63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• matesz19
    Javítanám: bocsi, nem a játékot, ha nem a pályát. Bocsi a dupláért
  • matesz19
    Kíváncsi lennék hogy a Németek csak ennyire lusták vagy csak ennyire köcsögök hogy csinálnak egy pályát és az objektumokat felteszik egy szerverre ahelyett hogy be tennék a pálya mappái mellé hogy neked csak felül kelljen írni mikor fel akarod tenni a játékot.... Nem értem, nuku logika komolyan....
  • nemeza
    Helyközipálya-ajánló
  • matesz19
    Az nagyon jó, köszönjük. :)
  • matesz19
    Fuszhi pajtás ez valami haláli egy pálya lett, főleg hogy járat szám és menetrend nélkül is fel szálnak az emberek, hát ez valami űber F***sza. :P Remélem csinálsz majd bővítést hozzá, hogy lehessen más járatot vezetni rajta. :P
  • kuhnzsolt
    Elkészült a menetrend, a pályához! Leellenőrzök mindent és feltöltöm
  • adam993
    Esetleg folytatom én is az enyimét. Az ilyen hegyes pálya. Egy faluból indul, és egy hegyen végződik. Csak a tököm tele van az editorral...
  • Routeres
    Akkor B terv.

Építs Te helyközi pályát. Mondjuk magyarosat, hogy lehessen min az Ikarusokkal döngetni.
  • Hyp3r
    querfurtot nem mondanám helyközi pályának, de azért köszi! :) ystad-malmora meg készítettem saját menetrendet, de az is elég unalmas:D
  • adam993
    Azt hiszem, még a Quefurt az, meg a Ystadt-Malmo, de az annyira egy elcseszett menetrenddel rendelkezik. Alap buszokkal végig padlón kell menni.
  • Hyp3r
    Sziasztok!

Nem tudtok 1 jó helyközi pályát? Kipróbáltam az Usedom mapot, illetve a Sachsen-Anhaltot, de nem nyerték el a tetszésemet.

Üdv
  • kuhnzsolt
    Készítem a menetrendet
  • Zoliikp
    Köszönöm szépen, tényleg jól sikerült! Az biztos, aki száguldozni akar, annak nem fog tetszeni a pálya....

Egy-két apróság viszont javítható benne:
    pl.
    -nincs végállomás tábla, már mint német módra, ezért az utasok "veled maradnak"...
    - nagyot zökkentem, mikor a végállomásnál lementem az útról.

Mindazonáltal tetszik, gratulálok hozzá.
  • fuszhi
  • fuszhi
    Üdv sziasztok ha minden t jól csináltam a pályát innen tudjátok le szedni :
    http://data.hu/get/4426728/omsi_fuszhi_palya.rar Remélem tetszeni fog. Ha hozzá tesztek csak örülök sajnos én ennyit tehettem az eddigi tudományom alapján, de ha routers úr folytatja a pálya szerkesztési rovatát akkor majd befejezem egyszer. Nem akartam már várni mert megígértem és biztos valaki menetrend nélkül is szívesen gurulna más pályán ami nem gyári. Üdv !
  • generalGGabe
    A jelenlegi változat 17 fps körül szaladgál.
    Én full HD-ben próbáltam ki, nem akadt.
    Ki fogom adni a teljes változatot (ami a videóban is van), meg egy butítottat is.
    Mindenki használja azt, amelyik jól esik.
    Én nem szerettem volna egy olyan villamost kiadni, mint a KT4D, hogy csak egy kocka, és ráhúzott textúra, fekete ablakokkal.
    Nálam, ha jobban megnézed a videót, a kerék is ki van dolgozva rendesen, nem csak egy kocka.
    A butítottban csak egy kocka lesz, a belsejét egyszerűsítem még majd. A külsején a tetőről leszedem a cuccokat majd, csak a szedő fog maradni.
    A kocsiszámok ugyanúgy véletlenszerűen lesznek, mint a vonatnál is, viszont a valós UV-kocsiszámok lesznek.

Szeretném megoldani, hogy ugyanúgy kiírja a járatszámot, meg a két végállomást, ahogy a busz ki tudja írni.
    Sajnos ezt nem sikerült megoldanom. A hof evileg jó, de valamiért csak egy végállomást ír ki, semmi mást.

Már kínomban egy buszt is beraktam a pályára, az meg csak a járatszámot írja ki, a vá-kat nem.

