63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• fuszhi
    Ezzel a menet rendel meg az ai-val még sok gond lesz. :( Kezd tele lenni a ...
  • atila4
    A
  • adam993
    A
  • fuszhi
    "A" ra szavazok. Normálisan férjen ki, és elég nagy ahhoz a kisebb is, hogy látsszon a járatszám is.
  • Apocalipto
    Na? :)
  • IkarusV134
    Egy kép hol tart az én kijelzőm:
    Kijelző
    elvileg be van programozva az irány. A szám oft fájlja még javításra vár.
    és mivel nálam az oldalsó kijelző 28x16 pixel széles jön a következő kérdés amit szavazásra bocsátok. Savazni holnap estig lehet akkor jövök újra melóba így meg tudom nézni az eredményt.

SZAVAZZUNK:
    Oldalsó kijelző megjelenítés 28x16
    A
    4 karakter kompatibilis oldalsó kijelző viszont 1-2 számjegyű járat esetén is aprók maradnak a számok
    1 karakter 5-6pixel széles és 6pixel magas (lsd: BKV)

B
    3 karakter széles mint most is, de csak 3 karakter fér ki az is kis csalással
    1 karakter 8 pixel széles 16 pixel magas
  • dantre
    Az a vicc hogy azért vannak benne igazságok is......
  • adam993
    Én jókat röhögtem.:D
  • fuszhi
    jó volt azért szerintem
  • dantre
    Nem mondtam hogy nagy durranás....
  • Ikarusfan
    Hát nem tudom, annyira nem volt ez egy nagy szám.
    OFF
    Ha nevetni akarsz, olvass vicceket a viccesviccek.hu-n. Garantálom, hogy nagyon fárasztóak a vicceik...
    ON
  • fuszhi
    Bárkinek hajlandó vagyok oda adni a fiktív pályámat ha megtudja csinálni hogy Ai menjen rajta már dobom is. Had örüljön a nép.
  • dantre
    Sziasztok
    Tudom hogy ez nem illik ide de azért szerintem itt nem csak a játék iránti rajongók vannak jelen hanem inkább a buszok rajongói, így ajánlom ezt mindenki figyelmébe......
    http://www.poengyar.com/vicces-szovegek/647-szoveg-buszvezetok-22-pontja
    Üdv dantre
  • fuszhi
    Szerintem egy fiktív pályában nagyobbak a lehetőségek. Mert lehet kisebb is. Tehetsz bele kisebb emelkedőt lejtőt én -12 eseket szoktam max -20 ig megyek fel vele. 20 as emelkedőnél az a helyzet hogy azon nyáron felmegy a busz viszont más időjárás körülmények között már nem. A másik fontos számolni a magasságot hogy az ember összetudja kötni majd később másik spline-val az utat. A 12 es emelkedés az bírja az kellemes kis lejtő attól függően hogy nyújtjuk meg az is számít szerintem.
  • nemeza
    Mivel ugyanaz a motor van benne, mint az SD8x-ekben, nem csoda, ha nem bír felmenni. A tömege nem tudom maradt-e a MAN-é, vagy át van-e írva.
    A ZF váltópackekhez jött pár új motor, többek között a MAN D2866, ami opcióként kérhető lett volna.. Na azzal nincs gond szvsz. Illetve készítettem egy DAF 160L const fájlt, ami szintén húzós motor.. Azt figyeltem meg, hogy érdemes használni a Num+ -t, vagyis a padlógázt, illetve az 1-es vagy 2-es fokozatot.. ;)
  • Ákos XD
    Nem is rossz!
  • nemeza
    Klikk a képre, valamiért a kis képet nem jelenítette meg..
  • kuhnzsolt
    Csak az a helyzet, hogy már csökkentenem kellett ma az emelkedőket ugyanis még az ik 415 sem tud felmenni.
  • nemeza
    Az OMSIban pont az tetszik a pályákhoz kapcsolódóan, hogy lehet fel-le menni..
  • kuhnzsolt
    tenkenorman: nem is rossz ötlet, erre már én is gondoltam amikor Routeres figyelmeztettet arra, hogy probléma lehet azzal, ha nagyon hosszú a pálya!

Nekem csak egy a problémám, hogy mivel Érden elég durva szintkülönbségek vannak, nehezebb az objektumok lerakása, nem beszélve a talaj szintbe hozásáról. Most azt találtam ki, hogy vagy szinte mindenhol 0 m-en lesz a talaj, de akkor semennyire sem lesz Érd, vagy mostantól 30 m mélység is csak 5-10 méter lesz! Nekem ezen kell elgondolkoznom, mert most vagyok -40.65 méteren és a valóságban a legmélyebb pont még 30 méter. Lehet, hogy a sok a magasság sem lesz a legpontosabb!
  • tenkenorman
    ha más nem akkor meg lehetne csinálni hogy ketté darabolni a pályát, és manuálisan betölteni a másik részt.
  • Routeres
    A pálya nagyságának nincs elméleti limitje...

