63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• adam993
    Egyébként be tud sülni a motor? Mármint ha túlmelegszik meg tud pusztulni? És valaki kifogyasztotta már a gázolajat? Olyankor mi van?:D
  • atis0418
    Gondoltam már rá én is. Egy fasza fullos viharban vezetni mikor még a motort se hallod a robajtól. :)
  • wollnerd #5575
    Tudod mi mi hiányzik az ilyen zuhogó eső mellett?
    A VILLÁMLÁS! Nem értem miért nem tették be....
  • atis0418
    MAN wiper mod
    Elég jó ötlet!
    Egyébként nem tudom, hogy ki foglalkozott már vele, de én az élethű dolgokra törekszem, így többekközt az ablaktörlőt is maceráltam. A fej kibillenését sikerült megoldanom, de az alaphelyzetet nem tudom megváltoztatni.
  • gabcsibkv
    Sziasztok !
    Van olyan lehetőség hogy a üzemanyagjelző kiirva ne százalékot hanem a pontos liter számot mutassa?
  • Routeres
    Üdvözletem!

Ma megint csinálgattam a pályámat, leginkább a Határ úton építgettem illetve a vonatforgalmat próbáltam megcsinálni (többé-kevésbé működik is)

Tettem fel képeket az albumba, vessetek rá egy pillantást, ha időtök engedi.

194-es építése képekben
  • Hyp3r
    Videókat sajna nem láttam, de majd visszaolvasok. Amúgy sok sikert a munkához :) Én soha nem modelleztem, gondolom nagyon sok munka van vele.
  • IkarusV134
    Ha nézted a videóim akkor már láthattad még a 2. videón hogy a fordulatszámmérő már be van üzemelve, de rossz irányba állítottam így kicsit lustább a mutató mint kellene.
  • ccv520
    Én is remélem, az Ikarusokban mindben van. :)
  • Hyp3r
    Remélem, látunk olyan buszt is, ahol fordulatszámmérő is lesz és működni is fog:)
  • Warrior888
    Hát, nem tudom... Én azért örülnék egy béta verziónak, így az eddigi képek alapján az is jóval igényesebb volna mint pl. a merci.
  • ccv520
    Nem baj, az igényesség az első. Kivárjuk!
  • Routeres
    Nem azt mondtam, hogy csak róla van szó, csupán annyit, hogy ő mondta, hogy nem akar gagyi cuccot csinálni. :)
  • omsifan
    Ez pontosan így van! És, hogy megnyugodjon mindenki, készülget a 250-esem is. De! Én sem fogok akármilyen béta hülyeséget kiadni. Teljesen felesleges lenne, főleg, hogy még a feltöltési időm is rengeteg lenne, a lassú netem miatt.
  • atis0418
    Nem csak Róla van szó. Készül itt egysmás finomság, pl. Ikarus 260.00, 260.32, 415.06(?) meg még egyéb járgányok, de senki nem akar csapnivaló sz@rt kiadni a kezei körül. Szvsz érdemesebb megvárni, nem olyan unalmasok azért a MAN-ok!
  • Routeres
    Valóban így igaz. A gsmmedia.hu Busz-Szimulátor fórumán mondta V134 fórumtárs, hogy olyan buszt szeretne kiadni a kezei közül, ami az összes eddigi addont lepipálja. Ez egyfajta belépő lenne a magyarok részéről, jelképezné, hogy mi magyarok nem csak az MSTS-ben verjük oda a sok (néha még fizetős) külföldit, hanem az OMSI-ban is.

Ha nagyon nem hagy nyugodni, akkor visszakeresheted a hsz.-t :)))
  • wollnerd #5561
    Milyen hír? link?
  • atis0418
    A hírek szerint ebben az évben csak képmutogatás lesz, igényes munka révén csak '12-ben lehet számítani valami hazai járműre.
  • gege97
    Ja értem bocsánat!:)
    Remélem nem privát lesz,én is "ezzel" a busszal szoktam járni;)
    Várom a végeredményt,kösz az infót,pacsi!:)
  • Hyp3r
    Ezt a buszt ő csinálja. Remélem, hamarosan kész lesz, és mi is kipróbálhatjuk:)
  • gege97
    Szia!Ezt a buszt betudnád nekem linkelni?
    Előre köszönöm!:)
  • aerolive
    mondjuk hülye vagyok, hát g25-höz van, nekem meg nincs. :D
  • aerolive
    na egy kis kihagyás után újra itt vagyok, bemásoltam az rc6/rc7-et, de nálam az antrieb.osc-ben nincs olyan kód, ami triggerrel kezdődik, sőt, egyáltalán nincs benne az a részlet. Vagy most valamit kihagytam?

Readme/Add on buses files-ben lévő cuccok mire valóak?
  • mk452001
    bocsi a dupláért (már tripla), de valamiért nem ment a képbeszúrás
  • mk452001
    http://regiolapok.hu/lib/nplib/thumbnail.php?file=kep_atmeretezesphp.jpg&width=220&height=220
  • mk452001
    Hali!
    Most ugrott be, ilyen Merci jár hozzánk is a maglódi Auchanhoz

• papi08
    Off: "Eső utáni lehűléses" ..csak eső?? :D Nálunk 3 órás vihar volt jéggel meg minden szarral :DD
    On:
  • Routeres
    Eső utáni lehűléses jó reggelt kívánok!

Hoztam valami igazán hasznosat: Tükör a Mercihez!

