63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zoliikp
    Szép lett, gratulálok.
    Sajnos, amire kiírja a rendszámot az o3d objektum, így azon nem lehet utólag változtatni....
    Találtam ugyan lengyel rendszámot tartalmazó bmp-t, de nem azt használta fel a készítő...
  • Zoliikp
    Az alapján próbálom:
    sok segítséget, tanácsot kaptam, de ha jobban megnézed a Liaz-t, akkor láthatod, hogy a belső szárnyak csak 65 fokot nyílnak. Az Ikarus esetében, hogy élethű legyen, ekkora nyitás esetén ki kellene vennem a lépcsőn lévő kapaszkodókat...
    És itt van a baj; nagyobb nyitódáshoz más koordinátákat kell megadni, de abban a pillanatban másfelé nyílik az ajtószárny.
  • gyuri1995
    Köszönöm a segitséget, a Vt-Transmanos LLT-328 miatt kellett a segitség.
  • ccv520
    A Liaz ráncajtós scriptjét nem lehet ehhez felhasználni? Amúgy igazad van, a busz csak akkor az igazi, ha minden rendesen működik rajta.
  • Zoliikp
    Az ajtók "nem engedelmeskednek".
    A külső megjelenés nem változott, ezért nincs kép. Legalábbis tőlem.
    Úgy gondolom, ha ilyen "egyszerű" műveletet nem tudok megoldani, akkor hiába lépek át rajta, a busz hangulata, "lelke" veszne el egy rosszul mozgó ráncajtóval.
    Próbálom megfejteni, de nem akarja azt, amit én...
    Jelenleg pihenek a munkában, hogy egy kicsit feltöltődjek, mert már a hajam téptem...
  • adam993
    És melyik az a fájl, ami maga a rendszámtábla? Tehát amire rárakja a számokat. Mert a szélire szeretném kirakni az Úniós csíkot meg a H betűt.
  • Zoliikp
    Mire szeretnéd megváltoztatni?
    A magyar 3 betű - 3 szám kiosztásra, angol, francia?

Két lépésben lehet:
    Megkeresed, és szövegszerkesztőben megnyitod a mercedes.bus fájlt, és módosítod a [registration_automatic] bejegyzést, pl.: így BPO-
    Mented, és bezárod.
    Megkeresed a Regs_Merc.org fájlt, és beleírod azt a 3 számot, amit a BPO- után szeretnél olvasni.
    Mented, és elindítod a játékot busz nélkül, és azt az azonosítót választod ki....
  • Apocalipto
    Közben megtaláltam a választ, nem én csesztem el :) Hivatalos fórumon is írják, bug.
  • Apocalipto
    Kis helpet kérnék. ZF-es D86ot amikor kiválasztom ezt a hibát dobja ki:

Ötlet?
  • adam993
    Ezt láttátok már?
    Én nagyon várom! :)
  • gyuri1995
    Valaki nemtudja, hogy lehet megváltoztatni a Mercedes O405-nek a rendszámát?
  • adam993
    Segíts már, nem vagyok túl profi számteches, hogy tudok aktív gombokat csinálni? Mármint, hogy ne másolni kelljen a linket, hanem rákattintani. Bocsi az Offért.
  • adam993
    http://www.megaupload.com/?d=ZZC4JHB6
    Elvileg ennek jónak kell lennie. :)
  • Routeres
    Nem tudom pontosan hol akadtál el (nemgáz, azé' vagyunk, hogy segítsünk egymásnak).
    A Liazhoz ezt a két cuccot kell letöltened:
    Ez a busz
    Ez a patch a kijelzőhöz

• adam993
    Feltöltöm neked.
  • ccv520
    Hogy haladtok a készülő Ikarusokkal? Rég láttunk már képeket :)
  • fuszhi
    Model script sound mappát nem találtam . Jelentem. :) azokhoz hol jutok hozzá?
  • fuszhi
    végül is leszedtem egy texture mappát és egyetlen cti kiterjesztésű file amire akadtam egy rep677 es mappában képfájlokkal szintén. Ez volna a busz? Bocs ha kicsit érthetetlen vagyok.
  • adam993
    Nálunk Sofőrfüggő. Van amelyik végigkapcsolja az összeset. -.- A Tibibá' néha rückvertzet rak.:D
  • omsifan
    Ez nálunk is hasonló, csak itt 2-3-5-6 a sorrend. :)
  • fuszhi
    Köszi a kedvességed! Még annyiban tudsz segíteni hogy töltsem le az ILIVIDET és utána telepítsem? Vagy máshogy kéne csináljam?
  • adam993
    Így van. Plusz akkor is, ha nagyon nehéz a rakomány/utas.:) Amúgy ahogy megfigyeltem az Ikarusoknál a váltást: 2->3->4->6, Az 5.et akkor rakják, amikor pörgetni kell a motort, és szükséges gyorsítani. 6.-at pl.: amikor helyközi járat, és 60-70es sebességnél majdnem alapjáraton járatják.
  • Routeres
    Nem tudom mit értesz egészséges alatt, de innen tudod letölteni.
  • fuszhi
    Te figyelj, honnan tudnék egy egészséges Liaz - t leszedni?
  • ccv520
    Igen, jó lett. Köszi.

Amúgy ez a mercedes motor nagyon gyenge, ki is cseréltem a MAN-ra. :)
  • omsifan
    Jó lett?
  • Zoliikp
    Ha "ugrálsz" fórumról fórumra, akkor sose fogod megtalálni a választ...
    Nézz vissza az Omsi-Hungary-ra, ott válaszoltam...
  • drfefe
    Sziasztok!Valaki tud linekt adni az Omsi Map editorról!A válaszokat előre megköszönném:drfefe
  • omsifan
    Rossz hang cgf van neki megadva. Lépjetek be a MAN_SD85_MB-OM366_manual.bus fájlba és ezt a sort:
    [sound]
    sound\MAN_Ailsa.cfg
    Írjátok át erre:
    [sound]
    sound\Sound_SD85.cfg

• ccv520
    A kézi váltós MAN SD85-nél nektek sincs hang, csak a környezet hangjai?
  • Geri556
    tényleg, ezt elírtam XD
  • Routeres
    Szia!

Tessék, link az új verzsönhöz: OMSI ZF Váltó Script 1.00 RC7
  • ccv520
    Pont hogy egyesben a legnagyobb a nyomaték. Rövid az a fokozat, valós buszoknál, teherautóknál csak pl. hegyen való elinduláskor használják.
  • omsifan
    Biztos nincs rendesen megcsinálva a hof fájl. Állítsd be fent a 92-es jelnél és jó lesz.
  • gege97
    #5449 pls válasz :SSS
  • gabcsibkv
    Alap Spandau pálya és a Modern Spandau Pro.
    Járművek: SD77,83,85(85 nagyon megy), D92 hiába modern de nem tudja szvsz azt a gyorsulást amit D85-ből a hang alapján is ki lehet hozni.
  • bpyfan
    Egy kis segítség kéne másmásoltam ezt a MAN manuális váltó módot és azóta nem tudok semmit se csinálni egyfolytában azt írja ki hogy "funcionális név helytelen!".
  • Geri556
    Én csak azért indulok kettesből, mert ha egyesből indulok, akkor alig van nyomatéka, szinte rögtön váltani kell.
    Amúgy most mentem 2 kört a Bad Kinzau pályán a botos D86-al.
  • omsifan
    Én is, de úgy még jobban szokott remegni.
    Amúgy még szeretem az SD85-öt kéziváltósan.
  • Geri556
    Azt én is használom, de kettesből indulok gyakran :-D