63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• mk452001
    Elvileg a SimpleStreets-ben van
    ha jól emlékszem, olyan 6-7 perc sorompó zárástól nyitásig
    http://electronic-union.eu/omsi-nyw/ADDON_SimpleStreets.ams
    Ha mégsem ebben, van, akkor bocsi (mert a mappák ebbe mutattak)
  • kuhnzsolt
    Link???
  • mk452001
    Jut eszembe: találtam működő felvonóhidat :D
  • kuhnzsolt
    Az én pályámon jelenleg 81 km az autópálya amin fog busz közlekedni! És ez még a kezdet!
  • buszvezeto1
    Hát igen!
    Ez elég hátráltató körülmény!
  • mk452001
    Kösz, csak el is kell jutnom odáig, hogy kiadható állapotban legyen, ami - valljuk be - 30 °C, és kevés szabadidő mellett elég nehéz folyamat
  • Hyp3r
    A zf váltós Man-nal simán tudsz menni 120 felett is, amikor már rég fekszik a mutató. Bár jó hosszú egyenes szakasz kell, hogy kihúzasd. Bár én is 70-80-90el szoktam közlekedni, mikor hogy:D Az új Usedom pályán azért néha ki kell kormoltatni a kipufogót, hogy tudd tartani a menetidőt. Ott néha 100al is szoktam menni, amikor késésben vagyok, vagy nem kapom el a zöld hullámot.
  • mk452001
    Jó, de a BKV nem igazán tartja karban a buszokat, úgyhogy azoknak a 60 bőven elég :S
  • buszvezeto1
    De biztos jó lesz a pályád mk452001!!! :D
  • buszvezeto1
    Reméljük!
    Csak pl.a BKV-nál 60 a legnagyobb megengedett sebesség!
    Akkor a MAN tűrőképességéhez mérten lesz kialakítva a menetrend?
  • mk452001
    Tekintetbe véve, hogy autópályán 130 a megengedett sebesség, és eddig a merci a leggyorsabb busz (95km/h), sztem nem lesz okod panaszra ;)
  • mk452001
    Háát, azért 100 km autópályát nem fogok egyhuzamban lefektetni :P
    De legalább kaptam egy max értéket :D
  • buszvezeto1
    Én úgy csinálom mintha a BKV-nál mindig 2-dik részt járnék!
    Szóval 50-60 egyhuzamban az szokott menni
  • adam993
    50-100.:D Csak ne az legyen, hogy a menetidő betartásához 40-el kelljen menni.:D Lakott terülten kívül legalább 70-80.:D
  • mk452001
    Érdeklődésből: hány km-t vagytok hajlandóak levezetni egyhuzamban OMSI-n?
  • Zoliikp
    A gép nem biztos, de az editor szokott...
    Nem tölt vissza, vagy nem hajlandó megnyitni...
    Volt rá precedens...
  • mk452001
    Menteni szinte folyamatosan mentek, és valszeg naponta átmásolom külső vinyóra is (hátha egyszer gellert kap a gép)
  • mk452001
    naja.
    Trainzben volt egy jó kis opció erre: a domborzatból egy gombnyomásra töltést lehetett csinálni a pálya alá
  • Zoliikp
    Nagyjából minden 5-10 percben elvégzett mentés ajánlott lenne...
    Nagyon ingerlékeny jószág az editor...
    Persze attól is függ, hogy mennyi új dolgot tettél le...
  • Zoliikp
    Az úttest szélességét,és a magasságát tudod, a legmagasabb pontig húzd fel a talajt, majd az úttest alatt visszasüllyeszted.
    Sajnos ennél gyorsabb megoldás csak akkor jöhetne szóba, ha a 3dsmax-ban elkészített dombot-hegyet könnyebben lehetne importálni a játékba....
  • mk452001
    Lenne egy kérdésem: 10-es skálán az mennyire biztonságos, ha a pályából egy napi szintű másolatot a külső wincseszteren is tárolok (leendő nagy mérete miatt)?
  • Routeres
    Nekem mondod?! Reggel pályaépítési leírást kellett csinálnom, csorog rólam a víz, ott is ahol nem kéne...
  • mk452001
    Igen, csak 30 fokban kétszer olyan nehéz a dolog :)
  • Routeres
    Üdv a klubban...

Ismerős szitu, pepecs meló, de a végeredmény kárpótól :D
  • mk452001
    Tekintetbe véve, hogy nem találtam az Editorban pályához igazítható domborzatot, most szépen lassan, 0.1 méterenként állítgatom az utak környékén a fomborzatot, ami egy 20m-ről 0m-ig tartó úton elég húzós :)
  • Routeres
    Jó reggelit!

