63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Adambence
    A Win7 pedig a legjobb! Már több mint 1 éve használom és még egyszer nem fagyott le és nekem minden program fut ami az xp-n illetve még anno a 98,95ön futott csak be kell állítani a kompatibilitást és tadám működik minden szépen rajta
    1 idegesítő tényező van a megerősítő ablak.
  • crodgok3
    Próbáld ki a win 7 ultimate-et, nekem az nagyon bevált és minden fut rajta, ami az xp-n is ment.
  • Routeres
    OFF
    2014-ig van időd eldönteni, mit szeretnél az XP helyett használni.
    Addig van support a Microsoft felől.
    ON
  • Ikarusfan
    OFF
    Én januárban vettem az új gépemet, semmi nem volt rajta. Ráraktam a Win7-et, de rájöttem, hogy nem bírom elviselni azt a sz*rt. Egyszerűen másfél hónap használat után úgy megutáltam, főleg azért, mert jórészt semmi nem fut rajta, ami az XP-n (vagy az én esetemben a 2K-n) futott. Úgyhogy fogtam magam és áttértem az XP-re. De ha véglegesen megszűnne az XP, akkor is előbb használnék Linuxot, mint azt a retket, vagy bármi újabbat, mert ahogy elnéztem a 8 trailerét, az még undorítobb számomra.
    ON
  • Erlau Trans #9211
    A XP-t használók közel 20%-a tért át eddig Win7-re, tehát ez az arány elég rossz. Viszont az új számítógépek kivétel nélkül mind Win7-tel települnek (ha csak külön kérésre valaki nem igényli az Xp-t). Így a XP - Win7 arány olyan 65-35% közül mozog a saját tapasztalatom szerint.
  • Ikarusfan
    Az meglehet, de ha az egész világot nézzük, akkor is rengeteg XP felhasználó van.
  • crodgok3
    Rengeteg ember, de csak Magyarországon :)
  • Martinez01
    Amúgy igen, rengeteg ember használ XP-t, és pont arra nem adják ki -.-' .
  • Martinez01
    Szerintem valaki biztos elkezdett már egyet, csak nem tudom ki.
    De most gondolj bele (nem leb*szásképp), nem éppen City Bus Simulator, hogy bekonvertálod, egy-két dolgot helyreraksz oszt "helló kitti".
    Nemtudom, hogy a 415-öst meddig csinálta a készítő, de azt tudom, hogy elég sokáig, és még így se teljesen hibátlan [ezt leszámítva kibeb*szottul jó busz ^^:) nagy puszit a készítőnek.] .
  • Dév92
    a hangot hogyan csináltad meg?
  • nemeza
    Sok a meló vele, de kevés idővel párosítva várni kell rá.
  • Dév92
    srácok minden elismerésem az ipari iránt főleg a hongok iránd eszméletlen jó!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 1994attila
    Üdv! Valaki csinál ikarus 260-ast? Mert játszanék már azzal is, nagyon király busz!
  • nemeza
    Köztük én is.
    Az ICS nagyon tetszik, Gazdagrétet most nézem.
  • buszvezeto1
    Sziasztok!
    Én a Sceneryobjects/ Streetobjects_RUE mappába tettem be és tökéletesen működik! :D
  • Routeres
    Erről a hibáról tudok. Az Objects_SN mappának nem az sceneryobject RUE mappában kéne lennie. Az editorban javítható a hiba.
  • leony
    Sziasztok, a gazdagrét pályába hová kell tenni ,mikor így van írva: "ezt a ezt a sceneryobject RUE ba\Objects_SN" mert nekem nincs ilyen mappa...
  • ccv520
    Nálam ugyanez van sajnos.
  • omsifan
    Nagyon jó lett a pálya fuszhi! :) A menetrend is jó lett, köszönjük kuhnzsolt!
  • IkarusV134
    Az enyhe laggzás a fraps miatt van. Anélkül vajsimán fut.
  • IkarusV134
    Ha már ilyen jól fut az ICS kicsit megpörgettem a projectet, mert nyögvenyelősen halad. Talán így könnyebb lesz:

hangok és már kész text. Még az üvegek és az éjszakai text kell illetve még majd rendet kell pakolni a mappában és a külföldi kételkedőknek a fordulást illetően. A forgóvázak külön nem, de a szekrények valósághűen mozognak egymáshoz képest.
