63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Routeres
    A buszok mappájában található .hof fájlok szerkesztésével, illetve teljesen új létrehozásával lehet módosítani mit írjon ki a busz. Javaslom a HOF Creator nevű program használatát. Nem nehéz használni, hamar rá fogsz jönni, hogy s mint megy a dolog.
  • 1994attila
    És, azt átlehet írni, ha lehet hol?
  • Routeres
    Csak olyat lehet. A buszok mindig a beprogramozott célállomást írják ki a kijelzőre.
  • 1994attila
    Sziasztok, lehet a buszoknál olyat, hogy amit végállomáshoz írok azt írja ki?
  • kuhnzsolt
    Nem tom mi a gond, nekem működik
  • atila4
    Úgy tettem be :S
  • kuhnzsolt
    a .bus fájl-t a Vehicles\MAN_SD202 mappába
    a többit a Vehicles\MAN_SD202\Script mappába kell tenni!
  • atila4
    Nekem hibát ír ki:S
  • kuhnzsolt
    Innen mindenki leszedheti! Buszválasztáskor a D93-at kell választani, "-" -re működik! Figyelem a hátsó ajtót a "*" gombbal lehet nyitni!
  • CB 31 Szmötyi
    Sziasztok!

A great Grundorf pályáról tudnátok 1 müködö linket adni?Bárhol kerestem sehol se jó és tetszik a többi pálya nem csak a 76-os!

Előre is köszi
  • Erlau Trans #7999
    Nekem jöhet a térdeplő script: [email protected] Köszi!
  • kuhnzsolt
    Kell valakinek a mand92-höz térdepelő script?
  • sza5678
    Szerintem azért nem megy az gyorsabban, mert valamelyik MAN SD váltója van benne.
  • fuszhi
    Köszi az választ. Közbe rájöttem hogyan kell. Hála az égnek most már azt is tudom a hof Creator on belül hol kell bele írni. Aztán kicsit bolondoztam. Kíváncsi voltam mi lenne ha azt íratnám ki vele fussatok vazeg :)))) Komoly. Az AI még mindig nem az erősségem, de a pályám már tökéletes és a hoffom is stimmel. Ha beírok az ibis be, akkor ki írja honnan hova és az utasok is felszállnak. Keresztbe kasul jó a lámpák jók úgy hogy köszi a leírást. Már csak az AI kéne , de az elvileg nem meredek ,csak a bolond menetrendjükkel van a gond. Mert ugye csak nekik kell menetrend. Én ismerem a magamét. Optimalizáltam a pályát is a pályát volt hogy el kellett vegyek belőle mert cudarul berángatott akkor mondom más gépén mit fog csinálni? De sikerült végül , és még ott van az is hogy ha esetleg nem futna normálisan más gépén akkor lejjebb veszi a be állításokat azt annyi. Köszi még egyszer a válaszod. Mert lehetett volna úgy is hogy mostanáig nem bukkanok rá a megoldásra azt úgyhogy köszi szépen úr! Sok értékes tapasztalatom lett a pálya építéssel kapcsolatban mára már. Sokat segített a leírásod is. Úgy hogy azt is köszi.
  • Routeres
    A .tga fájlok csak a tekerős kijelzőjű buszokhoz kellenek. Minden más mátrix kijelzőjű buszhoz a hof szerkesztésénél tudod megadni, mit írjanak ki.
  • fuszhi
    Kár ha bele nyúlok a pályába újra írhatom a nyomvonalakat a Bus stoppokkal. Ettől időigényes. Nem is beszélve a hof ról. Vajon a digitális buszoknak is kell .tga fájl hogy mit írjanak ki? Aki van olyan kedves és bennfentes legyen már olyan szíves meséljen nekem már egy kicsit erről a dologról mondjuk amúgy is utána nézek most ahogy leírtam ezt a hozzászólást. Előre is köszi ha valaki hozzászól valami használhatót. Az csak majd jól jön. :)
  • ccv520
    Valahogy ki lehet kapcsolni a 415-ben a sebességhatárolót?
  • Routeres
    Írj a feltöltőnek egy kommentet, valószínűleg ő a készítő. Ha jófej, odaadja neked.
  • gabcsibkv
    Találtam egy videót: tolató hang:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ahb64kQ0Y0E&feature=related
    De hol lehet hozájutni?
  • fuszhi
    Itt mindent lehet csak okosan, mert a legapróbb hiba és többé az editor se tölti be. Egy pálya visszabontása esetében először is a sorrend ami nagyon fontos. Vissza kell szedni a pályáról az útvonalat meg a többit és utána lehet csak ki törölgetni útszakaszokat különben hazavágja még az editort is. Ezért nagyon fontos a biztonsági mentés lépten-nyomon mert lehet be sokall az editor ha hibázol, az is scriptes alapokon működik. Ez több mint valószínű. És akkor ha nincs régebbi mentés akkor az egész pálya megy a kukába. A buszokra hogy kikerüljenek az írások egy teát kell főzni és a hof creator vagy csináló akármibe mindent helyesen meg kell adni. Mondjuk még én is szenvedek velük. Nekem működik az új pályámon hogy a buszok mennek mint állat, de még nem irongálnak semmit ki viszont én ha beütőm az ibis be a kódom és az útvonalat akkor felszállnak az utasok ami miatt ugrálok örömömben. Nagyon tetszik hogy ezt én csináltam. Mennyit szenvedtem vele. Nagyon oda kell figyelni egy menetrend esetében. Olyan nekem ez mintha virtuális modelleznék. Midig egy kicsit előrébb leszek "de sose lesz kész" :) Ha sikerül a AI ra ki írni valamit is szólok azon dolgozgatok most. A pálya iszonyat jó megint átalakítottam a menetrend miatt muszáj volt. A sorrend fontos ha bármit is átírunk bárhol is. Még két út szakasz összekötése esetében is hogy melyik szakaszt rendelem a másikhoz , mert lehet ha nem megy így akkor másként már működik. Fontos a mentés nagyon. Idővel megtanulja az ember hogy mihez lehet hozzá nyúlni, ha muszáj bontani. A megállók helyes sorrendjét egy papírra leírtam inkább hogy abból dolgozhassak a kreátornál. Muszáj mindennek pontosan a helyén lennie. Egy megálló ki marad és dől az egész cucc az is megeshet. Lehet csak akkor ír bármit is ki a AI a teljes a hoffájlban minden. Nem elég egy kettőt be írni.
  • Routeres
    Tudunk róla, köszi. Egyenlőre még nem értem el az admint, de amint lesz valami infó, szólok.
  • 1994attila
    Sziasztok, lehet olyat a buszoknál, hogy amit végállomáshoz írok azt írja ki?
  • truckerfan95
    Az omsi Hunary oldalán hiba van .
    Not Found

