63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#9015 Ennek örülök én legalább is, hogy hozol pár új festést, de megszeretném kérdezni hogy a többi SD202-es szériára is jó lesz vagy csak a D92-esre? -
#9014 Ki milyen beállítással és konfiggal nyomja? Osszuk meg. Kiváncsi lennék, a beállításaitokra... meg valahogy magyarázatot szeretnék kapni a folyamatos teljesítmény csökkenésre is. -
#9013 Nekem folyamatosan csökken (néha úgy érzem alkalomról-alkalomra) az OMSI szaggatás mentes percei. Eleinte amikor felraktam (miután kijött...) közepes grafikával elment. Most már pár hete le kellett vennem minimum grafikára, mert akadozik. Most már kezd szórakozni minimumon is... folyamatosan veszem le a tükröződést, a látótávolságot, a részletességet.... stb. Többször újraraktam a játékot, sőt feltoltam a gépre még egy SP3-as XP-t is olyan alapon, hogy az nem eszi annyira a rendszert mint a Win7, azt XPnél még jobban akadozott.
És igen használok én is CPU controllert... -
#9012 Igen használom, de nem sokat ér sajnos, szerintem. :( -
#9011 Sajnos igen, mert ha jól tudom csak 128MB-os a vidi kártyám és ha fönt hagyom akad egy kicsit a játék, így meg szépen megy, csak néha hiányos mert egy-két köz.lámpa nincs benne. :D Jó neked. :) -
#9010 Az jó... :S Nekem is a Spandau pálya alapból szaggat mint az atom, akár milyen busszal is megyek. Én a Wolfstal pályával szoktam mostanság húzatni a MAN buszokat szaggatás nélkül. :P Gondoltam hogy az IK is menni fog, de az sajna pattog és akad, így maradok a gyári MAN buszoknál még ha nagyon is tetszik a javított verziója. Ja és tudnál valami kis jó kis pályát ajánlani amin még húzatni lehet a buszokat?? Jah és 1.00-ásra kellene, mert az 1.01-esel kifagy a gépem.... Köszi :) -
#9009 Nos, szeretnék elnézést kérni a korábban ízléstelenül nyilatkozó "kolega" miatt. A srácot a neten "ismertem meg", még régebben, buszkedvelő. MSNen beszéltünk egymással az OMSI-val kapcsolatban, amikor bennem felmerült pár ötlet.
Ő vállalta, hogy segít a kidolgozásban és társai. Jóformán eddig, ő két dolgot tett csak: leregisztrálta a tárhelyet és a blogot ahová fel akartam/tuk rakni a dolgokat. Ennyit és nem több.
Az eddig feltöltött és ezidáig nem publikált festéseket is én készítettem. A pálya amiről írt, még a kanyarba sincs, én pár napja barátkozom a térkép szerkesztővel és folyamatban vannak a valós magasság adatok beszerzése a Google Earth segítségével.
Nem igérek semmit, nem mondok időpontot, az se mondom, hogy valaha kész lesz. Egyet tudok, egy valós magyar földrajzi és menetrendi alapokon nyugvó pályában gondolkodom, de nem magyar nyelven, mert nem csak magyaroknak készítem. Akinek mond valamit az Erlau Trans névből az Erlau, az már kitalálhatta mi lesz az alap...
Az utóbbi időben velem is hasonló hangnemet ütött meg. Érdekes, eddig itt nem is nyilatkozott soha, csak én. Nos nem értem.
Holnap kárpótlásul jelentkezem pár retro festéssel D92-höz.
minden jót! -
Zoliikp #9008 Azt a 64Mb-ot komolyan gondoltad?
Ha 1 Gigás kártyád van, told fel -nem nevetni!- 401Mb-ra...
Elárulom, nekem DualCore AMD64-es 2.6 Ghrtz-es proci van a gépben, jelenleg 3 GB memória, és most fogsz nézni, egy 256Mb-os HD 2600 XT ATI Radeon vga kártya...
Így megy el 12 FPS-sel az eredeti Spandaun a 415-ös.
