428
  • kukacos
    Javaslom tanulmányozásra az ókor és a középkor fogalmakat, ha már az általánosban nem magyarázta el Mancika néni.
  • Anaid
    Érdekes, mennyi idő alatt terjednek el a legendák. 1449-ben foglalta el Havasalföld trónját Vlad Dracula, a cikkben jelzett időpontra meg drakula legenda lett az uralkodása alatti időben elkövetett kegyetlenségeiből Velecében is. Akkor is terjedtek a hírek.
  • Epikurosz
    Segítek: porkoláb, hajdú, zsandár, dúló (na, ez fogas lesz :-), darabont, fogdmeg etc.
  • Epikurosz
    kukacnak:

"In Ancient Greece, publicly-owned slaves were used by magistrates as police. In Athens, a group of 300 Scythian slaves was used to guard public meetings to keep order and for crowd control, and also assisted with dealing with criminals, handling prisoners, and making arrests. Other duties associated with modern policing, such as investigating crimes, were left to the citizens themselves.[10]

Before its decline, the Roman Empire had a relatively effective law enforcement system. When under the reign of Augustus the capital had grown to almost one million inhabitants, he created 14 wards, which were protected by seven squads of 1,000 men called "Vigiles," who guarded against fires and served as nightwatchmen.

If necessary, they might have called the Praetorian Guard for assistance. Beginning in the 5th century, policing became a function of clan chiefs and heads of state" (ez is wiki, az angol)

Házi feladat: a magyar rendfenntartó szervek története.
  • dilofekete
    Amikor fürdött, kilazult alatta a talaj és elesett. :)
  • Epikurosz
    kukacos bá, csak hogy lásd, hogy milyen jó szívem van:

„Bár ma már a történészi szakvélemények elsöprő többsége szerint semmiféle autentikus bizonysága nincs efféle szokás létezésének a középkorban, a vita változatlanul folyik a közkeletű szóbeszéd eredete, értelme és fejlődésének útja felől, nem is beszélve a hiedelem szimbolikus jelentőségéről.”
  • Epikurosz
    "Ha a földesúr megerőszakolta a szolgálóját, nem volt jogorvoslat. "

Valamit tudsz, de nem a pontosat.
    Meddig volt érvényben a ius primae noctis, mondjuk csak Magyarországon? Egy évszámot kérek. Köcike!
  • Epikurosz
    "tekintve például, hogy az első rendőrség csak 1667-ben alakult"

Miért égeted magad?
  • dilofekete
    Szerintem ez férfi. :)
  • dilofekete
    Tegnap A sötétség serege filmet néztem meg és lehet csak képzelgéseket írok le, de a billentyűzetemen 4 gomb nyikorog idáig. :)
  • dilofekete
    hogy én is lássam hehehe
  • dilofekete
    A főorvos gépéről áttorrentezem ide az adatokat. :)
  • dilofekete
    A védekezést is ő ajánlotta. :)
  • dilofekete
    macici :)
  • dilofekete
    A nő az véres és a csont ezért férfi, mert neki már nem kell szörp. hehehe
  • teddybear
    Mi van? Rászabadultál a főorvos gépére, amíg ő gumidominózik?
  • dilofekete
    Amúgy ez eggy férfi csont, mert ami mellette van kép az meg nő.
  • dilofekete
    Én fiu vagyok és van kukacom, tehát maradnak a nők és a nemnormális fárfiak csak hogy eggy kicsit szűkítsek a körön. :)
  • dilofekete
    ÉS most abba gondoljatok bele, hogy mennyi rocker van aki a szereti a vámpírokat. Fuj
  • dilofekete
    Viszont ha igen akkor meg elhiheted, hogy kukacinvázió volt a sötétkorszakokban. :):)
  • dilofekete
    Én talán azért nem a csillagkaus lényekkel jöttem, mert tudom hogy a filmek NEM LÉTEZNEK!
  • dilofekete
    :):):)
  • dilofekete
    A pestist meg eggy őrült anatómia tudós alkotta és a goblinokat is. :)
  • Archenemy
    Most írtam egy hosszabb hozzászólást, de aztán leesett, hogy csak poénkodsz :p
  • dilofekete
    De ha ez a csont eggy tömdsírból van, amin sok föld van és igen valószínű hogy kövek is vannak benne, lehet hogy csak belesett a szájába az a csmpe, vagy csak odakerült.
  • kukacos
    Ha jól értem, itt a halott szájába rakták a téglát, miután utólag észrevették, hogy a lepel kilyukadt a szája körül, magyarán itt konkrétan senki élőt sem vádoltak semmivel.