Herr főadmin az OMSI-Hungary.hu-ról, kérte, hogy közöljem veletek ezt: Nyereményjáték.
  • Zoliikp
    Megtennéd, hogy megpróbálsz visszaemlékezni, hogy mit tettél fel utoljára, miután jelentkezett a hiba?
  • H7
    köszönöm h utána néztél ;) bármien busszal bármeik pályán... és eccerűen nemtudom felfogni...hogyha újrarakom a gammot akkor még jelentkezik meginn... am énis beírtam google-be mielött megkérdeztem volna és találtam is egy kínai fórumot :P :D de ottis azt írták hogy a reinstall megoldja a problémát...de nem...
  • Zoliikp
    Próbáltam visszakeresni a hibádra, de ha csak részletekben közlöd a jelenséget, az nagy baj....
    Egy adott pályán, mindig ugyan azzal a busszal, vagy minden pályán, minden busszal jelentkezik a hiba...
    Ezek lényeges információk, legalábbis annak, aki szeretne segíteni...
  • H7
    tenkenorman

ez a hiba eddig csak akkor jelentkezett amikor a megállóba értem és legalább 3szor felugrott ez a hibaüzenet majd mindig letuttam okézni és eltünt de a köv. megállónál meginn előjött... :/ most meg bármikor felugrik és nagyon idegesítő... :( deha bárki tudna segíteni akkor nagyon megköszönném,mert nemhiszem el h 2szer újraraktam a gammot és akk is jelentkezik :S
  • mk452001
    Azt nem mondtam, hogy nem tetszik ;)
  • Routeres
    Ez még belefér, főleg amiért megcsinálták az OMSI-t, nem?
  • mk452001
    Kicsit változtatnék a véleményemen: nem a német ünnepnapokon, hanem pl.: a két gyártó srác születésnapján, illetve barátaik születésnapján van zászló XD
  • mk452001
    Rendben, majd nekiállok :)
    Jelenleg csak a zászlót tudom megmutatni, meg a leendő festéseket, amik a pályán fognak közlekedni :)
    a valósággal való bármi nemű egyezés csupán a véletlen műve (nameg az enyém):

a kép nagyobban
  • Routeres
    Jó estét!

Van még 2 (azaz kettő) kiadó hely sofőrnek az OKV-hoz. Jelentkezési részletek az OMSI-Hunary.hu-n.

Akinek van kedve, jelentkezzen! :)
  • Zoliikp
    Akkor vegyél elő egy naptárt, majd a Notepad-dal nyisd meg a Wimpel.osc-t, és írd át a magyar ünnepnapokat...
    Utána pedig, mint mod-fájl "tessék " nekünk elérhetővé tenni.
    Előre is köszönjük...
  • mk452001
    Köszönöm a segítséget.
    Ezidő alatt sikerült kompenzálnom némileg a problémát (a magyar zászlót tettem be a helyére :P).
    Bár, mivel a zászlók csak (gondolom német) ünnepnapokon jelennek meg a buszokon, ezért pl.: Aug. 20-án ne keressétek őket :D
  • zorba3333
    Nyisd meg az Omsi\Vehicles\MAN_SD200 vagy SD202\Model elérési útvonalon annak a modellnek a cfg fájlját, amelyik típusról szeretnéd eltüntetni a zászlót.

Keresd meg a Wimpel sort, majd a bejegyzésben az 1-es számot írd át 0-ra!

Ezt keresd:

########################################

Wimpel

[mesh]
    SD_Generic\SD_wimpel.o3d

[visible]
    wimpel_visibility
    1 <--EZT ÍRD ÁT 0-RA!!

################################################
  • fuszhi
    még régen :Zoliikp
    2011. máj. 07. 11:09 | válasz erre | #3773
    A BVG logó objektum, ezért nem tudjátok átfesteni...
    Meg kell keresni a script-ben, és a megjelenítését letiltani.
    Ha jól emlékszem az ajtó feletti szöveg is így van megoldva. De mintha valahol konkrétan is megfogalmazta később valaki hogyan kell. Csak nem találtam. Régen le mentettem az összes ilyet magamnak egy szöveges file ba csak azt meg én nem találom. Lehet Zoliikp tudja kérdezd tőle szerintem. üdv!
  • gumikacsa
    Sziasztok!

Abban segítene nekem valaki, hogy milyen beállításokkal kell menteni a png-képet, hogy a megfelelő helyen átlátszó legyen?
    Azt tudom, hogy ahol az alfa csatorna fekete, annak a résznek kellene eltünni, de a mentési beállításoknál ronthatok el valamit, mert a játékban nem átlátszó. A program photoshop, de más programmal tudja valaki a beállításokat, az is érdekel..