63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• IkarusV134
    Gondolnátok hogy ez az egész szerelvény 80.000 poligon körül van?
    http://flirt-msts.atw.hu/e107_files/downloadimages/Flirt_058_zaza.jpg
  • IkarusV134
    A modellezést úgy tudnám jellemezni hogy:
    1. szint-Első objekt amivel megszenvedtem de az enyém. Nem tökéletes, de így is hiánypótló.
    2. szint-Első komolyabb modell, még sok nem látható hibával
    3. szint-Első minden részletre kiterjedő igényes munka viszonylag rövid idő alatt
    4. szint- Olyan modellt alkotni ami minőségi munka, nagyon látványos és mindezt a lehető legkevesebb poligonból kihozni.

Nem az a legfaszább csávó (nehogy magaddra vedd VL67) aki 1 millió poligonból csinál olyan modellt amin még a csavarmenet is látható, ( az utolsó előtti szint) hanem az aki képes ugyanezt a látszatot elérni feleakkora poligonszámból is! Itt jön képbe a gyakorlás, gyakorlás, modellezés ami által olyan rutinra tesz szert az ember hogy előbb utóbb eljut a 4. szintre is.
  • matesz19
    Én se tartom rondáknak, sőt eddigi legjobb buszok amivel lehet menni, de reméljük hogy ez változni fog. :D
  • VL67
    Hát a konverterről inkább ne is beszéljünk...
    A ZModeler - ami szintén egyéni fejlesztés - első verziójában a C83-at a maga hatszáznyolcvanezer poligonjával és méretes textúráival együtt probléma nélkül exportálja egyben a megfelelő formátumba az elemek számától teljesen függetlenül. Gyorsabban, mint ahogy az Omsi betölt.
  • matesz19
    Arra szerintem mindenki. :D Én arra is kíváncsi lennék hogy a te modelled egyike átkonvertálva az OMSI-ba, mennyivel menne FPS ügyileg mert nagyon jók a modelljeid amint láttam. :)
  • VL67
    Nem tudom, nem néztem még.
    Azért kíváncsi lennék, hogy az eredeti Neutral modell az eredeti textúrákkal mit mutatna(?).
  • Ikarusfan
    Szerintem sem. Sőt, ha 1.000.000 poligonból állnának, nekem akkor sem tűnne fel a különbség aközött és a 70.000-es között (hiába több, nekem nem szúr szemet az útsó csavar meglétének hiánya)
  • gabesz012
    És szerintem egyáltalán nem rondák, sőt...
  • matesz19
    Ikarus 415-ös fissitése
  • matesz19
    Lehet azért ilyen alacsony a poligon szint hogy a gyári MAN buszok "gyengébb" gépen is el menjenek szaggatás nélkül.
  • rajenmax
    2011(lassan 2012)-ben nehogymár 60-70 ezer polygon legyen a szint
  • Apocalipto
    És a gyári MAN-oknál mennyi ez a szám?
  • alexander1993
    Hello! Valaki áttudná küldeni az Ikarus 415 frissített változatához a linket? A Hotfile-os nem működik valami miatt?
    Előre is köszi.
  • Routeres
    23 FPS bekapcsolt árnyékokkal, belső nézetben? Jól hangzik. Ráadásul notebookon...
    (Ezekből széles vigyorral az arcomon arra következtetek, hogy nálam meg lesz a 30 FPS is...)

