63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Routeres
    A honlap készítője kérdezi, hogy milyen szín lenne az ideális. Ami "nem égeti a retinátokat"? :)
  • fuszhi
    Értem már. Arra esetleg tudsz megoldást hogy lehet meghatározni egy busznak azon pontját amihez hozzá lehet az utasokat rendeli? Mert tegnap volt róla épp szó, lehet aki befejezhetné az egyik buszt 405 ös az a srác lehet nem biztos hogy befejezi mert egy ártatlan képet kértek tőle email ba. Aztán alakult ki az a problematika hogy akkor félbe marad a dolog mert csak a srác tuja, a azt hiszem busz középpontját vagy mit. De ha mondjuk egy ugyan olyan buszt beimportálna valaki akkor meglenne a középpont nem ? és akkor lehetne az alapján az adatok alapján folytatni az előző buszt. vagy nem? Mit gondolsz ? Ez csak egy ötlet.
  • gumikacsa
    A színtek tényleg eléggé zavaróak, így nem nagy látogatottság lesz, én is rögtön bezártam...
  • kem001
    Nem egészen... Az egész türelem és idő kérdése. Utána meg megnézni a játékban, hogy minden a helyén van e stb. stb.
  • kem001
    Nálam 2.5 mb a max, de az illeszkedések miatt fogtam, és az egész buszt szétszedtem. Több óra munkámba került, mire beírogattam a fájlok nevét
  • fuszhi
    Ennyi volna? Na az ilyen infókat az omsi hungary oldalán lehetne leírni és egyberakni hogy mindenki megtalálhassa.
  • kem001
    Omsi konvertálóba beállítod a separate-t és szétszedi a modellt. Az E95-ösnél pl 300 fájlból áll az egész busz
  • Apocalipto
    Ez szép dolog, de ettől a színtervtől kiég a retinám :)
  • Routeres
    Sziasztok!

Megnyílt egy magyar OMSI-s oldal (jelenleg az egyetlen...). Naprakész infókkal, az átlagosnál nagyobb mozgástérrel! Gyertek, reggeljetek, írjatok cikkeket, küldjétek be letöltéseiteket, stb.

Látogassátok meg: OMSI - Hungary
  • fuszhi
    Hát nem mondható hogy nem tettél ki magadért. Szerintem jó hosszú útvonalat építettél ki. Ember legyen a talpán aki megtanulja. Meg térkép hozzá mellékelve ;) De jó nekem tetszik. Én biztos nem tudnék ilyet.Üdv!
  • omsifan
    Hát azt nagyjából sehogy... Nekem is csak 2.1 mb a legnagyobb amit enged.
  • kuhnzsolt
    És olyan esetben mi van ha a mérete az .x fájlnak pl.25MB azt, hogy tudom konvertálni?
  • Zoliikp
    Mikor az Omsiba convertálod, kapcsold ki a X-files z up kapcsolót...
  • mk452001
    Majd ez szállítja a Puli-t :D
  • kuhnzsolt
    Ja, magyar űrbusz
  • mk452001
    Figyelj, Föld-Hold útvonalra tökéletes pózban van XD
  • kuhnzsolt
  • kuhnzsolt
    Hát úgy döntöttem maradok a pályaépítésnél és a intelligens forgalom projektnél! Van még azzal is elég sok gondom, dolgom!

Elkezdtem egy busz a vbusból konvertálni ez lett az eredménye:

• mk452001
    én 3ds maxhoz találtam beállítást, és akkor nagyolta el a cuccot az omsi
  • Zoliikp
    Valamikor volt róla szó, hogy milyen beállítás kell, hogy a Blender a megfelelő méretben konvertálja át.
    De most fogalmam sincs. Nem azt használom...
  • mk452001
    3ds max-al csinálom, avval 3ds-ben exportálom, blenderrel X-be teszem, aztán az omsi converterrel o3d-be
  • Zoliikp
    Melyik progival készíted?
  • mk452001
    Amúgy egyszer összejött, hogy asszem valamelyik x fájlt tettem be az o3d helyére, csak akkor meg a valós méretének legalább négyzetére nagyította az objektet
  • mk452001
    értem.
    köszi, akkor du. belevetem magam a textúrázás rejtelmeibe :)
  • Zoliikp
    Leteszi, ha meg van hozzá a sco-fájl, csak nem látod, mert nincs textúra...
  • mk452001
    tehát ha nincs text, akkor full átlátsó az objekt omsiban?
    ok
  • Routeres
    Üdvözlet ezen a tikkasztó nyári napon!

Elkészítettem az első vonalbejárós videómat a Dél-Pesti pályáról. A 194-es vonalon megyek a Határ úttól a Gloriett lakótelepig.

Itt megnézhetitek.
  • Zoliikp
    Igaz, nem Houston, de....
    a konvertáláskor az objektumnak, és a textúrának egy mappában kell lennie.
    Utána viszont a textfájlt manuálisan át kell másolni az objektum textúra könyvtárába...
  • mk452001
    3ds maxban megcsináltam, exportáltam 3ds-be. Blenderrel X-be, majd omsi converterrel o3d-be.
  • mk452001
  • kuhnzsolt
    Itt Hounston! Nem tudom mi a gond!
  • mk452001
    Houston, gond van: csináltam egy próba objektumot, de amikor lerakom omsiban, nem mutat semmit
  • Geri556
    A beállításoknál kell beillszteni a rádió linkjét majd az sd84-es vagy sd85-ös buszokban oldalt be kell kapcsolni a fekete rádiót
  • petike97
    Sziasztok!

Kéne nekem egy kis segítség, mégpedig az hogy a rádiót hogy lehet belinkelni? Mit kell beírni hogy működjön?

A segítségeteket előre is köszönöm!
  • mk452001
    Na, elkezdtem a pályához építeni az első épületet, szurkoljatok, hogy sikerüljön (full amatőr vagyok ilyen téren) :)
  • mk452001
    Emlékszem, mekkora balhé volt, amikor 300-ra emelték a benzinárakat...:)
    Nede nem váltok témát:P
  • kuhnzsolt
    Ebben a válságban nem csoda, hogy így mennek! Biztos nekik is drága a benzin!
  • mk452001
    Biztos tüntetés XD
  • ccv520
    Jól elvannak az út közepén. :))
  • kuhnzsolt
    Köszi a válaszod!

Közben ügyködtem a pályámmal!