A középkori kivégzések nyilvánosak voltak, nevelési és szórakozási céllal, ezen kár vitatkozni. Hogy ez jobb-e, mint ma az esti horrorfilm, az lehet vitatéma. Az nem, hogy a közbiztonság ma lényegesen jobb, mint akkoriban volt, tekintve például, hogy az első rendőrség csak 1667-ben alakult. Egy tízmilliós országban, ahol évente kétezren halnak meg közutakon, négyszáz gyilkosság nagyon jónak számítana középkori mércével. Akkoriban a polgárok magukat próbálták megvédeni, több-kevesebb sikerrel, ahol a siker elsősorban anyagi helyzet függvénye volt, beleértve azt is, hogy a nagy többség teljesen ki volt szolgáltatva az előnyös helyzetben levőknek. Ha a földesúr megerőszakolta a szolgálóját, nem volt jogorvoslat.
  • Youri
    Nézz utána. A majáknál és a dél amerikai népeknél szokás volt a test "csonkítás". Kannibalizmus ma is létezik. Mexikóban halál kultusz van.
    A vámpír sztori amit elmondtam amellett kiáll a Dracula mese is + a Báthory legenda + a spártaiakat a leszármazottjainak mondják. (Helóták + fekete leves.)

Tények azok, hogy az összes rabszolga tartó volt és előszeretettel falatoztak is belőlük.

Ez olyan mint hogy pár magyar címeren rajta van egy vagy több piramis.

Olvasottság + kevesebb lenézés. ;)

+ én nem csillagkapus lényekkel jöttem, hanem olyan "lényekkel" akik szerepelnek sok nép mondakörében. Max hogy te nem hallottál róluk az nem éppen az én hibám. A majákról még national geos film is van. + máig foglalkoznak vele kutatók. Nem SG-ból kell táplálkozni..
  • Epikurosz
    Youri, neked dilofekete a barátod. Jó kis diverzánsok vagytok ti.
  • Youri
    Ez a vámpír sztori minden szempontból gáz. Halottak leplét rágcsálták, meg vért szívtak nyakból.. :D Fenéket. Pár régi magyar történetben is volt arról szó, hogy más fajta emberek is laktak a földön akik drachonnak hívták magukat. Ezek kannibálok voltak, de olyan szinten, hogy tenyésztették is az embereket úgy mint a marhákat és azokat ették. Ezeket elnevezték vámpírnak és azóta is rémisztgetik velük a népet. :) Amúgy kicsit nyúltabb koponyáik voltak + éles fogaik.
    A majáknál pl az volt a szépség ideál ha valakinek hosszúkás volt a koponyája az egy isteni teremtmény volt vagy mi. Ezért a gyerekeiknek el is kötötték sokszor a fejüket, hogy úgy nőjön..
  • Epikurosz
    Egyébként, szépen gyülekeznek azok, akikkel a múltban sem tudtam kijönni (ugye itt van Hateman is), mert ...mert.
  • Epikurosz
    +torreadorz is a barátod.
  • Epikurosz
    még dolgozz ezen.
    Google a barátod, meg a kriminalisztika.
  • torreadorz
    "az ember lebeg a víz felszínén, csak megsúgom"

Az ember nem lebeg a viz felszinén különben senki nem fulladna vizbe...

