428
-
#68 Milyen poén lenne, ha egy filmben előbújuk egy big kukac és elkezd angyali hangon énekelni és még táncolna is! :) Ultra poén lenne! :) -
#67 Szerintem tök király ez a teória és elég reálisnak tűnnek ezek a kukacos ufo vámpír zombiemberek, a középkorban, de ki tudja, lehet, hogy maradt pár intaligen kukac is a mi korunkra, de ők már máshogyan néznek ki, mert átváltoztak és az áldozatukből sem csinálnak zombit, mert kifejlődött a saját gyomruk, de még mindig nem életképesek, mert álca nlkül meghalnának és akkor jöhet rá az a sztori, kitaláció, hogy különleges képességekkel ruházzák fel a gazdatestet. Max csak zombik voltak a történeti multjukban, de már ők is inteligensek.
Nem hiszem, hogy Feri is ilyen lenne. Ő pénzből él, nem vérből! :O -
#66 A hülye kukacok, meg annyit ettek oly módon, hogy előbújtak az ember szájából és a csápjaikkal lyukakat eresztettek az áldozatba és átszippantották a vérüket, de a zombiembernek meg nem lehet annyi esze, hogy ilyenkor amikor belekapaszkodik a másikba, hogy hátraugrik, mert akkor ugye kitépné magából a szimbiótát, de ő is meghalna és a szimbióta azért veszi át a hatalmat, de nem öli meg a tudatot, hogy ilyen butaság ne történjen, neki elég az is ha véletlenül egy halálosan beteg emberből táplákozik, mert akkor gyakorlatilag a zombiember ugyanarra a sorsra jutna, mert a kukac a halálának óráiban össze vissza vergődne a zombi fejében(akinek már agya sincsen, pedig van) és nem mászna ki még akkor sem, mert megfázna és még azért is lehet, hogy nem mert a kukacok úgy télnek meg a gazdatestből, hogy a saját véráramlatukat rácsatolják az ember szivéből folyó artériákra, ami az agyba tart és ha a kukac öregszik az ember is egyre zombibb lesz. A végén meg brutálisan nagy szörnyek lesznek. -
loky #65 Ha még egy kicsit dolgozol rajta akkor jobb lehet mint a Goa'uld story... Ha majd nagy filmrendező leszek tuti hogy felveszlek... -
Loverman #64 te tudsz úszni? az ember lebeg a víz felszínén, csak megsúgom. ha már arról írsz hogy ki hol mit hazudozik. ha már elsüllyedt akkor lehet hogy ártatlan de nem ér vele sokat. -
loky #63 Lehet hogy Gyurcsányt is ilyen kukac irányítja... s valóban nem elég a gazdatest vére...ezért egy egész ország vérét szívja ...
Ember te el vagy szállva... -
Loverman #62 multi-post ftw.... -
#61 Igazából az rejtély a filmek szempontjából, hogyan maradhat életben egy vámpír rengeteg évet, mert ha a tudatuk meghal a vérmérgezéstől akkor a kukac is életképtelenné válna, vagy ha elkap valami kórt, pedig azokban az időkben sokk-sok beteg ember volt. Viszont a film azért film, hogy a tudtunkra adják, hogy ezek a kukacok sokáig akarnak élni és mivel nem az emberi test része ezért halhatatlannak tituálják és a filmek igazából gagyik, mert amikor azokat készítették még nem volt szabaad a felszínre hozni a valóságot, hogy igazából szimbióták költöztek az emberek testébe, hogy vért etessenek velük. Most hogy már van egy ilyen kép ennek bizonyítékául(ez csak feltételezés), már jöhet a vámpíros, zombis filmek új kora, amiben a valóságot mutatják be. Azt hogy szükségük volt a sötétre azt azzal magyaráznám, hogy ezek a kukacok a tudtaukat, tudtára tudták hozni a zombiembernek és ők nem akartak fényben mutatkozni, mert akkor lebuktak volna és megégették volna mágján, mert a kukac megtutanulta az embertől, hogy ha őt látják, akkor megég és bosszúból a kukac rossz lett és ezáltal sokal több vérre pályázott, hogy még el is hízzon. Ezek voltak a hülye kukacok, mert akkorára nőttek, hogy megfulladt tőlük a gazdatest. Volt az inteligensebb kukac is aki viszont elhitette az emberrel, hogy ez az égetés hülyeség és ezért bújt el a szájában a látható helyekről, méjebb pontokra, például feljebb mászott az orrába vagy befoglalt egy helyet a fejében. -