Azt, hogy meddig tudsz hibák nélkül terjeszkedni, nem tudni. Lást az imént végbement konverzációt: kuhnzsolt kolléga ~30km objektumozott területtel nem tapasztalt hibát. Én viszont az övéhez képest lényegesen kisebb területet lefedő pályával igen.

Javaslatom szerint, ne legyen nagyobb, mint Berlin..., de lást az előbb leírtakat, ez sem biztos...
  • kifli
    mekkora pályákat lehet max csinálni?

amőgy majd nekiállok valamikor szegednek :)
  • kuhnzsolt
    pedig még=pedig már
  • kuhnzsolt
    Kiváló a pályád! Remélem én nekem nem lesz problémám azzal, hogí egy mapon lesz Érd és Bp környéke+bp XI.kerülete! Eddig semmi probléma, pedig még 35km le van fektetve+27-28 km objektumozva van és helyenként még csatorna is be van téve! Sajnos én fraps-sal vagy hasonlóval nem tudok videót készíteni, csak telóval vagy kamerával, mert azt, hogy a játék mellett menjen a videókészítő program lehetetlen, mert ilyen esetben 60-80 fps-ről 10-20 fps-re zuhan! További sikert kívánok a pályádhoz!

Egy kérdés valaki csatorna fedél objektumokat nem tud?
    Dupla körforgalmat amit belinkeltem?
  • Routeres
    Én is a menetrend/AI kombótól félek a leginkább. Egy korábbi pályámnál már sikerült megcsinálni, hogy kiírjon valamit, remélem itt is menni fog. Megoldjuk okosba! :D
  • generalGGabe
    Kérdésem lenne:
    saját utat lehet belerakni a játékba?
    Ha igen, akkor mi neki a módja?
  • fuszhi
    Nekem is tetszik a pálya, és hogy mennyire precízen összeraktad. Nekem az ai kel van gondom meg a menet rendel, még mindig. Nem írják ki magukra amit kéne. Már azon gondolkoztam hogy nem e kell valamelyik konfigos fájlt átírni vagy ilyesmi. Egy ideig járnak a pályán egy kört erejéig aztán el tűnnek a semmibe. Remélem majd te megtudod oldani.
  • wollnerd #7817
    :D Várjuk!
  • Ben92
    Nekem nagyon tetszik a pálya, várom a kiadást.
  • Routeres
    Na lássuk:
    az én részemen már csak néhány óra objektumpakolás hiányzik még, meg egy csöpp finomhangolás, a talaj festése, stb. Aztán jöhet a menetrend, AI. A gond az az, hogy a társammal együtt építkezünk, ezt úgy értem, hogy én a 194-est, ő a 182-est, mindezt egy mapon. A probléma itt kezdődik, a két vonallal a pálya kb. kétszer olyan rosszul fut, és kétszer olyan sokat tölt, mint Berlin. Így építeni se nagyon tudtam az editorban, mert előjött a "kevés a memória" hibaüzenet, onnantól pedig az objektumokat sem tölti be. Ma reggel eszközöltem egy olyan változtatást, hogy leválasztottam az én részemet a társam részétől. Hirtelen 40-60 FPS lett a pályán a MAN-okkal, belső nézetben. És így sikerült a 415-össel is mennem egy kört. Eddig azt is "kevés a RAM" üzivel hanyagolta a játék...

Röviden: Nagyon valószínű, hogy külön kell tovább építkeznünk, mert az editor gátat szab az elképzeléseinknek. Most betegszabin, legálisan lógok a suliból, így van időm a pályával foglalkozni. Úgy érzem, hogy hetek kérdése és ki fogom adni. (Még lehet az október 1.-jét is tudom tartani.)

(Bocs a kisregényért...)
  • alexander1993
    Lehe tudni, mikor kerűl kiadásra a Dél-pesti pálya? És mégegyszer megkérdezem a miskolci pályához várható valami kiegészítés?
    Előre is köszi.
  • Routeres
    Pff, így járt... Rosszkor volt rossz helyen...
  • adam993
    Az jó lett, de majdnem felnyársaltad azt a szerencsétlent az elején:D
  • Routeres
    Ne azt nézd, hogy vezetek, hanem hogy milyen lett a pálya... :D
  • adam993
    Jó lett! Mondd, van neked jogsid?:D
  • Routeres
    No, komoly kompromisszumok kötése után végre sikerült beüzemelnem a 415-öst a pályámon.
  • kuhnzsolt
    nagyon jó lenne a mercire, legalább feldobná!!
  • szabii98
    Annyira nem lenne nehéz, csak át kéne fotosoppolni emeletessé, vagy pl az ikarusra, mercire hogy rá menjen a festés mert igazából csak ki kellene vágni a képről a festést.
  • djsharow
    Ilyen festést kellene csinálni valamelyik buszra! :D