hogy beforduljak egy személyautóval :D
  • valvetronic
    Valaki a múltkor hiányolta az új berlin térképet.
    Íme: http://aussiex.net/omsidownloads/cristianskytter/New%20Berlin-Spandau%20Route%20Map.pdf

http://www.servimg.com/image_preview.php?i=34&u=16354190
  • Warrior888
    Ezért kapcsoltam ki az ütközést. Így ilyen esetben gázelvétel nélkül átmegyek rajta. Sokkal nyugodtabb azóta a játék...
  • adam993
    Az annyira nem zavar, mert kormánnyal vezetek, és elég szabályosan, a közelgő jogosítványom miatt.:D Vagyis már csak a forgalmi vizsga van vissza.:D Néha vinnyognak a vészfékezés miatt, meg a szűk kanyarban a padkára mászásnál.
  • valvetronic
    Az utasok szövegelése a legidegesítőb... Legalább azt lehetne kikapcsolni. Álandóan lekarnak szállni tiszta idegesítő:D
  • adam993
    Nagyon kezd tele lenni a hímtagom az OMSI-val. Egyszerűen már játszani sincs nagyon kedvem vele. Annyira élvezhetetlenné teszi az Ai, hogy az csak na. Nekem van elsőbbségem, ráadásul ha táblája se lenne a fickónak, akkor is nekem van elsőbbségem a jobbkézszabály miatt(Én megyek a főúton, ő balról kanyarodna balra, tehát elém), és annyira halál nyugodtan kikanyarodik elém, mint a csuda. Persze úgy, hogy kikerülni se tudjam, se megállni, se elhúzni előtte ne tudjak. Szóval jöhetne valami javítás.
  • mbalee99
    Hali!
    Létezik leszállásjelző hang? (rövid csipogás a leszállásjelző fény felvillanásával egyidejűleg) :))
  • ccv520
    Sajnos én még az ablakkal problémázok...
  • Zoliikp
    Valaki elemezte, megértette a világítás beüzemelését a buszokban?
    Kellene egy kis segítség...
  • vasokol2
    Gratula ccv520 és Zoliikp-nek a buszokhoz és persze jó munkát és sok sikert a továbbiakban. Remélem azért nem kell várni 2012-ig rájuk:)
  • kuhnzsolt
    Ok! Elnézést, többször nem fordul elő!!
  • papi08
    //Kérlek ezentúl mellőzd a folytonos nagybetűvel írást. Nem illik fórumban így írni. Köszönjük. :) //
  • kuhnzsolt
    Piszok jó lesz a busz!

NA A PROBLÉMÁMMAL ODÁIG ELJUTOTTAM, HOGY AZ AI A VÉGÁLLOMÁSON MEGVÁRJA AZ INDULÁSI IDŐT. DE HA RÁKATTINTOK AZ AI-RA, HOGY A KAMERA MUTASSA, AKKOR EGY IDŐ UTÁN ELTŰNIK A BUSZ. DE VISZONT HA NEM KATTINTOK RÁ, A MEGÁLLÓBAN NINCSENEK UTASOK! VALAMI ÖTLET???
  • omsifan
    Nagyon jó lesz, csak annyit jegyeznék meg, hogy tedd kijjebb a hátsó kerekeket és úgy már minden tökéletet.
  • Zoliikp
    Na! Csini eddig...
    Csak így tovább...