#60 De ez sem az étellel lehet összefüggésben, pedig a vépyros filmek a kajáról szólnak, mert csak ennyit tudtak meg ezekről a kukacokról, hogy vér kell nekik és a gazdatest vére nem elegendő és a gazdatest vérszerkezete azért lehetett más, mert a kukac azt termelte és igazából a vápíroknak azért kellet sok friss vérhez jutniuk, hogy ne fulladjon meg a testük és a képen látható vámpír kivégzés, eléggé megváltásnak tűnik, tehát nem igazi gyilkosság. Fura hogy pont ilyen embereknél találtak ilyen fotót vagy leletet. -
#59 A goa uld, meg a hasban van, mert ez a szó nagysára utal és a fejben nem sok nagy dolog fér el, habár én nagynak érzékelem, ha van valami a torkomban. -
#58 Lehet hogy ez az eggyik! :) -
#57 És lehet azért volt sok máglyaégetés, mert nem tudták kiszűrni ezeket az embereket a népből és a furcsán viselkedőket megégették, mert ez a kukac(vápír, ufo) benne van az ember felyében akkor az viselkedési zavarokat eredményezhetett és ők úgy gondolták, hogy a tűz elő tudja csalogatni őket a rejtekhejükről. Most komolyan be lehet menni a levéltárba? ÉN olyat keresnék, hogy máglyaégetés során, hány olyan eset volt amikor ez az égetés eredményes volt, tehát hány ilyen kukacra bukkantak, ezzel a módszerrel. Talán még rajz leletek is lehetnek róluk. -
Epikurosz #56 Egyébként megsúgom neked, hogy MacropusRufus és Camouflage és társaikat már nem fogjuk látni itt. Ők nem kérnek elnézést, híján vannak eme erénynek. Nálam előfordult, hogy beláttam a tévedésem, de erre tőlük nem számíts. Elhúzták a csíkot, mikor bebizonyosodott, hogy hazudnak. De sebaj, ugyanezeket a hazugságokat majd megismétlik itt, vagy máshol, máskor. -
torreadorz #55 Ezt úgy hivják hogy Goa'uld :) -
#54 Aztán lehet csak azért tettek lyukat a feljéra, mert meg akarták kuksizni, hogy ott van e, mert nem láttak a szájában semmit és gondolták elbújt és amikor ezzel a művelettel előcsalogatták, Ott volt a szájában és megfojtották. Az ember meg tökre kivolt! :) -
#53 És úgy lehetne ezeket a kukacokat összehasonlítani a vápr fogakkal, hogy lehet, hogy a kukacnak voltak hatlamas nagy csápjai, amik meg csontszerű, kemény anyagból voltak! -
#52 Az ilyen kukacok lennének az igazi vámpírok és azért isznak vért ezek az emberek, hogy ne őket kajálja meg a kukac? Szerintem elhihető és a kép is jobban hasonlít erre a teóriára. :) -
#51 Én most a cikkhez szólnék hozzá, pontosabban a képhez. Szerintem ez nem vámpír vagy lehet, hogy az, de szerintem inkább valami nagy kukac volt a pofályában agy a rokában, felyében és egy kővel akarták megfolytani, de nem az embert, ha megnézitek még egy lyuk is van a fején, mert lehet megpróbálták megszurkálni, hogy lássák, hogyan reagál a kukac, remélvén, hogy kimászik és nem mászhatott ki és ezért próbálták folytogatni, mert ha az ember torkát folytogatják, annak nem sok köze lett volna a kukachoz. Gondolták ők és ezért a csampével akarták kicsalogatni vagyis megetetni az emberrel, hátha hi tudják cserélni. Nagyon primitív képnek tűnik, de elég szomorúnak tűnik :( -
loky #50 Vámpírok... jajj szegény Vlad Tepes (vlád cepes) ha tudná mennyi rokonát sütöttek meg nyárson ... -
Archenemy #49 http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Inquisition
Legvéresebb, legbrutálisabb spanyol inkvizíció:
"It is likely that the total would be between 3,000 and 5,000 executed."