The requested URL /news.php was not found on this server.
    Apache/2.2.9 (Debian) DAV/2 SVN/1.5.1 mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g Server at omsi-hungary.hu Port 80
  • matesz19
    Értem, köszi :)
  • IkarusV134
    Az hogy mint a 400-as Ikarusoknál az ajtófék akkor old ha az ajtók zártak. Nem kell még külön taposni se gáz vagy épp fékpedált az oldáshoz. MAN SG-n például a gázra kell lépni még pluszba hogy oldjon a fék.
  • bpyfan
    Valaki aki jobban ért az OMSI-hoz mint én,nem tudna csinálni egy 6 sebességes manuális váltót csinálni az SD81 és az SD83-hoz?
  • bkvbusz
    Valami nekem nem stimmel a színeivel. Ennél azért a képeken kékebb a busz és élénkebb a módosult reklám sárga színe is. De azért jól néz ki.
    Valamint a régi hátfalasra kéne rádobni, mondván hogy olyan a 383 is.
  • Routeres
    Köszi, hogy szóltál. Amint lehet, szólok az adminnak.

@IkarusV134: baba lesz a buszod, nagyon!
  • Ákos XD
    Nagyon jó a busz! Érdekes, hogy meg tudtad oldani az ajtónyitógombok elkülönítését, mert Rayden aki egy ik 260-at készít ezt nem tudta.

@Routeres: Valami gond van az omsi.hu-val mert csak egy x jön ki az oldal helyén. Nem tudom lehet, hogy csak nálam jelentkezett a hiba.
  • atila4
    Lassan de biztosan készül a fotó textúrás bkv festés

• matesz19
    Érdekes busz, bár furcsa hogy nincs fék és gáz pedál.... Vagy én értettem valamit félre? :D Amúgy szépen haladsz ha tied a busz. :)
  • IkarusV134
    Nincs mit hozzáfűznöm. :)
    http://www.youtube.com/watch?v=mZDqiwbhZ-o
  • Haulin
    Pályakészítés egyszerűbb és arra találsz is leírást, nem is egyet, csak a googlben nézz szét és legyél leleményesebb. Nagyobb örömöt ad az ha vmire rájössz, és nem 100ig a leírás segít.
  • eddin
    Vagy esetleg pályaszerkesztéshez. Nem tudom hogy melyik az egyszerűbb.
  • eddin
    Hali! Tudtok valami leírást adni a buszkonvertálásához? Mert szívesen belevágnék 1 buszba, lenne is rá időm, csak hát nem nagyon értek hozzá. Köszi a segítséget előre is.
  • Geri556
    És Blenderben hogyan kell textúrázni ?
  • Geri556
    Értem.
    Akkor próbálkozom.
    köszi :)
  • Zoliikp
    Már az X fájlnak meg kell legyen a textúra, és úgy konvertálni o3d-be...

• Geri556
    Kaptam textúrát, viszont fogalmam sincs, hogy hogyan kell textúrázni.
    Bemásoltam a textures mappába, de semmi.
  • Zoliikp
    Nem bántásilag, de nem kéne rá textúra?
    Mert utólag nem igazán lehet, újra kell konvertálni az o3d-ket...
    Ha jól tudom...