• IkarusV134
    és az a 302 elem csak az alap 260! Ha szeretném altípusnak megfelelően tovább cifrázni akkor már 340. A lámpatextúrák a buszodon mehetnének egybe egy 1024-es textre és mindjárt 8 textúrával kevesebb amit be kell tölteni. Mert mind 100x100-as. Lehet hogy te optimalizáltad a buszt, de Nemeza a nagyobb variálhatóság miatt nagyon elaprózta a modelleket. Ennek az fps issza meg a levét. Javaslom inkább egy altípus legyen megcsinálva és az objektek nagyrészét egybe kell pakolni. amit a konverter elbír alapon. Akkor lehet a legoptimalizáltabb a modell. Nyilván így számít a poligonszám is, mint jól látható 220.000 poligonos buszt is (ARC) lehet 23fps-sel futattni belső nézetben. Mondjuk a nagyon árnyákos helyeken megszenved a buszom, de ha más nem összekonvertálok pár o3d-t csökkentve ezzel az objektek számát. Ja és én egy közepesen magas grafikán tolom egy notin, tehát még tudok belőle visszavenni.
  • IkarusV134
    Mégegyszer nekifutok. Nem a poligonszám és nem a textúrák mérete mérvadó. Nekem 500megányi textet használ a játék az ARC alatt az Ikarus alatt meg csak 130-at. Az enyém mégis jobb vagy 6-7fps-sel. A lényeg a mennyiség. Megnéztem Nemeza buszát, vagy kétszer annyi objektből áll össze a busz. Míg a tied vagy 310 az enyém 160 körül van. Textúrában is én állok jobban nem kevéssel, pedig én 2048-as textet használok!
  • Erlau Trans #9039
    Nem olyan sok? A gyári MAN-ok 60-70 ezer poligonosak.
  • rajenmax
    a 415-ös 714 exportált darabból áll. Szerintem csakis ez lehet a hiba..
    Ráadásul kevesebb, mint 200.000 polygon a modell, ami nem olyan hű de sok.
  • Routeres
    Ez azt jelenti, hogy nincs minden veszve a 415-ös ügyben?
    Kisebb felbontású (?) textúrákkal orvosolható a FPS csökkenés, csak le kell cserélni őket? Vagy nem ilyen egyszerű a dolog?
  • VL67
    Egy kis összevetés...
    Az Ikarus 260-as modell optimalizálva 20-25 mega, a 415-ös 8-9 mega, tehát nincs szó túl sok poligonról.
    Viszont míg a textúrák mérete a 415 esetén 200 mega, a 260-as esetén csak 30 mega.
    Összességében 245 mega, szemben 134 mega mérettel.
  • Apocalipto
    "csak tudnám hogy miért"

Optimalizálatlan a modell,túl sok a poligonszám,a játék meg nem bírja, ami ráadásul csak 1 magot használ. Ezért.
  • matesz19
    Sajnos tényleg azért pattog az IK 415-ös, mert nagyon leesik az FPS-e. Megnéztem külső nézetből jó ha eléri a 8-7 és felet, belső nézetből meg leesik 4-3 és félre, csak tudnám hogy miért. Így maradnak a gyári MAN buszok. De azért köszönjük DG a remek munkát.
  • ozimak
    Jajj de jó lenne ha az is elkészülne lassan :)) Nekem is az a kedvencem :) Csak azzal nyomnám ha egy kicsit is jobban működne,mármint fel lehetne szállitani az utasokat és be lenne fejezve a textúra. Nekem ennyi elég is lenne :) (hangot rátenném magamnak az Ikarusost)
    Bár most már nincs meg mert azóta újraraktam a gépet és elfelejtettem lementeni :(
  • matesz19
    Jó neked hogy neked meg van a 280-as. :D Én is kipróbálnám szívesen csak azt olvastam hogy nagyon nehéz vele elindulni. :(
  • matesz19
    @Erlau Trans: Ja értem, akkor majd ki próbálom a többi SD202-es szérián is, mert ki próbáltam a te volán buszos festésedet a D86, D87, D88, D89, D92-en és működött. :D

@crodgok3: Nekem az egész pálya nagyon szaggat lehet hogy azért, mert a Projekt Szczecin 1.01-esre készült és nekem még csak az 1.00-ás verzió van fent vagy nem tudom.
  • sandor72
    Én is jó reggel kívánok mindenkinek!

Köszi Routeres én mindenféleképpen kipróbálom.

üdv és legyen jó napja mindenkinek!
  • Routeres
    Hűvös, ködös hajnali reggelt kívánok!

Láttam gondok vannak néhányotoknál az OMSI futásával, komolyabb vasakon is.
    Az én gépem dióhéjban:
    -AMD Phenom II X4 970
    -4 GB 1333 Mhz RAM
    -ATI HD 6850 OC 1GB

Nem igazán van gond az OMSI futásával, Berlinben Rathaus Spandaunál 17-20 FPS belső nézetben a MAN-okkkal, máshol fix 30 (a beállított limit miatt)

Na, lényeg a lényeg, feltettem a beállításaimat a netre, töltsétek le, próbáljátok ki, hátha segít:
    option_presets

Csomagoljátok ki, lesz benne egy Optimal.oop fájl, azt tegyétek az OMSI option_presets mappájába, majd a beállításoknál a Load/Save résznél töltétek be.