-
crodgok3 #9007 Használod a cpu-control-t? -
#9006 Látom lemaradtam pár szaftos hsz-ről, debaj. :)
@matesz19
Viszonyítás: az én gépemben 2x 3GHz-es proci van, 4GB RAM, 1GB videokártya, a beállítások a közepesnél kicsit magasabban vannak és a Spandau, meg az Ik415 külön-külön is akad, ha olyan részhez ér. Úgyhogy én még ki sem próbáltam a kettőt együtt. De kisebb beállításoknál is szaggatott a berlini pálya, úgyhogy én nagyon sok mindent nem tudok neked mondani. Ha minden megy, csak ez a kettő nem, akkor mondjál le róla. Én is ezt teszem. Pályák vannak jók dögivel, a 415-ön kívül pedig van másik busz és elvileg készül pár kicsit jobban futó 260, ha minden igaz. Persze ettől még nekem is fáj, hogy nem sok helyen mehetek a járgánnyal, de ez van, ezt kell szeretni. -
#9005 No. Az ez utáni vita hozzászólásokért kérem a pontot. Elég lesz. Köszönöm. -
#9004 Bocsi mindenkitől hogy egy szolid kérdésemmel ilyen nagy port kavartam itt. :(
Gépigényem: Intel Dual Core 2,93 GHz, Nvidia 6200 SE TC és 1GB RAM van a gépben.
Minimum beállítással játszom, a terep deformálást és az ütközés is levéve, tükrözést is szinte le vettem, visszapillantó sincs beállítva, a tükrözésben meg 64MB-ra le van véve. Egyszerűen már nem tudom mivel spórolhatnék hogy szaggatás nélkül mennyen az Ikarus, de még is élvezhető legyen és ne tűnjön el a pálya sem, de a Merci és a MAN buszok szépen mennek szaggatás nélkül. Nem értem mi lehet a baj. Valakinek valami ötlet, azon kívül hogy szar a gépem? :D -
BkvFan #9003 Bocsi hogy így megkésve írok., lassan de biztosan halad a meló. :) -
#8982 Amúgy ez az optimalizálatlanság nálam egyre jobban jelentkezik. Mikor feltelepítettem az Omsit, simán ment a berlini pálya 25 FPS-el, most meg alig 10. Fogalmam sincs, mi történt vele... -
#8981 Tudom. Én csak ezt leírtam, hátha más nem tudja. -
crodgok3 #8972 Ez biztosan azért lehet, mert a játék csak egy magot használ :)
-
VL67 #8970 Az Ikarus modellek, ill. azok eredeti változatai nem ebbe a játékba készültek.
Sajnálatos, hogy komolyabb név nem vállalkozott még rá, vagy nem tudott kivitelezni egy normális busz szimulátort. -
#8969 De ha valaki ebbe a játékba ( egy optimizálatlan fos ilyen szempontból...) készít valamit, akkor az vegye már figyelembe mit tud a játék.
Nekem nincs gyengus gépem, direkt játékokra összeraktam magamnak egy gépet.... DE az szégyen, hogy egy magos gépen 256 megás gagyi videókártyával 2 giga rammal akadás nélkül fut, stabilan 30FPS közeli értékkel, ezen meg fél órát tölt, akkor pl. Rathaus Spandaunál ugrál mint a nikkelbolha.... stb :)
Ezek ellenére is imádom. :D -
#8968 Lett volna mit alakítani rajta, de hagyjuk.
Én továbbra is várom, a legalább(!) gyári MAN-ek szintjét megütő buszokat. -
VL67 #8967 Nem a modellel van itt a probléma, hanem a játékkal.
A 600.000 poligon is elmegy szépen több más játékban, ebben meg a fele is problémát jelent.
Mindenféle plusz hozzáadása nélkül is annyit töltöget a játék befelé, hogy addig egy kávét lefőzök és meg is iszom... ;) -
Haulin #8966 Bocs a két hozzászólásért. Esetleg nem tudjátok földhöz /szántóföldes/ textúrát honnan tudok beszerezni? Valahol láttam még régebben a gépen, használtam is, csak újra lett téve a gép és ezáltal eltűnt, de természetesen nem tudom honnan húztam le! -
#8965 Írtam én egy szót/mondatot is, amiben DG munkáját vagy őt kritizáltam volna? Nem. A modellről osztottam meg pár gondolatot. -
Haulin #8964 A modell nem szar. Nem minden csavar van lemodellezve, és kérdem én, mit raktál volna be "képiesen"? a kormányt, üléseket. Szerintem jó lett a busz, ha meg ugrál tessék gyengécskébb grafikával futtatni. -
#8963 Egyébként javaslom, hogy ha lesz egy újabb patch akkor össze kell attacholni azokat a dolgokat amik nincsenek animálva. -
#8962 De erről nem DG tehet, hanem a modell készítője. Kéne csinálni ebből is egy optimalizált változatot, mint VL67 csinált a 260-asból. -
#8961 Kevés az FPS. Sz@r a modell. Magas a poligon száma, megannyi dolog amit textel is elég lett volna megoldani. Többször le lett írva itt (is) a hozzáértők által, hogy nem kéne minden hangyafasznyi csavart lemodellezni, elég a text is. Nem nézegetjük a buszt, hanem vezetjük, ez egy szimulátor... -
Apocalipto #8960 Kevés az FPS. -
#8959 @dgufoplast: Nagyon szuper lett a javítás, kicsit szaggat a busz és szerintem a SD202-es hangja jobb lett volna de, az megszokható.