A tükör még mindig hülye helyen van, de ha ránézel, már nem csak egy fotót látsz, hanem működő tükröt!
  • adam993
    Köszi!

Nálam még az a gond, hogy szerintem van jó pár olyan szakasz a valóságban, amit az Omsiban nem tudok megcsinálni. Pl. amikor az Autópálya felett megyek Bólyba a híd, vagy a Budapesti felhajtót. Lesz még pöcsölés ezzel.:D
  • Warrior888
    Ebbe sajnos van valami. :)

Kizárt dolognak tartom hogy meg tudjam csinálni, túl technikás a pálya ahhoz... De ha egyszer mégis összejönne szerintem a fél omsi közösségnek ez lenne a kedvenc pályája. :D

Bár a tieddel az a "baj" hogy nagyon hosszú... Egy darabig biztos hogy elleszel vele. Sok sikert. :)
  • adam993
    Hát igen, Komló már macerásabb. Viszont kevesebb emberkaraktert kell beraknod. Elég Komlót telerakni niggerekkel.:P Ha megcsinálod a Komló-Mánfa-Pécs járatot, akkor vendégem vagy egy vattacukorra.:P
  • Warrior888
    Akkor nem is lakunk annyira messze. Én komlón. Ha megcsinálod a pályát, én megcsinálom rá a Pécs-Mánfa-Komló járatot. :D
    Mondjuk az "kicsit" nehezebb, a magasságváltozás és a kanyarok miatt, nem túl egyszerű élethűre megcsinálni. Ismerem azt a vonalat amit te szeretnél véghez vinni, ott legalább a környezettel nem lesz gondod. Gyakorlatilag csak a nagy semmi, szántóföldek, meg itt-ott pár fa. :)
  • adam993
    Én is úgy tervezem a pályát, hogy kicsit módosítom a környezetet. Alapból szinte végig szántóföld van, meg minden, egész messzire ellátni a dombok miatt, de a szántás helyére sima zöld kerül. Nqgyon lefogná a gyengus gépeket is. De nagyjából megpróbálom az eredeti útvonalat megcsinálni. Későbbre tervezem a falujáró buszt is: Pécs-Magyarsarlós-Lothárd-Birján-Belvárdgyula-Olasz(Itt lakom :]) -Szederkény-Bóly. :)
  • Routeres
    No figy! (Értem az iróniát, nem húzom fel magam... :)))))

Gondolj csak bele, Berlin sem két tömbházból áll. De nem úgy csinálom a pályát, hogy minden házat és boltot megépítek a buszvonal 10km-es körzetében. Azt a részt kell kidolgozni, ami a legfontosabb (amit lát a sofőr).

Először is, kell egy alapötlet (és elszántság...). Utána elolvasod a térképszerkesztési SDK-t. Majd elkezdesz építeni, először (én így csinálom...) az utat, aztán a környezetet, végül a menetrendet. A menetrend készítésénél a pálya vonalvezetésének fixnek kell lennie, ha azután buzerálod a vonalvezetést, miután kész a menetrend, hibaüzik tömkelegében gyönyörködhetsz majd.

A pálya nem zárt, izé..., később nyugodtan bővítheted, kicsinyítheted az úthálózatot (a menetrendre figyelni!), csak a sok négyzet marad meg, amiket leraktál a építés elején, de ez már egy másik történet...

Nagyon szűk dióhéjban ennyi, további szép estét (hehe, minnyá' holnap van!)
  • fuszhi
    Mért, most minden házról fényképet készítesz külön, hogy össze álljon? :)
    Nem csak az útvonal a lényeg? Az úr gyönyörködni is szeretne a tájban? :)))
    Bakter a vezető nem figyeli az utat vááááá :)))))))
    Nem írnád össze szisztematikusan mit csinálsz . Mert én is szívesen készítenék egy kisebb pályát legalább és kisebbtől a nagyobb felé könnyebb haladni és közben meglátom azt is mekkora az ameddig érdemes elmennem. Amúgy később megbontható a pálya ?
  • Routeres
    Azta! Ambíciózus elgondolás, nem kis fába vágod a fejszédet!

Csak annyit mondhatok, hajrá. A pályaépítésben az útvonal lefektetése a legkönnyebb. Az igazán pepecselős meló a környezet kidolgozása és a menetrend.

Én most építem a harmadik pályámat, az előző kettő a tervezőasztal (már majdnem kész voltak ) utolsó fázisában került a kukába. Minőségi pálya építése hatalmas meló!

Nem tudok sokmindent, de elég jól haladok, szóval ha segítség kell, dobj egy pü-t és adok elérhetőséget, feltéve ha érdekel a dolog.
  • adam993
    Köszönöm. Elkél. Néminemű segítséget tudsz adni? Alapok, ilyenek? Meg hogy mit érdemes, hogyan?
  • wollnerd #5540
    Hát az már hosszú munka lesz!
    Sok sikert hozzá!
  • adam993

Pirossal jelöltem az útvonalat, a kék sáv a gyorsjáraté.
  • adam993
    Elterveztem, hogy csinálok egy valós vonalat. Pécs-Bóly-Mohács, Illetve Pécs-Mohács gyorsjárattal. Ez a vonal kb. 45-50 kilométeres, és kb. 50 percet vesz igénybe. Megpróbálok jó menetrendet csinálni hozzá: városban 50-es átlagsebesség, lakott területen kívül 70, csak azért, hogy ne kelljen széthajtani a buszokat. Aki igény tartana a mapra, vagy tudna segíteni benne, akkor az jelezze itt. Köszike. :)