  • kuhnzsolt
    Az ígért menetrend, kicsi pótlás/javítás a pályán! Ha valami nem jó szóljatok

link:
  • Ikarusfan
    "...És XP-n nem fut. Csak Vista és 7."
    Az jó, mert a nép minimum fele még mindig azt használja (mármint az XP-t), köztük én is.
  • Routeres
    Üdv uraim!

Aki szeretne az OMSI-ról videókat csinálni, de nem bírja a gépe a Fraps-t annak itt a megoldás!
    Ma találkoztam egy Action! nevű programmal. Lényeg a lényeg, nincs FPS drop felvétel közben. Tehát ha az OMSI-d 30 FPS-sel fut, de a Frapstől csak 20 FPS, akkor ezzel nem lesz több probléma. Ha a játék 30 FPS-t bír, akkor annyi lesz a felvételen is.
    Egyszerűn használható, egy fél oldalára béna, fogyatékos amőba is kezelni tudja.

Akit érdekel az ITTleszedheti. Most tesztelem én is.
    Jah! És XP-n nem fut. Csak Vista és 7.
  • fuszhi
    köszi - köszi :))) Majd a közeljövőben erre odafigyelek.
  • Erlau Trans #9190
    Megmondom neked őszintén, hogy a pálya vonalvezetése nem tetszik. Nem szoktam nyomni a busznak, csak szépen, kényelmesen akár késés árán is. De ez egy izzasztó szakasz. Ha nekem nap mint nap egy ilyenen kellene végig mennem a való életben is busszal, szerintem műszak végére lefogynék vagy 5 kilót.... minden kanyarban lesnki kell mindenfelé, el ne vigyél egy autót sem, hogy az autó elférjen a busz seggétől, elejétől mert ugyan az AI forgalom szarik rá (hozzá teszem a való életben is, az autósok 80%-a leszarja, hogy nagy, hogy nem úgy kanyarodik áll meg...)..... sok kanyarban ami meglepett, nem ártana előtte egy veszélyes útkanyarulat jelző tábla. Sok helyen van, de volt pár kanyar, ahol előtte nagyon kellett volna, mert belementem bátrabban....
  • fuszhi
    Trrálláli ... , mindegy én most gyári elemekből fogok dolgozni és remélem jó lesz majd. Jó ötletet lehet meríteni az eddig elkészített pályákból is. Nagy segítség volna, ha kapnék egy-két visszajelzést a Gazdagréttel kapcsolatban. Előre is köszi, mert a saját gépem az még is csak a saját gépem és lehet hogy más konfiguráción már nem úgy muzsikál a pálya.
  • Erlau Trans #9188
    Nem tudom mi van ezzel a játékkal... korábban is írtam, hogy amikor feltettem még minden klappolt, közepes grafikával elment 20-25 FPS között.... most meg, alap beállításokon szaggat a berlin... nah mindegy.
  • omsifan
    Igen, tudom. De azért egy 3 Ghz-nak már jól el kéne vele bírni. Dehát a rossz optimalizálás...
  • Erlau Trans #9186
    A 2 magos procival sajnos sokra nem mész, mert egy magot használ, hiába adom be neki a CPU controllerbe a másikat, max 4-5 FPS-t jelent. Videókarit se sokat használja, szerintem elmenne egy 256 megással is, egy erős egy magos gépen 4 giga rammal pl.
  • omsifan
    Na akkor látom, hogy tényleg nem én rontottam el semmit.
  • Erlau Trans #9184
    Nekem is ugyanezt csinálja, egy hasonló konfigon...
  • omsifan
    Hát én sem. Most levettem minimumra mindent és így is kidob. Pedig már letöltöttem a "0.81"-es patch-et hozzá. Biztos ez a hiba. Ott is írják, hogyha kidob hibaüzivel akkor kicsi a gép hozzá. De most akkor mi kell ehhez, Ha 2 magos 3 Ghz-s procis, 2 giga ramos, 1 gigás videókártyás gép nem tudja elvinni?