Whoa. 150 év alatt. Én nem kétlem, hogy ez pont 3000-5000 emberhalállal több a kelleténél, de azért pont ezen nyavajogni, kissé hiteltelen. Kicsit olyan, mintha megint csak valami ürügyet keresnénk az egyházrugdosásra, nem? Dehogynem.
Uncsi. -
Epikurosz #48 Istenem, csoda történt!
Amúgy, ajánlom a Múlt-kor történelmi portál témába vágó cikkét. Ott 1 millióról ír. Lesz ez még kevesebb is. :-)
A másik, érdekes bejegyzés a vízpróbáról: "Ha a víz színén lebeg, akkor boszorkány, ha elsüllyed, akkor ártatlan."
Csak szólok, hogy a vízben - hacsak nem kezd el csapkodni hisztérikusan, mint egy boszorkány - minden ember elsüllyed, így a vízpróba után rengeteg vádlottat nyilvánítottak ártatlannak.
-
torreadorz #47 ops, a 2008. jan-augusztusig helyett:
az első oszlop 2006, a második 2007, a harmadik 2008 -
torreadorz #46 NA most azon ritka kivételek egyike van mikor egyetértek Epikürosszal.
"meg ugye azt is tényként közölted, hogy nálunk ebben az országban naponta lesznek erőszakos cselekmények áltdozatai az emberek, csak éppen ezt sem tudtat bizonyítani"
Mert ez tényleg tény. Most intuitiv módon mondhatnám azt hogy olvasgass több hirt és ne csak a cimlapokat. Hidd el nekem, nap mint nap történnek olyan büncselekmények, ahol pl. a hir a következő:
borsod megyében xy faluban. K. Bélát munkából hazajövet megkéselték (svédek), és a nála lévő 10 ezer forintot elvitték. Csak az a baj, hogy erről kb. egy ilyen fél mondatos hir lesz az ujság legalján valahol a gólyák fészekrakási szokásai mellet.
Kivétel ha K. Béla (az áldozat) cigány, vagy hires ember.
Na de te tényeket akarsz, úgyhogy tessék:
http://www.police.hu/data/cms531683/kulfbunelk_allampolg_bcsfocsop_2003_2007.pdf
2007-ben összesen ~116 ezer büncselekmény történt és ez csak az ahol ismerté vált az elkövető.
Ebből ugye személy elleni büncs: 8090
nemi,családi erőszak stb: 3764
ez a kettő együtt már ~12 ezer/365=~30 ilyen jellegü büncselekmény nap
Vagy nézd ezt:
http://www.police.hu/statisztika/bunugy/bcsalak0608.html
2008. januártól-augusztusig:
Emberölés 217 203 188
- befejezett emberölés 114 93 91
- emberölés kísérlete 84 92 78
Testi sértés - könnyű 2755 2740 3024
Testi sértés - súlyos 5082 4631 4920
Erőszakos közösülés 138 139 130
Szemérem elleni erőszak 181 136 173
Megrontás 118 112 121
Lehet számolgatni kedves barátom. De tudod a legnagyobb probléma, hogy ezek az adatok két perc alatt elérhetőek, lévén a rendőrség hivatalos oldalán kinn vannak.
http://www.police.hu/statisztika/bunugy -
Epikurosz #45 Amúgy, igen, szeretek én is pontos adatokat megadni.