Remélem tudtam segíteni.
  • Erlau Trans #9028
    Telítődik... értem én. De adott pályán játszom, akkor csak az adott pályához való dolgokat kell neki betölteni, mást nem.... és ez a későbbiekben miért okoz gondot? Mert több mindenből kell kiválogatnia? Pedig már töredezettségmentesítettem is, hogy jobban menjen.
  • Apocalipto
    Valószínűleg azért szaggat mert egyre jobban telítődik a mappája, ahogy berakod az add-on buszokat, pályákat, hangokat, festéseket, stb..
  • dantre
    Sziasztok
    Olvastam ezt a szaggatós részt, nekem hála istennek nem észleltem ilyet, és pedig igen csak közepes a gépem......
  • Erlau Trans #9025
    Na nekem detto... és olyan helyeken beszaggat menetközben, ahol eddig semmi gond nem volt. Felesleges alkalmazások nem futnak, vírus nincs, a gépet szoktam takarítani (programmal is, mechanikusan is por ellen...). Múltkor már a vírus írtó/tűzfalat is lenyomtam (és persze lehőztam a netről a gépet), de nem javult...
  • sandor72
    Sziasztok!
    Akkor nálam is ez lehet a gond mert egyre lassabb a játék 10 - 12 Fps néha lemegy 8- 9 közé. Most fent van 12 pálya az alap pályákon kívül és az alap MAN buszokon kívül az IKARUS és a MERCI.
    INTEL 2.33 dual core proci + 4 GB memória + egy MSI HD5670 1GB GDDR5 PCIE (R5670 Cyclone 1G) videokártya van a gépben és pl. a berlini pálya memória hiányra hivatkozva nem töltődik be. Ezt nem értem pár napja ment igaz ugyanúgy mint a többi pálya percenként 5 - 6 mp -re megálló képpel. Olyan mintha pause lenne nyomva neki csak állókép és a hang is lefagyva szól alatta az ami a lefagyás pillanatában szólt. Tudom a játék nincs optimalizálva de eddig rendesen elment közepes beállítás mellett most a leggyengébb beállítás mellett is ezeket csinálja. Mindegy melyik pálya és milyen busz.
    Bízom benne hogy a játék készítő srácok kiadnak valami javítást valamikor erre a hibára és megszűnik az FPS probléma.
  • Ikarusfan
    Fura, én egyre több dolgot rakok fel és egyre magasabbra rakom a dolgokat, valahogy a nem gyári pályákon mégis ugyanakkora marad a teljesítmény. Ez legalább annyira rejtélyes előttem, mint a Flight Sim X, ami minimumon nagyon akadt, teljesen maxon meg tök jól fut, pedig az sem gyenge játék...
  • Ikarusfan
    Én is ezt a Projekt Sz... pályát használom mostanság, illetve a Bad Kinzau 2-t, bár az néha kicsit akad, de szerintem aránylag jól fut. egyébként én mostanában vagy a kéziváltós SD86-tal, vagy az SD81-gyel megyek, nem tudom, miért, valahogy a hangja miatt. De én elég gyakran használom a 280-at is, hiszen az a kedvenc buszom. :)
  • Erlau Trans #9021
    Na nekem ez is akad a villamos sines környéken.
  • Erlau Trans #9020
    Igen... erre gondoltam én is. Hisz amikor megjelent jóformán nem volt hozzá semmi, csak az alap. Akkor a berlini pálya is futott akadás mentesen, közepes grafikával.

Elvileg a pályák különállóak... nem kell neki mindet tölteni csak azt az egyet. Buszokat olyan sokat nem tettem bele, hisz nincs is mit...
  • crodgok3
    Szerintem ez egy elég jó kis pálya, és a gépigénye sem nagy.
  • Erlau Trans #9018
    Majd átfestegetem őket idővel azokra is. Én főleg D92-vel játszom, azért csináltam csak ahhoz.
  • matesz19
    Lehet benne valami.... Lehet hogy azok zabálják ennyire az FPS-t a játékban?? Nem tudom, de én megyek mára. Jó éjt mindenkinek. Sziasztok és köszönöm a válaszokat. Sziasztok
  • crodgok3
    Ahogy én észre vettem a saját gépemen, minél több kiegészítést teszek fel, annál inkább jobban kezd összezuhanni az omsi.