63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#5657 Nem mintha Rayden től is régen ezt mesélte volna, azért ugrott be ez a 4 mb mintha kb ennyit mondott volna, vagy 3 körülit. -
#5656 Na ez az ahol a "pöcsölös" rész kezdődik. :))))) -
sanyicks #5655 És mindenki másnak is? mert akkor próbáld olyan gépen, vagy add át másnak akinél nem hibázik. -
sanyicks #5654 2,5 gb? atyagatya annyira fos egy az x formátum? (mondjuk nem meglepő, hiszen microsoft)Ez azért durva. -
Zoliikp #5653 Bocsánat, elírtam: nem GB-t, csak Mb.
Nekem ugyanis ennél nagyobb méretű fájl esetén az Omsi converter hibaüzenettel kifagy.
Ez van.... -
Zoliikp #5652 Neked reagálok először:
ha összevonom az alkatrészeket, ahogy jelezted, akkor X-be konvertálás után akkora lesz a mérete, amit az OmsiXConverter nem tud átvenni. A főbb elemek - melyek mérete összességében nem haladja meg X-ben 2.5 GB-ot, vannak összevonva, hogy a megjelenítés zökkenőmentesebb legyen.
VL67-nek köszönöm a modelleket, majd "csenek róluk, belölük.
Fuszhi-nak üzenem, hogy a csavarozás folyamatos, nincs kihagyva még egy sem. -
#5651 Egyetértek -
sanyicks #5650 4mb? milyen 4 mb? Van ilyen korlátozása az omsinak? -
sanyicks #5649 Tehát így néznek ki a dolgok ahogy sokan csinálják, darabokban van. Ez azt eredményezi, hogy a processzornak mind az 5 objektumnál szólnia kell a videokártyának, hogy rajzolja ki az az objektumot, és ezt minden képkockánál újra.
Viszont ha így objektummá kapcsolod össze, akkor ilyen lesz így pedig a processzornak csak 1x kell szólnia a videokártyának, és kirajzolja az egészet.
Sokan túlbecsülik a poligonszámot, pedig a játékok 90%-ban nem az a korlátozó tényező, főleg az ilyen nagy területes sok objektumos játéknál nem, hanem a processzor a korlátozó. Amire a fölöslegesen háruló terheket a fenti módon lehet csökkenteni. Persze a mozgó alkatrészeket nem lehet így hozzákapcsolni, azt nem is kell, a kerekek, ablaktörlő, stb külön vannak, de az együtt mozgó dolgok legyenek így egyben.
Poligonszám akkor gáz ha nagyon durván el van szállva, kivétel ha intel csoda integrált videod van, mert az olyan gyenge hogy annál minden korlátozó tényező :D
-
#5648 Valamint egy objekt ne haladja meg a 4 mb ot ügye? Meglehetne oldani a buszt úgy egybe? -
sanyicks #5647 Nagyon szép modell, a probléma vele az hogy a játékban barom sok fölösleges rajzolási hívást eredményezne, egy rakás külön objektumra van bontva, és minden ilyen objektum kirajzolásához képkockánként 1 rajzolási hívás fog kelleni, ami a fő terhelő tényező a játékban (ettől szaggat vagy nem).
A megoldás egyszerű, az egymáshoz képest nem mozgó alkatrészeket egy objektummá kell tenni, 3ds maxban attach-néven fut ez az egymáshoz kapcsolás. -
#5646 Remek :)) A gyors dobálgatás közepette nehogy véletlen egy két csavart elfeledd meghúzni, és ebből eredően a busz az árok szélén kössön ki ;)
Óvatosan a légfékkel, meg a kerékanyákat is jól húzd meg mind ;)))))))
-
#5645 Csak gondolod magadban, nehogy már ezen múljon mi? :)))))))))))
-
VL67 #5644 Találsz hozzá alu lécet.
Itt.
Zsoltinál ott a modell, de le is töltheted.
Innen. -
#5643 Respect! Sok sikert,és türelmet! -
mujahedin #5642 ezért kell linkelni a fő dologhoz a hozzátartozókat, akkor együtt mozog. De egyszerűen csak figyelemmel kijelölve mindent is elkerülhető a probléma. Egyébként ezért célszerű napi mentéseket csinálni a modellről. -
Zoliikp #5641 Akkor egyenlőre így marad, ezt később lehet változtatni...
Készül a módosított lépcső a ráncajtóhoz:
http://kephost.hu/kep/2011/07/snap208.jpg
Egyébként a modell már kész lehetne, csak ugye újra kezdtem...
Amint kész, akkor jönnek a "nagyobb" feladatok;
hangok, tolóablakok, scriptek, stb., stb.
-
#5640 Nekem tetszik. :) Régiesebb. -
#5639 Szerintem gumicsíkkal sokkal jobb. :) -
alexander1993 #5638 Most jutott eszembe, hogy VirtualBusból konvertálod amúgy bocs, hogy nem mondtam, de most mondom, hogy klasszabb így, egyébként kb. mikorra várható? -
Zoliikp #5637 Nem bántottál meg...
Csak régebben jeleztem, hogy a modell nem az én munkám.