Lássuk, például, hogy hány súlyos testi sértés volt Magyarországon 2007-ben.
Azért nem a 2008-as adatok érdekelnek, mert ugye lehet, hogy még nem sikerült feldolgozni az adatokat a múlt évre.
Nos, a www.police.hu oldalon van egy olyan, hogy statisztikák.
Ellenben az "Ismertté vált bűnelkövetők, illetve külföldi állampolgárságú bűnelkövetők számának alakulása bűncselekmény főcsoportonként 2003-2007." címre kattintva nem jön más elő, csak a külföldi bűnelkövetők adatai:
"Kapcsolódó anyagok
Letölthető dokumentumok
* Külföldi bűnelkövetők bcs-főcsoportonkénti megoszlása 2003-2007. (11KB) 2008.11.03. hétfő 10:03"
A hazai elkövetők számát nem közlik.
Van lejjebb egy másik statisztika:
"Ismertté vált bűncselekmények 2003-2007. év, 2008.02.05. kedd 14:34"
Ha a delikvens erre rákattint, akkor bejön a "Kapcsolódó anyagok
Letölthető dokumentumok
* ismertté vált bűncselekmények 2003-2007. (54KB)"
Nos, erre én rákattintottam, letöltöttem, és a következőket tudtam meg:
Magyarországon 2007-ben:
- 329 emberölés volt
- 7070 súlyos testi sértés
- bántalmazás hivatalos eljárásban: 170
- kuruzslás: 248
- rablás: 3117 (napi 8,5)
Csak a legjellemzőbbeket, témánk szempontjából érdekeseket soroltam fel.
Hallgatom! -
Epikurosz #44 Na, akkor most veled kivételesen kedves leszek, mert látok pislogni nálad egy vékonyka reménysugarat.
"Viszont: az egyház azt titkol el amit akar. Ezt hidd el. Vagy neked van bejárásod a vatikáni levéltárba? Nem hinném."
A Vatikán megnyitotta levéltárát a kutatók részére. Gyakorlatilag az megy be oda, aki akar. Van erről egy érdekes sztorim. A román dáko-román kontinuitás-elméletét hangoztató román történészek szerint a Vatikán eltitkolja az elméletüket igazoló doksikat. Erre rácáfolandó, nemrég olvastam egy Amerikában élő romcsi történész, megmondom a nevét is. Napoleaon Savescu, beszámolóját. Ez az ortodox úriember elment a Vatikánba, és Dícsétessék a Jézus Krisztussal, szívesen fogadták. Majd bevezették a több millió iratot tartalmazó levéltárba, hadd kutasson. Megjegyzem, az anyag nagy része még nincs katalogizálva. Ez úgy 5 éve történt. Azóta Savescu úr hallgat, nem közölt semmiféle szenzációt.
"ebben az időben olyan, hogy hatóság nem volt"
És még felháborodsz, ha azt mondom rólad, hogy bugyuta.
Hát, édes lelkem, abban az időben volt olyan, hogy hatóság, sőt, első, másod- és harmadfokú bíróság is működött minden európai országban. A magyarországi boszorkányperek fő dokumentumai nem naplófeljegyzések, hanem bírósági tárgyalások jegyzőkönyvei (ún. protokollumok).
Komolyan kérdem: úgy érzed, hogy te nekem vitapartner vagy?
Személyeskedés ide vagy oda. -
MacropusRufus #43 meg ugye azt is tényként közölted, hogy nálunk ebben az országban naponta lesznek erőszakos cselekmények áltdozatai az emberek, csak éppen ezt sem tudtat bizonyítani. Sebaj.
Részemről ejtve van a dolog ui. már így is több időt áldoztam erre a tmára a kelleténél.
"No, látod, én ezért nem vitatkozok veletek, mert amellett, hogy elfogultak, még idióta barmok is vagytok."
namost amiért nem érted pl. einstent nem biztos, hogy ő volt a hülye.