  • Erlau Trans #9182
    Nem tudom mi értelme van így pályát készíteni, hogy aki csinálja az a saját erőművéhez igazítja, leszarva a kisebb teljesítményű géppel rendelkezőket, akik esetleg ha meg is tehetnék nem akarnak több tíz ezret invesztálni egy számítógépbe, hogy hetente pár órát nyomják az OMSI-t. Én is neki kezdtem a pályának, de már most látom soha nem lesz kész... ha van egy kis időm inkább vezetgetek, mintsem a pályával szarakodjak, mert az OMSI map editor egy idióta program... nem az első pálya kiegészítőm lenne simulátorhoz, de a többit legalább jó kedvvel csináltam. Az omsi editora, pár perc alatt annyira képes felhúzni, hogy hagyom a francba inkább és megyek egy-két kört a busszal...
  • omsifan
    Hmmm... atomgép kell ehhez is. Nekem berlinben Max-on a legrészletesebb helyen is volt min 15 FPS. Itt meg hibaüzenettel kidob.
  • fuszhi
    Az a kellemetlen, ha megépítesz egy jó pályát teli idegen nem gyári elemekkel, akkor lehet szépen néz ki. Lehet, ötletes viszont aki nem ért a másolgatáshoz stb, az majd nem élvezheti azt. Magadnak építhetsz pályát importált elemekkel. Egy apuka a gyermekének, sőt magának se tudja majd beüzemelni. Nem, mert melóból hazajövet napi x órát nem azzal szeretne el tölteni, hogy lehet hogy menne ha ..., de lehet hogy szahar. Sajnos azokból a gyári elemekből vannak az editorban, amiket felhasználtak a gyári pályákhoz "más nincs" ott. Szóval végállomást magunknak kell megfelelő méretben konvertálni(egy bizonyos út típushoz), de akkor már ott tartunk, agyalás.(Ilyenekre nincs ideje egy hétköznapi embernek)(nekem nem az a játék hogy elbíbelődök a pályával holott ez egy szimulátor vezetni szeretném). Tehetem az importált objektumot a pálya mellé amit nem mindenki tud majd hova kell. Aki ért hozzá mit hova, az fogja tudni használni. Én részemről ha pályát kapnék, örülnék neki ha nem írna ki semmit. A Gazdagrét is ezen alapokon építettem. De még így is került bele idegen elemként egy-két hang fájl meg ugye hát a kerítés. Ahol tudtam csaltam a pálya rovására, emiatt a pálya "laposabb" nem olyan kidolgozott, és nekem kellett alkalmazkodjak az omzi hoz egy határon túl. Lehet készítek majd még egy pályát, ha idegen elemet teszek bele azt úgy készítem el, hogy a gyári fájlokkal együtt csomagolom, így ugyan nagy lesz a mérete, de az is aki nem ért a másolgatáshoz, na ő is élezheti majd a pályát. Ez még elég egyszerű pálya, és oda írtam mit hova kell másolni. Én nem egy-két embernek szeretnék pályát készíteni. A gyári objektumok amik megtalálhatók sajnos kevesebb elemet engednek, de azzal kell dolgozzak ha azt szeretném hogy a mindenkinél épp ugyan olyan legyen mint, amilyen nálam is. Nem szeretnék idegen anyagot. Bár jól néznek ki. Inkább maradok a gyári elemeknél és abból igyekszek kihozni valami ötleteset. Jó lenne ha sokan élvezhetnék az útvonalat amit lefektetek. Üdv .
  • fuszhi
    Azt hiszem ránézek erre a pályára is.
  • Routeres
    Ennek feltételezem oka van. Ha jól sejtem, ha mellékeled a szükséges objektumokat a pályához, akkor szerzői jogok megsértése miatt törölhetik a pályát a hivatalos fórumról. Mint DG 415-ösét. Benne volt pár hof fájl, meg hangosbemondás, és ment a hiszti, hogy "mit keresnek ezek benne?!", "nem kaptál engedélyt M&R-től" stb.
    Ezért okosabb, ha hagyod a fricc fórumot a fenébe. Még az élő fába is belekötnek.
  • fuszhi
    köszi ránézek
  • fuszhi
    :)) Köszi, jó fej vagy :)))