Apróságokat változtatok, de alapjában azt jelenetném megjeleníteni, amit a készítője megálmodott.
Egyébként nem jelezted, hogy így tetszik-e... -
#5636 Hello! Látogassatok el erreaz oldalra. Igazából itt egymással tudunk vezetni úgy, hogy tartjuk a kapcsolatot mikrofonon keresztül a teamspeak programmal. Megadnak egy menetrendet, hogy mikor hova menjek. Van egy menetvezető aki mindig mondja az utasításokat. Ha valaki eljön nem fogja megbánni. Viszont fontos, hogy mielőtt jelentkeznétek vezetésre mindent olvassatok el figyelmesen. Az összes tájékoztató dokumentumot töltsétek le meg mindent ami a honlapon szerepel a menüpontok alatt azt is. Remélem jöttök páran. Annyi még, hogy mikrofon szükséges. -
alexander1993 #5635 Sok sikert a pályához mindkettőtöknek. -
alexander1993 #5634 Ha esetleg megbántottalak bocsánatot kérek, amúgy sok sikert és kitartást a továbbiakban a buszhoz. -
Zoliikp #5633 Ennyit tudok tenni a szépérzékedért:
http://kephost.hu/kep/2011/07/snap207.jpg
http://kephost.hu/kep/2011/07/snap206.jpg
Jó lesz?
Nem tudom, hogy fog viselkedni a teljes busz. Csak remélhetem, hogy egy közepes gépen "elfut" majd. -
#5632 Valaki esetleg megtudná adni a D92-es buszhoz tartozó dísztárcsa linkjét? -
IkarusV134 #5631 Csak aztán bírja a játék a buszod. Megkaptam Nemeza 260-asát és enyhél szólva laggol. Vezetőtéri nézetben nem tudom vezetni a buszt. Ezzel szemben az ARC-om folyékonyan megy és a 260-ast nappal próbáltam ki tehát még extrém időjárást sem vittem bele. Mindez az alappályán. -
Zoliikp #5630 Éppen ez a baj:
a feliratot középre igazítsd, akkor tökéletes lesz... -
Milan1909 #5629 Igen, megfelelő méretben van, nem tudom, hogy miért nincs rajta a H betű, eléggé a szélén volt, de bentebb rakom majd középre és akk jó lesz -
Zoliikp #5628 Kicsit nagy lett a tga, de jó lett.
256X64x24-s méretben készült?
A trilexet kaptam, nem az én érdemem.
Ha tudsz a gumiléc helyet dobni egy alut, rádolgozom a modellre.
Anélkül pedig nem veszem le, mert én csak konvertálom a modellt, nem én készítettem.
Ezzel "tisztelgek" a modellező előtt. Szerintem ez így van rendjén... -
valvetronic #5627 Aki még nem tudná: forgalmas pályákon érezhető teljesítménynövekedést lehet elérni, ha a hallható hangok számát drasztikusan lecsökkentitek (valójában az 1000, de még az 500 is teljesen felesleges)! -
Routeres #5626 Üdv néktek!
Milan1909 kolléga és szerény személyem társultunk, és együtt alkotjuk tovább az általam elkezdett 194-es vonalát (persze más vonalakkal kibővítve, pl.: 182, 136 stb.)
Hoztam képeket, Milán ügyködött az IBIS kijelzővel és a tekerőssel is.
Lesséte meg őket: IBIS/Rollbind -
zorba3333 #5625 Szépek lettek ezek a trilexes kerekek, gartulálok :)
Az eddig közreadott képeid alapján valóban minőségi modell lesz.
Minden elismerés, és tisztelet megillet téged, és természetesen mindenkit, aki ekkora fába vágja a fejszéjét.
Csak így tovább....:) -
alexander1993 #5624 Sajnálom. Amúgy nem tudnád megoldani, hogy a gumilécek lekerüljenek, csak , hogy élethűbb legyen, amúgy kitartást és sok sikert a buszhoz. -
#5623 Közben megtaláltam. Azért köszi a segítséget! -
Zoliikp #5622 Sajnálattal közlöm, hogy elrontottam...
A busz megemelése közben több alkatrész pozíciója elmozdult.
Ezért újra dobálom az elemeket, és egy két dolgot is megváltoztatok...
Pl.: trilex első kerék...
http://kephost.hu/kep/2011/07/snap202.jpg
Jelenleg ennyi, de gyorsan épül... -
valvetronic #5621 Keress valami read me-t a pályacsomagjában, vagy valahol. Emlékeim szerint, abban leírja többek között, hogy a forgalmat kb max 200-ra kell venni, különben ilyesfajta hibaüzenetet kapsz, meg azt is írja, hogy Aeroporto felé hajtva az utolsó előtt (asszem) megállónál nem szabad megállni, mert kifagy a játék szintén. -
#5620 Sziasztok. Következő hibaüzenet jelenik meg amikor elindítom OMSI-ben a Tropical City-t:
Van erre valami megoldás? -
#5619 Ha egyre gondolunk akkor:#5586.hszben van a link!:) -
#5618 Üdv!
Volt szó a napokban egy bizonyos kéziváltó scriptről. Ezt honnan lehet letölteni?