Viszont a gondom vele az hogy egy idő után elkezd ugrálni a buszom és ha bele taposok a fékbe akkor abba hagyja, de ha elindulok vele akkor megint elkezd ugrálni és ezt az utasok sem díjazzák.
A beállításoknál az FPS meg fent van 200-on és más busznál nem csinál ilyet. Valami ötlet hogy miért csinálja? A választ előre is köszi. -
sandor72 #8958 Üdv!
@dgufoplast: köszönöm a gyors választ most már minden a Projekt_Szczecin pályával nem tudom miért de, pont erre az alap dologra nem gondoltam mert az zavart meg, hogy a legutóbbi szituáció betöltése listában nem láttam a pálya nevét és rögtön az jutott az eszembe, hogy valami nem ok.
Sajnos elég sokat kellene visszaolvasnom mert idő hiányában nem tudtam fent lenni a fórumon kb 2 hetet kell átolvasni.
Még egyszer köszi
üdv -
dgufoplast #8957 Kicsit olvas vissza és meg találod mi a gond de amúgy pálya be töltése busz nélkül és jó lesz -
sandor72 #8956 Sziasztok!
Én leszedtem a http://omnibussimulator.forumieren.com/ oldalról a Projekt_Szczecin pályát és ahogy eddig is szoktam mindent bemásoltam a helyére viszont amikor kiszeretném választani a pályát nem látszik a listában. Többször leszedtem és próbáltam, bemásoltam és semmi. Tudna valaki segíteni valami ötlet mi lehet a gond?
a segítséget előre is köszönöm
üdv
@dgufoplast: köszi javítást és munkádat ma délután kipróbáltam az Ikarus 415.04 -ös buszt nekem nagyon tetszik ez lett a kedvenc jelenleg. -
feca3339 #8955 Üdv!
Tudna valaki segíteni nekem?
Az Essen 3.0 pályán betöltéskor ez az üzenet jelenik meg:
There are is at least one invaild truck entry:170_Borbeck_Etc, Nr.14!
Miután le ok-ozom betölt a pálya gond nélkül, csak amikor menetrendet akarok kiválasztani, és kiválasztom a járatszámot de az útvonal rublika mind a 3 járatnál üres...
Meg tudná valaki mondani ez miért van?
Előre is köszönöm.
Üdv: feca3339 -
gabcsibkv #8954 Valaki elkészítené a garászbeállást, hogy le lehessen zárni a meneteket? AI-k állandóan 0-24 pörögnek rossz menetrendi idővel, nem hagyja abba és megy garba, hanem továbbfut. próbáltam ekészíteni garból az útvonalát csakhogy kell neki egy induló busstop mint pl Spandau 89-nél. Melyik fájlt kell modosítani? Nézegettem de nem jövölk rá. Discrete egyszer készített egy modosítást azzal ment de csak spandau alappályára. Jó lenne ez a mod az összes spandau modosításra (Xtreme I, Going east, spandau modern pro. Utána már el tudnám készíteni az útvonalat hozzá.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Gábor -
bernio #8953 nekem is légyszi :D -
#8952 Én elküldtem! -
#8951 Tényleg, most jut szembe, valaki nem tudná elküldeni az OMSI eredeti nyitóképernyőjét? Mert az a tetű FBW telepítéskor kicserélte és nem csináltam biztonsági mentést, de ezért nincs kedvem újrahúzni a játékot. -
Hyp3r #8950 Én is úgy telepítettem, de nekem az előzővel is ilyen problémám volt. Át kellett írnom az ékezetes fájlneveket mindenhol...Akármilyen játékkal játszom, az ékezetes fájlneveket nem szereti a windowsom. Mire kibogarászom megint a dolgokat... :D -
dgufoplast #8949 Semmit mert nincsen meg csinálva az -
alexander1993 #8948 Mit kéne átállítanom, hogy a 415-ösbe is legyenek rendszámok ne csak textúra?
-
dgufoplast #8947 Akinek baja van a gépének az ékezetekkel annak azt javaslom hogy ha van Notepad++ program meg van az ékezetek írja át a model cfg be és még sound cfg be is meg a scriptbe is és jó lesz a busz nem fogja a hibákat ki irkálni utána és kész működik rendesen