"Tudod te hogy zajlott egy ilyen inkvizíciós per, te szellemi fogyatékos?"
abba nem megyek bele, hogy ki a hülye, mert a hozzászólásod magáét beszél. Nem kell ezt még erősítenem.
Viszont: az egyház azt titkol el amit akar. Ezt hidd el. Vagy neked van bejárásod a vatikáni levéltárba? Nem hinném.
"Az egyház csak ideológiai szempontból ítélt, majd átadta az ügyet a világi hatóságoknak, te bugyuta."
ebben az időben olyan, hogy hatóság nem volt...
"A világi hatóságok rendes perben tárgyalták az ügyet, és e perek jegyzőkönyvei fennmaradtak, te lüke."
aha... hogyan is mentek a vallatások? ott is ott csücsült egy egyházi alak. Olvasgassál egy picikét. Sőt a kivégzéseknél is rendre ott volt az egyház egyik képviselője. Amúgy ha semmi közük nem lett volna hozzájuk, akkor miért is kértek anó bocsánatott az inkvizició miatt?
"ronda magyar wikibe, ": na ebben egyetértünk. Én az angolt szoktam bújni, az jobb.
"Mondjuk azért volt különbség az inkvizíció és a kommunisták módszerei között."
Látom alig vártad már, hogy ismét komancsozzál.
"(Amúgy, megint sikerült engem felhúzni, pedig én olyan békés vagyok.) "
te csak addíg vagy nyugodt, míg olyan közegbe vagy ahhol egyetértenek veled. Nem vagy alkalmas vitapartnernek ui. a blog #35 kömmentjében már személyeskedsz is. Ez meg arra utal, hogy alapból hamar kapod a vizet, gy.k. 35 vélemény váltás után már személyeskedsz...
-
#42 Nem kéne mindent elhinni amit a wikipedián írnak. Tény és való, hogy voltak komoly boszorkányüldözések de az a 9 milla az túlzás. A 17. században a világ összlakossága kb 500 millió. Ebből Európában nem egészen 100 millióan éltek. Ha azt nézem, hogy mely országokban voltak komoly boszorkányüldözések (Nyugat-Európa) elég valószínűtlen a wikipédia 9 milliós adata.... -
#41 Mert sokan túlélték, mikor székhez kötözve folyóba dobták őket... -
MacropusRufus #40 "Kádár-kor 1700-ban?
Ébresztő, magyar! "
akkor már is belefutottál abba amit lejjebb már vázoltak: az sem hiteles ui. az is csak valami több száz éves feljegyzés kiadása. De látom nem eset le amit írtam ui. kb. pont erre utaltam. -
Epikurosz #39 No, meg ugye ott vannak a mai afrikai bosziüldözések.
Afrika-imádók, "minden ember egyforma"-hívők, halló! -
Epikurosz #38 Mondjuk azért volt különbség az inkvizíció és a kommunisták módszerei között.
Tudniillik, a komcsik helyben lőtték agyon az embereket, vagy mindenféle per nélkül deportálták őket. Még a víz- vagy tűzpróba esélyét sem adták meg. -
Epikurosz #37 (Amúgy, megint sikerült engem felhúzni, pedig én olyan békés vagyok.) -
Epikurosz #36 Na, BELEnéztem abba a ronda magyar wikibe, az Magyarországon 1000 áldozatról ír. Ha figyelembe vesszük, hogy 400 év alatt mennyi gonosz (értsd bűnöző) lehetett Magyarországon, mert ugye a nagydobra vert tévedésekkel ellentétben szerintem a legtöbbször tényleg köztörvényes bűnözőket végeztek ki, akkor ez a szám kevésnek is mondható.
Európa többi fele meg más tészta, de ott sem lehet beszélni milliókról, sőt még százezrekről sem. -
Epikurosz #35 No, látod, én ezért nem vitatkozok veletek, mert amellett, hogy elfogultak, még idióta barmok is vagytok.
Még, hogy a Vatikán eltudta titkolni az ilyen eseteket!