Az történik hogy az úszni nem tudó ember elsüllyed a vizben majd megfullad. Ezután lesüllyed az aljára és néhány napig ott dekkol,egészen addig, amig a testében a bomlás következtében nem keletkezik annyi gáz, amitől már könnyebb lesz mint a viz és felemelkedik és lebegni kezd a vizen. Külső tünete hogy a gázok miatt a holttest úgy néz ki, mintha fel lenne puffadva (fel is van).
    Na általában ilyenkor szokták megtalálni a vizbe fulladt embereket.
  • dilofekete
    Bocsánat nem hülyék, de buták vagy ilyesmi.
  • dilofekete
    Szóval a vápírok igazából hülyék és ezért nincsenek. :)
  • dilofekete
    Elfelejtettem leírni, hogy :( a kukac úgy akart segíteni az emberen, hogy a csájaival tartotta a nyílást a levegőnek.
    Az is lehet, hogy ez volt az első eset amit észrevettek és egyből az egyházhoz mentek, tehát nem az ő hibájuk. Amikor meg elkezdtek rájuk vadászni rájöttek, hogy már több ilyen is van, de nem tudták félelmükben, hogy nem mindeggyik vámpír.
  • dilofekete
    Az meg hogy honnan jöttek a kukacok az maradjon a filmben rejtély, mert lehet hogy az egyháznak is van hozzá köze, teszem azt, hogy valaki nagyon hívő volt és a légutai kezdtek összezáródni és istentől kapott egy robotot, szimbiótát aki igazából csak segíteni jött, de a figura a tudatlanság és meglepődés párosában pánikba esett és rátámadt az emberekre és mivel ez egy isteni szimbióta(goauld) ezért, ha valami új dologgal találkozik alaklmazkodik hozzá és lehet hogy pont a másik emberbe való harapás és vér ivászat volt az első, mert ez az alany szempontjából érthető lenne, hogy így akarja tudatni a külvilággal, hogy nincsen vele valami rendben, de nem akarja elárulni az istenét, az emberiséget. Azért mert a szimbióták ilyen alaklmazkodóképesek voltak, sok mindent megtanultak és lehet a mai vámpírnak nincs is szüksége vérre, mert azok a kukacok is amik bennük vannak ugyan abból a fajból valóak, de már újszülöttek és nem ugyan azok, tehát eggyes dolgokat újból kell tanulniuk, de persze van olyan is amibe átöröklődött a vértáplálkozás és ezért csatlakoztak az ember vérkeringésére. Ezek voltak a vápírok, az újabb generáció meg mittomén mi! :)
  • dilofekete
    Hm, azért érdekes, hogy előbb a meleg és utána a hideg. Így ebben a sorrendben lehet, hogy azt hitték, hogy a melegtől fog előmászni és megszerezhetik maguknak és ha nem sikerült jött a folytogatás a hideg vízben csak úgy meg nem értek vele semmit ha meghal a kukac és ezért kezték a meleggel.
  • dilofekete
    Am, arra is gondolni kell, hogyan jutottak be az emberekbe ezek a kukacok vagy ami mégfontosabb, hogyan lehet túlélni egy ilyen találkozást.
    Igazából csak a kukac szelleme van eleinte az emberek fejében és utána megnyilvánul, így lehet őket megismerni, de vigyázni kell rájuk és folyamatosan táncoltatni kell őket, hogy ne rögzüljenek be egy helyen, de közben mindent felzabál vagy csak talál magának a fejben egy szimpatikus helyet ahol foroghat, mint eggy angolna és azért szimpatikus neki ott, mert megvédi a fejem és ha okos kukac akkor tudja, hogy a legbiztonségosabb helyre kell a legjobban vigyázni és ezért nem bántja az agyát az emberzombinak és így életbenmaradhat mind a kettő és nem csatlakozik rá sehol az emberre, mert barátok lettek, de neki is kell kajálni, így néhaelőbújik és utná vissza a fészkébe. Cserébe a vérét adja az emberzombinak, hogy különleges képességei legyenek. Az évszázadok során meg annyira módosult a vérszerkezete a kukacnak, hogy immunis a vérfertőzésre, meg egy két dologra.
  • SRobert
    "A vízpróba két fajtája: a gyanúsított forró vízbe nyúlt, pl. üstbe helyezett tárgyat kellett kivennie, v. őt magát dobták hideg vízbe; ha ártatlan, nem sebesült meg, ill. lesüllyedt a vízben. Ez a fajta divinációs eljárás gazdagon dokumentált egész Közép- és Ny-Eu-ban a 9-16. sz-ig; 12. sz. bajor rituálé dolgozta ki lefolyását. A boszorkányüldöző hatóságok legfontosabb ártatlanságot bizonyító próbája volt a 16-18. sz. betiltásáig ill. megszüntetéséig. "

"Nem egy esetben már önmagában az istenítélettől való félelem megtörte a vádlottat és beismerte tettét, amit lehet, hogy el sem követett. A XIII. századtól azonban egyre inkább elterjedt az igazságszolgáltatás objektívebb módja, amikor is tárgyalás keretében bizonyítékok felhasználásával igyekeztek kideríteni, hogy ki a bűnös."