Ha valaki tud ebben segíteni, hálásan megköszönném!
  • Routeres
    Nos, az igazat megvallva az UV eszi a gépet. De G.Gabe megoldja valahogy. Az ICS viszont nagyon szépen megy, semmi FPS drop nincs vele.
  • rajenmax
    És ha ezt berakjátok egy jól felépített pályára, az melyik gépen fog elfutni? Vagy nem eszi annyira a gépet?
  • Routeres
    Na megint én vagyok.
    Így néz ki az UV a jelenlegi formájában.
  • Routeres
    Ez nem mentség a rossz optimalizálásra...
    De nem akarom megint előhozni ezt a témát, tokától bokáig kiveséztük már...
  • tenkenorman
    sokan keverik az árkád játékot szimulátorral, a gépigény nem csak azon múlik hogy milyen a grafika, ez viszont egy vérbeli szimulátor és nagy számolókapacitás kell hozzá hogy minden reálisan történjen, márpedig itt nagyjából úgy történnek a dolgok.
  • Routeres
    Ez innentől nekem magas. Annyit tudok, hogy fizikai motor, nem grafikus motor. De inkább nem megyek bele, ez nem az én szakterületem...
  • Zoliikp
    Nos, én unalmamban rákerestem erre az ODE-re a Google-nevű barátommal...
    Az biztos, hogy sok mindent nem értek, de a leírása alapján nem kimondottan játék-motor.
    Viszont a dokumentációjában fényképes illusztráció van a külön álló testek mozgatásáról, összekapcsolásáról, ami segítség lehetne a csuklós buszokhoz...
  • Geri556
    8 GB RAM ??? WOW
    KELLL!! XD
  • kuhnzsolt
    Nincs, legegyszerűbb a jó bevált öreg módszer
  • alexander1993
    Épp arra gondoltam az új busz alatt.
  • gabcsibkv
    Útvonal megadásánál nincs rövidebb módja mint egyesével megadni a trackentry-t, példáúl úgy hogy csak megállókat jelölök ki és azzal meg is adtam az útvonalat?
  • Routeres
    Pályákat gyártunk mi... ...meg buszokat is... ők meg majd előrukkolnak egy csuklóssal valamikor...
  • alexander1993
    Semmi gond. Csak azt sajnálom, hogy nem lesz új busz meg új pálya még.
  • Routeres
    Egyértelműen. De buszokat és pályákat a készítők is csinálhatnak még. Ellenben egy dolog sántít.

Kezdjük azzal, hogy azt írja, a patch optimalizálni fogja a játékot. Nem, nem fogja. Semmilyen patch nem fogja optimalizálni a játékot. A játék ilyen marad. Kifejtem miért (az infót egy márciusi bejegyzésben olvastam a hivatalos fórumon):

Rüdriger (az egyik készítő) vasa: AMD Phenom II X4 965 @3.4 Ghz, ATI Radeon HD5770, 8 GB RAM, Win7 64bit.
    20-30 FPS-e van Berlinben a 2009-es beállításokkal.

Röviden ami a hsz.-ben állt:
    Az ODE-n (Open Dynamics Engine - a játék fizikai motorja) kívül nem használtak semmilyen "normális" engine-t. Megemlítik, hogy egy két ember által összerakott játék nem hasonlítható össze egy százak által csinált (és "ipari" engine-t használó) játékkal. Amikor elkezdték 4 éve a játékot fejleszteni, akkor a többmagos rendszerek ritkák voltak még (na ezt nem hiszem...), így a többmagos rendszerre való optimalizálás elmaradt. Ha megpróbálnák újraírni az engine-t, hogy optimalizáltabb legyen, az évekbe telne.

Röviden: Rüdriger elmondása szerint, nem lehet a játékot tovább optimalizálni, ez nekünk nem jó, pláne azoknak, akik régebbi gépen szeretnének OMSI-zni.

Annyit tehetünk az ügyért, hogy elkönyveljük a dolgot, okosan beállítjuk a játékot. De nem többet.
    Az alapoktól kellene újraírniuk a játék motorját, ami éveket emésztene fel.

(Bocsi a regényért...)

• alexander1993
    Pedig jó lett volna ha kiadják azokat a dolgokat amik szerepeltek a cikkben.
  • Routeres
    Egyáltalán nem hiteles. Mármint nem az oldal, csak a hír. Tegnap elemeztük a másik fórumon, hogy mi lehet ez. De nem derült ki más, csak az, hogy ez az "1.02-es" patch csak egy nyelvi update.
  • alexander1993
    Kimaradt az, hogy hitelesnek.
  • alexander1993
    Mennyire számít az alábbi oldal, mert közöltek egy elég meglepő cikket az OMSI-vel kapcsolatban:
    http://ofpmafia.blog.cz/1111/patch-1-02-v-priprave
  • Routeres
    Valóban, iskola meg munka mellett nem a fórumozás lesz az elsődleges dolog. OMSI, fórum és társai majd a hétvégén...
  • IkarusV134
    Jaja. Ma is meg holnap is. Sőt szombatig végig dolgozok. Most már nem csak virtuálisan vezetem a buszt.
  • matesz19
    Húú de kihalt a fórum, mindenki ilyen serényen dolgozik?? :P Ez akkor csak jót jelenthet. :)
  • kuhnzsolt
    Ez az "aszfalt" egy készülő parkoló első felvonása! Jelenleg az aszfalt va kész, hamarosan elkészülők vele, több objektumból fogom összerakni! Amint kész van ha gondolod átküldöm neked!
  • fuszhi
    jó az aszfalt melyik céggel betonoztatsz? :)))
  • fuszhi
    Nekem tetszik a kígyós és a másik is. A kígyósra már én is gondoltam. Jól kitalálták és ide is jó az ötlet. lehet én a tetejét kipróbálnám olyan ég szín festéssel. Elmentenék egy képet az égről és onnan vennék mintát a felsőrészhez. Kipróbálod majd milyen? Ha igen én meg nézném. Üdv