Tudod te hogy zajlott egy ilyen inkvizíciós per, te szellemi fogyatékos?
Az egyház csak ideológiai szempontból ítélt, majd átadta az ügyet a világi hatóságoknak, te bugyuta.
A világi hatóságok rendes perben tárgyalták az ügyet, és e perek jegyzőkönyvei fennmaradtak, te lüke.
Ez az utolsó, hogy segítek neked megérteni a történelmet!
Legközelebb elvárom, hogy próbálj meg logikusan, racionálisan gondolkodni!
Ha ez megvan, akkor még visszajöhetsz tanulni. -
Epikurosz #34 "amit te olvastál az gondolom egy régebbi iromány, ami lehet 1700-ban keletkezet"
Kádár-kor 1700-ban?
Ébresztő, magyar! -
MacropusRufus #33 Ami meg a boszokrányok üldözését illeti: az egyetlen és hiteles forrás talán a Vatikán lehetne ui. még is csak a keresztények üzték a boszikat, ha valahol akkor ott kell lennie feljegyzésnek (feltéve ha nem semmisítették meg őket, végül is ciki, hogy a szerető Isten földi helytartói embereket végeztek ki, csak azért mert mások voltak és/vagy másképpen gondokodtak.) -
Epikurosz #32 Mondjuk, az tény, hogy Magyarországon soha nem volt divat a máglyán égetés. Ennek kultúrtörténeti magyarázata van. Mert ugye mi sírba temetkeztünk, még a honfoglalás előtt is. De pld. a vikingeknél ez ősi szokás volt, mármint a hamvasztás, de sok más nyugat-európaivá lett népnél is. Ott igazán nem volt nagy durranás ilyen show-műsorokat rendezni. Ez az egyik.
A másik: privát véleményem szerint a legtöbb máglyahalál Spanyolországban volt, talán Torquemada, a zsidóból átkeresztelkedett ősöktől származó fő inkvizitor idején. Nos, ő odavágott a zsidóknak, mármint azoknak, akik nem hagyták el Spanyolországot, és ezzel magyarázható, hogy a zsidó történetírók mindig is próbálták feltupírozni a spanyol inkvizíció áldozatainak számát. (Mint, ahogy a holokauszttal kapcsolatban is közvetlenül a II. vgh. után eltúlozták az áldozatok számát.)
Most tetszik értegetni?
Ez itt nem Wikipédia, én meg már nem írok oda. Tetszik érezni a különbséget? -
MacropusRufus #31 Széchenyi: ugye az is egyfajta wikipedia, csak jobban van szűrve.
amit te olvastál az gondolom egy régebbi iromány, ami lehet 1700-ban keletkezet, írása után legalább 5 prof. lektorálta és ellenőrizte, hogy helyes minden ami benne van. Ha meg újjabb kiadás akkor az is csak arra támaszkodhat amit anó nem írtak le... Lásd Ylmar-t aki már kifejtette lejebb...
Imádom azt, hogy az enyém azért hitelesebb mert az enyém...
-
MacropusRufus #30 Epikurosz: gondolom a te forrásod (amit egy ideje már nem nevezel meg holott kértelek) pontosabb. A bibi ott van amit Ylmar is említett....
De azért annyi különbség van, hogy Te nem tudsz semmi linket dobni ami azt támasztaná alá amit Te tudsz, amit meg mi írunk az szerinted hülyeség.
De akkor cáfold meg tényekkel/számokkal stb...
-
MacropusRufus #29 Qwas: soxor átugrom, de azzal sem ér el semmit az ember, ui. ők a fórumot mint közvetítő használják, az, hogy valaki vitázik velük már csak a non plus ultra.
Gy.k. ők kinyilatkoztatnak, oszt ha senki nem reagál rá akkor is.
(vannak olyanok akik ebben az esetben nem)
De ettől függetlenűl lehet benne valami amit mondasz, de az ellen érv is meg van: anó nem koppintottunk a fejükre időbe, most meg ránőttek a fejünkre.